Neye niyet neye kısmet

Ellerine sağlık, yine harika bir çalışma olmuş, sayende her tamiratta yeni birşey öğreniyoruz
@phantom, senin kart da geliyor, sırada

abi ellerine sağlık harika bir resterasyon olmuş gene çok şey öğreniyorum sayende. Benim merak ettiğim iki konu var. Ilerideki zamanlarda yıkanmış karbonatlı kartın korozyona uğrayıp uğramayacağı ikinciside abi 70 derecede kurutma işlemini yapmak için önceden fırını ısıtıp mı koyuyorsun abi yoksa kartı içine koyup oyle.mi fırını calıştırıyorsun. Birde tahmini kurutma süresi nedir abi?
Bu karbonat hikayesi zaten bilinen bir teknik. Korozyona karşı ne kadar ömür uzatacağını ise zaman gösterecek

Akşamdan sabaha karbonat banyosunda yatıran bile vardı forumlarda...
Fırını önceden ısıtmaya gerek yok zira 70 dereceye 5 dk'da geliyor. Süre ise 45dk-1s arası.
Ellerine sağlık üstadım. Yine keyifle okudum

Neyse, bu mask rom'u yabancı forumlardan 27C800 olarak okutmam gerektiğini öğrendikten sonra bu tarz EPROM'ları okuyabileceğim emektar Willem cihazıma yerleştiriyorum...
27c800 yazmak için paralel port Willem şart mı? Özay'ın ürettiği
dönüştürücü soketle TL866 kullanarak da yazılabiliyor değil mi?
Evet mümkün (Hatta özay sağolsun bir tane göndermişti bana) ancak o adaptör ile esasen direk olarak 27C400 (4Mbit) okunup yazılabilir. Daha büyük epromları (örn. 27C800, 27C160) parça parça okutup yazmak gerekiyor zira adaptör aslında TL866'ı taktığınız eprom 27C4096 (4Mbit) mış gibi kandırmak için

Yani elinizde sadece TL866 varsa o adaptörü kullanmak tek çare ancak willem varsa parça parça uğraşmaya gerek yok. (Tabi willem çooook daha yavaş okuyup yazıyor)
Peki bu cihazdan çıkan çipler arızalımıymış? Sorun sadece Via'mıydı? yoksa işlemcilerde gidikmiydi? Diğer board'a ne oldu?
Evet güzel soru. Ben de aynen bu soruyu sorup şüphelendim. Sanırım yazmayı unutmuşum

Üşenmedim diğer kartın da entegre lehim yerlerini temizleyip aynı işlemi gerisin geri yapıp Sunset'ten çıkan çipleri geri lehimledim. Kart çalıştı

Bu arada burcum terazi

Eline sağlık. Zamanında bootleg'i yerine el mahkum orjinali kullanılmak zorunda kalınmış başka hangi oyunlar var acaba?
abi bu sorunu tam anlayamadım. Konami serisinden mi hangi oyunlar var diyorsun?