Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [TAMİRAT] Konami Sunset Riders  (Okunma Sayısı 20394 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Mayıs 01, 2017, 16:49:31 ÖS »

Adam Arcade dünyasının Google'ı, saygılar efenim.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Mayıs 01, 2017, 22:20:19 ÖS »

Eline sağlık. Zamanında bootleg'i yerine el mahkum orjinali kullanılmak zorunda kalınmış başka hangi oyunlar var acaba?

abi bu sorunu tam anlayamadım. Konami serisinden mi hangi oyunlar var diyorsun?

Şu mantıkla sordum. Zamanında bootleg'ler ile orjinaller arasında ciddi fiyat farkı olmuş olmalı. Bu mantıkla, bootleg'i yerine orjinali atari salonunda kullanıldıysa ya bootleg'i hemen çıkmadı oyunun ya da sorunlu falandı diye düşündüm.

Sadece konami değil de genel olarak böyle tarihi bir bilgi var mıdır?

Sen atari salonu işletmediğin için sorunun adresi yanlış da olmuş olabilir bu arada

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Mayıs 01, 2017, 23:07:32 ÖS »

Anladım şimdi, 2 gün üstüste bahçe çitlerini boyadım boya kokusundan kafam pek çalışmıyor bu aralar

Bir refereansım yok ama gözlemlediğim, tecrübe ettiğim kadarıyla ben de senin hipotezine yakın bir şeyler düşünüyorum.

Türkiye'de elbette orijinal oyun kartı mevcut(muş). Bunlar nereden çıkmış dersen kanımca az sayıda, yatırım yapabilen, birinci seviye arcade işletmeleri oyunlar ilk çıktıklarında resmi distribütöründen parayı bastırıp almışlar. Hatta orijinal kabinleriyle falan.

Piyasadaki bootleg kartlar ise daha ziyade para getiren oyunların zamanla kopyalanması sonucunda çoğunluk olan ikinci, üçüncü seviye arcade salonları tarafından ithal edip kullanılmıştır.

Bu arada yerli bootleg falan diye bir şey bilmiyorum, duymadım. Bizim bugün bootleg dediğimiz kartların da ithalatçı, distribütörleri varmış zamanında. Genelde italya ve fransa'dan ithal edilmişler. Çoğu arcade işletmelerinin bu kartların "bootleg" olduğundan bile haberleri olduğunu sanmam...

Tabi genelde gördüğüm bootleg kartlar hep popüler oyunların kartları. Snowbros, Sunset, Final Fight, Punisher, Cadillac ve elbette Street Fighter ve Mortal Kombat. Bunların dışında 3-5 çeşit oyun daha var ama onlar da zaten çoğunlukla CPS1 bootleg pcb'si üzerinde çalışan diğer ikinci seviye popüler oyunlar.

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Mayıs 01, 2017, 23:11:31 ÖS »

Bootleg'lerin tamiratıyla uğraşmaya değmez herhalde...Ama aynı şekilde bootleg'leri tamir mümkün mü? Tasarımlarında belli bir mantık ya da dökümantasyon bulmak mümkün mü? (Punisher bendeki bootleg, sola gitmiyor, ses gelmiyor )

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Mayıs 02, 2017, 01:17:10 ÖÖ »

Evet temelde ne devre şeması ne de dokümantasyon bulamıyorsun. Pek itibar edilmediklerinden dolayı tamirat günlüğü de bulmak zor. Sadece çok popüler bootleglere dair bir şeyler var.

İşin açıkçası orijinal bir kartı tamir etmek için harcadığın zamandan ve emekten daha fazlasını harcıyorsun ve sonunda elinde değersiz bir bootleg kart oluyor

Bootlegler ayrıca sorunlu üretilmişler. Grafik problemleri, parazitler, sprite/arkaplan önceliklendirme hataları, ses sampleları vs hepsi baştan aşağı yanlışlarla dolu. Yani ilk üretildikleri kondüsyona getirsen bile değmiyor.

Senin "The Punisher" ı ele alalım mesela. Orijinali forumlarda 300-350 USD civarında (Ebay'de çok daha yüksek fiyatlar görmek mümkün). Bootleg'i en fazla 50 USD ediyor (Orijinal CPS1 donanımından hack/convert edilmiş bootlegler doğal olarak biraz daha değerli gerçi)

Neyse, orijinal The Punisher CPS1.5 dediğimiz ara bir donanımda çıkmış 4 adet oyundan birisi. Diğer meşhur olan oyun ise Cadillacs & Dinosours. Bunlar Capcom'un CPS2 çıkartmadan önce ürettiği bir donanım üzerinde az sayıda üretilmiş. Dolayısıyla kolleksiyon değeri olan oyunlar. Ayrıca Capcom'un Q-Sound teknolojisini ilk defa kullandığı donanımlar. Bootleg'lerin hiçbiri Q-Sound teknolojini uyarlayamamış. Dolayısıyla ses  efektlerinin çoğu yok.

Bunun gibi sebeplerden ötürü pek itibar gören şeyler olmadığından pek kimse de tamir etmekle uğraşmıyor...

Bu arada senin The Punisher'ın sola gitmeme sorunu JAMMA edge civarlarında 74LS245'ler olması lazım, onlardan birisi bozulmuştur, değiştirirsen düzelir

Ses sorunun ise muhtemel amfi entegresi bozulmuşur veya o civardaki kondansatörlerden birisi kopmuş olabilir.

maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Mayıs 02, 2017, 04:50:49 ÖÖ »

Sanat eseri bir tamirat, temiz ve ince işçilik, mükemmelsiniz hocam.

Tamirat sonrası heyecanlı bekleyiş ve ekrana gelen sorunsuz görüntüler, işte o an şahane bir an.

| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #36 : Mayıs 02, 2017, 11:23:06 ÖÖ »

Bootleg'leri bende sevmiyorum. Ama zamanında Eskişehirden bir arkadaştan toplu bir sürü kart almıştım arada geldi (o dönem çokta anlamıyordum...10 yıl var). Bilgiler için çok teşekkürler.

Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: