|
Jester
|
 |
« Yanıtla #60 : Aralık 02, 2017, 09:13:58 ÖÖ » |
|
Tanesi 1 milyon dolar olacak, buraya not düşeyim 
|
|
|
|
|
|
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #61 : Aralık 02, 2017, 15:11:33 ÖS » |
|
Teknoseyir'in Niyazi Saral'la gerçekleştirdiği röportaj bazı sorulara cevap verebilecek nitelikte... Yarın patlayabilir de...50-60K USD'ye çıkabilirde...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
amiga.os
|
 |
« Yanıtla #62 : Aralık 04, 2017, 14:04:31 ÖS » |
|
Açıkçası bir miktar bitcoin yatırımım vardı çok yüksek değil tabii ki ama enteresan bir örnek vereyim. 22 Mayıs'ta Amikit X satın aldım ve o zaman konuştuğumuz rakam 20 dolardı. (Programcı ufak bir indirim yapmıştı  ). Bugün o işlemin değeri 117 Euro yapıyor. Bir kaç aydaki değişim inanılmaz. Geçen sene 3 bitcoin satmıştım, daha doğrusu bir müşterimizin cryptolocker ödemesini yaptım kendi hesabımdan, 1 sene dahi olmadı. 3.000 Tl idi tanesi. O ödemeyi yapmamış olsam olsam şu an 30.000 euro civarı yapacaktı 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
integer
|
 |
« Yanıtla #63 : Aralık 04, 2017, 14:40:54 ÖS » |
|
Bence bu bitcoin in sonu geldi yakın zamanda patlayacak Demedi demeyin 01.12.2017
Sonu geldi demekle olmuyor varsa teorin yada bilgin soyle bizde ogrenelim. Devletler için paranın takibi çok önemlidir. Bakınız paypal takip edilemediği için Türkiyeden çıkarıldı! Bu nedenle eninde sonunda sonunu getirecekler...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wizofwor
|
 |
« Yanıtla #64 : Aralık 13, 2017, 17:51:30 ÖS » |
|
İlgilenenlerin çok iyi bileceği üzere artık bilgisayar ile Bitcoin madenciliği yapılamaz durumda geldi.
Bitcoin ve diğer Sha-256 kullanan altcoinleri kazmak için özelleşmiş ASIC cihazlar kullanılıyor.
Üretici firmalar yoğun talebe yetişemediği için bu cihazları piyasada bulmak acayip sıkıntılı. Bulduğunuz cihaz genelde çıkma oluyor. Bu da eski nesil ve verimi düşük demek. Yeni de alsanız cihazlar merdiven altı üretim olduğu için üretim kalitesi çok düşük. ASIC miner üreticilerinin aynı zamanda dev madencilik tesisleri (mining farm) var. Yeni diye aldığınız cihazların da bu tesislerde kalite kontrol adı altında aylarca çalıştırıldığından bahsediliyor. Tüm bunlara ek olarak e-bay olsun n11 gibi yerli siteler olsun bu cihazların fiyatlarında acayip bir dengesizlik de var. Aynı cihaz için 5000₺'lik ilanı da 15000₺'lik ilanı da yan yana görmek mümkün.
Hal böyleyken bu cihazların yerlisi yapılamaz mı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LW3D
|
 |
« Yanıtla #65 : Aralık 13, 2017, 19:45:53 ÖS » |
|
Yenisi yapılabilir...Ama oğu kişi Bitcoin yerine altcoinleri üretiyor...Convert ediyor sanırım. Ethereyum misal, Bitcoin'den sonra en sağlam ya da güçlü görüneni ve GPU kartlarıyla üretilebiliyor...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CloseOver
|
 |
« Yanıtla #66 : Aralık 13, 2017, 21:04:08 ÖS » |
|
Hükümet buna da el atacak haberiniz olsun, vergi mergi koyacaklar buna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
asit
|
 |
« Yanıtla #67 : Aralık 13, 2017, 23:10:15 ÖS » |
|
Onu yapmaları biraz zor gibi bence takip edemez
|
|
|
|
|
|
Amiga 500 C64 Ps1 Ps2 Atari 2600 Sega mega drıve 2 Xbox 1 Xbox 360 Nintendo wii
|
|
|
|
amiga.os
|
 |
« Yanıtla #68 : Aralık 13, 2017, 23:17:07 ÖS » |
|
Bitcoinden vergi alamazlar da, nakite çevirirken orada müdahele edebilirler, sonuçta bitcoininizi çekmek isterseniz çok bir alternatif yok, o firmalara vergi yükü gelirse, bozdururken onlar da bunu bize yansıtacaktır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alpyre
|
 |
« Yanıtla #69 : Aralık 14, 2017, 07:40:26 ÖÖ » |
|
Bitcoinden vergi alamazlar da, nakite çevirirken orada müdahele edebilirler, sonuçta bitcoininizi çekmek isterseniz çok bir alternatif yok, o firmalara vergi yükü gelirse, bozdururken onlar da bunu bize yansıtacaktır.
Zaten halihazırda %9 komisyon alıyorlarmış.
|
|
|
|
|
|
Alper
|
|
|
|
sait
|
 |
« Yanıtla #70 : Aralık 14, 2017, 07:49:18 ÖÖ » |
|
Diyanet caiz değil dedi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrmojorisin
|
 |
« Yanıtla #71 : Aralık 14, 2017, 08:21:25 ÖÖ » |
|
Diyanet caiz değil dedi.
Diyanet Milli Piyangoya'da caiz değil dedi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hasimayaz
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #72 : Aralık 14, 2017, 08:27:57 ÖÖ » |
|
Diyanet caiz değil dedi.
İslam hukukunda, "sarf" altın gümüş gibi değerli madenlerden hesaplanır. Geneldede fıkıhda kıyaslamalar hep bu yöntem ile yapılır, nadirende olsa hayvan ve tarım ürünleri ile kıyaslamalarda görülür. Burada esas faiz ve vadeye müsemmaha verilmemesi veya borç&takasın adil yapılabilmesir. Parasal karşılığı herhangi bir mülk olmayan her ekonomi caiz sayılamayabilir. Mesela faizin haram kılınması (kronolojik olarak) Kuran' da ilk inen ayetlerdendir ve mevcutdaki faiz borçlarının tahsil edilmeyerek zekat olarak kabul edilmesi esastır. Faizin alınmasıda verilmeside İslam hukuku açısından uygun değildir. Bitcoini komisyon, faiz ve borçlanma açısından incelediğimizde, ben şahsen diyanetin kararını doğru buluyorum, kendileri azda olsa doğru kararlar verebiliyorlar. Darısı diğer konulara 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alpyre
|
 |
« Yanıtla #73 : Aralık 14, 2017, 08:45:54 ÖÖ » |
|
Bu mantığa göre Diyanetin Türk Lirası için de caiz değil fetvası vermesi gerekir.
Tabi ben burada "din" ve "mantık" kavramlarını bir arada kullanarak bir mantık hatası yapıyor durumdayım. Yukarıdaki yorumda da aynı sorun mevcut.
|
|
|
|
|
|
Alper
|
|
|
|
hasimayaz
Ziyaretçi
|
 |
« Yanıtla #74 : Aralık 14, 2017, 08:50:09 ÖÖ » |
|
Bu mantığa göre Diyanetin Türk Lirası için de caiz değil fetvası vermesi gerekir.
Tabi ben burada "din" ve "mantık" kavramlarını bir arada kullanarak bir mantık hatası yapıyor durumdayım. Yukarıdaki yorumda da aynı sorun mevcut.
Kesinlikle hocam bende onu demeye çalışıyorum. Fıkıh açısından şu anda tüm dünya ekonomisinde sorun var. Mantık açısından bir sorun yok, bitcoin ile herkes kazanıyor. 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Aralık 14, 2017, 08:57:29 ÖÖ Gönderen: hsm_ayz »
|
|
|
|
|
|