Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBitcoin hakkında güncel bilgi
Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 14   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bitcoin hakkında güncel bilgi  (Okunma Sayısı 108261 defa)
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #105 : Ocak 27, 2018, 08:55:25 ÖÖ »

İyi de kaçak elektrik kullanılmıyorsa, teknolojik altyapının vergisi de ödeniyorsa kimin bitcoin üretip üretmediği kime ne? Hatta ülkeye kazandırılan bir tür 'milli servet' değil midir? Yoksa gelir vergisine tabi olmadığı için mi sıkıntı çıkıyor?
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #106 : Ocak 27, 2018, 09:39:46 ÖÖ »

İyi de kaçak elektrik kullanılmıyorsa, teknolojik altyapının vergisi de ödeniyorsa kimin bitcoin üretip üretmediği kime ne? Hatta ülkeye kazandırılan bir tür 'milli servet' değil midir? Yoksa gelir vergisine tabi olmadığı için mi sıkıntı çıkıyor?

bir çesit sadet zinciri olduğunu düşünüyor olabilirler Şahsen bende böyle düşünüyorum ilerde patlama ihtimali olduğunu sanıyorum (ilerde patlar patlamaz ömürümüz yeterse görücez).
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #107 : Ocak 27, 2018, 11:08:02 ÖÖ »

Normal para da bir tür saadet zinciri değil mi? Dolaşımdaki toplam para miktarı ile buna karşılık gelen reel değerler hükümetin uyguladığı politikalara göre sürekli değişmiyor mu? Devalüasyonla bir günde fakirleşmiyor muyuz?
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #108 : Ocak 27, 2018, 11:16:14 ÖÖ »

Tanımlarına bakarsanız mantıksal olarak normal para birimleri ve sanal para birimleri arasında (değerlilik açısından) hiçbir fark yok. Gel gör ki insanların çoğunun mantık ile sorunu var. "Ben öyle inanıyorum", "ben öyle hissediyorum" gibi dayanaklarla hareket ediyorlar ne yazık ki.

Alper
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #109 : Ocak 27, 2018, 11:26:23 ÖÖ »

hocam zaten şuan türk kanunlarına göre bitcoin yasak değil, kişisel değerlendirmelerde karşı çıkanda olabilir, kabul edende tercih meselesi veya fikir beyanı olarak düşünebiliriz, zaten medyada bitcoin kelimesini ya bitcoin hırsızlığında, ya kaçak elektirik kullanarak bitcoin üretiminde yada bitcoin madenciliği için kullanılan cihazların kaçak olarak yurda sokulması sayesinde duyuyoruz, bitcoin ile köşeyi dönünüp ferrari alan yada günlük pastörize sütle banyo yapan haberlerini duymadık

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #110 : Ocak 27, 2018, 14:05:44 ÖS »

Normal para da bir tür saadet zinciri değil mi? Dolaşımdaki toplam para miktarı ile buna karşılık gelen reel değerler hükümetin uyguladığı politikalara göre sürekli değişmiyor mu? Devalüasyonla bir günde fakirleşmiyor muyuz?
- bitcoinin arkasında hangi devlet var - cevap yok
- sence yada sizce abd evrensel para birminin bitcoin olmasına göz yumarmı ? - bana göre cevap hayır
- Bitcoini ve yazılımını icat eden israilli (öyle duydum) yarın öbür gün kendi yazdığı ve icat ettiği sistemle piyasaya 1 tirilyon bitcoin sürerse insanların elindeki bitcoinler nolur yada makinalar ?

- peki bitcoin üreticem diye harcanan elektirikler gerçekte neye hizmet ediyor bence hiç birşeye boş yere ziyan olan elektrik.

ben kendi adıma bitcoine inanmak yada güvenmek adına sağlam hiç bir sebeb göremiyorum şahsi düşüncemdir isteyen istediğine inanır düşünür.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #111 : Ocak 27, 2018, 15:05:22 ÖS »

Tamam. Güzel sorular sormuşsun, kendine göre de temelsiz yanıtlar vermişsin ama bir de şu sorulara yanıt ver bakalım arkadaşım.

- bitcoinin arkasında hangi devlet var - cevap yok
Bir para biriminin arkasında devlet olmasının ne gibi bir avantajı var?

- sence yada sizce abd evrensel para birminin bitcoin olmasına göz yumarmı ? - bana göre cevap hayır
Tamam. Diyelim ki göz yummuyor. Ne yapıcak? Yasaklayacak mı? Bu mümkün mü? Mümkünse nasıl? Bitcoin p2p çalışan bir sistem. Komple interneti yasaklaması falan lazım.

- Bitcoini ve yazılımını icat eden israilli (öyle duydum) yarın öbür gün kendi yazdığı ve icat ettiği sistemle piyasaya 1 tirilyon bitcoin sürerse insanların elindeki bitcoinler nolur yada makinalar ?
Birincisi BitCoin'i icat eden kişi Satoshi Nakamoto. Pek Yahudi adına benzemiyor bence. Ve lev ki Yahudi olsun, bu neyi değiştirir?

İkincisi, BitCoin sisteminin nasıl çalıştığı konusunda da bilgi sahibi olmadığın anlaşılıyor. Piyasada bulunabilecek azami BitCoin miktarı belli ve bu matematiksel bir sınır. Ayrıca sistem piyasa hiç yoktan BitCoin sürmeni de yine matematiksel olarak engelliyor. Bu söylediğin ihtimal dışı.

- peki bitcoin üreticem diye harcanan elektirikler gerçekte neye hizmet ediyor bence hiç birşeye boş yere ziyan olan elektrik.
Bireysel düşünürsek senin hayatını kolaylaştırmaya hizmet ediyor. Küresel düşünürsek de Amerikan dolarının hakimiyetinin zayıflatılmasına hizmet ediyor. Bunlara karşı mısın?

ben kendi adıma bitcoine inanmak yada güvenmek adına sağlam hiç bir sebeb göremiyorum şahsi düşüncemdir isteyen istediğine inanır düşünür.

Tamam sen bildiğin gibi inanmaya devam et.

Alper
amiga.os
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #112 : Ocak 27, 2018, 15:43:08 ÖS »

Zaten böyle bir engel yok, binlerce insan bu işi koşturuyor ve resmen piyasada ekran kartı yok. Bu durumdan yararlanıp haksız kazanç elde etmeye çalışan da bir sürü satıcı dolaşıyor. Bu adamlar kaçak şekilde ürünleri getirtip, stoklarda olmayan ürünleri fahiş fiyatlardan satmaya çalışıyorlar.
En nihayetinde haberin özü gümrüğe tabi ürünlerin kaçak yolla yurtiçine sokma denemesinin başarısız olması. Muhteviyat çok önemli değil.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #113 : Ocak 27, 2018, 17:33:08 ÖS »

Yarın öbür gün bitcoin yüzünden eviniz basılıp yaka paça tutuklanırsanız şaşırmayın diye uyarıyorum.

Onu bilmem de ilk zamanlarda bitcoin mine edip 2-3 tane bitcoin sahibi olmuş olsaydım zamanında mal bildirimi yapmadığım için kademe ilerlemesinin durdurulması cezası alacaktım. Kahkaha

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #114 : Ocak 27, 2018, 20:44:25 ÖS »

Bitcoin bir çok coin içerisinde sadece bir tanesi... Bitcoin için ileri sürdüğünüz geri kalan 1000 tanesi için mantıklı olmayabilir. Bu nedenle bence, sorulan  geneli kapsayıcı olması daha mantıklı olur.

Bitcoin saadet zinciri falan değil...Kimin elinde daha çok bitcoin var bilmiyorum... Ama dünyadaki servetin çoğuna sahip olanlarında kim olup olmadıklarını ya da onlara nasıl müdahale edebiliriz bilmiyoruz... Bildiğin maatbaada basılan, bir kağıda değer atfeden kafanın, bitcoin ya da benzerlerini değerleyememesi de kendi içerisinde çelişki... Kimse bitcoin ile ilgilenmek mecburiyetinde değil...ABD izin verir mi, küresel güçler ne der, bilmiyoruz. Ama bu ülkeleri haklı, karar verici, hakim pozisyona sokacağımız anlamına da gelmiyor. Sabah akşam sözüm ona ABD'ye kafa tutan, küresel güçler diyenin, ABD'nin küresel güçlerin insafına kendini bırakmasını da komik buluyorum...

Bugün sıradan en dandik bir banka bile para üretebilirken, bunu izleyip anlamayan kafanın, bitcoin konusunda yorum yapmasını da doğru bulmuyorum. Önce elindeki paranın ne olduğuna, nasıl üretildiğine, faiz nedir anlamaya çalışmak daha sağlıklı. Ama düzenin adamı olmaya alışmış insanlar için buciddi bir aşama

Uzun lafın kısası ciddi büyük bir finansal kriz geliyır... Dünya savaşı olarak mı alırsınız, finansal çıkmazdan dolayı, bahçenizde ürettiğiniz domatesi mi yersiniz bilemem... Şu anda finansal sistem için en son endişelenmeniz gereken bence bitcoin... Altın ve bitcoin'e bişey olmaz...siz elinizdeki kağıt parçalarını yiyebilecekmisiniz araştırmaya bakın derim

sert mi oldu olabilir...ama geri dönüp bir de editle uğraşamam...Kemerlerinizi bağlayın

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #115 : Ocak 28, 2018, 11:38:30 ÖÖ »

Şuna bitcoin değilde crypto-current ya da kripto para falan desek. Belli ki bitcoin'den değil kripto para kavramından bahsediliyor.

Use the brute force, Luke
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #116 : Ocak 28, 2018, 12:09:19 ÖS »

paranın değerinin nerden geldiğini anlamaktan bahsetip hiç anlamıyorum der gibi bir yazı yazıp ta herkeze sözde ders vermeye çalışmak nedir anlamış değilim.

bilmeyenler için bildiğim kadar yazıyım para dediğimiz kağıt parçasının arkasında devletler vardır devletlerde kendi kağıt parçalarının değerlenmesi için çeşitli işler yapar bundan dolayıdır abd doları değerli avro değerli tl ise çok az değerlidir olay kağıt parçası olayı değil kağıt orda aslında simgedir kağıt yerine demirde olabilir yada herhangi birşeyde olabilir işin aslı paranın değerini belirleyen şey onun arkasındaki devlet ve içindeki insanların ürettikleri mallar ve hizmetlerdir düşünün biri para basıcak ancak bu para ile hizmet yada mal alamıyıcaksınız o paranın ne değeri olabilir ? aksini idda eden varsa yazıcak bireyde yoktur dolaysı bitcoinin arkasında böyle bir sistem ve devlet yok arkasında sadece kişiler var mal ve hizmet şimdilik bunlardan alınabiliyor. ( bankalar konusunda ise gene aynı şekilde arkalarında devlet güvencesi var devlet güvencesi olmasa kaç kişi bankalara güvenir orasıda tartışılır)
Abd konusu ise bunu zaman içinde görücez nolucağını

eleştiri konusunda bende olayın sınırını aşmıştım ancak ben zahmet edip editledim ancak bu kadar oldu eleştiri yaparken yorum yaparken hakarete doğru kayar ise yazdıklarınız aynı sertlikte cevap alırsınız burası bir forum sitesi ise herkez fikrini özgürce yazabilmeli ve o yorumlara hakarete varmayan cevaplar verilmeli herkez kendi aklını üstün diğerlerini salak zannedip hele birde hakarete varan yorumlar yazarsa bu işin içinden çıkılmaz kim olursanız olun ozaman sorun çıkar yorumlara nasıl cevap yazılır diye bilmiyorsanız yukardaki yorumuma Alpyre'nin yazdığı cavabada bakabilirsiniz
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #117 : Ocak 28, 2018, 12:26:23 ÖS »

bunu az yukarda cevapladım ne demek istediğimi anladığını varsayıyorum zaten bunun cevabınıda biliyorsundur bu soruyu ciddi sormadığını düşünüyorum.

Tamam. Diyelim ki göz yummuyor. Ne yapıcak? Yasaklayacak mı? Bu mümkün mü? Mümkünse nasıl? Bitcoin p2p çalışan bir sistem. Komple interneti yasaklaması falan lazım.
bak çok az düşününce sen bile hemen bir çözüm buldun iflas etme aşamasına gelirse yada yaklaşırsa sence yapmazmı yada başka şeyler yapmazmı bunu zaman içinde görücez abd dolarının yerin dibine girmesini bende isterim  ancak sende biliyorsundurki esas olan paranın değerini belirleyen şey onunla aldığımız hizmet ve eşyalardır avrupa yada amerika hizmet ve eşya üretiminde önde olduğu sürece elindeki bitcoinde olasa dolarda olsa farzet yeni para bastılar adını molar koydurla oda olsa her zaman değerlenir abd den gidip cpu alıcam 100.000 adet dediğinde getir bana bu kadar molar derse oda değerlenir. neticede olay hizmet ve mal alma olayıdır

Birincisi BitCoin'i icat eden kişi Satoshi Nakamoto. Pek Yahudi adına benzemiyor bence. Ve lev ki Yahudi olsun, bu neyi değiştirir?

İkincisi, BitCoin sisteminin nasıl çalıştığı konusunda da bilgi sahibi olmadığın anlaşılıyor. Piyasada bulunabilecek azami BitCoin miktarı belli ve bu matematiksel bir sınır. Ayrıca sistem piyasa hiç yoktan BitCoin sürmeni de yine matematiksel olarak engelliyor. Bu söylediğin ihtimal dış
böylesine bir sistem icat eden birisi bu sistemin içine bir açık kapı koymamıştırmı diyorsun yani sen bu yazılımın kaynak kodlarını inceleyip  kendinmi derledinde buna imkansız diyorsun ? bende diyorumki neden koymasın ?

Bireysel düşünürsek senin hayatını kolaylaştırmaya hizmet ediyor. Küresel düşünürsek de Amerikan dolarının hakimiyetinin zayıflatılmasına hizmet ediyor. Bunlara karşı mısın?
hayır değilim ama sadece güvenmiyorum ve mantığıma sığmıyor şimdilik gelecekte sanmıyorum ama belki

evet bu şekilde inanmaya şimdilik devam edicem Kahkaha

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #118 : Ocak 28, 2018, 13:47:36 ÖS »

bunu az yukarda cevapladım ne demek istediğimi anladığını varsayıyorum zaten bunun cevabınıda biliyorsundur bu soruyu ciddi sormadığını düşünüyorum.
Soruyu gayet ciddi sordum. Bu soruda ciddiye alınmayacak bir şey yok. Ortaya attığın fikirlerin doğru olmadığını ve hatta zararlı olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden üşenmeden uzun uzun cevap yazıyorum. Fikirlerinin doğruluğunu sorgulaman için sana soru soruyorum ama ciddiye almayacaksan yapabileceğim bir şey yok. Herkes kapasitesi kadar anlar der geçerim.

Bu arada bir önceki yorumda yazdığın açıklamayı okudum. Yazdıkların doğru değil. Özellikle "paranın arkasında devlet güvencesi olduğu" argümanı.

Hiçbir doğruluğu yok bunun. Mal ve hizmet diyorsun ya, sana mal ve hizmet örneklendireyim:
Diyelim ki Patagonyalı bir adam hasta ve kendi ülkesinde tıp yeterli olmadığı için Türkiye'de ameliyat olacak (hizmet). Ameliyatın ücreti 15.000TL gitti bütün Patagonya Pezosunu bozdu 15.000TL aldı. Uçağa bindi geliyor Türkiye'ye.
Ve şans bu ya tam o uçaktayken Türkiye'de darbe oldu diyelim (zırt pırt olan bir şey zaten) ve TL dolar karşısında değer kaybetti. Türkiye'de ameliyatı yapan hastane de ameliyat malzemeleri (mal) ithal olduğu için ve dolar üzerinden aldığı için zam yaptı ameliyat ücretine ve ameliyat oldu 20.000 TL.

Adam geldi hastaneye, ama güvenip bir gün önce aldığı TL yetmiyor, ameliyat olamıyor.

Ne yapacak şimdi adam? Bu paranın arkasında devlet desteği var mı diyecek? Devlet gelip, buyrun eksik olan 5.000TL'niz mi diyecek? Nasıl bir devlet güvencesidir ki bu para arkasındaki?

Yok öyle bir şey! Olmayan bir şeyin üzerine kuruyorsun argümanını.

bak çok az düşününce sen bile hemen bir çözüm buldun iflas etme aşamasına gelirse yada yaklaşırsa sence yapmazmı yada başka şeyler yapmazmı bunu zaman içinde görücez abd dolarının yerin dibine girmesini bende isterim  ancak sende biliyorsundurki esas olan paranın değerini belirleyen şey onunla aldığımız hizmet ve eşyalardır avrupa yada amerika hizmet ve eşya üretiminde önde olduğu sürece elindeki bitcoinde olasa dolarda olsa farzet yeni para bastılar adını molar koydurla oda olsa her zaman değerlenir abd den gidip cpu alıcam 100.000 adet dediğinde getir bana bu kadar molar derse oda değerlenir. neticede olay hizmet ve mal alma olayıdır
Neyi çözdüm ya? Yav neyse...

Paranın değerini belirleyen - senin de dediğin gibi - onunla alınan mal ve hizmet ise, TL ile de mal ve hizmet alınır, dolar ile de alınır, BitCoin ile de alınır, alınıyor. Eşya üretiminde Dünya lideri Çin'li üreticiler BitCoin ile çalışıyor. Yani senin baktın açıdan dahi alsında hiçbir sorun yok BitCoin'in değerliliği konusunda.

İkincisi, BitCoin sisteminin nasıl çalıştığı konusunda da bilgi sahibi olmadığın anlaşılıyor. Piyasada bulunabilecek azami BitCoin miktarı belli ve bu matematiksel bir sınır. Ayrıca sistem piyasa hiç yoktan BitCoin sürmeni de yine matematiksel olarak engelliyor. Bu söylediğin ihtimal dışı.
böylesine bir sistem icat eden birisi bu sistemin içine bir açık kapı koymamıştırmı diyorsun yani sen bu yazılımın kaynak kodlarını inceleyip  kendinmi derledinde buna imkansız diyorsun ? bende diyorumki neden koymasın ?
BitCoin zaten açık kaynak kodlu. İstediğin zaman kodu açıp okuyabilirsin. Buyur: https://github.com/bitcoin

İndirip kaynak koddan da derleyebilirsin. Bunda da sorun yok. Binlerce insan hergün yapıyor bunu.

Şimdi diyorsun ki "neden açık kapı koymasın, bence koymuştur"?

Yahu! Neden böyle bir şeyin olup olmadığını bilmek mümkünken spekülasyon yapalım ki? Aç bak koda. Sen bakınca anlamıyorsan bile, Dünya üzerinde binlerce programcı bu kodu açıp okuyor, inceliyor (hali hazırda GitHub'da 26.6bin takipçisi var kodun). Böyle bir açık kapı olsaydı çoktan ana haber bültenlerine çıkardı herhalde değil mi?

hayır değilim ama sadece güvenmiyorum ve mantığıma sığmıyor şimdilik gelecekte sanmıyorum ama belki
Mantığına sığmamasının nedeni şu anda doğru mantık yürütmüyor oluşun. Spekülasyonlar üretiyor onlar üzerinden argüman kuruyorsun. Sana git BitCoin al demiyorum. Sadece herhangi bir şeyin aleyhinde olmadık spekülasyon yapılması hoşuma gitmiyor, bunun toplum için zararlı olduğunu düşünüyorum. Hatta ülkece içinde olduğumuz hallerin birinci müsebbibi bu düşünce şekli.

O yüzden sana yardımcı olmaya çalışıyorum. Lütfen sen de biraz yardımcı ol, kapansın bu konu.

evet bu şekilde inanmaya şimdilik devam edicem Kahkaha
Neyse en azından "şimdilik" diyorsun. Umut var. Sabit fikirliliğin kimseye yararı dokunmaz.

Alper
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #119 : Ocak 28, 2018, 17:11:38 ÖS »

Mantığına sığmamasının nedeni şu anda doğru mantık yürütmüyor oluşun. Spekülasyonlar üretiyor onlar üzerinden argüman kuruyorsun. Sana git BitCoin al demiyorum. Sadece herhangi bir şeyin aleyhinde olmadık spekülasyon yapılması hoşuma gitmiyor, bunun toplum için zararlı olduğunu düşünüyorum. Hatta ülkece içinde olduğumuz hallerin birinci müsebbibi bu düşünce şekli.

O yüzden sana yardımcı olmaya çalışıyorum. Lütfen sen de biraz yardımcı ol, kapansın bu konu.
Garbage in, garbage out değil mi?

Ben @ibo1973'ün söylediklerinin şu şekilde yorumlanması gerektiğini düşünüyorum:

Bitcoin hakkında uzmanlardan bu kadar olumsuz fikir beyanından sonra sanırım @ibo1973 konuya temkinli yaklaştığını, iyi bir fikir olmadığı konusunda fikirlerini beyan etmiş. Arama motoruna 'bitcoin dangers' yazınca bir sürü olumsuz yorum çıkıyor malum. Bu noktadan sonra olumsuz düşünce beyanı için çok da lazer beyinli ultra zeki mantık yürütücü olmaya gerek yok yani. Konunun bazı otoriteleri meselenin sıkıntılı olduğunu dillendirmiş işte herkesin her şeyi dibine kadar bilmesine gerek yok, güvenilir konu hakkında bilgili birisinin görüşlerini benimsenir olur biter. Öyle değil mi? Her zaman böyle yapmıyor muyuz? Bildiğimiz çoğu şeyi bu şekilde öğrenmedik mi? 'Kendi fikirlerimiz' in hepsini mantık yürüterek biz mi bulduk?

@ibo1973'ün düşüncelerini söylemesi üzerine  'düzenin adamı', 'kendine göre temelsiz yanıtlar vermişsin' şeklinde ifadeler kullanılmış. Bu ifadeleri ben şahsen yargılayıcı ve küçümseyici tonda buluyorum ve sahiplerine yakıştıramıyorum. Yaw belki adam doğru ve güvenilir kaynaklardan dinlemiş, konu hakkında çoğu kişi için yeterli bir sonuca ulaşmış? Belki bu ulaştığı sonuçları ifade ediyor? Belki zaman içinde faydalandığı kaynakların izini kaybetmiş. İnsan edindiği izlenimi söylemesin mi şimdi yani?

Şimdi ben başka birşey söyleyeceğim. Burada rahatsız olduğum önemli bir nokta var: kendisini 'bilgili' konumda gören birisinin 'bilgisi zayıf' gördüğü birisine karşı hırçın davranışlarda bulunması. Yaw yakışmıyor. İnsan komşusuna arkadaşına böyle mi muamele yapar? Velev ki yanlış düşünüyor, olsun ne olacak yani?

Şunu söylemek istiyorum ki, böyle 'elit' durumuna düşmemek için lütfen çaba sarfedelim. Evet bir zamanlar böyle birileri vardı. Bunlar bilgi saklardı, bilmeyenlere karşı hiç bir şey söylemez söylemez sonra aniden çok feci şekilde aşağılardı. Bu şekilde insanların cesaretini kırmaya yönelik tavırlar gerçekten hoş değil. Evet böyle davranmaya eğilimi olabiliyor insanın (ben mesela). Ama işte, azami dikkat edelim lütfen.

Use the brute force, Luke
Sayfa: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 14   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: