Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [MOD] Darksoft CPS2 Multi Kurulumu  (Okunma Sayısı 23165 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Mayıs 23, 2017, 07:46:14 ÖÖ »

Süper bir çalışma tebrikler
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Mayıs 23, 2017, 07:56:12 ÖÖ »

Yavuz üstad eline sağlık. ..
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Mayıs 23, 2017, 08:53:18 ÖÖ »

Alien vs predatorı da görünce emekler karşılığını buldu dedim. eline sağlık.
Güzel kit.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Mayıs 23, 2017, 09:11:15 ÖÖ »

Üstad güle güle kullan, hayırlı olsun

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #19 : Mayıs 23, 2017, 10:14:04 ÖÖ »

Süper bir ürünmüş.. Diğer CPS/2'lere ihtiyacın kalmamıştır artık

bu Alien vs Predator nadir mi Bir zamanlar karşılaşmıştım bununla... Aldım mı acaba hatırlamıyorum...

mesa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Mayıs 23, 2017, 10:42:17 ÖÖ »

Resmen ates etmisin lcd ekran ayri hava katmis cihaza

Ps1 ps2 wii xbox 360 arcade kabin
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Mayıs 23, 2017, 11:22:08 ÖÖ »

@yavuzg üstad eline sağlık
çok güzel bir paylaşım
hayırlı olsun
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Mayıs 23, 2017, 12:09:26 ÖS »

Yavuz Hocam eline sağlık süper anlatım olmuş.

Cps-2 kit fiyat olarak çok pahalı olan bir ürün. Sence bu kadar ücret vermeye değer mi ? Oyun yükleme süreleri ve akıcılık hakkında bilgi verebilir misin.

Teşekkürler

@hursit, aslında yaptığı iş değerlendirildiğinde fiyat olarak çok pahalı sayılmaz. Şöyle ki, bu kit sayesinde CPS2'de çıkmış tüm oyunları gerçek donanım üzerinde hiçbir performans problemi yaşamadan oynayabiliyor olmak en büyük avantajı. Ben bu kiti 340 USD'a aldım. Tek bir CPS2 oyununun ortalama fiyatı 100-200 USD civarında olduğu düşünülürse (ki nadir oyunların fiyatları 500-1000 USD bile olabiliyor) bence bu fiyatı ziyadesiyle hakediyor.

Bu arada, tam süre tutmadım ancak oyunlar 30 saniye civarında (bazı küçük oyunlar daha da hızlı) yükleniyor ve bir başka oyun yüklemediğin taktirde kalıcı oluyor. Yani favori oyununun kabini her power verdiğinde herhangi bir yğkleme/kontrol vs olmadan şak diye karşına geliyor. Oyunların grafik ve ses performansında herhangi bir değişiklik yok

Eline sağlık. Uzun süredir takip ediyordum bu CPS2 Multi kit olayını. Süper bir kaynak oldu bu

@joker_, gerçekten çok zevkli bu ürün. Bir de CPS1 oyunlarını da (ya da en kötü CPS1.5 - örn. The Punisher, Cadillacs & Dinosours ) oynatabilse ki bu konuda söylentiler dolaşmakta ultra süper olacak.

CPS1 için de Fransız bir eleman benzer bir kit yapmıştı ama o daha kısıtlı sayıda üretildi.

Süper bir çalışma tebrikler

@Aykiri1, senin iş aklımda kusura bakma heyecandan bu işe daldım, bu akşam halledeceğim

Alien vs predatorı da görünce emekler karşılığını buldu dedim. eline sağlık.
Güzel kit.

Aynen, başka türlü AVP'yi canlı canlı CPS2 üzerinde görme ihtimalimiz yoktu.

Üstad güle güle kullan, hayırlı olsun

eyvallah @cdemir, çok teşekkürler... OkBaby kabine Naomi'nin yanına çakmayı planlıyorum.

Süper bir ürünmüş.. Diğer CPS/2'lere ihtiyacın kalmamıştır artık

Aslında doğru söylüyorsun. CPS2 oyunları gerçekten kolleksiyon değeri hep artan malzemeler ancak tüm oyunları toplayamak (kendi adıma konuşayım) biz ölümlülerin bütçesiyle olacak iş değil. Dolayısıyla bu multi-CPS2'yi bir süre kullanayım bakalım, diğer oyunları elimde tutup tutmama kararını zaman içerisinde vereceğim gibi...

Alıntı
bu Alien vs Predator nadir mi Bir zamanlar karşılaşmıştım bununla... Aldım mı acaba hatırlamıyorum...

Evet pahalı oyunlardan. Ama en pahalı oyun değil. Progear, Hyper Street Fighter vs daha değerli...

Resmen ates etmisin lcd ekran ayri hava katmis cihaza

Evet @mesa, LCD güzel duruyor. kabinin içinde uygun bir yere yerleştirmek lazım.

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Mayıs 24, 2017, 02:58:25 ÖÖ »

Bu kit'in ortaya çıkması nasıl olmuş onu merak ettim. Sanki eleman board karmaşık gözüksün diye pcb üstünde kafasına göre flash çipleri yerleştirmiş gibi bir görüntü var   Security through obscurity mantığı.

Çok sayıda eprom'un (max kapasite 322Mbit imiş) flash'larla yer değiştirmesi söz konusu ancak bu projede komplike ne var acep? Aralardaki küçük çiplerin alayı tristate buffer olsa gerek.

Elemanın bu işi açıkladığı bir writeup'ı falan var mıdır?

Yanlış anlaşılmasın, bilmediğimden soruyorum tamamen. Konunun tartışıldığı forum konuları yüzlerce sayfa Elemanın blog'undan da ilgili kısmı bulamadım.

Bu kit'i eldeki board'lara monte etmek bile başlı başına başarı yoksa

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Mayıs 24, 2017, 03:24:12 ÖÖ »

Aslında dediğin doğru. Kartın kendisi özetle flash memory'ler, bu memory'leri farklı adreslemeye yarayan bufferlar ve tüm bu işlemleri kontrol eden bir fpga dan ibaret.

Darksoft bu işi tamamen kendi başına yapmamış. İşin önemli kısmı CPS2'nin kriptosunu çözen "Team Avalaunch" ekibi. Bu elemanlar sayesinde pili bittiği için kripto anahtarları uçan CPS2'leri kurtarabiliyoruz. Ve bu kit üzerinde çalışan oyunların kodları da Team Avalaunch tarafından kriptosu çözülmüş kodlar.

Normalde bir CPS2 oyunu bir başka CPS2 oyuna dönüştürmek kolay ve yapılabiliyor. Bunun için 10-15 tane EPROM kullanıyorsun. Bu kitin yaptığı aslında ilgili EPROM soketlerine yerleşmek ve bir kereliğine bir set EPROM programlamak yerine oyun kodunu SD karttan flash çiplerine yazmak. Ve elbette bunu istediğin zaman ve hızlı bir şekilde yapmak.

İşin açıkçası özelleştirilmiş bir EPROM/Flash programlama cihazı diyebiliriz

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Mayıs 24, 2017, 03:33:13 ÖÖ »

Bu arada Darksoft'un Sega ST-V multi kitinin son partisi de tükenmek üzere. İlgilenen varsa elini çabuk tutsun.

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Mayıs 24, 2017, 03:37:29 ÖÖ »

Eprom soketlerine giren header pin'ler o zaman CS ve/veya OE pin'lerine denk geliyor. Kit'in üstündeki büyük çip de herhalde bir CPLD. Sd kart'ı da sürüyorsa gerçi FPGA da olabilir.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Mayıs 24, 2017, 10:23:39 ÖÖ »

Eprom soketlerine giren header pin'ler o zaman CS ve/veya OE pin'lerine denk geliyor.

Aynen abi...

Ayrıca küçük PCB üzerinde de adres ve data hatlarına EPROM soketleri üzerinden giren pinler var.

Kit'in üstündeki büyük çip de herhalde bir CPLD. Sd kart'ı da sürüyorsa gerçi FPGA da olabilir.

Evet aynen onun amacı LCD paneli sürmek, sd kartı okumak ve okuduklarını da flash'lara aktarmak sonrasında da CPS2'ye reset atmak...

phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Mayıs 24, 2017, 14:49:13 ÖS »

Süper bişey olmuş,  ellerine sağlık Yavuzg, fiyat olarak ta gayet uygun aslında
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Mayıs 24, 2017, 14:50:01 ÖS »

Bu arada Darksoft'un Sega ST-V multi kitinin son partisi de tükenmek üzere. İlgilenen varsa elini çabuk tutsun.
Bunu Nasıl alabiliriz acaba
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: