Eh biraz dünden bahsedelim. Malum eğlendik, oynadık, içtik, yedik haliyle yorulduk. Ancak, bugüne yazabiliyorum.
Uzun uzun yazacağım. Kim okuyacak yav özet geç diyenler için özet; güldük, eğlendik, muhabbet ettik, yedik içtik. Özetle işim olmaz diyenleri aşağı alalım.
Hediyelikler.Ben biraz rötarlı gittim (1 saat kadar) iş yerinde ufak bir işim vardı. Bu arada önceden büyük biraderime de söylemiştim. Kendisi de eski Commodore ve Amigacıdır. Hatta bu iki makineyi sevdiren adamdır. Sonra, onun gibi olan diğer biradere de söyledim. Ailecek gittik.

Hediye işinde karlı çıktık, oh aynı aileden 3 kişi. Bir dahaki etkinliğie kuzenleri de çağırayım.

Şaka bir yana, maksat muhabbet hediyeler hikaye. Zaten işimize yaramayan hediyeleri, buradan isteyen arkadaşlara yollayacağım.
Neyse efendim, mekana girişte bir masada yemek yiyen biri var. Abi naber dedi. Baktım, bizim Disket'in babası Oğuzhan (@oguzog). ADam öyle iştahlı yiyordu ki bende acıktım

İçeri geçip, selamımızı verdik. İlk etkinlikten tanıdığım bir kaç kişi vardı zaten. Ama daha önce göremediğim insanlarda var. Hem onlarla tanışıp hemde benim biraderleri tanıştırdım. Biraz muhabbet, eski güzel günlere dair enstantaneler...vs derken. Baya bir kaynaştı insanlar. Yaş ortalaması 30-35 olan bir ortamda muhabbetin kalitesi de bir hayli yüksek oluyor tabi.

Ben bu arada, daha önce görmediğim cihazları kurcalama fırsatına eriştim. Orhan abi (@juda) AmigaOne getirmiş. Os4.1FE yüklü. Makinenin başında biri vardı. Daha önce tanışmadığım biri. Bu forum ve geçmişteki forumdan, hatta sanal alışveriş sitelerinden bir çok kişinin ismini duyduğu biriyidi. @fkamanlı. Selamlaştık, Worms oynuyordu. Kalkınca oturdum hemen, biraz kurcaladım. Bir kaç dakkalık kurcalamada bir şey anlayamıyor insan. Ama, geçenlerde WinUAE sürümü paylaşılan OS4.1 işte. Gerçek bir donanımda...

Bu neydi yav?Eski bir Mac notebook, ve ne marka olduğunu bilemediğim çanta büyüklüğünde eski bir notebook (muhtemelen PC) daha vardı. Soracaktım, arada kaynadı. Neydi o makine yav? Gene Orhan Abi'nin getirdiği, C64 için 3,5 inçlik floppy drive, sanıyorum sergi bölümündeki en nadide eserlerden biriydi. Bunun yanı sıra, Pong konsolu, Videopack ve kasetleri (ya da kartuşları

) GEOS disketi, GEOS faresi, AmigaOS cdleri, dergiler, kitaplar...vs Aliminyum gövdeli IRQHack64 muazzam bir şeydi. Seri üretim orjinal bir şeymiş gibi. Gerçekten harika bir işçilik vardı cihazda. Yapanların ellerine sağlık...

Kanlı canlı GEOSDetaylara fazla girmeyeyim, fotolardan da bakarsınız zaten.
Sonra bir poşetten 1084 çıktı ve masaya kondu. E tabi kapağı yoktu. Artık kapağı olan bir 1084 görürsek şaşırmak lazım. Hemen akabinde bir C64 kuruldu (Ekmek kasa değil tabi, ekmek kasa olan sergideki makine acayip temizdi bu arada.) Bir kaç farklı kartuş takıp mini demo gösterisi oldu ve hoop hemen Wizard of Wor açıldı. Ve turnuva için isim alınmaya başlandı. Arada bir iki el Silkwormda oynandı hani. Çiyuv çiyuv...

C64'te Wizard of Wor, PC'de emülatör üstünden Sensible Soccer oynayalım dedik. Bir masada Sensible, diğer masada WoW. Acayip bir kombinasyon. Çiyuv çiyuv sesler, seyirci bağrış alkış seslerine karışıyor ve eski "ateri" salonundaymışsınız hissi veriyor. Sergi bölümündeki jeton koleksiyonuyla da ambiyansı tamamlamış oluyor. Hatta, ara sıra mekandaki diğer müşteriler gelip baktı. Biri camdan kafayı içeri soktu, bir bize baktı birde ses çıkaran makinelere. Sonra bize bir daha baktı. Kafayı "saygılar abi" şeklinde eğdi, tavla oynamaya devam etti.

İçinden artık "manyak mı lan bunlar?" demiştir.
Sensible'da Haşim abi, duman etti. İkimizde Beşiktaşlıyız, ama mecbur Galatasaray'ı aldım. İlk maç beraber bitti. Sonra 1-0 kaybettim elendim tabi. SS'den çok WOW turnuvası daha ilgi çekti. Ona olan talepte çoktu. WoW'da ilk rakibim @i_r_on'dı. Onu geçmek kolaydı.

Oyundan ziyade donanımlarla uğraşan insan sonuçta.

İkinci rakibim Yağmur abi, o biraz zorladı bak. Birbirimizi vurmaya çalışmak keyifliydi. Finalde Aras'a elendik. Son ana kadar çekişmeliydi. Kendisine avans verdim yoksa yenemzdi

(Züğürt tesellisi)
Özçekim olmasa olmazdı.Bütün bunlar olurken, öğle saatleri olduğu için acıkanlar, sigara içmek isteyenler mekanın açık olan kısmına geçti tabi. Bu arada birazda mekandan bahsedeyim. Girişin sol kısmında kapalı bir oda var. Burası zaten bizim kaynattığımız, oyun oynadığımız, retro cihazları koyduğumuz...vs kısacası bizim gibi dinozorların mağarası

Bu odanın önünde bar, onunda önünde açık alanda içilen, yemek yenen, sigara tüttürülen mekan var. Kısacası bir mağaradayız bir açık alanda

En çok muhabbet bu alanda ve barın önünde oldu zaten. Oda biraz dar ve gürültülü olduğundan fazla muhabbet etme şansı olmuyor.
Bu muhabbetler esnasında diğer üstadların da kulaklarını çınlattık.
@Joker, @TurkAmigaMan, @aegis, @Mathman kendilerine buradan da selamlar saygılar.
Bu yazdıklarım okuyunca belki bir kaç dakikalık, ama mekandayken saatler sürüyor. Zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorsunuz bile. En sonda hediye bölümüne geçtik. Baya bir hediye vardı. Zaten Facebook'ta canlı canlı yayınladık. Hatıra fotosu çekip saat 19:00 sularında dağıldık tabi.
Bana göre organizasyon, mekan, etkinlik ve en önemlisi muhabbet ve insnalar harikaydı. Hepinize sonsuz teşekkürler. Hayatın getirdiği stresten bir nebze de olsa kafamı dağıtabildim ya ne mutlu bana. Bir dahaki etkinliklerde görüşmek dileğiyle....
Soldan Sağa Ayaktakiler:1-Alparslan (Forumda üyeliği yok, benim büyük biraderim. Çok eski Amiga ve Commodorecudur.)
2-Hıyarın teki
@Agony3-Egemen Varol
4-
Yunusemre (Forum nikini bilemedim
)5-İlker Bey,
@nint3ndo6-3d gözlüklü arkadaş Lütfü oluyor. Bamyayı çok seviyor
@yinemibamya7-Murat (Forumda üyeliği yok, benim öteki biraderim. Çok eski Amiga ve Commodorecudur.)
8-Disket sahibi arkadaşımız Oğuzhan
@oguzog9-Muhabbeti sağlam Gürsel abi
@gurcell10-Dev gibi göründüğüne bakmayın, süper ötesi insan Orhan Abi
@juda11-DVD film koleksiyoncusu oldu adam
@emintolga12-Sessiz adam
@ilkerficicilar Soldan Sağa Oturanlar:1-Haşim abi. Sensible'daki ilk kurbanı da ben oldum zaten. Beşiktaş'ı ben mi alsaydım ikinci maçta?
@hsm_ayz2-Aras, WoW finalinde avans verdim yoksa alırdım yani
@arasalkan3-Yağmur abi, adam cool beyler
@Commander644-Forumun mucidlerinden, şapkasız gördüğümü hatırlamadığım büyük adam Yavuz abi
@yavuzg5-Rıfat başkan
@Defender_of_The_Fes6-İçinde nükleer enerji santrali olan adam İlker başkan, reyiz
@ibeser7-İstanbul'dan gelip muhabbete renk katan adam Nejat Dilek
@i_r_onBu yazıda hatam olmuşsa affola...