Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbet-Bitti- Ankara Buluşması (Geleneksel) ! 2017 (9 Temmuz Pazar)
Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: -Bitti- Ankara Buluşması (Geleneksel) ! 2017 (9 Temmuz Pazar)  (Okunma Sayısı 66281 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #90 : Temmuz 10, 2017, 11:43:27 ÖÖ »

süper Ilker abi ve agony ide taniyoruz geriye kaldı 17 Kahkaha pardon iron abiyi unuttum ben onuda tanıyorum. Ekip süper ya
« Son Düzenleme: Temmuz 10, 2017, 11:47:58 ÖÖ Gönderen: AmigaEsref » Logged

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #91 : Temmuz 10, 2017, 11:59:13 ÖÖ »

Bu tarz tanışma toplantılarının bir yararı da. İkinci toplanma için proje ve etkinlik yapmak isteyen arkadaşların daha hazırlıklı olmasını sağlıyor. özellikle proje yapan arkadaşlar için bence harika. Ben yeni foruma katıldığım için tanışmalara öncelik veriyorum ki. bir birinize nasıl destek çıkarız commodore ve retro sevgimizi nasıl yayarız. Ilk foruma uye olduğumda bu konularda ne yapabilirim derken şimdi tanışmış old. yeni dostlarım sayesinde bunu yapmalıyım diyebiliyorum. Ankara'ya gitmayode bu yüzden çok istedim. Next time diyorum sevgiler

'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Agony
Uzman

Amiga gibi yar, Commodore gibi de yadigar olmaz.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #92 : Temmuz 10, 2017, 12:20:34 ÖS »

Buluşma sonunda toplu fotoğraf

Soldan Sağa Ayaktakiler:
1-Alparslan (Forumda üyeliği yok, benim büyük biraderim. Çok eski Amiga ve Commodorecudur.)
2-Hıyarın teki Kahkaha @Agony
3-Egemen Varol
4-Yunusemre (Forum nikini bilemedim )
5-İlker Bey, @nint3ndo
6-3d gözlüklü arkadaş Lütfü oluyor. Bamyayı çok seviyor Kahkaha @yinemibamya
7-Murat (Forumda üyeliği yok, benim öteki biraderim. Çok eski Amiga ve Commodorecudur.)
8-Disket sahibi arkadaşımız Oğuzhan @oguzog
9-Muhabbeti sağlam Gürsel abi @gurcell
10-Dev gibi göründüğüne bakmayın, süper ötesi insan Orhan Abi @juda
11-DVD film koleksiyoncusu oldu adam Kahkaha @emintolga
12-Sessiz adam @ilkerficicilar

Soldan Sağa Oturanlar:
1-Haşim abi. Sensible'daki ilk kurbanı da ben oldum zaten. Beşiktaş'ı ben mi alsaydım ikinci maçta? Kahkaha @hsm_ayz
2-Aras, WoW finalinde avans verdim yoksa alırdım yani @arasalkan
3-Yağmur abi, adam cool beyler Kahkaha @Commander64
4-Forumun mucidlerinden, şapkasız gördüğümü hatırlamadığım büyük adam Yavuz abi @yavuzg
5-Rıfat başkan @Defender_of_The_Fes
6-İçinde nükleer enerji santrali olan adam İlker başkan, reyiz Kahkaha @ibeser
7-İstanbul'dan gelip muhabbete renk katan adam Nejat Dilek @i_r_on

Aklımda kaldığı şekilde isimler, nikler böyle. Yanlışım olduysa söyleyin düzelteyim. Sonra arkamdan saydırmayın Kahkaha

Gün içinde fırsat bulursam bi özet yazarım.
« Son Düzenleme: Temmuz 10, 2017, 13:39:23 ÖS Gönderen: Agony » Logged

AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #93 : Temmuz 10, 2017, 12:39:07 ÖS »

Çok saol Agony süper oldu bu. çok memnun oldum

i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #94 : Temmuz 10, 2017, 12:50:25 ÖS »

Buluşma raporumu ileteyim bari.

Her toplantıya ayrı bir proje hedefinden hareketle AY player'ımı da yanıma aldım ve sabah saat 10 civarı İstanbuldan Ankara'ya hareket ettim. Yol, park, mekanı bulma gayet sorunsuz olarak atlatıldı ve 15:00 civarı ortama dühul ettim. Sağolsun organizatörümüz İlker ve ankara tayfasından sıcak bir karşılamanın akabinde buluşmanın iki ana alanından biri olan Retro yaşam alanına geçtim.

İstanbuldaki arkadaşlar için tarif etmek gerekirse Ankara buluşmalarında iki ana alan bulunmakta,

1. Cihazların, serginin kurulu olduğu / hediye çekilişinin yapıldığı retro yaşam alanı
2. Yeme / içmenin ve koyu sohbetlerin yapıldığı retro sohbet alanı

Bu iki alan arasında mekik dokuyarak Ankara'daki arkadaşlarla tanışma ve sohbet etme imkanına kavuştum. Hepsine buradan misafirperverlikleri için ayrı, hoş sohbetleri için ayrı teşekkür etmek istiyorum. Pek tabii ben buluşmaya proje götürürüm de aksilik yaşanmaz mı. Müzik çalan devre götürüp hoparlör götürmemek şeklinde tezahür etti bu sefer de aksilikler silsilesi. Sağolsun İlker'den kulaklık ödünç alıp o şekilde sunumunu bir şekilde yaptık da kotardık bu sefer

Saat 21:00 civarı da artık demir alma zamanı gelmişti mekandan. Bozdurduğum bütün paraları dansöze taktığımı ancak o ara farketmişim. (Dansöz foto alınmamasını özellikle rica etti) Otopark parasının temini için hemen bir algoritma yazıp çalıştırdık. Sağolsun Yavuzg'den borç alıp bu işi de hallettikten sonra benim için dönüş yolu başladı.

İstanbul buluşmalarından farklı olarak mekanda alkol su gibi akıyor Ben de dayanamayıp ikinci biramı içmiştim. Ankara'dan çevreyoluna çıktığımda ilk sürpriz gişelerden önce yapılan polis çevirmesi oldu. Bünyede eksik uykunun getirdiği bir sersemlik de olunca alkollü olduğumu belli etmemek için azami gayret sarf ettim. Neyse ki çevirmeyi de bir badire olmadan atlatıp yola devam ettim. Sürekli kahve takviyesi ile Hendek'e kadar geldim. Alkolün etkisi sıfırlanmıştı ancak uykusuzluk iyice sardı. Bir sonraki mola alanından bir kahve alıp artık uyumamak için artık her kilometrede bir yudum kahve şeklinde 80 km'yi tek tek saydım.

Saat 03:00 itibariyle eve gelip te yatağa uzandığımda artık beynimin yarısı uyuyor yarısı da uyanık haldeydi. Fazla alınan kafein'in etkisi olsa gerek uyanıkken böyle 5-10 dakika rüya gördüm resmen.

Başta organizatörümüz İlker olmak üzere herkese tekrar çok çok teşekkür ederim.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #95 : Temmuz 10, 2017, 13:00:02 ÖS »

@Agony biraderleri al foruma yav  .  Senin gibi renklı kişiliğe sahiplerdir az çok 

@i_r_on dansözü görmeden inanmayız  Kahkaha

C64 ve A500 gerisi teferruat
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #96 : Temmuz 10, 2017, 13:23:26 ÖS »

Herkes objektife bakmış. Çaprazdaki hatunu kesen tek ben miyim?
Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #97 : Temmuz 10, 2017, 13:27:43 ÖS »

Herkes objektife bakmış. Çaprazdaki hatunu kesen tek ben miyim?

Abi hepimiz hatunu kestik. Ama acemiliğine gelmiş heralde, çaktırmadan bakamamışsın Kahkaha

ibeser (Ayak Takımı)
Deneyimli

Sega<Nintendo<Amiga

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #98 : Temmuz 10, 2017, 13:30:06 ÖS »

Şu fotoda kimler var muhabbetini öncelikle bir çözelim

Büyüklüsü: https://i.hizliresim.com/LnOAEj.jpg

@i_r_on
abi ayağına sağlık. Çok yorucu olmuş senin için...

Organizasyon ile ilgili detayları müsait olunca yazacağım.

ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #99 : Temmuz 10, 2017, 13:39:16 ÖS »

Getirilecek gösterilecek çok proje vardı, ama ön hazırlık için gerekli zaman nadiren bulunduğundan başka zamana kaldı.

Bunun dışında keyifli bir buluşma oldu.

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
AmigaEsref
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #100 : Temmuz 10, 2017, 13:41:13 ÖS »

ayrıntılı foto içib teşekkürler ilker abi

Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #101 : Temmuz 10, 2017, 13:44:12 ÖS »

Agony'nin ismini keşke kıllı yere yazmasaydın okunmuyor

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
supremenothing
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #102 : Temmuz 10, 2017, 14:19:45 ÖS »

Herkese çok selamlar saygılar !

istanbul buluşmasında görüşmek dileğiyle..
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #103 : Temmuz 10, 2017, 14:40:28 ÖS »

Süper buluşma olmuş  birdahakini kaçırmak istemiyorum..
Bu arada sevgili yavuzg üstadımiz objektif lere yakalanmis,karizman yeter ustad....
Bir dahaki seferde bulusmak dileğiyle emeği geçenlere Teşekkürler
« Son Düzenleme: Temmuz 10, 2017, 14:50:27 ÖS Gönderen: Heroman » Logged
Agony
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #104 : Temmuz 10, 2017, 15:33:26 ÖS »

Eh biraz dünden bahsedelim. Malum eğlendik, oynadık, içtik, yedik haliyle yorulduk. Ancak, bugüne yazabiliyorum.

Uzun uzun yazacağım. Kim okuyacak yav özet geç diyenler için özet; güldük, eğlendik, muhabbet ettik, yedik içtik. Özetle işim olmaz diyenleri aşağı alalım.

Hediyelikler.

Ben biraz rötarlı gittim (1 saat kadar) iş yerinde ufak bir işim vardı. Bu arada önceden büyük biraderime de söylemiştim. Kendisi de eski Commodore ve Amigacıdır. Hatta bu iki makineyi sevdiren adamdır. Sonra, onun gibi olan diğer biradere de söyledim. Ailecek gittik.

Hediye işinde karlı çıktık, oh aynı aileden 3 kişi. Bir dahaki etkinliğie kuzenleri de çağırayım. Kahkaha Şaka bir yana, maksat muhabbet hediyeler hikaye. Zaten işimize yaramayan hediyeleri, buradan isteyen arkadaşlara yollayacağım.

Neyse efendim, mekana girişte bir masada yemek yiyen biri var. Abi naber dedi. Baktım, bizim Disket'in babası Oğuzhan (@oguzog). ADam öyle iştahlı yiyordu ki bende acıktım Kahkaha

İçeri geçip, selamımızı verdik. İlk etkinlikten tanıdığım bir kaç kişi vardı zaten. Ama daha önce göremediğim insanlarda var. Hem onlarla tanışıp hemde benim biraderleri tanıştırdım. Biraz muhabbet, eski güzel günlere dair enstantaneler...vs derken. Baya bir kaynaştı insanlar. Yaş ortalaması 30-35 olan bir ortamda muhabbetin kalitesi de bir hayli yüksek oluyor tabi.

Ben bu arada, daha önce görmediğim cihazları kurcalama fırsatına eriştim. Orhan abi (@juda) AmigaOne getirmiş. Os4.1FE yüklü. Makinenin başında biri vardı. Daha önce tanışmadığım biri. Bu forum ve geçmişteki forumdan, hatta sanal alışveriş sitelerinden bir çok kişinin ismini duyduğu biriyidi. @fkamanlı. Selamlaştık, Worms oynuyordu. Kalkınca oturdum hemen, biraz kurcaladım. Bir kaç dakkalık kurcalamada bir şey anlayamıyor insan. Ama, geçenlerde WinUAE sürümü paylaşılan OS4.1 işte. Gerçek bir donanımda...

&nbsp;
Bu neydi yav?

Eski bir Mac notebook, ve ne marka olduğunu bilemediğim çanta büyüklüğünde eski bir notebook (muhtemelen PC) daha vardı. Soracaktım, arada kaynadı. Neydi o makine yav? Gene Orhan Abi'nin getirdiği, C64 için 3,5 inçlik floppy drive, sanıyorum sergi bölümündeki en nadide eserlerden biriydi. Bunun yanı sıra, Pong konsolu, Videopack ve kasetleri (ya da kartuşları ) GEOS disketi, GEOS faresi, AmigaOS cdleri, dergiler, kitaplar...vs Aliminyum gövdeli IRQHack64 muazzam bir şeydi. Seri üretim orjinal bir şeymiş gibi. Gerçekten harika bir işçilik vardı cihazda. Yapanların ellerine sağlık...

&nbsp;

Kanlı canlı GEOS

Detaylara fazla girmeyeyim, fotolardan da bakarsınız zaten.

Sonra bir poşetten 1084 çıktı ve masaya kondu. E tabi kapağı yoktu. Artık kapağı olan bir 1084 görürsek şaşırmak lazım. Hemen akabinde bir C64 kuruldu (Ekmek kasa değil tabi, ekmek kasa olan sergideki makine acayip temizdi bu arada.) Bir kaç farklı kartuş takıp mini demo gösterisi oldu ve hoop hemen Wizard of Wor açıldı. Ve turnuva için isim alınmaya başlandı. Arada bir iki el Silkwormda oynandı hani. Çiyuv çiyuv... Kahkaha

C64'te Wizard of Wor, PC'de emülatör üstünden Sensible Soccer oynayalım dedik. Bir masada Sensible, diğer masada WoW. Acayip bir kombinasyon. Çiyuv çiyuv sesler, seyirci bağrış alkış seslerine karışıyor ve eski "ateri" salonundaymışsınız hissi veriyor. Sergi bölümündeki jeton koleksiyonuyla da ambiyansı tamamlamış oluyor. Hatta, ara sıra mekandaki diğer müşteriler gelip baktı. Biri camdan kafayı içeri soktu, bir bize baktı birde ses çıkaran makinelere. Sonra bize bir daha baktı. Kafayı "saygılar abi" şeklinde eğdi, tavla oynamaya devam etti. Kahkaha İçinden artık "manyak mı lan bunlar?" demiştir.

Sensible'da Haşim abi, duman etti. İkimizde Beşiktaşlıyız, ama mecbur Galatasaray'ı aldım. İlk maç beraber bitti. Sonra 1-0 kaybettim elendim tabi. SS'den çok WOW turnuvası daha ilgi çekti. Ona olan talepte çoktu. WoW'da ilk rakibim @i_r_on'dı. Onu geçmek kolaydı. Oyundan ziyade donanımlarla uğraşan insan sonuçta. İkinci rakibim Yağmur abi, o biraz zorladı bak. Birbirimizi vurmaya çalışmak keyifliydi. Finalde Aras'a elendik. Son ana kadar çekişmeliydi. Kendisine avans verdim yoksa yenemzdi (Züğürt tesellisi)

Özçekim olmasa olmazdı.

Bütün bunlar olurken, öğle saatleri olduğu için acıkanlar, sigara içmek isteyenler mekanın açık olan kısmına geçti tabi. Bu arada birazda mekandan bahsedeyim. Girişin sol kısmında kapalı bir oda var. Burası zaten bizim kaynattığımız, oyun oynadığımız, retro cihazları koyduğumuz...vs kısacası bizim gibi dinozorların mağarası Kahkaha Bu odanın önünde bar, onunda önünde açık alanda içilen, yemek yenen, sigara tüttürülen mekan var. Kısacası bir mağaradayız bir açık alanda Kahkaha En çok muhabbet bu alanda ve barın önünde oldu zaten. Oda biraz dar ve gürültülü olduğundan fazla muhabbet etme şansı olmuyor.

Bu muhabbetler esnasında diğer üstadların da kulaklarını çınlattık. @Joker, @TurkAmigaMan, @aegis, @Mathman kendilerine buradan da selamlar saygılar.

Bu yazdıklarım okuyunca belki bir kaç dakikalık, ama mekandayken saatler sürüyor. Zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorsunuz bile. En sonda hediye bölümüne geçtik. Baya bir hediye vardı. Zaten Facebook'ta canlı canlı yayınladık. Hatıra fotosu çekip saat 19:00 sularında dağıldık tabi.

Bana göre organizasyon, mekan, etkinlik ve en önemlisi muhabbet ve insnalar harikaydı. Hepinize sonsuz teşekkürler. Hayatın getirdiği stresten bir nebze de olsa kafamı dağıtabildim ya ne mutlu bana. Bir dahaki etkinliklerde görüşmek dileğiyle....

Soldan Sağa Ayaktakiler:
1-Alparslan (Forumda üyeliği yok, benim büyük biraderim. Çok eski Amiga ve Commodorecudur.)
2-Hıyarın teki Kahkaha @Agony
3-Egemen Varol
4-Yunusemre (Forum nikini bilemedim )
5-İlker Bey, @nint3ndo
6-3d gözlüklü arkadaş Lütfü oluyor. Bamyayı çok seviyor Kahkaha @yinemibamya
7-Murat (Forumda üyeliği yok, benim öteki biraderim. Çok eski Amiga ve Commodorecudur.)
8-Disket sahibi arkadaşımız Oğuzhan @oguzog
9-Muhabbeti sağlam Gürsel abi @gurcell
10-Dev gibi göründüğüne bakmayın, süper ötesi insan Orhan Abi @juda
11-DVD film koleksiyoncusu oldu adam Kahkaha @emintolga
12-Sessiz adam @ilkerficicilar

Soldan Sağa Oturanlar:
1-Haşim abi. Sensible'daki ilk kurbanı da ben oldum zaten. Beşiktaş'ı ben mi alsaydım ikinci maçta? Kahkaha @hsm_ayz
2-Aras, WoW finalinde avans verdim yoksa alırdım yani @arasalkan
3-Yağmur abi, adam cool beyler Kahkaha @Commander64
4-Forumun mucidlerinden, şapkasız gördüğümü hatırlamadığım büyük adam Yavuz abi @yavuzg
5-Rıfat başkan @Defender_of_The_Fes
6-İçinde nükleer enerji santrali olan adam İlker başkan, reyiz Kahkaha @ibeser
7-İstanbul'dan gelip muhabbete renk katan adam Nejat Dilek @i_r_on

Bu yazıda hatam olmuşsa affola...

Sayfa: 1 ... 5 6 [7] 8 9   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: