Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelAmigacılar ne iş yapıyor?
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amigacılar ne iş yapıyor?  (Okunma Sayısı 14586 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Temmuz 11, 2017, 15:34:20 ÖS »

1989'dan beri programcılık ile uğraşıyorum. C64 ile başladım. "Shark" diye bir oyun vardı onu oynadıktan sonra bunlar nasıl yapılıyor demeye başladım. İyiki de demişim. Ben de hep hobi olarak kaldı ama hayatınıza yön vermemiş demek doğru olmaz. Dişhekimiyim ve ofiste kullandığım çoğu uygulamayı kendim hazırladım. Çünkü hazır yazılımlar ihtiyaçlarınıza %100 cevap veremiyor. Hala da güncel duruma göre yeniliyorum. Örneğin denemediğim kullanmadığım veritabanı kalmadı. Hasta Otomasyon programım (Cross platform Linux ve Windows - Geçmişi itibarı ile sırası ile pascal, delphi ve C/C++ ile derlendi), Röntgen cihazı ile ilgili uygulamalar (Windows delphi), Ağız içi kamera uygulaması ve cihazı (RaspberryPi3 destekli, C/C++).

Amigada programcılık ile uğraşmak istiyorsanız Üstadım @Alpyre yanında bize laf söylemek uygun olmaz ama her daim yardımcı olmak için hazırız.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Temmuz 11, 2017, 15:35:25 ÖS »

programcı42 birde şöyle bir durum var benim için. En sevdiğim kuşak burda 70 ve 80 kuşağı insanları, paylaşmayı bilen eğlenceli güzel insanlar.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Temmuz 11, 2017, 15:47:09 ÖS »

Ben 1993 doğumluyum daha önce hiç amiga kullanmadım

Yaşınız icabı, zamanınınızı geçmişe değil daha güncel teknolojiler üzerine kendinizi, kariyerinizi ve yaptığınız işi geliştirme yönünde yatırım yapmanızı öneririm.

Buradaki çoğu kimse çocukluk/gençlik anılarını canlandırmak/canlı tutmak adına bu tür retro donanımlarla uğraşıyor.

Kusura bakmayın belki biraz sert girdim konuya ama belli bir yaşa gelince en değerli şeyinizin "zaman" olduğunu görüyorsunuz, ben de baktım kimse bir uyarıda bulunmuyor, yol yakınken belki vaz geçirim dedim

Şaka bir yana bir de gerçek donanıma ciddi bir yatırım yaptıktan sonra hevesiniz geçip, pişman olup aldığınız fiyatların çok çok altında elden çıkartmak zorunda kalmak da var...

Neyse, bu dediklerim tamamen benim fikrim. "Sana ne kardeşim, zaman benim para benim" demek elbette sizin hakkınız, diyebilirsiniz de...

Foruma hoş geldiniz bu arada!...

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Temmuz 11, 2017, 15:50:27 ÖS »

yavuzg çok haklı hayattaki en önemli şey zaman biz biraz yaşlandık sanırım. Yavuzg abinin dediğine katılıyorum. saygılarımla

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Temmuz 11, 2017, 16:00:21 ÖS »

Kusura bakmayın belki biraz sert girdim konuya ama belli bir yaşa gelince en değerli şeyinizin "zaman" olduğunu görüyorsunuz, ben de baktım kimse bir uyarıda bulunmuyor, yol yakınken belki vaz geçirim dedim

Şaka olduğunu bilsem de altına ufak bir not düşmeden edemedim.. Belli bir yaşın tecrübesi ile söyleyebilirim ki "zaman" o kadar değerli ki onu sevmediğiniz ama para eden şeyler yaparak geçirdiğinizde günün sonunda mutluluk vermiyor.  İnsan "zaman"ını onu en mutlu eden şeylerle geçirmek için azami çaba göstermeli.  Çünkü sadece geleceğe yatırım yaparak harcanan "zaman" gün gelip cukka bir kenara konduğunda ne yaparsa mutlu olmayacağını bilen insanlar yaratıyor.  Benimki de biraz fazla ulvi olmuş olabilir, nihayetinde peynir gemisi de kendi kendine yürümüyor biliyorum, ama boş vaktinizi mutluluğa ayırın bence, illa yatırıma değil.

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Temmuz 11, 2017, 16:29:02 ÖS »

93 dogumlular da amiga sevebilir saka bir yana bir cogumuz mazisi ve bizi gecmise götürdügü için bu cihazları bırakmıyoruz

C64 ve A500 gerisi teferruat
maverick
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Temmuz 11, 2017, 16:57:09 ÖS »

Atari ile başladık commodore ile devam ettik şimdi pc, tablet, konsol, cep telefonu diye gidiyoruz. Hepimiz bence oyun delisiyiz, oyun için aldık bunları, kimimiz macera sevdi kimimiz aksiyon ama oyunlar sayesinde bu cihazlar ile tanıştık diyorum. Tabii ki merakımız sayesinde yazılım grafik müzik bunlara da zaman ayırmasını bildik. Alıp yürüyenlerimiz şu anda bilgisayar yada benzeri teknolojilerin ülkemizdeki öncüleri oldular, olmaya da devam ediyorlar.

(Aslında meslekten çok bana oynadığın oyunu söyle sana kim olduğunu söyleyeyim diye bir başlık da açılabilir ayrıca )

Meslek konusuna gelince gönlümde yatan 2b-3b canlandırma idi, grafik, reklamcılık, çizgi roman, karikatür idi (karikatür olarak örnekleri yakında çizip burada paylaşacağım) ancak baba mesleği memuriyete girdik ve o düzende devam ediyoruz, son düzlükteyim ama uzatmalara gideceğim kesin

Son olarak çoğumuzun başına gelen "abi sen bu işin pirisin şu bilgisayara bi format atsana!" muhabbetinden de kaçışımız yok.

| Amiga 1200 | C= 64 | PS1 | PSone | Commodore Dergileri |
Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Temmuz 11, 2017, 17:07:02 ÖS »

Yavuzg@
Buradaki çoğu kimse çocukluk/gençlik anılarını canlandırmak/canlı tutmak adına bu tür retro donanımlarla uğraşıyor.

Ustad  ne güzel soylemis yoksa kimse benim gibi evde 110kgluk arcade kabini evde tutmaz
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Temmuz 11, 2017, 17:23:35 ÖS »

1987 de Sinclair spectrum 48k+ ardından 1990 da c64, Çok istememe rağmen Amiga alınmayıp, 1993 yılında Kadıköy de bir firmadan ikinci el Acer 286 Pc ile devam ettik. İlk amigamı 2000 yılında edindim. Senin doğduğun yıllarda Commodore ve Amiga piyasa değerini kaybetmişti. Pc lerin şahlanmaya başladığı yılda doğmuşsun

Güncele yönelme fikrine katılıyorum. Daha önce hiç kullanmadıysan, ya da özlemini çekmediysen böyle eski teknolojilerin sıkıntılarıyla uğraşmak zor olur.

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Temmuz 11, 2017, 21:52:47 ÖS »

Zaman zaman gündeme gelen güzel bir soru ve okuması zevkli cevaplar.

Commodore ve Amigacılar ne iş yapar???

Mesleğiniz Nedir?

Tembellik yapıp son cevabımdan alıntı yapayım. Kahkaha

Ben de aslen Matematik Öğretmeni olmama rağmen hayatın akışına kapılıp Gümrük Muhafaza Memuru oldum. Eski avatarımdaki resmi görenler Polis Memuru zannediyorlardı o yüzden değiştirdim. Kahkaha

Amatör olarak programcılık, web geliştiriciliği ve elektronik devre tasarımıyla ilgileniyorum. Karizmatik

Retro bilgisayarlar ve konsollar en sevdiğim hobim olsa da yeni nesil konsolları özellikle yazılımla kırmayı severim, mecbur kalmadıkça çip kullanmamaya çalışırım. Karizmatik

Google'da arama yapma konusunda enteresan bir yeteneğim var, bu yeteneği kullanarak forumda sorulan sorulara cevabını bilmesem bile araştırarak yorum yapmayı, çözüm bulamasam bile çözüme giden yolda en azından yol göstermeyi seviyorum. Karizmatik

İnsanlara yardım etmeyi seviyorum ama yeri gelmişken ufak bir noktaya değinmeden de geçmeyeyim. Çok özel olmadığı müddetçe problemlerinizi özel mesajla değil de forumdan sorarsanız aynı problemi yaşayanlara yol gösterici olur. Aynı zamanda başkalarının da aktarmak isteyebileceği tecrübelerden de hep birlikte yararlanmış oluruz. İlle de benim yorumumu almak istiyorsanız önce bir başlık açıp sonra bana "Şu başlığa yorumunu merak ediyorum bakabilir misin?" şeklinde özel mesaj atabilirsiniz.

Son olarak bu forumu ve sizleri çok seviyorum, iyi ki varsınız.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: