Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeAmiga HDMI Scandoubler (HDMI-520) (Son)
Sayfa: 1 ... 54 55 [56] 57 58 ... 95   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga HDMI Scandoubler (HDMI-520) (Son)  (Okunma Sayısı 767197 defa)
0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
avukatka
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #825 : Şubat 04, 2019, 23:40:12 ÖS »

Evet yedeklere lütfen beni de ekleyin

Aranıyor...Alınık
-Kutulu her çeşit Commodore ve Amiga
-kutulu AMOS ve DPaint programları
-Dünya Yazılım Oyun ve programları
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #826 : Şubat 05, 2019, 00:26:36 ÖÖ »

Son liste aşağıdaki gibi.
Yedekleri en son liste kapanınca ekleyeceğim.
FPGA ve DB23F gönderim durumunuzu listeden kontrol edip bilgi verirseniz düzenlerim, hatırladığım kadarıyla not düştüm.
Listede bir tek "yinemibamya" dizgi istemiyor, teyid edebilir miyiz.

@Eşref, senin FPGA'leri buldum ancak DB23F'lerde bir eksiklik var. DB23F leri de bana vermiş miydin? Eğer verdinse daha detaylı bakacağım kutulara.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #827 : Şubat 05, 2019, 04:10:18 ÖÖ »

Herkese yetmeyeceğini düşünerek siparişimi 1 tane olarak tekrarlamıştım ancak gördüğüm kadarıyla artan PCB olacak gibi. Bende de 2 tane DB23F olduğu için mümkünse siparişimi 1 tane v1.1 ve 1 tane v1.0 olarak 2 adete çıkarmak isterim.

Not: Elimdeki FPGA'da 17-18 düzgün. Siparişi onayladığınızda ikinci FPGA siparişini hemen vereceğim.

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
blackturk
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #828 : Şubat 05, 2019, 07:23:42 ÖÖ »

Elimde fazladan DB23F olabilir.Bana fpga lazım. DB23F  ihtiyacı olana ,  fpga + para ile takas yapabilirim.Fpga sorunumu çözmüş olurum.ihtiyacı olanada DB23F gitmiş olur. var mı fazla fpga olan ?

A1200 | APOLLO 1240 32 MB | CNET PCMCIA | SYSINFO SPEED TEST 30 MIPS
SM1,SEGA MEGA CD,SM2,SMS II,Sega Saturn Mod ve AR 4MB,PSX Mod ve Mpeg ,PSX2 ,SNES ,ATARI 800XL,SPECTRUM 128K +2,YAMAHA CX5M MSX,ATARI 520 STFM,1040 STF,C64,C128,1541 II,1571,RAM 1764 ,A500,A500+,A600,A590,IDE68k,2X1084S,1084P
Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #829 : Şubat 05, 2019, 07:40:31 ÖÖ »

Fpga sipariş edeceğim ancak db23f yok elimde 🤔
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #830 : Şubat 05, 2019, 09:21:39 ÖÖ »

@delimawi,

Doğrudur dizgi istemiyorum demiştim ama usta arkadaşlar bile dizgi istemiş, biraz korktum. Ayrıca listede bir istisna daha yaratmamak ben de dizgi rica edeyim.

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #831 : Şubat 05, 2019, 09:34:00 ÖÖ »

@delimawi,

Doğrudur dizgi istemiyorum demiştim ama usta arkadaşlar bile dizgi istemiş, biraz korktum. Ayrıca listede bir istisna daha yaratmamak ben de dizgi rica edeyim.

Nejat bile dizgi istediyse bizim yiyeceğimiz poh değildir o
« Son Düzenleme: Şubat 05, 2019, 09:38:10 ÖÖ Gönderen: Oğuzhan » Logged

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
solitude
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #832 : Şubat 05, 2019, 09:59:55 ÖÖ »

Merhabalar,

Ön siparişte talebim bulunuyor.
Dizgili istiyorum. V1.1 olabilirse sevinirim. DB23F var...

FPGA Almıştım aşağıdaki linkten, evde duruyor.
https://www.aliexpress.com/item/ALTERA-FPGA-CycloneII-EP2C5T144-Minimum-System-Development-Board-Learning-Board/32314947609.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dc398Hm

Syg.
S.G.

CPC-C64-AMIGA
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #833 : Şubat 05, 2019, 15:14:42 ÖS »

@Biomenace, @Oguzhan : Yetenekten çok zaman meselesi benim için ama siz yine de montajlı isteyin bence

@delimavi :
db23'leri bir şekilde kendim uyduracağım. Fpga'lardan biri ters, diğerini bulamadım evde henüz. Db23 göndermez isek yine de test edebilecek misin? (Kargo denince afakanlar basıyor bana, tercihim bir şey göndermeden halletmek)

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #834 : Şubat 05, 2019, 15:26:51 ÖS »

@delimawi ben de gelince FPGA ve Kendi uyduracağım DB23F'i sana göndereceğim.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
sonerbwt
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #835 : Şubat 05, 2019, 15:58:26 ÖS »

Konuyu yeni farkettim. İlk listedeki talebim hala geçerli. Gelişmeleri kaçırdım nasıl bir yol haritası izleniyor?
Amiga24
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #836 : Şubat 05, 2019, 16:05:40 ÖS »

@sonerbwt

Herkese Selamlar,

Son toplantıda konuştuğumuz üzere, depodan bu proje ile ilgili malzemeleri çıkarttım ve sayımlarını yaptım. Son durumda elimde;

- 40 adet V1.0 PCB
- 20 adet V1.1 PCB mevcut.

(Bunun haricinde farklı miktarlarda, video processor, hdmi konnektör, bazı pasifler vb. de mevcut.)

Öncelikle V1.0 ve V1.1 PCB arasında şu fark var: V1.0 PCB'de FPGA besleme hattını yanlış yere bağlamışım. Bu sebeple PCB üzerinde bir yolun kazınarak, doğru yere jumper atılması gerekiyor. Bunun haricinde elektriksel bir fark yok, iki tip PCB de aynı şekilde çalışmaktadır.

Şu aşamada, ön siparişte oluşan listeyi güncelleyerek, halen ürünü satınalmak isteyenlerin nihayi listesini oluşturmak niyetindeyim. Nihayi listeye göre, ayın 15'inde Çin tatili bitince, eksik parçaların siparişlerini açacağım.

Kartları 10'lu lotlar halinde üretip, test edip, paketleyip gönderimi sağlayacağım. Bu aşamada toplantıda konuştuğumuz üzere GEOS arkadaşımızdan destek beklemekteyim. Liste oluşup parçaları sipariş ettikten sonra kendisinden tekrar teyit alacağım.

Sizden ricam, eğer halen HDMI-520 almak istiyorsanız bu mesaj altında belirtmeniz. Ön sipariş listesinde olanlar öncelikli olmak üzere, eski listede olmayanlar da isim yazdırabilir. Ancak dediğim gibi 10'lu lotlar halinde üreteceğim, ön sipariş listesindeki sıralama öncelikli olacaktır.

Siparişlerinizi, V1.0 veya V1.1 şeklinde belirtmenizi rica ediyorum. Dediğim gibi iki PCB de fonksiyon olarak aynı şekilde çalışmaktadır. V1.0 PCB ler çöpe gitmesin diye bu opsiyonu ekliyorum, keza V1.1 PCB sayısı yetmeyebilir ve bir parti daha PCB siparişi açmam gerekebilir. V1.0 PCB tercih edenlere bir miktar indirim uygulayacağım.

Piyasadaki son dalgalanmalardan sonra, ürün fiyatını tekrar hesaplamak durumunda kaldım. Fiyatlar aşağıdaki gibidir:

V1.1 PCB 200TL
V1.0 PCB 180TL

- FPGA kartı, DB23 konnektör ve kargo dahil değildir.
- Kartlar dizilmiş ve test edilmiş olarak gönderilecektir.
- Eğer dizilmemiş kit olarak almak isterseniz tüm parçalar poşetlenip etiketlenip gönderilecektir ve 30TL ek indirim yapılacaktır.
- Elinizdeki DB23 konnektörü gönderirseniz, karta lehimlenmiş olarak geri alacaksınız.
- Elinizdeki FPGA kartını gönderirseniz, FPGA programlanmış ve test edilmiş olarak geri alacaksınız.
- PROJE OPEN SOURCE DEĞİLDİR. Ancak, FPGA kodu bu sayfalardan anlatımlı olarak final hali ile tekrar paylaşılacaktır.
- Compile edilmiş FPGA binary dosyası paylaşılacaktır, bu sayede isteyener kendi FPGA kartlarını programlayabilirler.
- PIC Kodu yani ADV7181C Video Processor entegresine ait kaynak kod ve binary dosya PAYLAŞILMAYACAKTIR.
- PIC'ler programlanmış olarak gönderilecektir.

Bilgi için, FPGA Kartı yaklaşık $11 olarak Aliexpress üzerinde satılmaktadır. FPGA Kartı alıp projeyi almaktan vazgeçenlerin FPGA kartlarını güncel fiyatından satınalabilirim.

Son not olarak, proje son hali ile, Amiga progressive modlarını başarılı bir şekilde desteklemektedir. Interlaced modları da destekliyor olmasına rağmen, her marka ve model TV/Monitör, HDMI üzerinden iletilen interlaced modları GÖSTERMEMEKTEDİR. Genel olarak, monitor statüsünde olan ekranlarda interlaced modlar kapatılmış olmaktadır. Dolayısı ile TV statüsünde olan ekranlarda kullanılmasını önermekteyim.

Cihazın çalışmasını bir kısımınız toplantılarda gördü diye tahmin ediyorum. Eğer almak istediğinizden emin değilseniz, bir sonraki toplantıda inceleyip o şekilde karar verebilirsiniz. Yada ilk partide teslim alan bir arkadaşınızda inceleyebilirsiniz.

Projeye teknik olarak eklemek istediğim bazı başka yenilikler de var ancak elimde olmayan bazı sıkıntılardan ötürü ilerleyemiyorum, bu süreçte de ürüne sahip olmak isteyen kişileri daha fazla bekletmek istemedim. İleriki süreçte gelişmeler olursa, bir şekilde toplantılarda vb ürünleri güncelleme fırsatı bulabileceğimize inanıyorum.

Teşekkürler...

Tekrar selamlar,

Ellerinde FPGA olanlar, aşağıdaki fotoda belirttiğim yeri kontrol edebilirlerse sevinirim.
Eğer bu iki pin aşağıdaki resimde görüldüğü gibi 17/18 şeklinde değil ise belirtmeniz yeterli. (18/17 şeklinde bazı kartlarda.)

@BioMenace
Kapaklı tip DB23F arıyorsan anladığım kadarıyla kablo ile uzatma yapacaksın. Zira PCB, doğrudan düz tip DB32F'e lehimlenecek şekilde. Tabiki kablo ile de uzatılabilir, bir sorun olmaz.

Gökçe'nin bende olan fazla DB23F ve FPGA kartı için doğrudan kendisi ile anlaşarak bana bilgi verirseniz ona göre listede düzenleme yapacağım. (Örn. mrmojorisin) Eğer anlaşan olmazsa seve seve ben alabilirim. Kahkaha

Bazı kişilerin nickleri değişti sanırım. Aşağıdaki listeye bakarak nick değişimi olanlar bilgi verirlerse düzenleme yapacağım.
(yinemibamya eşlendi.)
byeni, Barış Yeni olabilir mi? vb ...

@2019, ön siparişte göremedim, yada nick mi değişti. Keza 2 değilse 1 istiyorum demişsin. Yada ben tam anlamadım...

Versiyon farketmez diyenleri doğrudan V1.0 olarak işaretledim. Henüz yer var, isteyenler not düşerlerse V1.1 olarak güncellerim. Ama gerçekten fonksiyonel bir fark yok...

@Voltron, modülatörden sökülen DB23F 90 derecedir, bu karta uymaz, ancak kablo ile uzatma yapacaksan kullanabilirsin, bilgin olsun.

İlk listede olmayanları şimdilik yedek olarak not aldım, ana listede ismi olup almayacak olanlar netleştikten sonra ekleyeceğim.

Tekrar teşekkürler.

Amiga 1200 HD 80MB + CF 8GB + Elbox 1200 / 4 + 68882 50Mhz CoP
Amiga 600 2MB
Amiga 500 + Amiga 590 HDP
Amiga 500 Plus
Commodore 1084S Montr
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #837 : Şubat 05, 2019, 16:39:58 ÖS »

db23'leri bir şekilde kendim uyduracağım. Fpga'lardan biri ters, diğerini bulamadım evde henüz. Db23 göndermez isek yine de test edebilecek misin? (Kargo denince afakanlar basıyor bana, tercihim bir şey göndermeden halletmek)

Kargo diyince beni de afaganlar basıyor. 40 küsür kartı nasıl tek tek kargolayacağım hiç bir fikrim yok.

Aklıma iki yöntem geliyor.

1. Bir pazar günü HDMI-520 partisi düzenleyeceğiz. Herkes gelip kartını alacak, test edecek. DB23 uydurmak isteyenler uyduracak. Geos vb eli havya tutanlar ufak tefek modüfikasyonlar yapacak çay kahve gırla eylence... Bol bol da monitör getirir test ederiz. Gelemeyenlerinkini de birileri teslim alıp götürür... Mis.

2. Bir gönüllü bana yardımcı olacak, DB23F ve FPGA leri teslim alacak. Benim dizdiğim ve test ettiğim kartları da sahiplerine kargolayacak. Çok mu iyimser oldu bilemiyorum...

NOT: Tabiki ben her kartı mutlaka test edeceğim. Ama benden sonra havya deyince vb sıkıntı çıkmasın diye dedim isteyenler göndersin. Lehimlerini yapıp test edeyim diye...

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #838 : Şubat 05, 2019, 17:04:41 ÖS »

iki yöntemde olabilir...HDMI-520 partisi yerine yine CGTR toplantısı yaparız. Istanbulda olanlar elden alır...Ankaradan gelen olursa, Ankaradan geleni arkadaşa teslim edebiliriz... Kargo konusunda da kargoları bölüşebiliriz... Kargo aşamasına gelelim, ondan sonrası çok sıkıntı olmaz... Bunların üretilmesi, lehimlenmesi, test edilmesi kanımca daha uzun ve meşakkatli gibi.. GEOS'un havyasına kuvvet

sonerbwt
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #839 : Şubat 05, 2019, 17:05:37 ÖS »

V1.0 1 adet diyeyim o zaman.
Sayfa: 1 ... 54 55 [56] 57 58 ... 95   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: