HDMI-520 3D Basılabilir kutu tasarımı bugün itibari ile tamamlandı. Belki 20 farklı tasarım üzerinde 50'den fazla baskı denemesi yaptıktan sonra, içime sindi diyebileceğim bir tasarım ortaya çıktı.
Kutu 3D basılabilir olması gerektiği için tam olarak aklımda olan detayları malesef uygulayamadım. Örneğin AMIGA logosu istediğim kalitede 3D basılabilir halde elde edmeedim. Bu sebeple bu ve benzeri detayları iptal ettim.
Ancak en azından havalandırma ızgaralarında, hafif amiga ruhunu yansıtacak ve belki de biraz A-520 modülatörü anımsatacak detayları uygulayabildim.
İsteyenler ekteki dosyaları olduğu gibi basmayı deneyebilir yada bu tasarımları temel olarak alarak, istedikleri farklı kutu tasarımlarını yapabilirler.
Ancak belirtmek istediğim önemli nokta, cihaz içerisinde FPGA olduğu için, çalışma sıcaklığı PLA baskılar için uygun değildir. ABS yada PETG tarzı yüksek sıcaklıkta yumuşamayacak malzemeler kullanmalısınız.
Ben baskılarımda ColorFab XT yüksek sıcaklığa dayanıklı filament kullandım.
Önce tasarım:

Bir kaç render:

Ve 3D basılmış gerçek fotolar. Evet malesef halen evlerimizdeki 3D baskı teknolojisi ile tasarım ile aynı keyfi alamıyoruz. Ama içime sindi diyebilirim:

STL dosyaları ekte...
NOT: Bu kutunun altında iki adet M3 vida deliği var. Bu bölüm kutu havada kalmasın diye ayak montajı yapmak için. Ama ayak tasarımı yapmadım. Belki ilerde yaparım. İsterseniz basit bir ayak tasarımı yapabilirsiniz.