Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetSahibinden.com'da yaşadığım tuhaf olay
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sahibinden.com'da yaşadığım tuhaf olay  (Okunma Sayısı 19158 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ağustos 18, 2017, 07:05:01 ÖÖ »

Belki göreniniz olmuştur, Sahibinden de bir kaç hafta önceye kadar, 50 TL ye, C64 Adaptör, Dataset ve 1 Joystick satılıyordu.

Satıcı ile anlaştık ve ertesi gün kendisi beni aradı, gayet kibar sakin konuşuyordu. satıcı ile görüştüm paketin hazır olduğunu ve ödeme yaptığım takdirde kargolayacağı 3 paketi ile birlikte  hemen PTT ye vereceğini söyledi. Ben de havalesini çıkarttım. 10 Dakika sonra PTT de takip numarası da geldi.

Ama yine de ben pek güvenemedim, çünkü, sahibinden.com daki kullanıcı adı, banka hesap adı ve satıcının telefonu bambaşka isimlere kayıtlıydı.

Tahminimde yanılmadım, Fakat 2 gün sonra kutudan çıkan şey alakasız bir şeydi. Lensi bozuk pislik içinde hurda bir Psone ve 1 adet kullanılamaz durumda ps1 joypad. Bir daha hiç bir şekilde de ulaşamadım kendisine zaten. Kargo da bambaşka bir isimden ve adresten geldi.

Eğer ki gerçekten 3 kargo yolladıysa aynı anda, bir ihtimal paketleri karıştırdı başkasının adresi ile ama ben öyle olduğunu sanmıyorum. Eleman muhtemelen aynı ürünleri başka kişilere de sattı ve başka başka şeyler gönderdi. Çünkü ürün bir kaç gün daha kaldı listelemede.

Şanslıyım ki, elimde fazladan 1 adet psone adaptörü ve rca kablosu vardı. psone'in lensini ve joypadi kolayca onardım. Hiç yoktan bir psone set oldu.

Aslında şu sıralar tatil modunda olmasam, ben o adamla 50TL'lik eğlenirdim, çok da keyifli olurdu ama bu kez pas geçtim.

Hatirladim ilani hatta son fiyat pazarlik teklif etmeyiniz falan yazmisti sanirim. Benim de elim almaya gitti vazgectim son anda . Cok ayip ya

C64 ve A500 gerisi teferruat
Semih Yener
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Ağustos 18, 2017, 07:57:55 ÖÖ »

Şehir dışı zaten sıkıntı kaldıki dolandırıcılar aynı şehirde ürünü denettirmeden verme çabası içinde. Görmeden denemeden almam asla. İsterse 5 lira olsun. Kazığın büyüğü ķüçüğü olmaz.
tkdeniz
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Ağustos 19, 2017, 01:18:22 ÖÖ »

Belki göreniniz olmuştur, Sahibinden de bir kaç hafta önceye kadar, 50 TL ye, C64 Adaptör, Dataset ve 1 Joystick satılıyordu.

Satıcı ile anlaştık ve ertesi gün kendisi beni aradı, gayet kibar sakin konuşuyordu. satıcı ile görüştüm paketin hazır olduğunu ve ödeme yaptığım takdirde kargolayacağı 3 paketi ile birlikte  hemen PTT ye vereceğini söyledi. Ben de havalesini çıkarttım. 10 Dakika sonra PTT de takip numarası da geldi.

Ama yine de ben pek güvenemedim, çünkü, sahibinden.com daki kullanıcı adı, banka hesap adı ve satıcının telefonu bambaşka isimlere kayıtlıydı.

Tahminimde yanılmadım, Fakat 2 gün sonra kutudan çıkan şey alakasız bir şeydi. Lensi bozuk pislik içinde hurda bir Psone ve 1 adet kullanılamaz durumda ps1 joypad. Bir daha hiç bir şekilde de ulaşamadım kendisine zaten. Kargo da bambaşka bir isimden ve adresten geldi.

Eğer ki gerçekten 3 kargo yolladıysa aynı anda, bir ihtimal paketleri karıştırdı başkasının adresi ile ama ben öyle olduğunu sanmıyorum. Eleman muhtemelen aynı ürünleri başka kişilere de sattı ve başka başka şeyler gönderdi. Çünkü ürün bir kaç gün daha kaldı listelemede.

Şanslıyım ki, elimde fazladan 1 adet psone adaptörü ve rca kablosu vardı. psone'in lensini ve joypadi kolayca onardım. Hiç yoktan bir psone set oldu.

Aslında şu sıralar tatil modunda olmasam, ben o adamla 50TL'lik eğlenirdim, çok da keyifli olurdu ama bu kez pas geçtim.

Hatirladim ilani hatta son fiyat pazarlik teklif etmeyiniz falan yazmisti sanirim. Benim de elim almaya gitti vazgectim son anda . Cok ayip ya

Ben de sizinle aynı C64 ürününü aldım demek ki. Bana da bozuk bir hard disk göndermiş. Gönderdiği hard disk de başka bir ilana ait ama karıştırmış diyemem zira size de aynı C64 ürünlerini satmış. İlk defa Internette yaptığım bir alışverişte dolandırılmış oldum böylece. Ama ilan sahibinin adının farklı olması ve banka hesap nonun farklı olması sanırım önemli bir sinyal.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Ağustos 19, 2017, 12:51:34 ÖS »

Ben de sizinle aynı C64 ürününü aldım demek ki. Bana da bozuk bir hard disk göndermiş. Gönderdiği hard disk de başka bir ilana ait ama karıştırmış diyemem zira size de aynı C64 ürünlerini satmış. İlk defa Internette yaptığım bir alışverişte dolandırılmış oldum böylece. Ama ilan sahibinin adının farklı olması ve banka hesap nonun farklı olması sanırım önemli bir sinyal.

Geçmiş olsun. 4 tane isim var, muhtemelen banka hesabındaki isim doğru olandır. Şimdi telefon numarasını da kaldrmış sahibinden.com dan.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Ağustos 19, 2017, 13:15:11 ÖS »

Benim anlamadigim parayi aliyiyor hesabina niye illa ki birsey gonderme ihtiyaci duyuyor.

C64 ve A500 gerisi teferruat
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Ağustos 19, 2017, 13:34:27 ÖS »

Benim anlamadigim parayi aliyiyor hesabina niye illa ki birsey gonderme ihtiyaci duyuyor.

Ortadan rahatça kaybolmak ya da daha fazla av için zaman kazanıyor aklınca. 2-3 gün kargo süresi var.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ağustos 19, 2017, 13:36:14 ÖS »

Diyecek ki, "aynı gün 3 satış yaptım kargo şirketi hatalı kargolama yapmış malesef, farklı ürün alan diğer alıcılar da malı geri göndermek istemiyor ya da telefonlarıma cevap vermiyor"...

Bu şekilde elinde hurda vb ne kadar ıvır zıvır varsa temizleyecek...
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Ağustos 19, 2017, 13:52:35 ÖS »

Sahibinden sitesinin derhal mecburi getli sisteme geçmesi lazım,kendileride başlarına bir sürü dava açacaklar bu gidişle.2 aydır bir telefon bakıyorum kimse get ile satmaya yanaşmıyor ya bilmiyorum diyor yada saçma sebepler uyduruyor.Sebebi belli aslında,malı beğenmeyen alıcı geri yollarda uğraşırım diye.Onu geçtim n11'de bile güvenilmez mağaza dolu,geçenlerde aradığım telefonun refurbished olanını uygun fiyata buldum,yorumlara baktım hepsi olumlu,hemen aldım.Aradan 5 dakika geçmeden aradılar "yanlış fiyat verilmiş,iptal edin satışı" diye.İptal etmek istemedim ama adamlar tutar gıcıklığına dökük bir mal yollarlar diye söve söve iptal ettim.Sonrada n11 müşteri hizmetlerine durumu bildirip şikayetçi oldum ama netice yok.Sonuç olarak ülkede kanun-hukuk kurallarına uyan yok,sebebide belli balık baştan kokar,ülkeyi yönetenler hukuğu guguğa benzetirse olacağı budur.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #23 : Ağustos 19, 2017, 13:58:22 ÖS »

@AmigAmiga aynen belli kurallar ve hukuk olmayınca sapıtıyor insanlar. O yüzden gittigidiyorum daha çok beğeniyorum. Böyle bir alt yapıya çokta izin vermiyor. Biraz masraflı ama temiz. En büyük problem bu zaten bir adalet ve sistemin olmaması. Yoksa herkes iyi 

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
izmirmaster
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Ağustos 19, 2017, 14:12:12 ÖS »

Hocam parayı alıp kargo ile birşey gönderiyorsa dolandırılıcılıktan dava açılsa bile ben malı gönderdim diyecek çok rahat yırtar en fazla kargoyu kontrol etseydi diyecek diye düşünüyorum

Diyecek ki, "aynı gün 3 satış yaptım kargo şirketi hatalı kargolama yapmış malesef, farklı ürün alan diğer alıcılar da malı geri göndermek istemiyor ya da telefonlarıma cevap vermiyor"...

Bu şekilde elinde hurda vb ne kadar ıvır zıvır varsa temizleyecek...

Cimihendriks
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Ağustos 19, 2017, 16:22:29 ÖS »

n11'den telefon almıştım 2015te, sony telefonlarda bootloader kilidi diye bir olay var, telefonu root edip yazılımına müdahale etmek için o kilidi kaldırmak gerekiyor çoğu zaman, telefonda o kilit kalkınca otomatikman drm anahtarı denilen kodlar siliniyor, ve telefona özel olduğu için de geri gelmesi mümkün değil, başka kod girersen telefon bir daha açılmaz. bunlar gidince telefonun satışında önemli noktaları olan, yazılım güncellemesi, ekran geliştirme modları, gelişmiş kamera algoritmaları, miracast ve bir çok özellik geri gelmeyecek şekilde gidiyor. Telefonu paralel ithalat almıştım ucuz olduğu için, ithalatta trt payından yırtmak için telefonu ülkeye sokarken bu zekiler rootlayıp fm radyo uygulamasını silmişler, önce değişim için gönderdim bir günlük telefonu, serviste yazılım atarak göndermiş zekiler. n11 ile konuşuyorum teknik servis sorun yok diyor diyor, n11'in kaale aldığı teknik servis de sony servisi falan değil satıcının kendisi. böyle çözülmez bir işe girdi işimiz. hakem heyetine gitsem sonuç benim nezdimde çıkardı ama vaktim yoktu.

Alacağın bir kaç nefes, hiç düşündün mü?
Ne kalacak senden, hiç düşündün mü?
Bir cansız vücudun, o da çürür toprak olur gider.
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Ağustos 19, 2017, 19:16:40 ÖS »

Sahibinden sitesinin derhal mecburi getli sisteme geçmesi lazım,kendileride başlarına bir sürü dava açacaklar bu gidişle.2 aydır bir telefon bakıyorum kimse get ile satmaya yanaşmıyor ya bilmiyorum diyor yada saçma sebepler uyduruyor.Sebebi belli aslında,malı beğenmeyen alıcı geri yollarda uğraşırım diye.Onu geçtim n11'de bile güvenilmez mağaza dolu,geçenlerde aradığım telefonun refurbished olanını uygun fiyata buldum,yorumlara baktım hepsi olumlu,hemen aldım.Aradan 5 dakika geçmeden aradılar "yanlış fiyat verilmiş,iptal edin satışı" diye.İptal etmek istemedim ama adamlar tutar gıcıklığına dökük bir mal yollarlar diye söve söve iptal ettim.Sonrada n11 müşteri hizmetlerine durumu bildirip şikayetçi oldum ama netice yok.Sonuç olarak ülkede kanun-hukuk kurallarına uyan yok,sebebide belli balık baştan kokar,ülkeyi yönetenler hukuğu guguğa benzetirse olacağı budur.

Get ile telefon ben de olsam satmam, malıma güvenmediğinden değil,insanlara güvenmediğinden. piyasa bu kadar dolandırıcı doluyken, imei klonlama , anakart değiştirme vs. riskleri alınmaz get ile telefon satarak bence.
Telefonda en iyisi elden alışveriş.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Ağustos 19, 2017, 22:21:05 ÖS »

Phantom madalyonun birde öteki yüzü var,mesela bende bir telefon var,arızalı ama arızasını belli bir süre geçince yapıyor,ısınmadan yada rastgele ortaya çıkabiliyor.Elden satışta bunu denemenin imkanı yok yani alıcının kısa süre içerinde telefonu test edecek  vakti yok ama eve varınca belkide elinde patlayacak.Bir iş yerinden alsan bunu geri götürme şansın var ama şahısta bu imkansız.Ben şu anda alıcıyım ve bunları düşünürüm.Ama satıcı olduğumda da sahtekarlıklara karşı tabiki bazı önlemler alınmalı.Dediğin gibi ilana parça değişimine karşı uyarı konulabilir.
phantom
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Ağustos 19, 2017, 23:30:50 ÖS »

Keşke dünyadaki herkes bizim gibi iyi niyetli olsa get vs gerek kalmazdı...
Malesef bir paradox bu, alıcı olsam ben de get isterdim zaten, ama satıcı olunca durum yukarıda dediğime geliyor işte, garip bir durum yani
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Ağustos 21, 2017, 14:45:08 ÖS »

Sahibinden ilan no:472469280

Galiba o adam. Emin degilim ama Aksam kargo gonderici ismini teyit ederim. Sakin dusmeyin !

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: