Ben Alper Sönmez, Müzisyen/Ses Mühendisi/Gıda Mühendisiyim. 28 yaşındayım. Yarışmaya Samsun'dan katılıyorum
http://alpers55.spaces.live.comHerşey ilkokulda arkadaşım Burç'un Commodore64'ünü gördüğüm an başladı. Kendi Atarimi ona verip, 64'ünü ödünç aldım... Bir kaç hafta sonra Burç 64'ünü geri aldı. Halbuki kafa ayarı, demolar, basic ve Barbarian oyununun tadı damağımda kalmıştı.
Tüm yalvarmalarıma rağmen, ailem derslerimden geri kalırım diye bilgisayar almadı. Fakat 1994'e bu dirençlerini kırmayı başardım, ve o yılların en iyi bilgisayarı olan Amiga1200'ü aldırdım. Bilgisayarı aldıktan 3 hafta sonra Commodore battı. Uğursuzlık böylece başlamış oldu

Lisede birçok arkadaşımın A500'ü vardı. Örneğin Furkan'ın çok korkunç dergi arşivi vardı. Ondan Amos'un Türkçe kullanım klavuzunu aldım. Ve programlama sevdam başlamış oldu. 1 yıl içinde Amos'ta yardırmaya başladım. Çok şekilli bir Türkçe ajanda programı yazdım. Fakat bug testlerini yapmadan piyasaya sürdüğüm için, okulda sattığım herkes parasını geri istedi

Yılmadım. Amos'da bir sürü program yazdım. Ufak oyunlar vs. Joy Bilgisayardan 200 MB'lık 2,5 inçlik HD edindim. İşleri hızlandırdım.
Windows 95 çıktıktan sonra, programlarımın arayüzlerini geliştirmeye karar verdim. Ve Amos için baya baya iyi bir grafik arayüzü yazdım. Bu arayüz üzerine 3-4 programcık yazdım. Sonra Üniversite telaşesi herşeyi yavaşlattı.
Üniyi kazandıktan sonra Amos yetmemeye başladı. Artık A1200'ümün turbo kartı ve internet bağlantısı vardı. ICQ'dan Emrah Başkaya ile tanıştım. Beni ARexx'e sardırdı. Bir sürü script yazdım, bilgisayarı ful-otomatik hale getirdim.
Yıl 2002 olmuştu. Artık Amos kesmiyordu. C++ kitapları aldım. Tam konuya yoğunlaşmıştım kiii, A1200'ün video portunu kırdım. O dönem müzikle de çok yoğun uğraşmaya başladığımdan, aleti onarmaya vakit bulamadım. Bi kaç yıl sonra tamir ettiğimde, hardiskimin çalışmadığını farkettim. Gönderdiğim teknik servis, kazara disk yüzeyini çizdi ve tüm source kodlarım bi anda hiç oldu

Yazdığım programların bi kısmınını floppy'lere yedeklediğimi hatırlıyorum. Fakat o floppy'leri de bu sitenin üyelerinden "Devilish" benden yıllar önce yemişti. Olm geri ver artık şu disketleri ya!

Ama tahminimce çoğu no name olduğu için çoktan bozulmuştur
Amiga'yı çok sevdim. Ama ben ona, o bana sadece uğursuzluk getirdi

Düşünce yapımı, yaşam tarzımı değiştirdi. Bu rahatız edici farkındalık ve yalnızlığı ona borçluyum. Bill Gates'den nefret etmemin sebebi Amiga'dır. Yeteneksiz ve ruhsuz insanların hayatta başarılı olduğunu gördüğüm her yerde tüylerim diken diken olur, içimi engel olunamaz bir hırs kaplar.
Sıradan olmadığım için gururluyum. Ama bazan Matrix'deki Cypher gibi keşke hiçbirşeyin farkında olmasaydım dediğim de oluyor.
Şu sıralar WinUAE'de takılıyorum. Bu WinUAE de CPU'yu filan yakar diye ödüm kopuyo.
Ama ne yaparsın "Aşk" işte, herşeyi göze alıyorsun!
NOT: Buraya kadar okuduysanız, demek ki siz de bir "Amiga'cısınız!"
Korkarım artık uğursuzluk size de bulaştı. Nihahaha!