Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıArcade Sistemler (Moderatör: yavuzg)[Tamirat] Neo Geo MVH-MV2: 2 Slotlu MVS
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: [Tamirat] Neo Geo MVH-MV2: 2 Slotlu MVS  (Okunma Sayısı 23526 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Decypher
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Kasım 27, 2017, 12:24:34 ÖS »

Yine tek kelimeyle inanılmaz bir çalışma, inanılmaz bir sabır, yetenek, ustalık, hepsi bir arada.

Ama bu vesileyle ben gerçekten takdir ettiğim başka bir şeyi söylemek istiyorum: tüm bunları büyük bir sabırla, en ince detayına kadar fotoğraflayıp anlatıyor olman.

Başta yavuzg ve delimawi olmak üzere benzer biçimde bizleri bu şekilde detaylı anlatımlarla bilgilendiren, belki ileride hiç ummadığımız anda işimize yarayabilecek ayrıntıları sunan herkese cidden gönülden teşekkür ediyorum. Harcadığınız vakte, emeğinize sağlık.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Kasım 27, 2017, 12:37:48 ÖS »

Üstad eline sağlık.
Kış geldi proje/tamirat yazılarına kavuştuk.
Umarım elinde bol miktarda tamirlik kart vb. vardır Kahkaha

evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Kasım 27, 2017, 13:05:27 ÖS »

referans doküman olacak bir çalışma yapmışsın üstad eline sağlık
sabrını da ayrıca tebrik ediyorum
başka birisinin bu kartı bu duruma getirebileceğini de sanmıyorum Kahkaha
gerçekten ayakta alkışladım yani
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Kasım 27, 2017, 13:15:31 ÖS »

Yine muhteşem bir çalışma tebrikler
gyneco
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Kasım 27, 2017, 16:33:29 ÖS »

Elinize sağlık. Böyle çalışamaları tekrar tekrar okuyorum ve çok şey öğreniyorum. Sayenizde böyle tamiratlar yapmasam bile evde bazı basit işlerde gerekebilir diye bir çok alet aldım:)Gerektikçe kullanıp çocukları hayran bırakıyorum.
Çok teşekkürler bunları bu güzellikte yayınladığınız ve bizleri bilgilendirdiğiniz için.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Kasım 27, 2017, 18:53:33 ÖS »

Bugün oldukça yoğundum, cevap yazamadım beyler...

Hepinize teşekkür ederim yazdığınız güzel şeyler için.

Tam olarak, can çıkmadıkça umut kesilmezmişe bir örnek bu. Elektronik bilgim çok zayıf olmasına rağmen, anlarmış gibi satır satır zevkle okudum valla.

Hakikaten her yönden çok kıymetli bir çalışma. Tebrik ediyor ve sıradakini merakla bekliyorum.

Evet kimi yerlerde yazının kapsamı biraz detaylandı ama bu kartın kaprisleri bitmek tükenmek bilmedi Yine de okurken zevk alabildiysen amacına ulaşmış demektir

Mükemmel bir çalışma olmuş.

Eline, emeğine, bilgine sağlık üstad...

Teşekkürler

Abi tam anlamı ile piskopatsın net Kahkaha

Vallahi bravo. Eline emeğine ve sabrına sağlık. Müthiş....

Ya ben de anlamadım sanki beynime silah dayanmış gibi bi takıldım kaldım bu kartın tamirine

Neyse şükür bitti ki bi rahat uyku çekebileceğim

Bu nasıl bir sabırdır abi. Tebrik ederim.

Bu tarz arızalı kartlar için çok kestirme bir tamir yöntemim var. Balyoz operasyonu. Sorunu 2 dakikada kalıcı olarak çözüyor Kahkaha İyi ki bana denk gelmemiş.

Ya sorma abi, böyle kastırıyorum işte bazen hani Neo Geo görmesek tamam, evde Neo Geo'lar birbirini ... ediyor bunu nereme sokacam ki?

Acıdım garibim taaa Amerika'lardan gelmiş. Neo Geo işte, seviyorum kerataları, ilgi alakayı biraz abarttım bu sefer ama farkındayım

Abi ellerine sağlık. Gene harika bir iş çıkarmışssın.

Teşekkürler Eşref

Yine çok güzel şeyler olmuş. Elinize sağlık

Teşekkürler atlantis

Mal eskicide olsa herhalde üstüne para verir elinden alsınlar diye

Aslında Üstüne para değil ama gerçekten pek kimsenin uğraşmaya niyet etmeyeceği bir malzemeydi, arkasından kimse ağlamadı yani Kahkaha

Yine tek kelimeyle inanılmaz bir çalışma, inanılmaz bir sabır, yetenek, ustalık, hepsi bir arada.

Ama bu vesileyle ben gerçekten takdir ettiğim başka bir şeyi söylemek istiyorum: tüm bunları büyük bir sabırla, en ince detayına kadar fotoğraflayıp anlatıyor olman.

Başta yavuzg ve delimawi olmak üzere benzer biçimde bizleri bu şekilde detaylı anlatımlarla bilgilendiren, belki ileride hiç ummadığımız anda işimize yarayabilecek ayrıntıları sunan herkese cidden gönülden teşekkür ediyorum. Harcadığınız vakte, emeğinize sağlık.

Teşekkürler Decypher... Gerçekten de olayı yapmak bir yana paralelde belgelemek çok zor. Bir elinde telefon diğer elinde problar bazen çok sıkıntılı oluyor

Ama kalıcı bir şeyler yapmak, paylaşmak, aleti tamir etmekten daha kıymetli oluyor. Ben bile yaptıklarımı unutuyorum bir hafta sonra. Bazen başka bir tamirat sırasında Google'da araştırma yaptığımda kendi yazılarımı buluyorum, bazen küfür ediyorum kendime bazen de işime yarıyor, okuyup hatırlıyorum

Üstad eline sağlık.
Kış geldi proje/tamirat yazılarına kavuştuk.
Umarım elinde bol miktarda tamirlik kart vb. vardır Kahkaha

Aslında baya bi tamirat yaptım bu aralar ama hepsini yazıya dökemiyorum maalesef. Hem çok zaman alıyor hem de tamirat biraz enteresan olursa, beni de zorlarsa yazmaya değer buluyorum ancak.

Sırada var daha güzel şeyler

referans doküman olacak bir çalışma yapmışsın üstad eline sağlık
sabrını da ayrıca tebrik ediyorum
başka birisinin bu kartı bu duruma getirebileceğini de sanmıyorum Kahkaha
gerçekten ayakta alkışladım yani

evreno sorma, resmen Neo Geo Tamiratlarının bileşkesini yaşattı bu kart Kahkaha

Yine muhteşem bir çalışma tebrikler

Teşekkürler Aykiri1

Elinize sağlık. Böyle çalışamaları tekrar tekrar okuyorum ve çok şey öğreniyorum. Sayenizde böyle tamiratlar yapmasam bile evde bazı basit işlerde gerekebilir diye bir çok alet aldım:)Gerektikçe kullanıp çocukları hayran bırakıyorum.
Çok teşekkürler bunları bu güzellikte yayınladığınız ve bizleri bilgilendirdiğiniz için.

Yazdığım şeyler bir yerlerde işinize yarıyorsa ne mutlu bana. Tabi yazdıklarım illa 100% doğrudur böyle yapılmalıdır diye bir iddiam yok ama en azından tecrübe ettiğim şeyleri paylaşmış oluyorum...

several
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Kasım 27, 2017, 20:05:44 ÖS »

Kartın ilk fotoğrafları yıktı beni. Fakat kasası bu şekilde paslanmış bir cihaza göre çok daha az korozyona uğramış sanki. Pil bölgesi gibi yerlerde dahi hala tüm yollar intact vaziyette.

Eline sağlık Abi, mükemmel bir iş çıkmış. Cihazın hikayesi hakkında bilgi var mı?
gergozen
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Kasım 27, 2017, 20:43:55 ÖS »

Hocam ne yalan söyleyeyim, gün sonunda anlayarak okuyamadım yazdıklarının tamamını. Ancak söz hafta sonu sakin kafayla okuyacağım

Ellerine sağlık.
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #38 : Kasım 27, 2017, 23:49:50 ÖS »

Öncelikle ellerine sağlık. Bir solukta okudum, fotolar olmasa bile kitap gibi okunur, bir de böyle fotoroman tadında olunca yağ gibi gidiyor. Devamını bekliyoruz kış sezonunda...

Sayfaları okurken bir kaç yerde anılarım canlandı, benzer şeyler hissettim. Yıllar önce bir projeksiyon cihazı almıştık ofise. Sanıyorum önceki gece çok ısınmış olsa gerek, ertesi gün geldiğimde çalışmıyordu. İçini açtığımda çok fazla bacaklı bir entegre pıt diye yere düştü. Hatırladığım kadarı ile ram chipiydi. Neyse geri takmaya uğraşırken, smd bacaklar yamuldu koptu gitti. Senin 74LS257 çözümünde olduğu gibi 2 gün boyunca inat ettim, entegreyi PCB üzerinde farklı bir yere yapıştırıp, tek tek tüm bacakları kynar teller ile lehimlemiştim. Sonunda çalışmıştı.

Bir de geçenlerde, HDMI520 projesi üzerinde çalışıyorum, bir sıkıntı vardı ne olduğunu unuttum şimdi. Google'a "adv7181c fpga" yazdım. O da ne, birileri yapmış zaten hatta şemaları bile hazır. Bir an afalladım, tıklıyorum linkleri, hızlı hızlı göz atıyorum. Abi tamamı forumda paylaştğım şema ve fotolarmış. Farkedince ne güldüm.

Son olarak dedin ya geceleri uyuyamıyorum. Bir proje üzerinde çalışırken resmen aynı şey oluyor. Uyurken, araba kullanırken, boş kaldığım her anda proje ile ilgili tilkiler rahat durmuyor kafada. Şu aralar HDMI-520 parçalarını bekliyorum, beklerken lambalı amfiye taktım. Gece yatınca bile kafamda tüpler, lambalar dönüp duruyor...

Tekrar ellerine sağlık, iyi geceler, güzel projeler.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
Lionheart
Deneyimli

Arcade

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Kasım 28, 2017, 22:40:14 ÖS »

Eline sağlık abi.Harika bir çalışma olmuş.Heyecanla baştan sona okudum. Kahkaha
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: