Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore GenelCommodore C64 Kutusu ve anılar...
Sayfa: 1 ... 3 4 [5]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore C64 Kutusu ve anılar...  (Okunma Sayısı 58535 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
SinanG
Ziyaretçi
« Yanıtla #60 : Ocak 20, 2011, 22:55:57 ÖS »

1984'te Sinclar'i görmüştüm kuzenimde ama nedense hoşuma gitmemişti
Sonra 1985'te Sirkeci'den Commodore64'ü almıştık babamlarla.. Benim de C64'ün kokusu hala burnumda... Sonra 4-5 yıl sonra Amiga 500'e geçmiştim..

7 yaşındaki oğlum AMIGA'yı ismen biliyor (AmigaOS4'ü görüyor kullanırken ben)
Amiga Forever satın alıp eski oyunları oynatmak lazım ona.. Geçen gün sordu onun yaşında iken ne oynadığımı. Halbuki onun yaşında iken ev bilgisayarı yoktu ki. 12 yaşında gördüm bilgisayarı ben

Yabancıların dediği gibi "Those were the days..."

Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #61 : Ağustos 15, 2015, 01:15:36 ÖÖ »

Haftanın hortu. Kahkaha

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #62 : Ocak 14, 2016, 20:34:40 ÖS »

Benim de kikkatimi çeken bir çok arkadaşın ziyaretçiye dönüşmüş olması ??
WildLord
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #63 : Ocak 14, 2016, 22:03:41 ÖS »

1988 yılında C64'ümü o günün parasıyla 1 milyon TLye almıştım. Bir kısmını peşin ödemiş kalanı da 60.000*12 taksit yaptırmıştım. Sistemle birlikte ayrıca satın aldığım oyun kasetlerini kafa ayarını bilemediğimden oynayamamıştım Tüm çabalarımın karşılığı bütün gece Pirates'ın kaset kapağına bakıp hüzünlenmek olmuştu Şimdi bakıyorum da o döneme ait kalıcı hatıralar edinmişim, düşündükçe pek çok anı geliyor aklıma..
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #64 : Ocak 14, 2016, 22:33:13 ÖS »

Sinan Gürkanı görünce 2004'deki AmigaOS 4.0 röportajını izlemiştim,o geldi aklıma.Kendisi bildiğim kadarı ile Amiga camiasında değerli bir şahsiyet,videoyuda unutanlar için tekrar koyuyorum.
« Son Düzenleme: Ocak 14, 2016, 22:36:20 ÖS Gönderen: AmigAmigA » Logged
zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #65 : Ocak 14, 2016, 22:52:37 ÖS »

Yeni camii den doğubank iş hanına doğru giderken sol tarafta

büyük bir han vardı.. ( şu an otel olarak hizmet veriyor )..

ilk defa A500 ü orada görmüştüm monitörde SilkWorm demosu vardı..

Grafikleri okadar güzeldiki uzun süre dışarıdan seyretmiştim..

onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #66 : Eylül 07, 2016, 08:19:42 ÖÖ »

commodore biri kuzenime biri bana  babam ve kuzenimin babası tarafından alınmıştı 2 tane . eve geldiğinde haberim yoktu. ben istememiştim. çok mutlu oldun tabi. herhalde yaklaşık 1 hafta oynayamamışımdır. çalıştırmayı bilen olmadığından. '' press play on tape '' efsane cümleyle karşılaştıktan sonra hiç bitmedi aşkı . Kutusuna kaldırmak gerçekten çok zordu ilk baştaki özenim sonradan köpüklerinin kırılmasıyla son buldu . ama kokusu hala yüreğimde buradaki yazıları okurken duygulandım vallahi. insan bir kutuya duygulanır mı yav

C64 ve A500 gerisi teferruat
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #67 : Eylül 07, 2016, 09:36:15 ÖÖ »

ilginç ben bu konuyu ilk kez görüyorum. Yada yaşlandık, hatırlamıyorum. Kahkaha

Benim pek kutu takıntım yoktur (Ekmek kasa Commodore kutusu ve Spectrum kutuları hariç ). Nedense ekmek kasa Commodore kutuları hep ilgimi çekmiştir.

İlk bilgisayarla tanışma maceramı daha önce yazmıştım fakat sayısız anılardan aklımda en fazla kalan; bir türlü kafa ayarını tutturamayıp, Commodore teybini duvara fırlatıp parçalamıştım Kahkaha Sonra nemi yaptım; tekrar toplayıp çalıştırmaya uğraştım. Çalışmadı tabii ki
« Son Düzenleme: Eylül 07, 2016, 09:41:45 ÖÖ Gönderen: joker_ » Logged
aegis
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #68 : Ocak 24, 2018, 15:01:25 ÖS »

Konu ile alakası olabilir fakar bir sey rica edeceğim. Bu kutunun gerçke boyutlarını ve çizimini nerde bulabilirim. Bulursam köpükler zor fakat kutudan şirkette bastırmaya calısacagım. Teşekkürler.
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #69 : Ocak 24, 2018, 15:41:03 ÖS »

İlk bilgisayarım ATARI 800XL idi ve kutusunu hiç hatırlayamıyorum..  Üzücü ama bilgisayar ile ilgili binlerce anımın içinde kutusu hiç yer etmemiş.  Belli bir yaştan sonra herşeyin kutusu benim için saklanacak birşey oldu ama.  Öğrenilmiş davranış demek ki..

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #70 : Ocak 24, 2018, 15:54:46 ÖS »

2 tane kaset vermislerdi c64 umun yaninda biri double drogon2 degerini hatirlayamadim suan normalde hatirliyordum silkworm du hatirladim ve funceledim yazimi birkac gun nasil oyun yuklendigini bulamadan basic ekranina birseyler yazip durmustum. Ama bilgisayarim var ve her seferinde beyaz kopugune kaldiriyordum . Tabi bir sure sonra yiprattim kutuyu da her guzel sey gibi
« Son Düzenleme: Ocak 24, 2018, 16:15:00 ÖS Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
Sayfa: 1 ... 3 4 [5]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: