Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Virtual Pinball  (Okunma Sayısı 10457 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 23, 2018, 18:37:22 ÖS »

Arkadaşlar merhaba, bayağı zamandır bir pinball almak için araştırma yapıyorum ama fiyatları maalesef verebileceğim rakamın çok üzerinde. Geçen gün kendi yaptığım arcade kabine bakarak "nereden pinball bulacam?" diye düşünürken aklıma sanal pinball makinesi fikri geldi (daha önce illa ki yapılmıştır diye de tahmin ettim zaten) hemen Youtube'ta küçük bir araştırma yaptım. Yapan bir sürü arkadaş var. Şimdi esas mevzu bu tarz bir makina yaptık diyelim aynı zevki (aynı zevki elbette veremez biliyorum ama en azından yakın olsun) verir mi oynarken yoksa yaptıktan sonra bu ne be, boşuna para, zaman, emek harcamışım mı dedirtir? Ayrıca sizlerden daha önce yapmış olan varmıdır (herhangi bir başlık göremedim de) yok ise de bu konu hakkında ki değerli fikirlerinizi alsam, benim için çok yönlendirici olur. Şimdiden teşekkürler.

« Son Düzenleme: Nisan 24, 2018, 13:13:04 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2018, 19:18:46 ÖS »

gerçek pinball kadar masraf yaparsın eğer gerçek pinball alamama sorunu sadece finansal ise...

Gerçekçi olması için aşağıda sayacağım detayda malzemeye ihtiyacın var...

masa için büyük boy LCD TV, back-box için LCD, DMD display, gözünü takip eden kinect, accelerometre, force feedback motorları vs bir yana öte yandan gerçek pinbal kadar inandırıcı olması kasa, ayaklar, plunger v.s. derken bir de bakmışsın 5000-10000 TL arasında masraf yapmışsın, hele ki bugünkü dolar kuruyla...

Evet, bu kadar ekipmanla ve kaliteli OLED bi ekranla gerçekten canlı bir pinball zevki elde etmek mümkün... ama kesinlikle ucuza mal olmaz... yani güzel proje ancak "gerçeğini alamadığım için bunu yaptım" değil kesinlikle...

Varsa bütçe 2500-3000 TL'ye pinball bulunuyor. Bir de ustasına 1000-1500 verip adam ettiriklirse nakliye vs ile 5000 TL'ye temiz bir pinball edinebilir insan...

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 23, 2018, 19:25:01 ÖS »

Yavuz abi merağımdan soruyorum. Geçen patronla sohbet ediyorduk. Data East pinball Türkiyede bulunuyor mu? Varsa nerde olur ve ne kadar bütçe ister. Bİr tane letgoda bulduk ama satılmıştı 6500 tl gibi bir fiyatı vardı. Alacağımdan değil tabi patronlar render arası muhabbetler

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 23, 2018, 20:03:12 ÖS »

Forumda daha önce bir arkadaşımız yapmıştı.
Burada.

Hatta sağolsun evinde inceleme fırsatıda bulmuştum 😉 Tabii ki gerçeği ile birebir aynı olmasa da, içerisindeki selonoid'ler ile gerçeğe yakındı.
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 23, 2018, 20:23:36 ÖS »

Yavuz üstad a aynen katılıyorum
Finansal olarak üzerine çıkacaktır iyi bir makine istiyorsan
Letgo da ilanları takip edersen uygun fiyatlı da bulabilirsin
2500 e de makine vardı mesela

Eşref data east in hangi Makinesi aradığın
Birçok masası var firmanın
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 23, 2018, 20:57:33 ÖS »

Yavuz abi merağımdan soruyorum. Geçen patronla sohbet ediyorduk. Data East pinball Türkiyede bulunuyor mu? Varsa nerde olur ve ne kadar bütçe ister. Bİr tane letgoda bulduk ama satılmıştı 6500 tl gibi bir fiyatı vardı. Alacağımdan değil tabi patronlar render arası muhabbetler

"Patronlar" ın parası varsa harcayacak sıfır pinball getirtebilirler isterlerse

Pinball günümüzde hala üretiliyor Data East artık yok ama Stern hala pinball üretiyor, bazı indi pinball şirketleri de var...

Bunun dışında evreno'nun dediği gibi aramak lazım...

Yanlız mekanik bir sistem olduğu için ucuz bulabileceklerinin bile bakımı ve tamiratı, en kıyısından köşesinden bile olsa en az 1000 TL'yi rahatlıkla bulur (flipper değişimi, lambalar, lastikler v.s.)

Örneğin bizim yazın tatile gittiğimiz otelde sıfır Spiderman vardı, son bir kaç yıldır her yaz aynı otele gidiyoruz tatile, pinball gözlerimin önünde eridi gitti. Son gittiğimde sadece para tuzağı haline gelmişti, kırık pole'lar güçsüzleşmiş flipper lar vs...

Bakımsız pinball hiç zevkli değil

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 23, 2018, 21:32:35 ÖS »

Gottlieb' in Street Fighter II pinball' i hayallerimi suslemistir hep. Keske satan birisi olsa komple calisir vaziyette. Acaba bunun emulasyonu var midir ?

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Nisan 23, 2018, 22:24:14 ÖS »

evreno kendisi bir star wars hayranıdır varsa o olabilir abi.
Yavuz abi internette baktım data east 2003 te iflas etmiş benim merak ettigim pinball ın meraklıları türkiyede ne yapıyor bir pazarı var mı acaba? Bu arada payronunda alacağı yok meraktan soruyorum pahalı bir oyuncak.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 23, 2018, 22:46:48 ÖS »

Data East zamanında Star Wars masası yapmıştı

Stern de yeniden üretmişti bu masadan
Türkiye de varmıdır hiçbir fikrim yok açıkcası
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Nisan 23, 2018, 23:31:55 ÖS »

evreno kendisi bir star wars hayranıdır varsa o olabilir abi.
Yavuz abi internette baktım data east 2003 te iflas etmiş benim merak ettigim pinball ın meraklıları türkiyede ne yapıyor bir pazarı var mı acaba? Bu arada payronunda alacağı yok meraktan soruyorum pahalı bir oyuncak.

ben Türkiye'de pinball grubu/forumu veya kulübü gibi bir şey duymadım. genelde tatil yerlerinde otellerde falan oluyor. çok değil.

merkalısı varsa buyursun forumumuza veya biz orayı ziyaret edelim

yanlız bu hobi pahalıdır... yabancı forumlarda şöyle bir laf vardır;

"... en pahalı/nadir orijinal arcade kabini ancak averaj bir pinball fiyatınadır ..." derler ki doğrudur. benim forumlarda gördüğüm satılan en pahalı arcade kabin TRON'un içine oturulan kabiniydi ve rekor bir fiyata 4000 dolar civarında el değiştirmişti.

Restore edilmiş pinball'ların ise 4000-8000 dolar arası satılması normal bir şey...

Türkiye'de evinde pinball'u olan "durumu iyi" insanlar vardır elbet ama bizim ekonomimize göre oldukça pahalı bir hobi...

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Nisan 24, 2018, 09:54:46 ÖÖ »

Biz de A1200, Vampire vb retro ürünlere pahalı muamelesi yapıyoruz...
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Nisan 24, 2018, 11:49:36 ÖÖ »

Süper yorumlar olmuş. Hemen konuya gireyim aynı paraya çıkıyorsa virtual bir tık daha yakın sanki bana, sebebide şu mekanik pinball alırsam tek oyuna mahkum olurum ayrıca onun bakımını yapacak bozulan parçasını filan değiştirecek bilgimde yok.
Virtual da ise 1 adet 42" seg bir küçük led birde dmd ekranla olur gibi geliyor bu iş. Yavuz abi o söylediklerinin ne olduğuna dair hiçbir fikrim yok 

-gözünü takip eden kinect
-accelerometre
-force feedback motorları
-plunger

bazı arkadaşlar gibi pinball sevdalısı bir adam da değilim, çocukluğumda oynamışlığım  iki elin parmaklarını geçmez.

Bu sene çatıyı restore ediyorum ve kendime ayrı bir cumhuriyet kuracağım  büyükçe bir odam var; yaptığım arcade kabin, simülatörlerim, maketlerim falan filan bilirsiniz kendi dünyam işte. Lafı fazla uzatmıyayım bir de pinball gider diyorum.

Sadece 3 ekran ve butonlardan oluşsa selenoid filan koymasak çok mu yavan olur?
Azul
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Nisan 24, 2018, 12:10:09 ÖS »

Aslında şu makina çok tatlı ama döviz kurunun gözü kör olsun ne diyim

« Son Düzenleme: Nisan 24, 2018, 13:12:49 ÖS Gönderen: yavuzg » Logged
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Nisan 24, 2018, 13:25:40 ÖS »

-gözünü takip eden kinect

virtual pinball ekranına belli bir açıdan bakarsan OK ancak gerçekçiliği artırmak için kinekt cihazı ile gözünü tarıyorlar, kafan gözün hangi yğkseklik/açıdan bakarsa görüntüye ona göre perspektif kazandırıyorlar. dolayısıyla gerçekçilik deneyimin artıyor

-accelerometre

aleti sarstığın zaman oluşan titreşim bilgisini de alıp (sanal) topun hareket fiziğini etkilemek için. fazla sarsarsan "TİLT" mesajı çıkartmak için v.s.

-force feedback motorları

flipper (topu ileri savuran sağlı sollu kollar) butonlarına bastığın zaman pat pat diye ses çıkartan bi şeyler lazım. solenoid veya ucuna ağırlık takılı motorlar (gamepadlerdeki gibi) kullanılıyor. Benzer şekilde pop bumperlar (genelde tablanın sağ arka tarafonda olur, topun tablaya ilk girdiği noktadaki 3 adet zımbırtı. top aralarında bi sağa sola falan çarpar ya defalarca. onların masadaki fiziki etkisini yaratmak için de kullanılır.

-plunger

Topu çekp bıraktığın yaylı zımbırtı. Tabi top falan çekmiyorsun ama çekiyormuş hissi yaratsın diye.

Sadece 3 ekran ve butonlardan oluşsa selenoid filan koymasak çok mu yavan olur?

evet

en hesaplısı; Bilgisayar masandaki monitör dik çevir hevesini öyle al.

Şaka bir yana ben yine de denemek isterim dersen elbette neden olmasın...

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Nisan 24, 2018, 14:34:52 ÖS »

en hesaplısı; Bilgisayar masandaki monitör dik çevir hevesini öyle al.

Şaka bir yana ben yine de denemek isterim dersen elbette neden olmasın...

Şu anda tam da benim kabinde yaptığım yöntem. Kabinin kenarlarına iki buton deliği açıp, buton koydum. Virtual Pinball ile hevesimi alıyorum. Hatta iyice gaza gelip, butonlara birde solenoid bağlamıştım(sonradan söktüm) Kahkaha

Tabii gönül ister ki, Virtual Pinball kabini yapayım. Fakat yer olmayınca bu yöntem de fena olmuyor
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: