Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore GenelCommodore Buluşma noktası (utopya)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore Buluşma noktası (utopya)  (Okunma Sayısı 8179 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Humphrey
Deneyimli

The right man in the wrong place

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 26, 2018, 12:10:09 ÖS »

Arkadaşlar merhaba,

Şöyle bir fikir konusunda düşüncelerinizi almak isterim.

Commodore Retro dükkanı ,

- içinde Cafesi bulunan ,
  Fanları buluşturup sohbet ettirecek. alım satımlarda buluşma noktası, Proje paylaşım, vs.vs. Fiziki sohbet,Buluşma ve paylaşım yeri. Commodore sohbeti yaparken Capucino yudumlayıp, Kruvasan ytiyebileceğiniz bir yer . (tost ve ayranda olur )))))
- içinde hem yeni üretim Retro parçaların, hemde 2. ellerin satıldığı, yada satılmak üzere bırakıldığı. barkod sistemi ile çalışan bir yedekparça bölümü.
- içinde Takas odası bulunan bir bölüm, ürünlerini ister bırakıp , ister yüzyüze alıcılar ile buluşabileceği bir nokta,
- içinde teknik işlerin yapılabileceği bir teknik departmanın bulunduğu bir bölüm. Onarımlar, Lehim, parça değişim, test yapılabilen bir bölüm.
- Teknik bilgi ve destek (ücretsiz) (çalıştırma, kurulum ,arıza konularında yardım verebilecek bir yardım masası)
- içinde mevcut oyunların oynanabildiği 4-5 konsolun bulunduğu, yeni retrocular bağlayabilecek. eski retroculara nostalji yaşatacak bir alan.
- Hatta Yurtdışı Commodore hayranlarınıda turist olarak çekebilecek. buluşma noktası.
- Belirli dönemlerde Commodorcuların sunum yaptığı, Eski tüfeklerce anıların düzenli olarak anlatıldığı bir yer. mesela her cuma Sunum ve sohbet saatleri.
- Oyun ve ürün tanıtımı yapılabilen bir yer.

Yani Commodore Ultimate Buluşma noktası ,

Bu sadece şu an bir fikir.Utopya,  Görüşlerinizi ve Pozitif paylaşımlşarınızı duymak isterim.

Sevgiler, Saygılar

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2018, 12:47:05 ÖS »

@Humphrey benzer bir konu da ben acmistim. Bir dukkan tutalim oyun cektirme satislari vs devam etsin vs. diye. Tek sıkıntı maddi ve yer konusu . Katilan kisi cok olmali ki maliyet dussun vs vs. Yoksa ben de cok isterim

C64 ve A500 gerisi teferruat
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 26, 2018, 13:26:45 ÖS »

Emekli olunca açılabilir. Zararına bile olsa. Dernek açılsa daha masrafsız olabilir.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Nisan 26, 2018, 13:29:09 ÖS »

Dernek açılırsa olur aslında ben destek vermek isterim maddi manevi böyle bir projeye. Harika bir fikir.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2018, 13:29:54 ÖS »

olumsuz yorum gibi olucak ama çoook zengin bir sponsor buşmadıkça bu yerin açık tutulması maddi olarak çoook zoor olur bence.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Nisan 26, 2018, 13:40:10 ÖS »

3 sene önce benzer bir konu ben de açmıştım

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=9808.0

Bakın alamanlara adamlar sadece konuşmamış fiiliyata da geçirmiş,

http://www.doreco.de/

Youtube başlığına dikkat, DoReCo #50

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
ssaylanc
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 26, 2018, 13:55:17 ÖS »

Şöyle yapılabilir, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsünün arge (kuluçka) merkezinde ofis alanları var. Kira ücreti neredeyse yok gibi. Burada yer alabilmek için ARGE şirketi olmanız gerekiyor, yazılım ve/veya donanım.
aramızda donanim ve yazılım geliştirenler var. Bunun için şirket kurulabilir ve başvuru ok'lenirse YTÜ'deki alınacak ofisi değerlendirebiliriz. İş bir nevi ticarete dökülünce keyfi kaçabilir tabi

Bizim şu an YTÜ'deki ofis 8 kişilik, daha geniş alana taşınabilirsek orada her zaman forum üyelerine kapımız açık

Edit: Vergi muhafiyeti, teşvikler vs bir çok artısı var. Hobi amaçlı da olsa üretilen ürünlerin yurtdışına satışlarında kolaylık olabilir.
« Son Düzenleme: Nisan 26, 2018, 14:03:41 ÖS Gönderen: ssaylanc » Logged
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 26, 2018, 14:21:03 ÖS »

Şöyle yapılabilir, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsünün arge (kuluçka) merkezinde ofis alanları var. Kira ücreti neredeyse yok gibi. Burada yer alabilmek için ARGE şirketi olmanız gerekiyor, yazılım ve/veya donanım.
aramızda donanim ve yazılım geliştirenler var. Bunun için şirket kurulabilir ve başvuru ok'lenirse YTÜ'deki alınacak ofisi değerlendirebiliriz. İş bir nevi ticarete dökülünce keyfi kaçabilir tabi

Bizim şu an YTÜ'deki ofis 8 kişilik, daha geniş alana taşınabilirsek orada her zaman forum üyelerine kapımız açık

Edit: Vergi muhafiyeti, teşvikler vs bir çok artısı var. Hobi amaçlı da olsa üretilen ürünlerin yurtdışına satışlarında kolaylık olabilir.

Bir seyler geliyor yavas yavas . Ben o kadar umitsiz degilim

C64 ve A500 gerisi teferruat
Humphrey
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 26, 2018, 19:57:06 ÖS »

Olumlu gorusler var , sponsor konusuda mantıklı , teknokent biraz sıkıntılı , ben daha once teknokentte sirket kurdum (finanscıyım ben) proje , mroje biraz burokrasi var. Daha fazla Fikirler gelmeye başlasın.
« Son Düzenleme: Nisan 26, 2018, 19:59:01 ÖS Gönderen: Humphrey » Logged

Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Playstation 1,2,3
Xbox 360
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Humphrey
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Nisan 26, 2018, 20:02:46 ÖS »

Uzman , postunu okudum , Retro dukkan/cafe  utopyada zaten bu temelde, kar amaclı değil, doner sermaye gibi, ama komunityi destekleyen ve geliştiren . Ama kulliyen zarar eden bir yapıda değil.

Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Playstation 1,2,3
Xbox 360
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Nisan 26, 2018, 20:27:49 ÖS »

Bence en güzel platform commodore.gen.tr... Kıymet bilip sürekliliği için yardımcı olalım burası bizi nerede olsak buluşturuyor zaten.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: