Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Ekran Kartı Tavsiye  (Okunma Sayısı 7193 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Eylül 24, 2018, 21:21:09 ÖS »

Merhaba arkadaşlar. Şunu biliyorum ki aranızda bilgisayar ustaları, teknolojiye benden daha düşkün ve teknolojiden benden daha çok anlayanlar var. Bu nedenle ekran kartı konusundaki kafa karışıklığımızı sizin yardımınızla gidermek istiyorum. Arkadaşım ekran kartı konusunda kararsız kaldı. Rx 580 (8gb) ve gtx 1060 (6gb) arasında gidip geliyor. İyi kötü karşılaştırma videolarını, incelemeleri takip ettik ama ikisinin de kendine göre avantajları var. En az 5-6 sene kullanır. Oyunlarda 1080p monitör ya da 4K tv kullanıyor. (Hangisi uygunsa artık).Aklımıza takılan sürücü güncellemeleri, dx 12 desteği, ısınma vb. Konularda hangisi 5-6 sene boyunca daha tatmin edici olur? Şimdiden teşekkürler.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 24, 2018, 21:55:21 ÖS »

Ben olsam Nvidia'yı tercih ederim ama oyun amaçlı 144Hz ve üzeri monitörlerde ATI'nin G-Sync destekli monitörleri, Nvidia'nın FrerSync desteklilerden daha ucuzlar. Bu kartları TV'de heba etmemek lazım diye düşünüyorum. Ayrıca bu kartlar 4K gaming için pek yeterli değiller (max. gfx ayarlarıyla FullHD/2K ve yüksek framerate için daha uygunlar).
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 24, 2018, 21:57:22 ÖS »

Sürücü desteği Nvdia da daha iyi diye biliyorum.

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 25, 2018, 07:10:44 ÖÖ »

Çıktığı günden beri RX480 8GB kullanıyorum tereddütsüz tavsiye ederim (Güncel olarak RX580'i tabi ama almışken mutlaka 8GB alın)
« Son Düzenleme: Eylül 25, 2018, 10:50:28 ÖÖ Gönderen: appiah4 » Logged

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 25, 2018, 09:21:25 ÖÖ »

Yıllarca AMD-ATI ekran kartı kullanmıştım. Uzun zamandır da Nvidia kullanıyorum. Nvidia dan şaşmayın.
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 25, 2018, 10:49:55 ÖÖ »

Yıllarca AMD-ATI ekran kartı kullanmıştım. Uzun zamandır da Nvidia kullanıyorum. Nvidia dan şaşmayın.

BU tür şeyleri yazarken altına bir de sebep yazsanız aslında daha güzel olur.

Şu an AMD kart almamak için bir sebep var mı mesela?  Ben almak için birkaç sebep sayabilirim:

Freesync: Daha ucuz ve TV'ler tarafından destekleniyor
Sürücüler: Şu an nVidia'dan çok daha iyi ve ReLive > Shadowplay
Compute: RX400/500 seriesi kartlar kesinlikle GTX900/1000 serisi kartlardan DX12 ve Vulkan oyunlarında daha iyi, gelecekte daha da iyi olacak
RAM: Eşdeğer fiyata alacağınız RX500 serisi kartta GTX1060'a göre 2GB daha fazla VRAM olacak ve bu kartın ömrü açısından çok önemli
Ham Performans: RX580  GTX1060'ı son derece rahat yener DX12 ve sonrası tüm benchmarklarda.

pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Eylül 25, 2018, 21:24:14 ÖS »

Demek ki ikisi de kullanıcısını memnun ediyor. Teşekkürler.

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 25, 2018, 22:08:38 ÖS »

Ati'lerin geliştirmelerini nereden takip ediyorsunuz? Bana hep nvidia'nın architectural yenilikleri denk geliyor. Pascal, 16-bit fp, 1xxx serileri, ve en son rtx'ler... ayrıntılı bilgilere hep kolayca ulaşabildim. Ama ati hakkında hiçbirşey denk gelmiyor

Use the brute force, Luke
Jax
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 26, 2018, 09:35:13 ÖÖ »

İşlemci derseniz AMD derim şu aralar ama Ekran kartı işi Nvidia nın tekelinde.

AMD ve Nvidia ekran kartı kullanan arkadaşlarınız varsa çevrenizde muhakkak fikirlerini sorun. Ona göre son kararınızı verin. Benchmarklar, testler bir yere kadar karar sürecinde etkili oluyor.

Ve özellikle marka fanatikliği temelli yorumlara biraz uzaktan bakın.
( Sözüm meclisden dışarı )
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Eylül 26, 2018, 09:40:27 ÖÖ »

Ati'lerin geliştirmelerini nereden takip ediyorsunuz? Bana hep nvidia'nın architectural yenilikleri denk geliyor. Pascal, 16-bit fp, 1xxx serileri, ve en son rtx'ler... ayrıntılı bilgilere hep kolayca ulaşabildim. Ama ati hakkında hiçbirşey denk gelmiyor

ATI markasını duymayalı bayağı olmuştu..  RX400/500 ve Vega launch döneminde teknoloji basınında oldukça geniş bir yer aldı, ardından sürücüler olgunlaşınca birçok kez yeniden test edilerek 1060'tan hızlı oldukları kanıtlandı, Google ve Youtube size bolca kaynak sağlayacaktır.

Sürücü tarafında ise ReLive sürücüleri ile ilgili çok geniş birçok inceleme var, bu yanda kesinlikle nVidia'dan çok daha iyi olduklarını söyleyebilirim.

Şu noktada Eğer 1070 ve üzeri bir kart alıyorsanız nVidia'ya gitmeniz mantıklı ama 1060 ve altı bir kart alacaksanız RX580/570 kendi kategorilerinde bence çok daha mantıklı kartlar.

CaiSSoN
Uzman

C64 Fan

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Eylül 26, 2018, 22:25:02 ÖS »

çok uzun zaman radeon serisi kullandım, taa ki R9 290x ile tanışana kadar... Sapphire ve diğer markaların da o dönem kullandıkları, hatta kendilerine göre "başarılı" olan soğutucular iş görmüyordu açıkçası ve oyun oynarken her şeyi açmaya kalktığınızda sıcaklık 85 derecelere fırlıyordu, haliyle fanları da açınca evin içi uçak pisti gibi gürültülü oluyordu.

Yani uzun lafın kısası, radeon tarafında ısı problemi oluyor(du) genelde. Son modellerde neler değişti birebir takip edemesem de radeon tarafı benchmark'larda 1-2 tık önde ama, çok büyük bir fark değil bana göre. Yeni nesil ekran kartları beraberinde ısıya ve güç tüketimine ekstra dikkat etmeyi gerektiriyor.. Isı konusunda mutlaka 2-3 fanı olan ve fanların manual kontrol edilebidiği kartları tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Eylül 27, 2018, 07:01:19 ÖÖ »

Physx Hakkında ne düiünüyorsunuz.
AMD Ekran kartlarında Aktifleiltirilemiyor.
Oyun ayarlarında Physx efekt ayarları oluyor. Sadece nVidiada açılabiliyor.
RTX 2080 çıkmış 2000 serisi -Ray Tracing- özelliğide eklemişler.
Büyük ihtimalle buda AMD kartta Oyun ayarlarında Aktifleşmicek.
Fiyatlarıda 1000 serisine göre daha ucuz olacakmış.

<a href="http://www.youtube.com/v/BpcuDbRBPII&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/BpcuDbRBPII&rel=0</a>
Tabiki yurtdışı fiyatı.

Daha düük modellerini beklemeye gerek varmı. Dahada ucuz olur.

youtube dan diğer videolarada bakabilirsiniz.
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Eylül 27, 2018, 07:12:02 ÖÖ »

Physx zaten nvidianın tekelinde. Isınma konusuna gelince firmalar eşdeğer kartlara artık aynı fanları kullanıyor.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Eylül 27, 2018, 08:14:24 ÖÖ »

Physx Hakkında ne düiünüyorsunuz.
AMD Ekran kartlarında Aktifleiltirilemiyor.
Oyun ayarlarında Physx efekt ayarları oluyor. Sadece nVidiada açılabiliyor.
RTX 2080 çıkmış 2000 serisi -Ray Tracing- özelliğide eklemişler.
Büyük ihtimalle buda AMD kartta Oyun ayarlarında Aktifleşmicek.
Fiyatlarıda 1000 serisine göre daha ucuz olacakmış.

http://www.youtube.com/watch?v=BpcuDbRBPII&app=desktop
Tabiki yurtdışı fiyatı.

Daha düük modellerini beklemeye gerek varmı. Dahada ucuz olur.

youtube dan diğer videolarada bakabilirsiniz.

Şu an piyasada RTX destekleyen oyun yok Kasım'a kadar olmayacak.  Mevcut rasterization mantığı ile rendering yapan oyunlarda RTX 2000 serisi kartlar 70% civarı daha pahalı ve 30% civarı daha hızlı, kısacası kesinlikle değmez.  Bugün RTX 2000 serisi kart almak ilk çıktığında Oculus Rift almaya benziyor.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: