|
haydar_abi
|
 |
« Yanıtla #30 : Şubat 15, 2019, 19:21:53 ÖS » |
|
Evet Ben ingiltereden kayıt olmuştum 2017de birşeyler almıştım. Sonra olmaz oldu. Telefon ve İngiltereden banka hesabı doğrulaması isteyip duruyordu. Neyse sitemizin ve dostların yardımıyla sorunu hallettik.
Bu işle uğraşırken de ebay'da aynı ürünü iki kez eklemişim. Sipariş aşamasınna geldiğinden iptal olmuyordu. Satıcıya Mesaj attım.
|
|
|
|
|
|
Amiga fanatiği.... Amigalıktan çıkmış Amigalar....
Amiga 1200 + Vampire V1200 LG 24MA53 TVMonitör Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF Amiga 2000 Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD 2 Casper M989A Monitor Commodore64
|
|
|
|
Alpyre
|
 |
« Yanıtla #31 : Eylül 20, 2019, 16:13:45 ÖS » |
|
Ben uzun uğraşlardan sonra Ebay'deki Paypal ödemesini ancak şu şekilde halledebildim: İninal kart, US Paypal hesabı, US Ebay hesabı ve Chrome'da proxy extention kullanımı
PayPal ininal kartı da sistem dışı bırakmış, eklenmiyor artık.
|
|
|
|
|
|
Alper
|
|
|
|
appiah4
|
 |
« Yanıtla #32 : Eylül 20, 2019, 16:18:54 ÖS » |
|
Yunanistan hesabı açtım QNB Finansbank kartı ile sorunsuz çalışıyor halen.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Metallic
|
 |
« Yanıtla #33 : Eylül 21, 2019, 13:12:55 ÖS » |
|
Bu başlıktaki Paypal maceramdan çıkarttığım sonucu özetliyeyim: *** Paypal'in blokladığı bir kredi kartını ve ona bağlı sanal kartı artık bir daha Paypal'de kullanamıyoruz. Bloklanmış kredi kartları şunlar: - Daha önceden TR Paypal hesabında kullanılmış olan kredi kartları - Herhangi bir Paypal hesabında doğrulamaya takılmış olan kredi kartları *** Paypal, bazı ülkeler için IP kontrolu yapıyor. IP'niz eğer o ülkeden değilse doğrulamaya takılıyorsunuz ve hesaba eklemiş olduğunuz kredi kartı bloklanıyor. IP kontrolünün yapılmadığı bir ülke olarak Bulgaristan vardı (paypal.com/bg), ama artık o da yapar hale geldi. Bu nedenle, IP kontrolu yapılmayan bir ülke üzerinden hesap açmak ya da en güvenlisi bir proxy kullanıp o ülke üzerinden IP alarak işlem yapmak önemli. Bir önceki mesajımda US Paypal hesabı açarken IP kontrolü yapılıyor mu, yapılmıyor mu bilmediğim için, doğrulamaya takılma riskine girmeden proxy kullanarak nasıl işlem yaptığımı adımlarıyla anlattım. Visa özelliği eklenmiş yeni ininal kart alarak henüz deneme yapmadım, ama yapacak olsam Chrome'da proxy'i açıp US IP'si aldıktan sonra paypal.com/us üzerinden hesabıma girerek yeni ininal kartımı eklerim ve Ebay'de ilk checkout'ı bitirene kadar proxy'i açık tutarım. Daha sonra Ebay'e tekrardan girecek olduğumda proxy kullanmama gerek yok, ama Paypal'a login olarak bir işlem yapacaksam proxy'i açmayı ihmal etmem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alpyre
|
 |
« Yanıtla #34 : Eylül 21, 2019, 13:17:18 ÖS » |
|
Visa özelliği eklenmiş yeni ininal kart alarak henüz deneme yapmadım, ama yapacak olsam Chrome'da proxy'i açıp US IP'si aldıktan sonra paypal.com/us üzerinden hesabıma girerek yeni ininal kartımı eklerim ve Ebay'de ilk checkout'ı bitirene kadar proxy'i açık tutarım.
Proxy hep açık olsa da ininal'ı artık kesinlikle eklemiyor. Denemeyi düşünenler varsa diye yazdım, boşa uğraşmasınlar. Yunanistan + QNB Finansbank denenebilir.
|
|
|
|
|
|
Alper
|
|
|
|
Aykiri1
|
 |
« Yanıtla #35 : Eylül 21, 2019, 13:34:07 ÖS » |
|
uzun zamandır enpara kullanıyorum sorunsuz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Metallic
|
 |
« Yanıtla #36 : Eylül 21, 2019, 13:43:21 ÖS » |
|
ininal karta EFT ile para yüklerken masraf almaya başlamıştı benim çalıştığım İş Bankası. Kartın üzerindeki yüklü para da daldırınca ayda 2TL olarak eriyor. İş Bankası kredi kartım bloklanmış durumda, onu yenileyerek denerim artık.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jester
|
 |
« Yanıtla #37 : Eylül 21, 2019, 15:07:13 ÖS » |
|
Ben garanti ile devam yillardir, adres usa gosterip acmistim tr de kapaninca allahtan sorun cikarmadi 
|
|
|
|
|
|
"We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
|
|
|
|
Voltron
|
 |
« Yanıtla #38 : Eylül 21, 2019, 15:38:37 ÖS » |
|
Ben garanti ile devam yillardir, adres usa gosterip acmistim tr de kapaninca allahtan sorun cikarmadi  Aynen. Ben de orada iken açmıştım hesabımı. Garanti Sanal kartım ile hala ödeme kabul ediyor.
|
|
|
|
|
|
Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
|
|
|
|
Alpyre
|
 |
« Yanıtla #39 : Eylül 22, 2019, 10:30:55 ÖÖ » |
|
Ben garanti ile devam yillardir, adres usa gosterip acmistim tr de kapaninca allahtan sorun cikarmadi  Aynen. Ben de orada iken açmıştım hesabımı. Garanti Sanal kartım ile hala ödeme kabul ediyor. En son ne zaman denediniz bilmiyorum ama Garanti Sanal Kart ile ne yazık ki ödeme kabul etmiyor artık.
|
|
|
|
|
|
Alper
|
|
|
|
Voltron
|
 |
« Yanıtla #40 : Eylül 22, 2019, 11:18:44 ÖÖ » |
|
Ben garanti ile devam yillardir, adres usa gosterip acmistim tr de kapaninca allahtan sorun cikarmadi  Aynen. Ben de orada iken açmıştım hesabımı. Garanti Sanal kartım ile hala ödeme kabul ediyor. En son ne zaman denediniz bilmiyorum ama Garanti Sanal Kart ile ne yazık ki ödeme kabul etmiyor artık. 2 gun once  Hem de kallavi bir mebla. Evet odeme yaparken odeme sekli olarak kredi karti yerine paypal secmek gerekli. Sanal kart paypal da tanimli ilk gunden beri. Oradan cekiyor ucreti sorunsuz olarak. Hatta onceden tanimladigim garanti ve diger kredi kartlarimi da kullanabiliyorum gerektiginde.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alpyre
|
 |
« Yanıtla #41 : Eylül 22, 2019, 11:37:56 ÖÖ » |
|
Ben garanti ile devam yillardir, adres usa gosterip acmistim tr de kapaninca allahtan sorun cikarmadi  Aynen. Ben de orada iken açmıştım hesabımı. Garanti Sanal kartım ile hala ödeme kabul ediyor. En son ne zaman denediniz bilmiyorum ama Garanti Sanal Kart ile ne yazık ki ödeme kabul etmiyor artık. 2 gun once  Hem de kallavi bir mebla. Evet odeme yaparken odeme sekli olarak kredi karti yerine paypal secmek gerekli. Sanal kart paypal da tanimli ilk gunden beri. Oradan cekiyor ucreti sorunsuz olarak. Hatta onceden tanimladigim garanti ve diger kredi kartlarimi da kullanabiliyorum gerektiginde. Tamam. Peki sence bu neden oluyordur? Not: Evet VPN USA'den bağlı. Evet USA'de bir adres girerek açıldı hesap. Evet tüm süreç boyunca VPN USA'de idi. Evet bu bir Garanti bankası sanal kart. Hayır kart no'sunu, güvenlik kodunu ve son kullanma tarihini yanlış girmedim. Evet kartın limiti var. 
|
Alper
|
|
|
|
Metallic
|
 |
« Yanıtla #42 : Eylül 22, 2019, 11:40:01 ÖÖ » |
|
Voltron US Paypal hesabında işlem yaparken (kredi kartı ekleme vs) proxy kullanıyor musun, yoksa kullanmadan oluyor mu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Metallic
|
 |
« Yanıtla #43 : Eylül 22, 2019, 12:01:35 ÖS » |
|
Alpyre Billing address'te bir adres seçili değil, ondan olabilir mi? Settings simgesine tıklayarak Account bölümünde bir adres ekleyip, billing adress olarak onu seçerek dene bakalım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Voltron
|
 |
« Yanıtla #44 : Eylül 22, 2019, 12:15:27 ÖS » |
|
Voltron US Paypal hesabında işlem yaparken (kredi kartı ekleme vs) proxy kullanıyor musun, yoksa kullanmadan oluyor mu?
Hayir, direkt kabul ediyor. Proxy vpn vs yok. Ustelik billing/ shipping address adana 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|