Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEn son hangi ürünü aldınız - II
Sayfa: 1 ... 39 40 [41] 42 43 ... 48   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: En son hangi ürünü aldınız - II  (Okunma Sayısı 393598 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #600 : Ocak 23, 2020, 21:18:01 ÖS »

Wd40 petrol bazlı ve alev alan bir solvent cpu soketi gibi sıcak bir yere girecek pinlere sıkıp tortusu ile risk almak istemem.

Contact cleaner spreyi bir deneyeyim..

WD40'la temizlik yaptıktan sonra yüzeyde kalan WD40 kalıntılarını balata temizleyici sprey ile temizleyebilirsin. Balata temizleyici sprey yağı %100 çözen, tamamen uçucu bir madde olduğu için yüzeyde kalıntı da bırakmıyor. Evde izopropil alkol (IPA) varsa o da aynı işlevi görecektir.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #601 : Ocak 23, 2020, 21:30:06 ÖS »

@LW3D: iyi günlerde kullanın, minicik güzelmiş

Bana herkeste bunlardan var gibi gelmeye başladı, haftada ayda bir hoop roland xyz şu bu modül arz-ı endam ediyor.

Use the brute force, Luke
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #602 : Ocak 23, 2020, 21:36:19 ÖS »

Alıntı sahibi: Levent (Lvnt)
@LW3D: iyi günlerde kullanın, minicik güzelmiş

Bana herkeste bunlardan var gibi gelmeye başladı, haftada ayda bir hoop roland xyz şu bu modül arz-ı endam ediyor.

Evet yahu minik, pek tatlı bir cihazmış...

O kadar çok cihaz var mı piyasada? LW3D, appiah, Oğuzhan ve kendimden başkasında görmedim bu cihazlardan.

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
Aktug
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #603 : Ocak 24, 2020, 10:53:06 ÖÖ »

Son Grup ;

2* P3 1000 10*100 SL5QV
2* Aopen Sloket
1* HP P600C Visualize Workstation (1999)

Çift slotlu BX çipset Kahkaha VRM problemini de çözmek üzereyim. Ardından Voltra(o)n Voltra(o)n Voltra(o)n!!!

« Son Düzenleme: Ocak 24, 2020, 10:55:39 ÖÖ Gönderen: Aktug » Logged
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #604 : Ocak 24, 2020, 11:56:52 ÖÖ »

@Aktug: o hp'den bende de var. Yanlız bendekinin modeli farklı galiba "kayak xv". P2-350 xeon tek işlemci var... ama anakart çift işlemci alıyor ... ama 2.cpu için regülatör kart gerek ve üzerinde çıkmadı ... ama yenisini yapılabilir

Aktug
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #605 : Ocak 24, 2020, 12:12:48 ÖS »

@Aktug: o hp'den bende de var. Yanlız bendekinin modeli farklı galiba "kayak xv". P2-350 xeon tek işlemci var... ama anakart çift işlemci alıyor ... ama 2.cpu için regülatör kart gerek ve üzerinde çıkmadı ... ama yenisini yapılabilir

Voltage Regulator Module olmadan maalesef çalışmıyor. O modülü halletmeye çalışıyorum. Araştırmamda şu tabloya ulaştım ;

Sanırım listenin son sırasında olan PII Xeon olanlar için.
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #606 : Ocak 24, 2020, 13:27:37 ÖS »

@Aktug: p3 için olan ile xeon için olanı arasında ne fark var acaba?, merak ettim... ikisi de 20'şer amper ikisi de 2.8v

Hepsi harika bu arada, İyi günlerde kullan

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #607 : Ocak 24, 2020, 14:07:43 ÖS »

Bugün kargodan birkaç şey geldi.  En banalından en ilgincine doğru sıralıyorum.

Super Socket7 Voodoo 2 SLI sistemimde ana kart olarak kullanabileceğim muhtemel bir kart, S3 Trio3D/2X.

Super Socket7 Voodoo 2 SLI sistemimde ana kart olarak kullanabileceğim muhtemel bir diğer kart, ATI Rage 128 Pro.

Cirrus Logic CL-GD5401 (Acumos AVGA01) ISA VGA ekran kartı.

A Biostar MB-8433UUD-A VER:2 Socket 3 anakart (Anladığım kadarı ile en beğenilen 486 PCI anakartlardan biri, ama Dallas RTC çipi ölmüş ve anakarta helimli Çipi söküp yerine bir soket lehimlemem ve çalışan bir Dallas RTC chipi bulmam (ya da mevcutu modlamam) gerekecek.)

Bu anakartın en garip tarafı 1 tane 16MB ve 3 tane 4MB SIMM ile gelmesine rağmen bu şekilde POST etmesi.. Aynı hafıza bankında birbirinden farklı 2 SIMM ile çalışan 486 anakartı görmemiş duymamıştım..

Vee.. Şovun yıldızı, IBM 5x86C 100MHz.  Üstteki anakartı alma sebebim de bu işlemci.  İlanda sistemin çalıştığını gösteren bir POST ekranı vardı ve ekranda Cyrix 5x86 yazdığını görünce hemen bastırıp satın aldım.  Sorunsuz çalışıyor ama garip bir durumu var:

İşlemcinin pinleri ya paslanmış (ki böyle birşey daha önce görmedim) ya da ne olduğunu anlamadığım garpi siyah birşey ile kaplı.  Musluk altında diş fırçası ile kısmen temizledim ama geri kalanı çıkmadı.  Ne olduğunu ve nasıl çıkarabileceğimi, ya da çıkarmaya değip değmeyeceğini bilen varsa yazsın valla.

Aseton... Ama gerçek aseton. Aseton katkılı, parfümlü, pembe, mavi oje çıkartıcı olanlardan değil Bir tane PCB yi hata ettim ve o mamüllerle temizledim. Evet tertemiz oldu ama aleti parfüm kokusundan kullanamıyorum.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Aktug
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #608 : Ocak 24, 2020, 14:25:17 ÖS »

@Aktug: p3 için olan ile xeon için olanı arasında ne fark var acaba?, merak ettim... ikisi de 20'şer amper ikisi de 2.8v

Soket farklı olabilir diye düşünüyorum. Ya da pinlerin dağılımında. P600C ile ilgili BIOS, Driver, dosya v.s bulana kadar oldukça zorlandım. Zira kaynaklar zaten az olanlar da silinmiş. Asus, Gigabyte' ta 25 yıllık ekipmanların tüm dosyalarına ulaşabilirken HP sağolsun...

Biraz alengirli bir yerden VRM yi temin etmeye çalışıyorum. XEON için olan paraçayı da araştırırım. Tablodaki parça kodlarından bulunursa ona da bakarız.   
Aktug
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #609 : Ocak 24, 2020, 14:25:43 ÖS »

@Aktug baya yakışıklı

Teşekkür ederim
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #610 : Ocak 24, 2020, 14:57:33 ÖS »

@Aktug

Workstation çok şık, güle güle kullanın.

Aktug
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #611 : Ocak 24, 2020, 15:31:17 ÖS »

@Aktug

Workstation çok şık, güle güle kullanın.

Teşekkürler
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #612 : Ocak 24, 2020, 16:25:09 ÖS »

Soket farklı olabilir diye düşünüyorum. Ya da pinlerin dağılımında. P600C ile ilgili BIOS, Driver, dosya v.s bulana kadar oldukça zorlandım. Zira kaynaklar zaten az olanlar da silinmiş. Asus, Gigabyte' ta 25 yıllık ekipmanların tüm dosyalarına ulaşabilirken HP sağolsun...

Biraz alengirli bir yerden VRM yi temin etmeye çalışıyorum. XEON için olan paraçayı da araştırırım. Tablodaki parça kodlarından bulunursa ona da bakarız.   
Sürücüleri web'den çektilerse yazık olmuş. Zamanında ilgilenmek gerekiyormuş demek... Artık linux vb ne tutarsa onunla çalıştırırız ne yapalım.

Regülatör bir şekilde denk gelirse harika olur, teşekkürler

Aktug
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #613 : Ocak 24, 2020, 17:20:20 ÖS »

Sürücüleri web'den çektilerse yazık olmuş. Zamanında ilgilenmek gerekiyormuş demek... Artık linux vb ne tutarsa onunla çalıştırırız ne yapalım.

Regülatör bir şekilde denk gelirse harika olur, teşekkürler

Deep-Switch ayarları v.s muamma olduğu için kitapçığının özellikle peşine düştüm. Gerçi kasa içerisine ayarlarla ilgili bir etiket basmışlar ama o da yetersiz. İşlemci desteği  v.s için özellikle BIOS peşinde düştüm. Elimde BIOS update dosyası mevcut. Pentium 1000 işlemciyi problemsiz gördü. Deep-Switch ayarlarını ise şansa bala tutturdum. Aynı anakarttan bahsediyorsak sloket ve ram seçtiğini söyleyebilirim. ECC, Non ECC, 100mhz, 133mhz, Single Sİde, Double Sİde o bu fark etmeden kafası estiğine "çalışmıyorum" diyor. Kingston ECC ramler ile problem çıkarmadı.

Lazım olursa BIOS dosyasını paylaşırım. Çift işlemci desteği için Windows NT ailesinden bir üye gerekiyor. Yanılmıyorsam min. Win2000 Pro. Tek işlemci için özel bir driver v.s gerekeceğini düşünmüyorum.

Kasa içinde SCSI HDD ve PCI denetleyicisi var ama ben PCI-Sata Raid denetleyici ve SSD ile kullanacağım muhtemelen. PCI-Sata denetleyicinin BIOS dosyasını anakartın BIOS bios dosyasına entegre etmeye çalıştım ama onu da standart dışı yaptıkları için henüz başaramadım.

« Son Düzenleme: Ocak 24, 2020, 17:24:52 ÖS Gönderen: Aktug » Logged
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #614 : Ocak 25, 2020, 15:21:30 ÖS »

@Aktug: benimkinin yanında isa scsi kart, 9gb scsi hd ve 64mb ram geldi. Anakart üzerinde ide, pci, agp 2x(tek çentikli, eski tip) var. Elime geçeli 5 yıl oldu galiba ama hala bununla ne yapacağıma hala karar verebilmiş değilim. Xeon p2-350 çalıştıracak başka anakart ya da 2. bir p2-350 xeon bulabilirmiyim emin değilim. Tek işlemci p2-350 xeon ile devam ederim sanırım. Ama çift işlemci çalışacak olursa p3-450'ler ya da daha yavaş birşeyler olabilir. Benim için çift işlemcili sistem ne kadar yavaş o kadar iyi

Sayfa: 1 ... 39 40 [41] 42 43 ... 48   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: