Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: OK Baby Arcade Kabin Restorasyon  (Okunma Sayısı 14675 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 03, 2019, 20:48:50 ÖS »

Herkese Selamlar millet
Uzun zamandır forumda pek aktif olamıyorum ne yazık ki. İş güç vs. derken zaman akıp gidiyor
Uzun zamandır kendime bir Candy Cabinet almak istiyordum. Geçtiğimiz aylarda 2 adet kabin buldum. Tabi bu kabinler ciddi anlamda kötü haldeydi. Olsun hallederiz diyerek gaza gelip aldım

Aslında aldıktan sonra biraz pişman oldum fakat uzun uğraşlar sonucunda ortaya güzel bir ürün çıktı gibi. Kabinlerden birini sevgili arkadaşımız Aykut hemen kapakladı . Şaka bir yana Aykut; uzun zamandır benim Capcom Mini Cute projesini bekliyordu ama proje bayağı gecikti tabi ki. Bekleye bekleye sabır kalmamış olacak ki OK Baby kabinlerden birisini o istedi.

İlk olarak onun kabinini restore etmeye başladım

Kabinin Şasi ve Tüp kısmı ne yazık ki berbat haldeydi. Zaten orijinal 3 sync monitör ve şasi daha önceden değiştirilmiş. Ama kullanıma bağlı olarak zamanla bu da ölmüş tabi ki.

Kabini aldığıma pişman olduğum en önemli kısım ise; tüm kabinin zamanında folyo sticker ile kaplanmış olması. Tüm folyoları sökmem bir günümü aldı , ama asıl sıkıntı sonrasında başladı. Isı tabancası ile sökülen folyonun yapışkan kısmı ne yazık ki plastik üstünde kalıyor. Bu yapışkanı geçirecek tek şey ise Aseton. Toplam 4 gün boyunca nerden baksanız 5 litre aseton harcadım desem yalan olmaz

Çok detaylı bir restorasyon değil ne yazık ki. Bir yandan işler ile ilgilenirken bir yandan da kabini tamamlamak için uğraşırken her aşamasını resimlemeyi ne yazık ki unuttum

Eklenti: Bu arada siz siz olun OK Baby kabini için bu işlemlere girişmeyin sakın Kahkaha. Kabinin her parçası plastik olduğu için sökmek çok zor. Sökerken her vidayı her detayı fotoğraflayın. Hatta işlem sırasını bile not edin. Yoksa işiniz çok zor.
Ayrıca kabin plastik olduğu için yıllar içinde, plastik mukavemetini kaybetmiş. Çok narin davranmanız gerekiyor. Her an elinizde kalabilir benden söylemesi

Buyrun resimlere bakalım...

Kabinin ilk hali...

Sticker sökümü..

Ön bezel çıkartıldı

Her yer leş gibi

Kabinin power ve Supergun kısmı çalışıyordu. Jamma sistemi de sorunsuzdu.

Yaralı parmak

Kabindeki floresan ve tüm sistem ne yazık ki patlamıştı. Çıkartıp yerine Led döşedim.

Kontrol paneli, butonlar direk çöpe gitti. Pastik kısım değil tabi ki

Çalışırken arkadaşlarınızı getirmeyin yanınızda sakın. Adamı böyle ifşa ederler Kahkaha Kahkaha

Aykut violet renk sevdiği için onun istediği boyayı seçtim

Ön bezel ve kapaklar Violet geri kalan parçalar ise beyaza boyandı

Kontrol paneli baştan yaptım. Tüm sistem Sanwa OBSF-30 buton ve JLF-Tp-8YT Joystick için yapıldı.

Kontrol panel sticker. Aykutun seçtiği bir görsel. Adam seviyor böyle şeyleri

Arka taraftaki plastik power girişi çok yıprandığı için söküp attım. Yerine sıfırdan metal parça yapıp power girişini monte ettim. Tabi ki violet rengi de unutmadık

Beni en çok uğraştıran kısım ise ; Aykutun kabini Tate mod olarak istemesiydi. Shoot Em Up hayranı birisi olduğu için TV bin dik yerleştirilmesi gerekiyordu. Bu işlem için tam 2 gün uğraştım. Seçtiğim monitör ile orijinal monitör tutacakları TATE mod yapınca birbirine uymadı. Onları uydurmak için sıfırdan bir dünya metal parça yapmak zorunda kaldım. Ama son haline bakınca emeklerime değdi diyebilirim

Ve son hali bu şekilde.
Aykutun salona yakıştı bu ürün gerçekten de

Sıradaki kabin ise bu arkadaşlar. Bakalım gereken enerjiyi bulabilirsem bunu da kendime yapacağım ( inşallah )
« Son Düzenleme: Şubat 03, 2019, 21:14:13 ÖS Gönderen: Hurşit » Logged
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Şubat 03, 2019, 21:01:15 ÖS »

Mükemmel işçilik Yunus... Aykut bugün paylaştığında, bu kadar güzel, temiz bir kabini nerden buldu? Hem bu tür farklı renkli olanları var mı? Avrupa ya da japonyadan da gelmez ki bu?? diye kendime sordum durdum... Sen paylaşınca taşlar yerine oturdu. Ellerine sağlık... Yerim olsa (olunca) kapını çalacağım... İnanılmaz olmuş...
« Son Düzenleme: Şubat 03, 2019, 21:39:02 ÖS Gönderen: LW3D » Logged

Heroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 03, 2019, 21:21:25 ÖS »

Yunus güzel restorasyon olmuş,vertical oyunlar iyi gider makinada.power ve Supergun orjinal gözüküyor bendekiyle aynı bunlarda Nanao şase olur tadından yenmez,arkadaş jamma kartlarlarmi dewam edecek yoksa çoklu kartlar mame pc v.s bir planı varmı,Güle güle kullanın ...
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 03, 2019, 21:59:38 ÖS »

Yunus güzel restorasyon olmuş,vertical oyunlar iyi gider makinada.power ve Supergun orjinal gözüküyor bendekiyle aynı bunlarda Nanao şase olur tadından yenmez,arkadaş jamma kartlarlarmi dewam edecek yoksa çoklu kartlar mame pc v.s bir planı varmı,Güle güle kullanın ...

Teşekkürler dostum.
Arkadaş orijinal jamma ile devam edecek yoluna
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 03, 2019, 22:36:47 ÖS »

Yunus eline sağlık çok güzel olmuş kabin.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Şubat 03, 2019, 22:52:36 ÖS »

Elinize sağlık

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Aya-Fix-Center
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 03, 2019, 22:58:50 ÖS »

Süper Bir İşçilik Ellerine Saglık Forumda Takip Ettiğim kadarıyla Bu İşlere Eliniz Çok Yatkın Ve Yeteneklisiniz MaşaALLAH

Amiga 500+
Sega Mega Drive 2
Nintendo Wii Mini [Softmode]
8bit Snes Klon Atari
X-Box Classic
Playstation 1 SCHP 7002
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 03, 2019, 23:39:50 ÖS »

Muhteşem olmuş...

daha önce soracaktım da şimdi yazını okuyunca anladım, o küçük sanwa start butonlarını kontrol panele nasıl uydurdun diye

ben standart delikleri OBSF-30 lara göre büyütmüştüm de start butonları için delikleri küçültemeyeceğimi düşünüp onları da OBSF-30 yapmıştım...

paneli baştan yaptığını görünce şimdi anladım

küçük bir detay ama herzamanki titizliğini farketmedim değil

tekrardan tebrikler. çok temiz iş

Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Şubat 04, 2019, 01:33:37 ÖÖ »

mükemmel olmuş güle güle kullanın
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Şubat 04, 2019, 03:41:47 ÖÖ »

Muhteşem olmuş...

daha önce soracaktım da şimdi yazını okuyunca anladım, o küçük sanwa start butonlarını kontrol panele nasıl uydurdun diye

ben standart delikleri OBSF-30 lara göre büyütmüştüm de start butonları için delikleri küçültemeyeceğimi düşünüp onları da OBSF-30 yapmıştım...

paneli baştan yaptığını görünce şimdi anladım

küçük bir detay ama herzamanki titizliğini farketmedim değil

tekrardan tebrikler. çok temiz iş

Efenim teşekkür ederiz.

Aslında paneli olduğu gibi kullanacaktım ama ciddi anlamda hasar gördüğü için çok da uğraşmak istemedim açıkçası. E dedim madem demirci olduk bunu da baştan yapayım
Hurşit
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Şubat 04, 2019, 03:42:19 ÖÖ »

Yunus eline sağlık çok güzel olmuş kabin.
Elinize sağlık
Süper Bir İşçilik Ellerine Saglık Forumda Takip Ettiğim kadarıyla Bu İşlere Eliniz Çok Yatkın Ve Yeteneklisiniz MaşaALLAH
mükemmel olmuş güle güle kullanın

Teşekkür ederim arkadaşlar
alexkidd
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Şubat 05, 2019, 14:22:58 ÖS »

elinize sağlık. Çok başrılı olmuş.
Çanakkale de birisinde gördüm bu kabinlerden satılık. ama cesaret edip alamıyorum bir türlü. alsam elimde kalır mı toplyabilir miyim. Hep bir soru işareti var kafamda
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Şubat 05, 2019, 14:28:02 ÖS »

Çanakkale de birisinde gördüm bu kabinlerden satılık. ama cesaret edip alamıyorum bir türlü. alsam elimde kalır mı toplyabilir miyim. Hep bir soru işareti var kafamda

bu kabinlerden bir yerde görünce kaçırmayıp almakta fayda var
muhtemel birkaç yıl içerisinde bulma ihtimali çok çok az olacaktır
kabinin plastiğinde kırılma yoksa bence almak için yeterli
diğer işleri restorasyon projesi olarak ele alındığında halledilebilir işler
alexkidd
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Şubat 05, 2019, 15:27:08 ÖS »

bu kabinlerden bir yerde görünce kaçırmayıp almakta fayda var
muhtemel birkaç yıl içerisinde bulma ihtimali çok çok az olacaktır
kabinin plastiğinde kırılma yoksa bence almak için yeterli
diğer işleri restorasyon projesi olarak ele alındığında halledilebilir işler

yani tahminen herkes görmüşür internette o kabinleri. bayadır da satılmadı huylanıyorum. hazır çalışanıda var. restorasyon isteyenide var ellerinde. Link atayım hatta:

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-hobi-oyuncak-ticari-oyun-urunleri-2-adet-restorasyona-uygun-temiz-ok-baby-atari-640254513/detay/

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-hobi-oyuncak-ticari-oyun-urunleri-ok-baby-efsane-makine-615485688/detay/
evreno
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Şubat 05, 2019, 16:22:58 ÖS »

1500 olan bence gayet iyi bir fiyat
Gidip görüp alırsan sorun olacağını pek sanmam
Monitörü de iyi durumdaysa (Satıcı iyi olduğunu belirtmiş)
ufak bir restorasyon ile çok güzel olur

diğer ilanda 2 adet makine için fiyat vermiş
tek makine de satacaktır eğer ekranları sorunsuz ise
restorasyon için o makineler daha uyguna gelmiş olur adet fiyat olarak
« Son Düzenleme: Şubat 05, 2019, 16:26:57 ÖS Gönderen: evreno » Logged
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: