elinize sağlık. Çok başrılı olmuş.
Çanakkale de birisinde gördüm bu kabinlerden satılık. ama cesaret edip alamıyorum bir türlü. alsam elimde kalır mı toplyabilir miyim. Hep bir soru işareti var kafamda
bu kabinlerden bir yerde görünce kaçırmayıp almakta fayda var
muhtemel birkaç yıl içerisinde bulma ihtimali çok çok az olacaktır
kabinin plastiğinde kırılma yoksa bence almak için yeterli
diğer işleri restorasyon projesi olarak ele alındığında halledilebilir işler
Bu satıştaki kabinleri biliyorum.
Resimlere dikkatli bakarsanız eğer kontrol panelindeki sıkıntıları görürsünüz.
Bu tarz plastik kabinlerde ne yazık ki kullanıma bağlı sıkıntılar oluyor. Bağlantı yerlerinden bir süre sonra çatır çutur kırılıyor. Aşağıdaki resimlerde işaretleri yere bakın lütfen. Vidalar ile içerden metal parça ile desteklenmiş muhtemelen. Ben özellikle düzgün bir kabin aradım uzun zaman boyunca. Çünkü bazı hasarların geri dönüşü ne yazık ki yok. Kırmızı ile gösterdiğim yerlere dikkat edin.
90'ların başında Japon firmaları plastik kabin furyasını başlattılar. Sega Astro City ,Sega Blast City, Konami Windy I ve II vs. Plastik demek güzel görüntü demek ama ne yazık ki bir süre sonra plastik muhteviyatını kaybediyor ve zamanla ağırlık binen zayıf noktalardan patlıyor. Yurtdışında Astro City alan bir çok kişi ne yazık ki kontrol panellerinin destek noktalarının kırılmasından muzdarip durumdalar. Sega firması Naomi universal kabin ile birlikte ana kasayı metal yaptı. Ama ; monitör bezel ve kontrol panelinin üst ve altı plastik olarak kaldı. Onlarda da sıkıntı çıkıyor. En sonunda doğru yolu bulan firmalar kabinleri direk herşeyi ile metal ürettiler. Ağırlık binmeyen görsel parçalarda plastik kullandılar.
Bakınız 2004 yılında Sega Universal Lindbergh Kabini full metal yapıldı. Meşhur Taito Vewlix de full metaldir.
OK Baby Candy Kabin olarak zaten klon bir kabin. Jaleco Pony Mark 4 kabininin birebir kopyası. Size tavsiyem alırken çok dikkat edin. Çok temiz bir kabin bulsanız dahi restorasyon yaparken sağı solu elinizde kalabilir.