Selamlar...
Foruma hoşgeldiniz.
Almayı düşündüğünüz kabinin varsa fotoğraflarını paylaşırsanız fiyat olarak bir fikir verebilirim.
Dikkat edilmesi gerekenler;
1) Ekran: Eğer CRT (tüplü) ise görüntü ekrana tam oturmalı. Sağdan soldan kayıklık, yamukluk olmamalı. Köşelerde renk bozulması (pembe/yeşil) olmamalı. Renkler canlı olmalı. Satıcı "Onlar sorun değil düzeltilir" dese bile "düzelt öyle alayım" diyin

Ekran en önemli unsur. Günün sonunda üç kuruş zevk almak için alıyorsunuz kabini, ekranı görüntsü sorunlu kabinle uğraşmak istemezsiniz inanın.
2) Kontroller: Kolları yıpranmış, butonların "biri kalk gidelim diyor öbürü b** yeme otur diyor" şeklinde yamuk yumuk pis olmamalı. Elinizden bu tür iş geliyormu bilmem ama bunları sıfır kontroller ile değiştirmek de mümkün tabii. Yanlız maliyeti ona göre hesaplamak lazım.
3) Güç kaynağı: Mutlaka yeni veya elden geçirilmiş olmalı. Eski, yıpranmış arcade güç kaynağı mutlaka ilk fırsatta bozulacaktır. Hatta bozulurken takılı olan oyun kartını da beraberinde götürür bunlar genelde.
4) Kabinin genel görünümü: Kullanılmış ise doğal olarak yıpranmışlık olabilir. Bu önemli değil. Ancak @evreno'nun da dediği gibi su görmemiş olmalı. İçi temiz olmalı.
Tüm bunların hepsini bir arada bulabileceğiniz tertemiz sorunsuz "eski" ahşap bir arcade kabine 1000-1500 TL verilebilir.
Bu pis, kontrolleri yıpranmış, ekranı sorunlu ama ahşabı sağlam, eğer ilginiz varsa restorasyona uygun bir kabine maksimum 500 TL verilir zira elden geçirmek için en az 1000 TL masraf çıkarabilir.
Piyasada satılan LCD'li (veya varsa tüplü ekranlı) "yeni" arcade kabinler için ise beğendiyseniz 2000-2500 TL fiyat uygundur.
Ben sıfırdan kabin yaptığım için maliyetleri biliyorum. "Benim" yaptığım kabinlerin malzeme ve işçilik maliyeti yüksek oluyor

ancak piyasadaki "yeni" kabinlerin kabaca malzeme maliyeti 1000 - 1500 TL civarındadır.
Öte yandan eğer bulabilirseniz ve ilginizi çekiyorsa plastik japon "candy cab" denilen orijinal kabinler de mevcut. Elden geçmiş ve sorunsuz çalışanına 2000-3000 TL verilebilir. Restore edilmiş sıfır gibi olanları ise malzeme ve işçilik maliyeti ile doğru orantılı daha fiyatlı olacaktır.