Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetSahibinden.com'da dolandırıcılık örneği
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sahibinden.com'da dolandırıcılık örneği  (Okunma Sayısı 11410 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
JckOB
Üye
****
Mesaj Sayısı: 340


This is Only a test...


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Şubat 12, 2019, 15:34:18 ÖS »

Ben de geçen hafta sahibinden.com üzerinden GET satışla sattığım bir ürünle ilgili bir sıkıntı yaşadım. Bu zamana kadar 8-9 yıl içinde bir çok sefer GET le ürün alıp satmışlığım var ve bu zamana kadar hiç böyle bir şey başıma gelmemişti.

Olay şu ki GET ile bir arkadaşa Motion Plus kol sattım.Ertesi gün ürünü paketledim gönderdim.Aradan 2 gün geçti alıcı bana kendisine gelen ürünle ilandakinin farklı olduğunu söyledi. Ben de tereddütte kalıp acaba yanlış oyun kolu mu gönderdim diye akşam eve geçince elimde malzemeleri kontrol ettim ve gönderdiğim kolda bir hata olmadığına emin oldum.
Tabii satıcıyı hemen aradım durumu anlattım. O da ''-yok kardeşim kargoyu açtığımda içinden bu kol çıktı.'' vs dedi...ben de 10 kuruş için işi uzatmadım ve kolu iade etmesini söyledim. Neyse değiştirdiği normal düz remote kolu geri iade etti.
İade gelen kolun A tuşunda sorun olduğunu görünce arkadaşın 10 kuruş için üçkağıtçılık yaptığına iyice emin oldum.
Tabii bir de bunların üstüne gidip sahibinden.com üzerinden GET satışı sonrası olumsuz yorum bıraktı.

Yani kısacası sahibinden / gittigidiyor gibi sitelerden ürün alıp , iade olarak salatalık gönderebiliyorsunuz.
Logged

Commodore 1084S-D2
Amiga 500 + Gotek
Commodore 64 + 1530 + SD2IEC
SEGA Master System 2
Nintendo GameBoy / Nintendo 64 / GameCube /Nintendo Wii [Softmod + WiiKey]
Psone [modchip] / Playstation 2 [Matrix İnfinity ]  / Playstation 3 OFW / PSP 3000 GT Edition
XBox 360 Slim [RGH AceV2
pofpor
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 648



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Şubat 12, 2019, 16:36:10 ÖS »

Eskiden get ile alışveriş yapardım. Kesinlikle "get" olmayan ilanlara bakmadım. Sadece commodore.gen.tr'de
Güvendiğim için hemen ödeme yapıp ürünün gönderilmesini sonraya bırakıyorum. Hepsiburada ile yaşadığım sorundan sonra internet üzerinden yapılan alışverişlerde güvenim kalmadı. Hakkım olduğu halde ayak üstü dolandırmaya kalktılar. Uzun zamandır get işlerine de girmiyorum artık. Çok dikkatli olun arkadaşlar. Kudurmuş köpek gibi saldıracak, parçalayacak adam arıyorlar.
Logged

e-sport.net
Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Şubat 12, 2019, 16:51:12 ÖS »

Herkese merhabalar. Yazacağım yazı uzun olacak bu konu ile ilgili. Okuma sabrını göstereceklere sabır diliyorum.

- Sahibinden adlı sitede yabancılar dolandırmaya çalışıyordu bir dönem (halen mevcut diye duyuyorum) kendini usa askeri gibi gösterip insanları çarpmaya çalışıyorlar. saatten tut, cep telefonuna kadar dadanmışlar ilanlara. banada denk geldi. verdiğim cevap git oradan al burada ne işin var olmuştu. sonuç fu çekti engelledi. güldüm sadece. birde aynı küfürü eden kişi veya kişiler devamlı fotoğrafı değiştiriyor profilindeki. hep üniformalı fotoğrafları koyuyorlar. bazen siyahi bazen beyaz usa askeri tipler

- letgodan ürün alayım dedim ilk denememde çakalın birine denk geldim ve programı sildim ve bir daha aklıma bile gelmedi. konuya gelecek olursak deneyerek alım yapacağımı belirttim. tamam dedi dolandırıcı. saat verin ona göre geleyim deneyelim dedim. tamam dedi. sonra ne olduysa zamanım yok. bana güvenin elden direk teslim alın demeye başladı. bu sefer ben f u çektim dolandırıcıya. saate bile sen karar ver diyorum çocuk neyin peşinde. yazık böylelerine. avcılardan anasının gözü yere gideceğim birde düşünün.

- bir yarışmadan kazandığım ekran kartını satıyorum. o zaman diyelim piyasa fiyatı 500 lira. 450 liraya ilan verdimki hemen alıcı bulsun diye. jelatini tekrar paketleyen namuzsuzlarda var orjinali gibi birebir yapıyorlar. adama dedim bunu yarışmadan kazandım sıfır kart. linkide attım yarışmanın isim cisim herşey ortada. ama gel görki karşımdaki kötü niyetli kifayetsiz biri. elden satışı gerçekleştirdim. 1-2 saat sonra tel geliyor bu çakaldan cebime. kart sıfır değil ekranda çizgiler oluşuyor diye belirtiyor. dediğim ise kusura bakma alamam. siz ısrarla dememe rağmen kutuyu bile açıp kontrol etmediniz iyi niyetli olmayıp kutunun içine hıyar koysam yeriymiş diyip teli kapattım suratına. tahminim ekran kartını iyi araştırmayıp alan bir tip. istediği oyunda performans alamayınca geri iade etmek için yalan sallıyor. yok çizgiler oluştu yok aşırı ısınıyor gibisinden. 64mb nvidia tnt2 ekran kartı ile gta3 açmaya benziyor olay. geforce 4000 alacaksın. biz mi diyeceğiz bunu. bilinçli kullanıcı olmasından emin olmadan kimseye birşey satılmaz bu ülkede. kim neyi ne amaçla alıyor kendilerinden haberleri yok. öncelikle soruyorum ürün hakkında bilgin var mı yoksa başka ilana bak. ürün bu sorunsuz sonra geri iade etmeye kalkma. deneme yeri değilim diye baştan uyarımı yapıyorum. hevesini alsın diye ürün alıp geri iade eden çakal kaynıyor piyasa.

- yine bir ürün satıyorum. baştan uyarıyorum bağlantıları bu şekilde yapacaksın. şema gönderiyorum hatta dediklerimi telefonuna not al diyorum. (yine sattığım ürünün kutusu açılmıyor bakmıyor bile alan şahıs -hıyar koysam yeridir yani) sonra nedense 3-4 gün sonra bu ürün bozuk diyor. dedim sen hasta mısın şema gönderdim tam olarak yapacaklarını söyledim. kutuya bile bakmadın müstahaktır dedim. 1 hafta boyunca rahatsız etti. küfür falan etmiyor ama illahlah dedirtti. gecenin 4ünde falan yazıyor ruh hastası. en sonda engelledim. böyle birşey ilk defa başıma geldi.

- cebi evi işi karakoldan arıyoruz diyenlerde mevcut. yok adınıza dava var yok bilmemne. savcı arar mı evi Kahkaha çok istiyorsan gel aldır diyorum sonuç anabacı sövüyor ahlaksızlar.

- yeni bir hat aldım eşime. daha ilk gün kimseye vermedik numarayı haliyle. yok şu okuldaki üniversite kaydınızı tamamlayın sınava geç gelmeyin diye mesaj geliyor. cinsel içerikli hap ilaç mesajları. böyle bir rezillik görmedim iğrenç iğrenç mesajlar. kaldıki banada geliyordu bir ara. ailemdeki birkaç kişiyede geldi.

- son olarak aklıma gelenlerden ağır bir ürün satıcaktım alıcak olan kişiyi ben zorladım adam eve girmek istemiyor aşırı kibar. kardeşim dedim deneyerek al. bende bayılmadım tanımadığım kişiyi evime sokmaya. deneyerek al ondan sonra kötü olmayalım. yolda bozulur, yok toz kaçtı, içine su girdi, yok yolda giderken ben bozulacam diye bana kur yaptı cihaz dersen kusura bakma gideceğin yer teknik servis olur dedim. neyseki bu kişi ile sorun yaşamadım. adama 5000 liraya ürün satıyorum adam denemeden alırım diyor. nasıl iş bu. iyi niyetli birisiydi. ben ürünüme kefilim sattığım aleti bilmezmiyim. millet iyi niyetli midir yoksa bir çakallık peşinde mi ne bilmek isterim ne öğrenmek. baştan bu bu diyip sonrasında sıkıntı yaşamamak için baştan konuşacaksın yoksa çakallık yapıp alicengiz oyunu yapmaya çalışıyorlar.
Logged
brkemreoglu
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 612



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Şubat 12, 2019, 17:39:47 ÖS »

ne hikayeler çıktı bence bu konu sabitlesin kimsenin başından umarım birdaha geçmez böyle birşey ama geçersede paylaşsın hepimiz hazırlıklı olalım.

şaşkınlıkla okudum tüm mesajları. bende çok ürün sattım çok ürün aldım internetten çok büyük meblalara değillerdi ama yinede araba olur büyük pahalı eşyalar olur kimseye güvenim kalmadı.

bu ara internetten kamyonet veya kapalı kasa van tarzı minibüs bakıyorum. 2 hafta önce bir araç için telefonda görüştüm fotolara falan baktım bana gayet güzel ve temiz göründü. telefonda zaten bir falso baladı ilanı arkadaş annesinin numarasını yazmış sonra annesinden güç bela araç sahininin numarasını aldım çocuğa ulaştım dedim araba fotolarda temiz görünüyor kılımdır bak dedim görünmeyen ufak tefek birşeyi bile varsa söyle bileyim ona göre görüşelim. yok dedi fotodaki gibi zaten ben 3 ay önce aldım dedi bir daha orada kıllandım işim bozuldu ondan satıyorum dedi tamam neyse dedim gel baktıracam dedim arabayı. çok yeni model veya aşırı temiz bir araba da bakmıyorum zaten ama fotolarda görünmeyen birşey varsa bileyim istiyorum sadece. neyse param yok dedi sana para gönderemem ama dedim getir arabanı mazot paranı vereyim dedim. neyse izmiri bilenler bilir menderesteymiş araba karabağlara servise göstericem orada sözleştik ben evden çıktım o menderesten yola buluştuk.

arabayı gördüm zaten ilk hayal kırıklığımı yaşadım üzerinde kople reklam varmış sökülmüş boyanın üzeri yapıkan izleriyle dolu neyse dedim pasta yaparım silerim ama fotoda böyle değildi.

sonra ön camda büyük büyük çatlaklar vardı fotoda görülmüyordu belki ama telefonda sorduğumda söyleyebilirdi.ön tampon kırık heryerden vida atmışlar farlar çatlak kapılar düzgün görünmesine ramen çok zor açılıp kapanıyordu bunu da özellikle sormuştum. lastikler bitik durumdaydı. bence söylemesi gerkli.

ustam baktı biraz arabayı dinledi bu araba bize gelmez dedi arkadaşla helalleş başka araba bakalım dedi. neyse çocuğa söz vermiştim verdim bir miktar helalleştik ayrıldık.

yani kısaca demek istediğin satılan mal ne olursa olsun insanlarda neden bir karşısındakini enayi yerine koyma çabası var kazıklama çabası var bilmiyorum neyse onu yazsa zaten fiyatınıda ona göre yazarsın karşındakinde ona göre görür alır.

uzun oldu biraz kusura bakmayın
Logged
zangief_34
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 543


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Şubat 12, 2019, 20:24:23 ÖS »

kaparo dolandırıcılıgı meshurdur.ev,araba,retro vsvs..

amıga 1200u 200lıraya gordugunuz zaman kacırmamak ıcın onden 50tl kaparo gondermeyın
Logged
e-sport.net
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Şubat 12, 2019, 22:15:34 ÖS »

Hayvan satışlarında da bu yöntemi kullanıyorlar. haberlerde ara ara denk geliyor bu sahtekarlığa kananlar. Fotoğraf koyuyorlar nete. özellikle kadınlar bu tuzağa düşüyor. hayvanı yollayacağım diye mağdurdan mama parası ve başka şeyleri bahane edip para kopartıyorlar. hayvanı birtürlü yollamıyorlar. gelmeyen hayvana veya eşyaya önceden para yollamakta neyin nesi. dolandırıcının ekmeğine yağ sürmekten başka birşey değil. Dolandırılan dolandırıldığını anlayana kadar teli ya komple kapatıyorlar yada hiç açmıyorlar. allah bilir sahte kimlikle hat alıyorlardır. Zaten kanunlar sıkı olmadığı için isteyen istediği gibi at koşturuyor ülkede. arabada sadece ehliyeti soran polis memuruna bile denk geldim. ruhsatı sorma gereği duymuyor. belki araba çalıntı ne bu güven. gece vardiyası bitsin kurtulayım derdinde herkes. bu gibi durumlar yüzünden istenmeyen olaylar oluyor ülkede. vebalini kim ödeyecek kötü bir durum yaşanırsa.
Logged
hakkan
Üye
****
Mesaj Sayısı: 336


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Şubat 13, 2019, 09:27:09 ÖÖ »

Bu 2. el olayında piyasa ne yazık ki mezarcı dolu. zangief'in yazıdığı gibi 1000 TL'lik mala 200 TL yazın hemen herkes atlıyor. Sonra da dolandırıldım diye ağlıyor. Yahu pahalı malı 200 TL'ye alıp satıcıyı dolandırmaya çalışan sen değil misin...

Ben de yıllardır 2. el ürün alır satarım ama son 2 satışımda ki birisi otomobildir müşteriler tam dolandırıcı çıktı. Her ikisi de malı aldı, kontrol et dedim, saatlerce inceledi, kontrol etti, baktı, baktırdı tamam dedi malı aldı gitti. 10 gün sonra arıyor mal şöyle çıktı böyle çıktı şu kadar zararım var karşıla diye. Derdin varsa dava aç orada hesaplaşalım hem malı hem de paranı alayım elinden dedim uzadı gitti tabii.

Lafın kısası artık 2. el iğne bile ne alınır ne satılır hale gelmiş.
Logged
e-sport.net
Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : Şubat 14, 2019, 20:17:36 ÖS »

hakkan kardeşime sonuna kadar katılıyorum. ucuza satsan bir problemimi varda bu kadar ucuz yoksa üründe sorun mu var, neden bu kadar ucuz diye soranlar çok. pahalı veya dengi bir fiyat koyduğumuzdada altın mı satıyorsun, senin istediğin fiyattan daha ucuza var, bekle dur bu fiyata gibi yaklaşımlarda bulunanlarda var. insanları memnun etmek zor. memnun etmek için uğraşsak yine memnun olmazlar kanımca.
Logged
Gokhan Ozkan
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 2.239



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Şubat 15, 2019, 04:16:17 ÖÖ »

Malesef çok fazla gerçegi yansıtmayan ilan var. İlandakiyle ürün çok farklı çıkıyor.
« Son Düzenleme: Şubat 15, 2019, 04:18:00 ÖÖ Gönderen: Gokhan Ozkan » Logged
aNNaTaR
Üye
***
Mesaj Sayısı: 63



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Şubat 17, 2019, 13:44:35 ÖS »

Benim başıma bugünlerde ilginç bir olay geldi. Almak istediğim ve letgo, sahibinden gibi sitelerde sürekli aradığım  bir kamera vardı. Tesadüfen bu kameranın Zebramo uygulamasında çok uygun bir fiyatla satıldığını gördüm. Zebramo'nun görmeden alma özelliği hoşuma gitmemesine rağmen kamerayı aldım. Satıcıya uygun bir biçimde kargolamsı için mesaj attım. Satıcı mesajıma döndü. Ürün iki gün içinde kargoya verildi. Sonra bilmediğim bir numaradan birisi beni aradı. Kendisinin ürün satıcısı olduğunu; telefonuna format attığını, mail bilgileri dahil bütün bilgilerinin silindiğini Zebramo uygulamasına da erişemediğini söyledi. Bana ürünü alıp ürünü beğenmediğim; iade etmek istediğimi Zebramoya bildirmemi; ürünün parasını da kendisine elden vermemi söyledi. Ben kendisine Zebramo sitesine komisyon vermemek için mi böyle yaptığını sordum. Kendisi bana "Ne alaka kardeşim" diye yanıt verdi. Zebramo ile iletişime geçtiğini; ama mail adresi de kayıp olduğu için şifresini geri alamadığını söyledi. Ben Zebramo uygulaması üzerinden kendisine mesaj attım. İki gündür mesajıma dönen olmadı. Kargo bugün elime ulaştı. Ürün ilanda belirtildiği sağlam ve çalışan bir ürün. Bu  satıcı gerçekten şifresini ve kullanıcı bilgilerini kaybetmiş olabilir mi? Kullanıcı bilgilerimizi kaybedersek Zebramo ve sahibinden gibi sitelerdeki paralarımız yanıyor mu?
Logged
zangief_34
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 543


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Şubat 17, 2019, 14:02:21 ÖS »

zebramoda satıs yaptıgınız zaman para, zebramo hesabında zebramo bakıyesı olarak gorunuyor.sız parayı hesabıma yatır dersenız bır gun ıcerısınde banka hesabınıza yatırıyorlar,yatır demez ısenız zebramo da beklıyor para.

Bende satıs yaptıktan sonra zebramoda bır urun bulur zebramo cuzdanımdan harcarım dıye bekletıyordum,fakat boyle bır harcama yapılamıyor.Cuzdanda kı parayı banka hesabıma yatır demez ısenız o sekılde beklıyor.

kullanıcı adı ve sıfresı yok ıse gırıs yapıp parayı bankaya yatır secenegını onaylayamayacagı ıcın dogru olabılır.

sız zebramoya yazın ıptal ıslemı ıcın, zebramo satıcıdan cevap alamadıgı ıcın(sıfresı kayıp gırıs yapamıcak),para sızın hesabınıza gerı dusunce,satıcıyı arar parasını odersınız.

benım yapacagım bu olurdu.

guncel bakıye:satısı tamamlanmıs ıslem
beklemede olan:gonderecegım ve onay bekleyecegım urunun ucretı.

beklemede olan, onay sonrası guncel bakıyeye dusucek.banka hesabıma havale der ısem para bankaya yatıcak.


*  (73.84 KB, 1225x621 - Görüntüleme: 929 kez.)
« Son Düzenleme: Şubat 17, 2019, 14:10:38 ÖS Gönderen: zangief_34 » Logged
aNNaTaR
Üye
***
Mesaj Sayısı: 63



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #26 : Şubat 17, 2019, 14:19:04 ÖS »

@zangief_34 satıcının telefonuna da ulaşamıyorum
Logged
Humphrey
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 923


The right man in the wrong place


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Şubat 17, 2019, 15:17:16 ÖS »

Benim başıma bugünlerde ilginç bir olay geldi. Almak istediğim ve letgo, sahibinden gibi sitelerde sürekli aradığım  bir kamera vardı. Tesadüfen bu kameranın Zebramo uygulamasında çok uygun bir fiyatla satıldığını gördüm. Zebramo'nun görmeden alma özelliği hoşuma gitmemesine rağmen kamerayı aldım. Satıcıya uygun bir biçimde kargolamsı için mesaj attım. Satıcı mesajıma döndü. Ürün iki gün içinde kargoya verildi. Sonra bilmediğim bir numaradan birisi beni aradı. Kendisinin ürün satıcısı olduğunu; telefonuna format attığını, mail bilgileri dahil bütün bilgilerinin silindiğini Zebramo uygulamasına da erişemediğini söyledi. Bana ürünü alıp ürünü beğenmediğim; iade etmek istediğimi Zebramoya bildirmemi; ürünün parasını da kendisine elden vermemi söyledi. Ben kendisine Zebramo sitesine komisyon vermemek için mi böyle yaptığını sordum. Kendisi bana "Ne alaka kardeşim" diye yanıt verdi. Zebramo ile iletişime geçtiğini; ama mail adresi de kayıp olduğu için şifresini geri alamadığını söyledi. Ben Zebramo uygulaması üzerinden kendisine mesaj attım. İki gündür mesajıma dönen olmadı. Kargo bugün elime ulaştı. Ürün ilanda belirtildiği sağlam ve çalışan bir ürün. Bu  satıcı gerçekten şifresini ve kullanıcı bilgilerini kaybetmiş olabilir mi? Kullanıcı bilgilerimizi kaybedersek Zebramo ve sahibinden gibi sitelerdeki paralarımız yanıyor mu?

Eğer teslim aldığınız ürün fiyat ve kalite uygun ise , elinize sorunsuz ve uygun geçti ise ; hiç bir girişimde bulunmayın ve ürünü aldığınızı onaylayın.
Sonuçta email ve zebramo üyeliği telefon format atılması ile hiç bir ilgisi yok, müşteri hizmetleri ile bağlantı kurar ve üyeliğini tekrar canlandırabilir.Webten girer, ipadden girer.üyeliğin telefon ile bir bağlantısı yok.  böyle tarif edilen bir sıkıntı yok. Zebramodan satış yapabilecek kadar uyanık kişi , kaybettiği şifre vs'yide kurtarır.
Zebramo , iyzico sistemi ile çalışmaktadır. Sahibinden Get ve N11 de aynı sistem ile çalışmaktadır. siz onay verene kadar paanızı havuzda tutar. satıcıya siz onay verene kadar aktarmaz. Dolayısı ilede ürün sahte olmadıkça, yada teslim , onay, iade sürecinde çok gecikmediğiniz sürece paranız güvendedir. sıkıntı varsa iade ederseniz ve para satıcıya aktarılmadan iade alırsınız. (doğru adımları yaparsanız)

Satıcı tekrar sizi ararsa , ürünü beğendiğinizi , fiyatda uygun olduğunu ve satın aldığınız ürünü onaylayacağınızı. Satıcının üyelik, şifre ,para tahsil işlemlerini zebramo ile bağlantı kurararak çözmesi gerektiğini,sizin ile ilgili bir şey olmadığını , söylerseniz başınız ağrımaz. diğer türlü ürün iade elden öde gibi grift işlemler (Zebramo iade kargo numarası ve fiziki teslimat talep edebilir. karşı tarafta almadım diyebilir. ) başınızı ağrıtacak durumlara sebep olabilir. tavsiyem,

Sadece ürünü beğenmedi iseniz iade sürecini hemen başlatın, kutulayıp satıcı öder şekilde, iade kargo numarası girip , ürün telim edildiğinde zebramo havuzdaki parayı satıcıya aktarmayıp size iade eder. Sadece süreler içinde ve doğru adımları takip ederseniz paranız güvendedir.
« Son Düzenleme: Şubat 18, 2019, 10:33:25 ÖÖ Gönderen: Humphrey » Logged

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
e-sport.net
Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : Şubat 18, 2019, 10:31:58 ÖÖ »

Üyeliğinine erişemiyor olabilir bu olası bir durum olabilirde telefonuna nasıl ulaşılamıyor. Var bir çapanoğlu gibi. Burnuma pis kokular geliyor. Üründe sıkıntı yok demişsiniz ama telefonuna ulaşılamıyordan kasıt telefonu kapalı mı yoksa açmıyor mu veya sizin numarayı mı engelledi bu kısmı anlamadım.
Logged
Aykiri1
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.127



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #29 : Ekim 01, 2021, 11:58:51 ÖÖ »

Sahibinden.com yeni dolandırıcılık yöntemi GET = GENEL ENAYI TOPLAMA

azerbaycan numaralarından arıyorlar ürüne talip oluyorlar istanbulda yada ankarada arkadaşlarına yollamanızı istiyorlar ama ödemeye gelince sahte üyelikle GET istiyorlar. İstanbulda arkadaşıma göndereyim elden alışveriş olsun dediğinizde kabul etmiyorlar
Telefon no yok , isim yabancı, bu tip alıcılardan uzak durun. Asla get kullanmayın
Logged
Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: