Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBaşka bir forumdan Amiga ve Commodore eleştrileri
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Başka bir forumdan Amiga ve Commodore eleştrileri  (Okunma Sayısı 17537 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Ocak 16, 2008, 20:28:43 ÖS »

valla ben okudum levent pekcana çok kızdım.
açık konuşayım commodore 64 oynarken aldıgım zevki
ne pcde oyun oynarken aldım nede ps2 den
hem oynanabilirlik süper hem çocuksu başka birşey kelimelerle anlatılmaz
elime çok eski zamanda bir 2600 atari geçmişti 14 sene kadar önce
valla musti dedikleri oyun dobişko uzay oyunları hele phoenix
az jetonumu paramı yememiştir hani hala phoenix içinde yüklü bir atari arar dururum.ama gelmez yavrum ah gelmez.... neyse herhalde anlayan anladı velasılı we lowe you commodore and nostalji vs vs vs...

UFUKLARIN NAZARIMDAN NİHAN OLUP GİDELİ;
HAKDANI FENANIN KARARDI HER ŞEKLİ
GÖZÜMDE KALMADI YER GÖK BATAR ÇIKAR
ZEMİNE MÜNKESİRİM ASMANE MUABBERİM VS VS VS...
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Nisan 01, 2008, 15:32:47 ÖS »

http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=4&t=157163&p=1308793#p1308793

Mutlaka OKUYUN Kahkaha

kuzgun
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Nisan 01, 2008, 16:05:16 ÖS »

Sanırım C64 ile ilk tanışıklığım (arkadaşımın evinde vardı) 1985 yılı idi. İşte oyıllardan kalma bir IBM var elimde; değil bir kartuş, ek bir aparat, bir 3,5 flopy bile takamıyorum. Oysa ki c64 için hala türlü donanımlar mevcut. Eskicilerde MMX işlemcili bilgisayar bile bulmak imkansızken, varın aradaki karşılaştırmayı siz yapın. Sanırım söyleyecek fazla bir şey yok. Bırakın ne isterlerse düşünsünler.
MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Nisan 01, 2008, 16:19:38 ÖS »

Yarım yarım yarıllll Kahkaha Kahkaha Kahkaha Kahkaha

O resimdeki kim bu arada?
peandoas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Nisan 01, 2008, 16:30:40 ÖS »

aslinda insanlar goruslerini paylasmislar o kadar. esprili, guzel bir atisma olmus, sacmalayanlarda yok degil :-), ama bence pc'lerini savunanlar eger hala saklayabilmislerse 286'larini alsinlar ve gelsinler (bulabilirlerse :-P), amigalarla basbasa koyup yaristiralim, o zamanin test ortamini kuralim, test edelim :-).

beast'in yazdiklarinida gulumseyerek okudum sahsen, beast bir commodore 64'cudur, scenerdir (grubu Crescent) ama amiga hakkindaki gorusleri icin bence Anarchy #1 isimli Crescent diskmag'a bakmak yeterlidir :-). Yanilmiyorsam L'Amiga isimli bir bolumu olmasi lazim o diskmagin...
http://kilic.org/crescent/

tabii bende yazilanlarin coguna katilmadim, durumum olsa amiga'da alirim, zubizaretta kartimida, herturlu :-) hatta bisey yapmasam bile zevk icin koyarim evin kosesine... ilk gordugum arkadasada hemen baslarim amiga soyle boyle diye, o muhabbeti bitirir hemen kafa ayarindan c64'e dalarim :-)... ve bunun x.x ghz bir makinada xx gb ram ile xxx fps'de oyun oynamaktan herzaman daha zevkli oldugunu savunurum :-).

basta soyledigim gibi, ispat isteyen alir makinasini gelir kapisilir :-), tartismaya ne gerek var? :-) ha ama kalkipta standart bir amiga 500'le yarismak icin, 286'sini bulamayipta 3.4 ghz laptopuyla gelen adamada diyecek lafim olmazdi sanirim.

yalniz direk hasta ruhlu gozuyle bakanlar varmis bize :-), hastaligi kendim kabul ediyordum zaten, onaylanmis oldu.

neyse, gecelimde bunlari, o degilde commodore 64 ne guzel cihazdir bee , hele bi' de 060'li bir amiga olsa soyle :-D...

birsey daha, amiganin teknolojisi demode olabilir, olmusturda...

fakat amiga'nin kullanicilarinin olusturdugu amigaci ruhu olen amiga'yi ayakta tutmustur benim gozumde...

p.s.: konuya gorsel delillerle verilen cevap guzelmis :-)
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Nisan 01, 2008, 17:23:13 ÖS »

Konuya Cevap verenler Arkadaşlarım

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Nisan 01, 2008, 17:26:59 ÖS »

aferim devilish tigermbx diyince ben sakın bizim kaplan olmasın diye düşündüydüm

Retro Hincal Uluc
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Nisan 01, 2008, 18:39:18 ÖS »

PC cilerin çoğu tüketicidir bunu unutmayın. Amigacı öölemi ya, üretir o kartı buna takar şu diski buna çevirir yaratıcıdır herdaim. Bööle olmasa  90 lı yıllardan beri halen kullanan ve alıp satan olmazdı oda arabistandaki pc çöplüğüne giderdi(şu yere PC serili resimden bahsediyom). Siz hiç 486 dx2 66 yı adam edecem kullanacam diye direten bi topluluk gurup gördünüz mü yok, anca bu oyun şu bokla çalışıyo ,ram takarsam pc hızlanırmış, Halo COD4 için hede höde gtx ekran kartı lazımmış falan bunlarla uğraşıyolar halen. Amigacının standart zevkleri vardır her zaman, workbench yüklemek ,silkworm,turrican,project x,frogger oynamak bıkmadan usanmadan, 1230/50 mhz de mp3 dinleyebilmek (pc ler 50 mhz de dıt dıt diyebiliyodu sadece) kim aldığı bi PC yi 2 yıldan fazla kullanabiliyo neredeyse kasa hariç tüm parçaları değişmeden ?....

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Nisan 01, 2008, 21:21:07 ÖS »

Kardeşlerim siz sonradan görmelere aldırmayın. Bu kişiler AMD XP işlemcilerini çıkarana kadar Intel işlemcileri uçuyor kategorisinde gören insanlar. DOS u da en asil işletim sistemi sanıyorlar malesef Amigada oyundan başka bir şey de görmemişler. Ne desek boş (gerçi ağızlarının payını veriyorum ya.).

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Nisan 02, 2008, 09:03:40 ÖÖ »

PC cilerin çoğu tüketicidir bunu unutmayın. Amigacı öölemi ya, üretir o kartı buna takar şu diski buna çevirir yaratıcıdır herdaim. Bööle olmasa  90 lı yıllardan beri halen kullanan ve alıp satan olmazdı oda arabistandaki pc çöplüğüne giderdi(şu yere PC serili resimden bahsediyom). Siz hiç 486 dx2 66 yı adam edecem kullanacam diye direten bi topluluk gurup gördünüz mü yok, anca bu oyun şu bokla çalışıyo ,ram takarsam pc hızlanırmış, Halo COD4 için hede höde gtx ekran kartı lazımmış falan bunlarla uğraşıyolar halen. Amigacının standart zevkleri vardır her zaman, workbench yüklemek ,silkworm,turrican,project x,frogger oynamak bıkmadan usanmadan, 1230/50 mhz de mp3 dinleyebilmek (pc ler 50 mhz de dıt dıt diyebiliyodu sadece) kim aldığı bi PC yi 2 yıldan fazla kullanabiliyo neredeyse kasa hariç tüm parçaları değişmeden ?....

Eeee.... Ben 6 yıl kullanmıştım ilk PC'mi Kahkaha
Amigacı mantığı yüzünden olsa gerek, çok diretmiştim değiştirmemek için.

"The user is an important input hardware of a computer system"
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Nisan 02, 2008, 09:09:32 ÖÖ »

Valla daha dün bir AT kasayı ATX yaptım 6 saatim gitti her türlü makine ve elektronik cihaza cesurca dalabiliyorum, bunu özellikle c64 ve amigaya borçluyum.
   Bugün hangi donanıma müdahele şansımız var, ama bi amiga veya c64 te çiplerin neredeyse hepsi soketli 2 cihazdan bi sağlam çıkarabiliyorsunuz. Bu esnekliği yapabilen bi sistem bugün olsaydı şu an onunda fanatikleri olurdu. İyi günler

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Nisan 02, 2008, 15:10:18 ÖS »

evveet, "amiga mı? PC mi?" tartışması hala sürdüğüne göre amigada hala hayat var.

Fakat PC kullanıcısının kaçırdığı iki şey var:

1. Amigayı anlamıyorlar: ya çok geç bilgisayar camiasına girmişler (90'ların ortalarına doğru) ya da amigayı oyun bilgisayarı zincirlerinin içinde kaybetmişler (c64'den msx'e ordan atariye, ordan amigaya, ordan genesis'e, saturn'e, ordan Command&Conquer PC'ye gibi...), bu sebepten amiganın özelliğini kavrayamamışlar.

2. Günümüz windows pc'lerinin birer popüler kültür-tüketim ürünü olduğunu gözden kaçırıp içlerinin ne kadar boş olduğunu farkedememişler. Bilgisayarında OsX, Vista Ultimate ve 3DsMax çalıştırarak büyük bir iş yaptığını düşünen ve heyecanlanan varsa burda büyük bir çarpıklık var. (ehh eşime ve anneme sorarsanız bu tartışmaya mesaj yazmam bile başlı başına büyük bir çarpıklık ama ben buyum

Bu arada beast'in PC okuyucu kitlesi tarafından yanlış yorumlanıp coştuğunu da gözlemledim. Doğru yerde söylenmedikçe mesajınızın içeriği ne yanlış yerlere gider. İlgilenenler, Gerbner'in, Shannon&Weaver'ın toplumsal iletişim kuramını okuyabilirler.

mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #27 : Nisan 02, 2008, 16:02:24 ÖS »

boşver ben amigacıyım demek gururunu bile yaşayamamış zavallılar o nedenle anlamazlar mikrozortun süsleyip süsleyip kendilerine vindooz 3.1 i soktuğunu bile göremiyecek kadar hastalar bize diyolar fanatik diye evet fanatikiz hastayız ama kör değiliz

bitti.

Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: