aslinda insanlar goruslerini paylasmislar o kadar. esprili, guzel bir atisma olmus, sacmalayanlarda yok degil :-), ama bence pc'lerini savunanlar eger hala saklayabilmislerse 286'larini alsinlar ve gelsinler (bulabilirlerse :-P), amigalarla basbasa koyup yaristiralim, o zamanin test ortamini kuralim, test edelim :-).
beast'in yazdiklarinida gulumseyerek okudum sahsen, beast bir commodore 64'cudur, scenerdir (grubu Crescent) ama amiga hakkindaki gorusleri icin bence Anarchy #1 isimli Crescent diskmag'a bakmak yeterlidir :-). Yanilmiyorsam L'Amiga isimli bir bolumu olmasi lazim o diskmagin...
http://kilic.org/crescent/tabii bende yazilanlarin coguna katilmadim, durumum olsa amiga'da alirim, zubizaretta kartimida, herturlu :-) hatta bisey yapmasam bile zevk icin koyarim evin kosesine... ilk gordugum arkadasada hemen baslarim amiga soyle boyle diye, o muhabbeti bitirir hemen kafa ayarindan c64'e dalarim :-)... ve bunun x.x ghz bir makinada xx gb ram ile xxx fps'de oyun oynamaktan herzaman daha zevkli oldugunu savunurum :-).
basta soyledigim gibi, ispat isteyen alir makinasini gelir kapisilir :-), tartismaya ne gerek var? :-) ha ama kalkipta standart bir amiga 500'le yarismak icin, 286'sini bulamayipta 3.4 ghz laptopuyla gelen adamada diyecek lafim olmazdi sanirim.
yalniz direk hasta ruhlu gozuyle bakanlar varmis bize :-), hastaligi kendim kabul ediyordum zaten, onaylanmis oldu.
neyse, gecelimde bunlari, o degilde commodore 64 ne guzel cihazdir bee

, hele bi' de 060'li bir amiga olsa soyle :-D...
birsey daha, amiganin teknolojisi demode olabilir, olmusturda...
fakat amiga'nin kullanicilarinin olusturdugu amigaci ruhu olen amiga'yi ayakta tutmustur benim gozumde...
p.s.: konuya gorsel delillerle verilen cevap guzelmis :-)