Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriDemoSceneNightshift 2008 ne zaman olacak?
Sayfa: 1 2 [3] 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Nightshift 2008 ne zaman olacak?  (Okunma Sayısı 40205 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Ocak 28, 2008, 23:16:27 ÖS »

Hatta ben berk'e rica edersem FHM'de de çıkarabiliriz yazıları.

İlahi Arda! Başlıklar ne olacak???  Kahkaha

-Hiç tanımadığım bir Commodore ile sırf Sinclair'ime inat olsun diye yaşadıklarım!

-En yakın arkadaşımın Atarisi ile yaşadıklarım sır olarak kalmasın artık!

-Çılgın Commodorecuların en iç gıcıklayıcı öyküleri bu partide!

-Bu yılın baştan çıkarıcı partisine sizin için katıldık!

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #31 : Ocak 28, 2008, 23:20:58 ÖS »

Bir fıstığın bacaklarının arasına bir joystick verip partiyi binlerce abazan ataman ile doldurmak işten bile değil.

Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #32 : Ocak 29, 2008, 00:07:46 ÖÖ »

arda, sanırım tam anlatamadım. benim elimde sonsuz imkan var. promote etmek açısından. tek yapmam gereken şey, bağlı bulunduğum kurumun tanıtım departmanına bir email atmak. haftalık dergilermi? gazetelermi? icab ederse bill-board mu? hiç biri sorun değil. önemli olan şey duyurmak değil. özellikle 7d5 olsun ns06 yeteri kadar duyuruldu.

Evet pouet'e bakarsak zaten her iki partide de yüksek prod sayısı görünüyor ve skate'in anlatıldığına göre rekor katılım sağlanmış. Bu tanıtımın sürmesi ve partilerin devamlılık göstermesi şart. Yapmaya çalıştığımız şey sıra dışı birşey, para ve tanıtım gerektiriyor.

vigo, neden bu bahsettiğin kanalları kullanma konusunda ısrarcı olmadığına anlam veremiyroum. Millet partinin varlığından haberdar olacak ki gelebilsin?

Arkadaşlar, bu forum şu anda tr-demoscene'den çok daha aktif. Kısacası sizler tahmininizden çok daha fazla Türkiye'deki retro bilgisayar (bakın scene demiyorum ) partilerini kurtarmaya, canlandırmaya aday insanlarsınız. Geçtiğimiz yıllarda tartışılan "scener olan", "scener olmayan" kişiler tartışmalarını aşın. Sonuçta ülkemizde bir avuç insanız eski bilgisayarlara değer veren.

Skate, Bundan 10 sene önce aktüel bilgisayar kullanıcıları, 5 sene önce platformunu değiştirmeye direnen kitleydik (amiga hayalperestleri). Şimdi retrocu diyorlar. Ben küçük toplanmaları (10-25 kişilik) yıllardır yaşıyorum, ama hiç gece yatısı yapmamıştık. Genellikle birbirimize kullanmadığımız donanımları hediye eder ya da gösterir, kısa kısa en sevdiğimiz oyunları oynar, üzerine saatlerce bunlar üzerine sohbet eder, programdan anlayanlar son yaptıkları oyunu değiştokuş ederdi.

Yani commodore.gen.tr yarın organizasyonu yapar, ertesi gün toplanır ve rozetleri paylaşır. Özkan bir bagaj dolusu snes kartuşu getirir, alco scanner'ını birine bağışlar. Ama bu pek scene parti sayılmaz. Ortama coder gerek coder. Yoksa retrocular için buluşmak zaten sorun değil ki vigo'nun dediği gibi, ürün lazım bol ürün.

Buradaki sohbet sizi kandırmasın, toplamda konuşan 6 kişi var. Gerisi ebay geziyor şu anda

Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Ocak 29, 2008, 00:19:25 ÖÖ »

alco scanner'ını birine bağışlar. Ama bu pek scene parti sayılmaz. Ortama coder gerek coder.

Bir an için Amstradlarından birini diyeceksin sandım yüreğim ağzıma geldi. Scanner benim olsa sorun değil. Onu da bendekinden daha iyi diye birinden ödünç aldım yaklaşık 1 sene önce

O değil de elimde çok fazla Sinclair +3 ve 128K var. Bunları nasıl değerlendirebiliriz? 

Not: Siz devam edin, ben bir bölüm Stargate Atlantis seyredip geliyorum.

Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Ocak 29, 2008, 00:22:35 ÖÖ »

Ben de gaza geldim, şurdan bir ufak debris kodlayıp geliyorum.

Lazarus
Ziyaretçi
« Yanıtla #35 : Ocak 29, 2008, 00:24:12 ÖÖ »

"Buradaki sohbet sizi kandırmasın, toplamda konuşan 6 kişi var. Gerisi ebay geziyor şu anda"

süpersin. nokta

gaddar
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Ocak 29, 2008, 00:25:11 ÖÖ »

Selamlar,
FHM'de editör olarak çalışan benim:)
Dergi içinde bolca oyun ve teknoloji sayfalarına yer veriyoruz. Böyle bir partiye ben de tanıtım açısından elimden geldiğinde destek olurum.
Belki dergi tamamen scene'e yönelik değil dolayısıyla birkaç mesaj geride bir arkadaşımız şaşırmış durumda. Scene'e yönelik bir dergi de dünya standartlarında zor görünüyor şu aşamada:)

Oyun turnuvası ve parti falan yapıyoruz, böyle bir olayı tanıtıcı bir yazı+röportajla çok güzel işleyebilirim dergide. Ayrıca yakın temasta olduğum çok güçlü siteler var. Onlarda da duyrulabilir...

Ancak Vigo ayrı bir telden çalıyor. Onun sıkıntısı kırgınlığı ayrı, promote sorunu olmadığından bahsediyor. Ben burada promote sorunu var ben de çözüm getiriyorum mahiyetinde konuşmuyorum.

Sadece adım geçti, hocam burdayım dedim

vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #37 : Ocak 29, 2008, 00:30:01 ÖÖ »

arda, askerden döndün dimi? tv kanalları bizi 3-5 tane çapulcu olarak görüyor amiyane tabirle... 50-60 kişiye hitab eden bişi olarak görüyor ve HAKLILAR da... keza ısrarla son kez söylüyorum :

Partiye gelmek için;

1 - illa da "SCENER" olmak gerekmez.
2 - illa da "GRUP" olmak gerekmez.
3 - "CODER" olmak gerekmez.
4 - "GRAFİKER" olmak gerekmez.
5 - "MÜZİSYEN" olmak gerekmez.
6 - Kültürel bir aktivedir.
7 - Elektronik Şölendir
8 - Festival'dir.
9 - Eğencedir, muhabbetir, gırgır dır.

bunları unutmayalım...

mesajı atarken, bende önce atılan mesajlar oldu;

evet derdim promosyon değil. sadece süper spesifik bir konu durumunda kalan partilerin kitle ilgisini çekmemesi. doğal olarak da büyük medya birimleri, bir avuç insanı ilgilendiren şeylere pek itibar etmiyor.
Lazarus
Ziyaretçi
« Yanıtla #38 : Ocak 29, 2008, 00:30:57 ÖÖ »

gerçekten elinde çok varsa hayrına bir tane bana sinclair +3 kargoya ver derim. kargosu cihazın değerinde zaten. sayende z80 le yakından tanışmış olurum.
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Ocak 29, 2008, 00:53:20 ÖÖ »

evet, askerden döndüm vigo, hatta yarın itibariyle resmen de tamamlanmış olacak, hatta bugün de doğum günüm, bir de nightshift için bir tarih verirsen bu ne ya, kutlu doğum haftası olacak

Ooo Gaddyciğim sen buralardamıydın, arkandan konuşurken dikkat edeyim artık bari

gerçekten elinde çok varsa hayrına bir tane bana sinclair +3 kargoya ver derim. kargosu cihazın değerinde zaten. sayende z80 le yakından tanışmış olurum.
Lazarus, kargosu cihazın değerinde mi AHAHAHAHAHHAHAAHAHAHHAHHAHAAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAAHAHAHAHAHHAHA

Bak sinirlerim bozuldu gülüyorum...

Lazarus
Ziyaretçi
« Yanıtla #40 : Ocak 29, 2008, 01:09:45 ÖÖ »

senin açından paha biçilemezde olabilir. mesajın diğer kısımlarına dikkat. "sayende z80 le yakından tanışmış olurum." yani cihazın pazar değerini bilmiyorum. Ama retro değilmi? kimisi al götür para istemez der, kimisi son model PC versen değişmez. doğrumu ?
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Ocak 29, 2008, 01:13:01 ÖÖ »

ben o ikinci "kimisi" oluyorum işte Malesef gittigidiyordaki kimisiler de benle aynı fikirde

Lazarus, yanlış anlama, bu tepki sana değildi, +3 kelimesi geçince bir yazıda böyle oluyorum.
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2008, 01:15:08 ÖÖ Gönderen: Arda » Logged

Lazarus
Ziyaretçi
« Yanıtla #42 : Ocak 29, 2008, 01:21:40 ÖÖ »

fanatizmin böylesi, buda iyiydi

+3 +3 +3 +3 +3 +3 +3 +3 +3 +3 +3 +3

çok +3 yazdım 112 acili ara ne olur, ne olmaz.
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #43 : Ocak 29, 2008, 01:38:24 ÖÖ »

Forumda her türlü hediyeye maruz kalabiliriz birbirimizden ama +3 maalesef pek bunlardan biri değil.

Çok nadir çıkan bir cihaz +3. Hele ki çalışan ve temiz.

Z80 için sana tavsiyem kesinlikle bir CPC 6128 olur. Disket sürücüsü bozuktur genelde ama zaten sağlamı için 3" disket de bulmak zor ve gereksiz. Çok kolay bir şekilde 3.5" disket sürücü takabilirsin ve 1084'e basit bir kablo ile bağlarsın. PC'de doğrudan yazabiliyorsun disketleri. Amiga gibi dertli değil disket olayı. 1084 yerine yeşil monitör ile de alabilirsin. Renklisi pek çıkmaz kolay kolay.

Ya da oldukça uygun rakamlara Vestel MSX alabilirsin ama disket sürücü olmayınca sadece kaset ile birşeyler yapmak pek olası değil.

GG'yi takip et. Amstradları bazen çok komik rakamlara almak mümkün, misal 1 ytl gibi...

Kargo demişken, İstanbul'da mısın?

Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Ocak 29, 2008, 01:49:16 ÖÖ »

Ha bir de dipnot olarak; forumda birkaç ay evvel bir kullanıcı +3 ilanı verdi. Özelden sordum ve istediği fiyat 250 YTL idi. Ha bu rakama satabilir mi dersen... Dediğin gibi olay retro olayı, zor olsa da belli olmaz 5 ytl ye de alabilirsin ummadığın bir anda bir eskiciden veya böyle rakamlar da telafuz edilebilir. İkisi de kendi içinde normal bence... Ama rayicinin o olmadığını çoğumuz biliyoruz.

Sayfa: 1 2 [3] 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: