Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trArcade Sistemler ve Oyun KonsollarıOyun KonsollarıSega Genesis - MegaDrive 1 RGB SCART Kablo Yapımı
Sayfa: 1 2 3 [4]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Sega Genesis - MegaDrive 1 RGB SCART Kablo Yapımı  (Okunma Sayısı 12825 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #45 : Eylül 29, 2024, 14:45:46 ÖS »

Tebrikler, harika olmuş. O kullandığın pinleri nerden aldın veya çıkarttın hocam? Ayrıca kılıfı nasıl yaptın biraz detay verir misin, evde fazlalık malzeme varsa yapmaya çalışabilirim. 
hocam pimler plastik enjeksiyon kalıbı iticisi. çapı kaç idi unuttum valla kumpas da yok evde ölçemiyorum ama 1.5 ile 2mm arası bişeydi. Öncelikle pimlerin hepsini md1 in görüntü soketine soktum. Sıfıra sıfır giriyordu sonra arkadan sıcak silikon sıkarak ön kalıplamasını yapmış oldum, şeklini kaybetmedi böylece. Sonra din konektörünün dış kısmını oluşturabilecek potansiyelde dikdörtgen bi plastik kutu buldum. Pimlerin uç kısmını çakmakla ısıtıp kutunun içine arkasından bastırarak kutuyu ısı ile delip geçmesini sağladım. Sonra malzemeyi direkt md1 in soketine taktım ve kutunun içini iran yapıştırıcısı ile doldurdum bu şekilde DIN konektörünü oluşturmuş oldum. İran yapıştırıcısı hakkında bilgi veriyim piyasada nalbur, hırdavatçı gibi yerlerde arap ya da iran yapıştırıcı ismiye satılıyor içinde iki tüp var bir yere döküp birbirine homojen şekilde karıştırıyorsunuz karıştıktan sonra ben şırınganın içine doldurup kutuya bastım. Kuruduktan sonra taş gibi oluyor.

Hocam fotoları hızlıresim'e yükleyip yorumda nasıl önizleme yapıyorsunuz bu arada?

Hizliresim sitesine resmi yükledikten sonra forumlarda paylaş linkini alıp burada site adresi ekle kısmına yapıştırıyorum. Resimlerin çok büyük olmamasına dikkat etmek lazım yoksa ekranı kaplar. Kahkaha

Sayfa: 1 2 3 [4]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: