Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore Genelc128 hakkında teknik bilgi istiyorum
Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: c128 hakkında teknik bilgi istiyorum  (Okunma Sayısı 48388 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 30, 2008, 13:23:30 ÖS »

bu çok karmaşık içinde bir kaç işletim sistemi olan bir cihaz. ekran çözünürlüğü ve renk kombinasyonu nedir.
« Son Düzenleme: Ocak 30, 2008, 18:38:41 ÖS Gönderen: EMREZ » Logged

this is amiga speaking.
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ocak 30, 2008, 13:25:57 ÖS »

birde oyun ve programları nasıldır diye ben bir kaç tane indirdim netten hep merak ettim ama bir türlü c64 ümü terfi etmediğim bir cihazdı. kullanan varmı aranızda ? şimdilik vice ile deneyeceğim
« Son Düzenleme: Ocak 31, 2008, 17:19:35 ÖS Gönderen: EMREZ » Logged

this is amiga speaking.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ocak 30, 2008, 13:46:01 ÖS »

Valla zamanında commodore dergisinde makinayı kısaca özetlemişlerdi ordan okumuştum bende
"Bir kutuda 3 bilgisayar!"
1- c64
2- c128
3- Z80 işlemcili bir cp/m makinesi

vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Ocak 30, 2008, 15:19:46 ÖS »

ya sorulara süper hayran oluyorum...
biride bana bu tarz düşünce yapısını anlatabilirmi? "bir bana c128'i anlatabilirmi?" ... süper...
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 30, 2008, 16:52:28 ÖS »

ya sorulara süper hayran oluyorum...
biride bana bu tarz düşünce yapısını anlatabilirmi? "bir bana c128'i anlatabilirmi?" ... süper...

Arkadaşlar adına çekinerek soruyorum: Breakpoint'in tehiri gibi bir durum mu söz konusu acaba?

EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 30, 2008, 18:18:03 ÖS »

biliyorsan konus ibret alsinlar bilmiyorsan sus adam sansinlar, vigonun daha önceki mesajlarınıda okudum. bu ne şiddet bu celal. hayırdır ? soru açık

ekran çözünürlüğü ve renk kombinasyonu nedir.
« Son Düzenleme: Ocak 30, 2008, 18:40:44 ÖS Gönderen: EMREZ » Logged

this is amiga speaking.
vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Ocak 30, 2008, 19:30:54 ÖS »

emrez, şu lafı : "biliyorsan konus ibret alsinlar bilmiyorsan sus adam sansinlar" bana mı söyledin?
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 30, 2008, 19:57:57 ÖS »

burada başka agrasif kim var... diğer mesajlardada döktürmüşsün. benim soruma senin cevap ne alaka. bu bir ata sözü ayrıca şer e yorma, ortamı bozma.
« Son Düzenleme: Ocak 30, 2008, 20:01:20 ÖS Gönderen: EMREZ » Logged

this is amiga speaking.
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 30, 2008, 20:47:28 ÖS »

Teleteknik'ten yeni bir bilgisayar
COMMODORE 128
Commodore Bilgisayarlarının Türkiye temsilciliğini yürütmekte olan Teleteknik A.Ş. Commodore'un son ürünlerinden Commodore 128 bilgisayarını piyasaya sürdü.

Teleteknik A.Ş., Commodore Bilgisayarları ile Türk Bilgisayar piyasasına girdiği 1985 yılından beri, Commodore ürünlerini Türkiye'ye getirerek pazarlamasını yapmakta, satış sonrası hizmet sunmakta ve bilgisayar kullanımını Türkiye geneline yaymaya çalışmaktadır. Bu çalışmaların son örneğini özellikleri son derece gelişmiş olan Commodore 128 bilgisayarlarının Türkiye'de satışa sunulması oluşturmaktadır.
Üç ayrı mikroişlemciye sahip olan C-128'in en büyük özelliği Commodore 64 modunda Commodore 64 için hazır¬lanan tüm yazılımları kullanabilmesidir.
Commodore 128'in kullanıma açık BASIC belleği 122 KB'tır, ancak bu bellek yeni model bir bellek genişletme sistemi ile kolayca 512 KB'ya kadar çıkartılabilmektedir.
Commodore 128, Commodore'un bugüne kadar geliştirdiği en güçlü dil olan BASIC V 7.0 dilini kullanmaktadır. Yeni BASIC dilinin yanısıra, C-128 modunda ROMs entegre edilmiş bir monitör programı yardımıyla makina dili uygulamalarına da olanak tanınmıştır. Basic V 7.0'a ilaveten, ayrıca FORTRAN, COBOL, PASCAL, LOGO ve PILOT dilleri de Commodore 128 ile kullanılabilmektedir. Bu diller ticari, bilimsel ve teknik uygulamalar için de yeterli biçimlendirme ve uygulama özelliklerine sahiptir.

TEKNİK ÖZELLİKLER

Commodore 128, üç ayrı mikroişlemciye sahiptir ve üç ayrı bilgisayar olarak değerlendirilebilir.
1) "Commodore 64" işleyiş tarzında, Commordore'un yeni makinası, 64'lerle tamamen compatible'dir.
Commodore 128, C-64 modunda 6510 A mikro-işlemcisi ile çalışır. Bu modda Commodore 64'ün bütün Çevre Birimlerini, Yazıcılarını, 1541 Disk Sürücüsünü, Teyp ünitesini kullanabilmekte ve şimdiye kadar Commodore 64 için yazılmış tüm programlar, ister kasette, ister diskette, isterse kartuşta olsun, Commodore 128'de de çalışmaktadır. Buna ilaveten Commodore 128 ile birlikte piyasaya sürülen Commodore 1570 Disk ünitesinde, Commodore 1541 modeli ile kayıt edilmiş programlar yüklenebilmektedir. Bunun dışında bütün komut, yönerge ve uyarılar aynı kalmış, grafik ve ses özellikleri için aynı tür yongalar kullanılmıştır.
2) "Commodore 128" modunda ikinci bir 8502 mikro-işlemci (6502,6510 co¬mpatible) kullanılmaktadır. Bu işleyiş tarzında, Commodore 128'in kullanıma açık BASIC belleği 122 KB'tır, ancak bu bellek yeni model bir bellek genişletme sistemi ile kolayca 512 KB'a kadar çıka-rılabilmektedir. Commodore 128, Commodore 64'ün V 2.0 ve Commodore 16/Plus 4'ün V 3.5 Basic'leri ile CBM 8000 dizisi makinaların V 4.0 Basic dillerinin bir araya getirilmiş ve geliştirilmiş BASIC V 7.0 dilini kullanmaktadır. BASIC V 7.0 140'tan fazla değişik komut ve yönergeye sahiptir. Bu yeni Basic, Commodore'un şimdiye kadar geliştirdiği en güçlü dildir. Grafik ve müzik programlarında kullanılabilecek yeni deyimler, bir yandan zahmetli PEEK ve POKE komutlarından kurtarırken, programların yanısıra, C-128 modunda ROM'a entegre edilmiş bir monitör programı yardımıyla, makina dili uygulamalarına da tanınmıştır. Klavye'ye dahil edilmiş özel işlevlik tuşlarla, bilgisayarın çalışması daha etkin bir hale getirilmiş ve bununla birlikte yazılımda birçok kolaylık sağlanmıştır. Örneğin bir hata mesajıyla karşı karşıya kalındığıda, tek bir tuşa basarak hatanın bulunduğu satırı görebilmek mümkün. Veya NO SCROLL tuşuna basarak bir programın listesini istediğiniz an durdurmak ve sonra devam ettirmek olanağınız vardır.
Özellikle kelime işlemci kullanımlarında rahatlık sağlayacak 80 karakterlik gösterime yine tek bir tuşa basarak geçilebilir. Grafik amaçları için 640 x 200 görüntü noktasını belirlemek, bununla birlikte 16 rengi 8 değişik aydınlık tonunda kullanmak mümkündür. ALT tuşu yardımıyla istediğiniz türde yeni karakterleri kolaylıkla yaratabilirsiniz. RESET tuşu ile, bilgisayarı açıp kapamaya gerek kalmadan, ilk açılış haline dönülebiliyor. Tüm bunların yanısıra Commodore 128'de işlemler, 2 MHz'lik bir hızla yapılmaktadır. Bu da Commodore 64'ün iki katı bir hız demektir.
Yeni Commodore 1570 Disket Sürücüsü, saniyede 1500 karekterlik iletişim hızına sahiptir. Bu da Commodore 1541 ile kıyaslandığında 5 kat daha hızlı olduğu ortaya çıkmaktadır.
Commodare 128 için üretilen yeni renkli monitör Commodore 1902, C-128 modunda yani 80 karekterlik gösterimde, net bir görüntü sağlamak amacıyla piyasaya sürülmüştür.
Commodore'un sürprizlerinden biri de Mouse'dur. Değişik bir kontrol aracı olan Mouse (Fare), Cursor kullanımını kolaylaştırdığından Commodore programına alınmış ve ilk kez Commodore 128'e uygun bir bağlantı ile yerleştirilmiştir. Mouse, kullanımına uygun yazılmış programların çalıştırılmasında birçok ko¬laylık sağladığı gibi, verilerin daha hızlı girilmesini sağlamaktadır.
C-128 moduyla ilgili belirteceğimiz bir başka özellik ise kullanılan programlama dilleri. Bunlar BASIC V 7.0'a ilaveten amacına uygun oldukları kadar ticari, bilimsel ve teknik uygulamalar için de yeterli biçimlendirme ve uyarlanma özelliklerine sahiptirler.
3) CP/M modunda, Digital Research'-ın CP/M Plus 3.0 işletim sistemi kullanılmaktadır.
CP/M'e göre yazılmış birçok iş prog¬ramı, Commodore 128'e dahil edilmiş 4 MHz frekanslı bir Z-80 mikro-işlemcisi sayesinde kullanılabilmektedir. Ayrıca bu modda yeni Commodore 1570 Disket Sü¬rücüsüyle, 3500 Karakter/saniye'lik bir iletim hızına erişilebilmekte ve disket ka¬pasitesi 410 KB'a kadar çıkabilmektedir. 512 KB'a kadar uygulanabilen bellek genişletme kartuşu, CP/M modunda veri¬lerin ara depolaması için kullanıldığı zaman, iletişim hızı, saniyede 1 MB'a kadar çıkmaktadır, özellikle bu modda Commodore 128'in profesyonel nitelikleri ortaya çıkmaktadır.
CP/M modunda 16 renk kullanılabilen ekran ve ayrıca ekramnda 2 ayrı modu vardır.
a)   80 x 25 satır (640 x 200 çözümlü güç),
b)   40 x 25 satır (320 x 200 çözümlü güç)' e sahiptir.
özetleyecek olursak Commodore 128, sahip olduğu çok sayıda yeni ve önemli üstünlüğü ile birçok değişik ihtiyaca cevap verebilecek niteliktedir. Bunun yanısıra geniş uygulama ve genişleme olanakları ile geleceğe yönelik değişmelere de ayak uydurabilecek güçlü fakat ekonomik bir bilgisayardır.

CP/M + İŞLETİM SİSTEMİNİN C-128 İLE KULLANIMI

CP/M + işletim Sistemi bütün C-128'lerde vardır. İşletim sistemi ve tuş kullanımı iki taraflı diskete yöneliktir, önceki makinalarda floppy disketler kullanılmaktaydı. Yani ikinci yüzü okumak için disketi çevirmek gerekiyordu. Daha sonra geliştirilen makinalar iki taraflı disketi okuyabilecek biçimde üretilmiştri. CP/M, disk işletim sistemidir ve disk sürücüsü olmayan C-128 sahiplerince kullanılamayacaktır. CP/M, 1541 disk formatında formatlandığı zaman 1570, 1571 ve 1541 disk sürücülerinde okunması mümkün olmaktadır. CP/M + disketi işletim sistemini ve sınırlı sayıda utilityleri kapsamaktadır.

DOS SHELL VE C-128

Dos Shell C-128 kullanıcılarına yararlı olabilecek bir programdır. Disket donanımı ile ilgili gerekli olan bilgileri kullanıcılara basit bir şekilde anlatmak amacıyla bir kaç dilde hazırlanmıştır. Yüklendiğinde ana menü F1 tuşuna basılarak çağrılır. Dört dilde yazılmıştır; İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca. Bu programın yardımıyla çok sınırlı bilginizle bile printer veya disk sürücüyü kullanabilir, programı çalıştırabilir, disket formatlayabilir, disket temizleyip kopya edilebilir, dosya silebilir, yeni dosyalar açabilir ve yeniden isteyebilirsiniz. Bu utility dokümanlar 1570/1571 Disk Sürücü'nün Kullanım Rehberinde vardır.

1571 VE 1570 DİSK SÜRÜCÜLERİ ARASINDAKİ FARK
1570 ve 1571 arasındaki en önemli fark; 1571'in çift taraflı, 1570'in tek taraflı okuyabilen disk sürücü olmasıdır. 1541 ile aynı depolama kapasitesine sahiptir.
1570 ile 1541 arasındaki fark ise 1570'in program yükleme ve veri okuma hızı daha fazladır ve aynı zamanda 1571 'le aynı elektronik iç yapıya sahiptir.

"Eğitimde Bilgisayar", Nisan 1986
« Son Düzenleme: Ocak 30, 2008, 21:09:02 ÖS Gönderen: Alcofribas » Logged

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ocak 30, 2008, 22:03:43 ÖS »

http://en.wikipedia.org/wiki/Commodore_128

Lazarus
Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Ocak 30, 2008, 22:29:26 ÖS »

Pompalanmış içi hava dolu balon şöhretler, fırsatçılar, hep dikkat edilmeye çalışılsada engellenemeyen geleneksel türk reaksiyon biçimi, içerilerde baskın bir hal almış, ani karşı tepki ile ortaya çıkan asıl karakter biçimleri, diyer yanda bugün retro diye iç gıcıklatan bir tabir bulunmuş ama, aslında içinde bilgisayar kavramının temelinin olduğu, anlaşılması bu tip işlerin geleceği için mecburiyet arz eden çok sevimli aletler. Tamam Türküz doğruyuz çalışkanız felan ama, çokta belli etmeyelim her fırsatta.

Tek isteğim içimde bir ukte kalmış sevimli aletleri olabildiğince derinlemesine anlamak.

Kimimizinki onlara oldukça fazla sahip olmak, nostalji yapmak vesayre, en basitinden belkide sadece eski günleri anımsayıp oyun oynamak.

Ya tamam yeniyim, nebilirim ben, ne haddime felan da. Ne oluyo a.q yaaaa.

Güzel sebeplerden bu çatı altındayız, yöneticimiz güzel, burdaki insanlar güzel, en önemlisi amaçlar güzel, bir avuç insanız, illa birbirimize pipimizide göstermek zorundamıyız.

Ego tatmin merkezi, stres atma, serbest atış poligonu, ben senden zekiyim, bu filmi daha önce görmüştüm gibi bir yerlerde olmadığımız kesin. Canım Retro Azmanlarım. 

nighlord dergiyi heyecanla bekliyorum (kimlerin emeği geçiyor biliyorum artık), kolay gelsin güzel insanlar. böyle iyi hocam devam dümdüzzzz.   

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ocak 30, 2008, 23:34:56 ÖS »

bu noktada bir aciklama getirmek zorundayim.

sevgili arkadaslar

ayni fikirde olmayabilirsiniz, fakat vigo'nun burada neyi elestirdigini anlamaniz onemli. cunku ben suna inaniyorum ki insanlarin birbirini dogru anlamasi birbiri ile ayni fikirde olmasindan onemli. birisinin ne dedigini anlamak her zaman bakis acisini genisletir bence.

bu tartisma daha eskilere dayaniyor. vigonun burada iki cumlelik tepkisine bakinca durup dururken yapilan bir agresiflik gibi gorunebilir. ama aslinda burada elestirilen nokta ile ilgili daha onceleri vigonun uzuuun mesajlari olmustu.

burada sorulan soru cevabina cok rahat ulasilabilen bir soru. ozellikle de soruyu soran arkadasimiz ingilizce biliyorsa... butun yapmak gereken google'i acip icine "c128 screen resolution" yazmak. ilk cikan link benim az once gonderdigim wikipedia linki ve orada cevap var. ha herkes ingilizce bilmek zorunda mi? bence hayir, ama bu ayri bir tartisma.

bizlerin yas grubunda ve ustundeki insanlarda soyle bir ruh hali oluyor bazen. Biz onlu yaslarimizda bu makinelerle ilgili bilgi edinmeye calisirken elimizin altindaki kaynaklar cok cok kisitli idi. ornegin benim ilk ogrenmeye basladigim 90-95 doneminde sadece Commodore dergisi vardi ve orada cok faydali bilgiler olurdu. Fakat konular direkt bir mufredatta ilerlemezdi, mesesla benim ilk aldigim dergi 47. sayiydi. orada Assembly kursunun 6. bolumunden yakalamistim. tabi yillarca hicbir sey anlamadim. yine de anlamadan okurdum. yillar sonra duyduk ki ankarada kizilay'da bir yerde programcinin el kitabi varmis. baya bir para birikitirip o sure zarfinda baska kimsenin o kitabi almamasina dua edip (cunku kitaptan o dukkanda da bi tane var) ara sira dukkanin onunden gecerken kitaba bakarak en sonunda o kitabi aldim. o da guzel bir kaynakti ama icinde pekcok bosluk vardi. Velhasil normalde bir insanin yeteri kadar kaynak ile 6-7 ayda ogrenebilecegi bilgiyi, sagdan soldan cesitli kisitli kaynaklardan bulup biraz da kendim deneye yanila 4-5 yilda ogrenebildim. ve o noktada hala ancak en basit introlari yapabiliyordum. gercekten olaylari anlamam icin bir 8-9 yil daha gecip internetteki kaynaklara ulasip anlamam gerekti.

Benden bir onceki nesil olan vigo'larda bu kaynak durumu daha da icler acisi idi. vigonun anilari arasinda, cok komik olaylar var. olay daha da folklorik bir halde imis o zaman (80 ortalari) Falanca pasajda filanca bilgisayarcida calisan bi adam varmis o interruptlari biliyomus falan gibi hikayeler duyulur, o adamlardan bir kelime kapabilirmiyim diye o uzak pasajlara macerali yolculuklar yapilirmis.

Dolayisiyla bu nesillerdeki insanlar olarak bizler simdi internetin sagladigi olanaklara bakip bilgiye ulasmanin nasil kolaylastigini gordugumuzde, gecmiste harcadigimiz emege aciyoruz. bu ruh haliyle, bazen gunumuzde birisi kalkip cok kolay ulasabilecegi bir bilgiye ulasmak icin search etmeye usenir de forumlarda soru sorarsa, belki de haksiz olarak onun ustune gidebiliyoruz.

cunku bundan 5-6 yil onceye kadar, boyle sorular soruldugunda hepimiz heyecanla uzuun cevaplar verirdik. tr-demoscene forumunda boyle 20 tane konu vardir belki. birisi gelmis iki satir ile birsey sormus. "c64'te nasil programcilik yaparim", ya da "pc demosu nasil yapicam?" falan diye. Sonra hurraaaa diye 7 kisi herbiri 12'ser paragraflik cevaplar vermisiz. Boyle hepimizde safca bir umut. saniyoruz ki o soruyu soran adam bizim nice zorluklarla edinip aman yeniler o zorluklarla bogusmasin mentalitesiyle akittigimiz o bilgileri kullanarak, hizla kendini gelistirecek, super urunler uretmeye baslayacak, ulke bir coder daha kazanacak. Ardindan bir de bakmisiz ki, adam bi cevap yazmis "hmm zormus bu neyse zaten benim vaktim yok" falan diye. biz de kalmisiz ortada boyle. Oraya akitilan ve bizim cok deger verdigimiz o bilginin adam icin kurus kadar degeri yokmus.

Bunu bu kadar ust uste uzun yillar yasayinca bir sure sonra insan belki de haksiz olarak "ya bu yeni nesilden hic bisey cikmaz. hazirlopcu bunlar" falan diye dusunmeye basliyor. Aslinda bu moda girmememiz gerekir. Ben hep dusunurum. Su an atiyorum, Cankirida bir yerde Husnu diye bi cocuk var. Caliskan, birseyler ogrenmek ve uretmek istiyor, ama elinde Turkce kaynak yok. Husnu bizi bulana kadar bizim internetteki varligimizi sabirla surdurmemiz, sorulari sabirla cevaplamamiz gerekiyor.

Husnuye denk gelene kadar belki 100 tane daha hazirlopcuya cevap verecegiz ve onlar hic bir sey uretmeyecek. Ama bir Husnu icin 100 hazirlopcuya dayanmaya deger Bu benim bakis acim. Bu forumlarda soru soran herbir kisi Husnu olabilir. Her bir kisi uretmeyen hazirlopcu da olabilir. Bunu bilebilmemizin yolu yok. Ama bir kisi buraya soru sordugunda, ondan once cok hazirlopcu gorduk diye, o yeni soru soran kisinin de hazirlopcu oldugunu varsaymak buyuk haksizlik ve kayip olur.

Zaten son yillara bakinca aslinda birseyler ureten cok bilgili super insanlarla karsilastigimizi da goruyoruz. yalnizca bizim sorularini cevapladigimiz degil, bizlerin bilgi paylastigini gordukce gaza gelen ve kendi bilgilerini paylasan, bizlerin pek cok sorusunu cevaplayip bize yardim eden. Bu forumda baska forumlarda. Herkes degisik bilgilerini masanin uzerine koyup degis tokus yapiyor. Boyle kaliteli insanlara belki seyrek rastliyoruz. Ama bir buldugumuzda da artidegerleri cok fazla oluyor. Kimileri, Husnu degiller, zaten bilgili ve tecrubeliler. onlar Husnu'leri arayisimiza katiliyor bilgileriyle, beraber arar oluyoruz. Kimileri de Husnu'ler, bilmedigimiz beklemedigimiz bir yerden ellerinde super projelerle cikip gelmeye basliyorlar.

Sonuc olarak Burasi "internet" baska bir deyisle "yol gecen hani" bilgiye deger veren ya da vermeyen herkes istesek de istemesek de buradan gelip geciyor. Biz burada durmaya, yardimlasmaya, ve uretmeye devam etmek zorundayiz. Bu yardimlasma ve uretmenin yanindan yuruyup gecen yuzlerce insan da olsa arada bir bunun yaninda duran, degerini goren ve katilan insanlar oluyor ve olacak. O kazanc hepimizin emeklerinin karsiligini oduyor bence.

Bu uzuun yazidan anlasilacagi uzere, olaya vigo'nun egosu ekseninde bakmak buyuk bir hata olacak. Ben de onunla yuzde yuz ayni fikirde degilim anladiginiz uzere, ama onun dogru anladigimi  ve o anladiklarim icinde de onemli ve degerli bazi dusunceler oldugunu dusunuyorum

@Lazarus: dergiyi butun gucumle en kisa zamanda (birkac gun icinde) cikarmaya calisiyorum. Ciktiginda cok begeneceginizi de dusunuyorum dergi ile ilgili destek verici mesajlarin icin tesekkur ederim. Dergiyi okudugunda orada Vigo'nun cok onemli belgesel tadinda bir yazisi ile karsilasacaksin ve bu su an Vigo ile ilgili onu tanimamaktan kaynaklanan bazi yanlis oldugunu dusundugum dusuncelerini de yavas yavas degistirmeye baslayacak. Kisacasi Plazma dergisi varliginin onemli bolumunu de Vigoya borcludur.
vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Ocak 30, 2008, 23:47:58 ÖS »

emrez, senin zeka seviyen eğer google'a girip c128 aratacak kadar yok ise bir şey diyemem. ama yok, ben ne uğraşayıp, buradaki lavuklardan ( alco seni tenzih ederim lafım sana değil ) biri otursun yazsın kıçımı kıpırdatmiyim diyorsan o zaman bu da senin saygısızlığın. emin ol, çok daha kreatif şeyler yazabilirim ama sevgili lw3d'ye ve bu forumdaki bazı arkadaşlara olan saygımdan dolayı yazmıyorum. ama mümkünse, tr-demoscene.info sitesine gelirsen orada sana en samimi duygularımı yazabilirim... nede olsa o forumun delisi ben olduğum için rahat rahat içimi dökebiliyorum.

keza, lazarus, sana öyle bi pompa yaparım ki aklın durur. direk resetlenirsin. "içi hava dolu balon şöhretler" lafı eğer bana ise senide daha detaylı bir cevap için kendi çöplüğüme davet ediyorum. hatta sana pipimi de gösteririm... emin ol buna...

genel :

günde 4-5 kez foruma girip, "son bırakılan mesajlar" linkine tıkladığım zaman, sürekli aynı türde süper gereksiz sorular, topikler vs vs vs. çıldırdığım konu bu. ha şunu derseniz eyvallah, "kardeşim biz buyuz, burası böyle beğenmezsen s*ktir git" ok. haklısınız...

çok muhtemelende haklısınız, benim ilgi ve bilgi seviyemde mevzular konuşulmuyor. en iyisi ben kendi işime bakim. ama emrez + lazarus'u database'e kaydettim...

----

tam post ettiğim sırada sevgili kardeşim nightlord güzel bir post yapmış. gayet iyi açıklamış. sağol üstad. ama bunlar emer'le laz'ı kurtarmıyor...
Lazarus
Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Ocak 31, 2008, 01:14:49 ÖÖ »

nightlord un belirttiği, belki benim farkına varamadığım emeklerine saygımdan konuyu
iyice alevlendirmicem vigo usta, yapını artık tanıdığımdan (tahmin ettiğindende çok)
gazına gelip yangına körükle gitmicem. iyi niyetimi anla,
benim seninkini anlamaya çalışma zahmetine girdiğim gibi.
özellikle ve özellikle bunu karakterini emeklerinden dolayı çok beğendiğim nightlord un
sana karşı sevgisini saygısını anlayabildiğimden yapmayacam.
çünkü bu denli serin kanlı bir insan büyük ihtimalle seni yanlış tanıyamaz.

yaş ve tecrübe olarak benden oldukça büyük olduğundan klavye delikanlılığı olayınada hele hiç girmicem.
Seni direk ısıracak köpek havlamaz atasözünden yola çıkarak kısa ve öz nacizane uyarıcam. ilk ve son kereye mahsus.

nightlord (bilgemdi galiba) ustanın yazdıklarını okuyup duruma oldukça üzülmüş, talihsiz bir durum olduğunu düşünüyorken,.
birkez daha nightlord gözümde devleşirken, sonrasında yazdıklarınla ve en önemlisi üslubunla sen ruhumda bir o kadar hızla yere çakıldın.
oysa ben senin aslında çok idealist, sarıldığı dalı bırakmayan, kararlı yapıda biri olduğuna kanaat getiriyordum,
öyle çok sarılmıssın ki bağlı olduğun ideallere kendini kaybedip öküz, dana, pipi, şöle pompa yaparım demeni bile sağlamış.
seni bu denli ne karalamış, ne incitmişte bizlere bunları sarf etmissin ? şaşırtıcı.
nightlord ustanın sana, sevgi ve saygısına güvenerek hala iyimser olabiliyorum.

"dilim dilim demiş başıma giydirir kilim "  yaa böle işte.
o kilimi daha talihsiz açıklamalarda bulunmakta israr edersen kesin giydirilecen.

bunu iyi anlarsın sen. süpersin yaa. bizse öküz. saol müşerref oldum.
değişik ırktan süper öküzle karşılaşmak güzel. öküzler, süper öküzlerden daha çok
memleketlerine hizmet ederler. anladın sen onu C*.
alttan alıyorum allahın verdiği sabrıma sığınıyorum.
boktan deyip deyip habire şikayet, küfür ettiğin, yerlere vurduğun skene (sayni=scene) dünyanda
başarılarının devamını diliyorum. doğru anlamadı isen diline mukayet ol.
ufak bir öneri.

( !!! tehdit asla değil !!! niye? , haddime değil, ben gücümü biliyorum senin gibi sergilemiyorum.)
« Son Düzenleme: Ocak 31, 2008, 01:19:55 ÖÖ Gönderen: Lazarus » Logged
Lazarus
Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Ocak 31, 2008, 01:31:08 ÖÖ »

"Pompalanmış içi hava dolu balon şöhretler"  - pohpohlanarak, sensin diye, büyüksün büyüksün diye
yüceltilmiş insan türü. Bu vigo mu ?  sayın vigo (önce iyi sentezle, lafla, küfürle direk dalma)
öyle yaparsan onların bile altında anca belki yer bulursun.
Sayfa: [1] 2 3 ... 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: