Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore Genelc128 hakkında teknik bilgi istiyorum
Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: c128 hakkında teknik bilgi istiyorum  (Okunma Sayısı 48370 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lazarus
Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Ocak 31, 2008, 01:33:19 ÖÖ »

Tek isteğim içimde bir ukte kalmış sevimli aletleri olabildiğince derinlemesine anlamak.

suçmu ?
Lazarus
Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Ocak 31, 2008, 01:38:12 ÖÖ »

fırsatçılar, hep dikkat edilmeye çalışılsada engellenemeyen geleneksel türk reaksiyon biçimi, içerilerde baskın bir hal almış, ani karşı tepki ile ortaya çıkan asıl karakter biçimleri

bu safak mı ?   ben adamın ismini bu forumda son mesajında gördüm.

ne bileyim nasıl birisi, ticaret odası başkanımısınız ? sevmiyorsanız reklam vermesini silin gitsin reklamını, üyeliğini.

olmadı benimkini.

Lazarus
Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Ocak 31, 2008, 01:40:25 ÖÖ »

Güzel sebeplerden bu çatı altındayız, yöneticimiz güzel, burdaki insanlar güzel, en önemlisi amaçlar güzel, bir avuç insanız, illa birbirimize pipimizide göstermek zorundamıyız.

bu kadar güzel bir ortam yakalamışken.
birbirimizi kırmak zorundamıyız olarak anlamak çok mu zor geldi.

vigo usta
vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Ocak 31, 2008, 01:43:54 ÖÖ »

5 post'u fuzuli yemişsin... daha düşünceni tek seferde anlatamıyorsun. başka bişi demiyorum...
Lazarus
Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Ocak 31, 2008, 01:49:59 ÖÖ »

"keza, lazarus, sana öyle bi pompa yaparım ki aklın durur.
direk resetlenirsin. "içi hava dolu balon şöhretler" lafı
eğer bana ise senide daha detaylı bir cevap için kendi
çöplüğüme davet ediyorum. hatta sana pipimi de gösteririm...
emin ol buna..."

"ama emrez + lazarus'u database'e kaydettim..."

way wayy yani aklın sıra bizi kara listeye aldın.
--------
sen bu yazıları yazdığın kişinin, onun seni tanıdığının yarısı kadar onu tanısan (geçirdiği çetin tecrübeleri bilsen )

kara listeyi tutarken o tombul ellerin o listeye yazıyı titremekten yazamaz. pipisine değil suratına bakamassın. buda böyle biline.

« Son Düzenleme: Ocak 31, 2008, 02:08:53 ÖÖ Gönderen: Lazarus » Logged
Lazarus
Ziyaretçi
« Yanıtla #20 : Ocak 31, 2008, 01:51:55 ÖÖ »

utandım yaaa,

vigo usta 5 tane post harcasamda sen beni gene anlamadın.

başka lafım yok sana az önce haddimi aşıp, kötü laflar ettirdin .

sonrasında ahlakıma yediremedim.

olmamış kabul et. allah yolunu benden uzağa açık eyleye.
« Son Düzenleme: Ocak 31, 2008, 02:51:35 ÖÖ Gönderen: Lazarus » Logged
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : Ocak 31, 2008, 02:01:54 ÖÖ »

Herkez yaptığı işlerle anılır ,daha fazla birbirinize laf sokmadan en iyisi nokta koymak ve konuyu kapatmak...

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Ocak 31, 2008, 02:55:54 ÖÖ »

ya arkadaslar bizde genelde hakim bir 'armut pis agzima dus' ruhu hakim. Vigoyu rahatsiz eden o. Birde Emre'nin basligi acis tarzi pek hos degildi, yani 'Biri bana c128'i anlatsin, hadi cabuk olun bakiyim !' diyip agzini acmis bekliyor bir havasi vardi. Birde ustune 'Haa oyunlari, programlarida anlatin bakiyim' gelince tuzu biberi oldu. Genelde bir konu hakkinda bilgi almak istiyorsaniz once bir kaynagi kendiniz bulmaya calismaniz gerekir. Bulabilirseniz onuda bizimle paylasarak bir baslik acabilirsiniz. Misal bu baslik,

Arkadaslar, gecen gun oturuyordum da commodore 128 kafama takildi. Bir bakiyim dedim nedir, cocuklugumdan beri merak ederim. Turkce kaynaga rastlayamadim, ingilizce kaynaklarda Z80, c64 mode, c128 mode filan diyor. Biri bana olayin aslini anlatabilirse sevinirim.

Seklinde acilsaydi hic boyle bir tepkinin gelecegini sanmiyorum. Bilgi, cagimizin en onemli hazinesi. Bilgiye ulasmayi bu kadar kolay gormemeliyiz, elimizden geldigince kendimiz ulasmaya calismaliyiz, bize bilgi saglayan insanlara daha saygi icinde yaklasip, bilgi isterken belirli bir uslup kullanmaliyiz.

Nightlord, Alcofribas gibi arkadaslar henuz genc, yeni kusak olduklari icin olaya daha anlayisli yaklasabiliyor. Vigo cok uzun zamandan beri olayin icinde oldugu icin cok tahammul gosteremeyebilir, onuda mazur gormek lazim. Ki ne yalan soyleyeyim bende bu basligi ilk gordugumde oh armut pis agzima dus demistim.

Vigoyu tanimayan arkadaslar icin ise, hani cocuklugumuzda ciklet parasina cektirdigimiz oyunlarin basinda yanarli donerli Zombie Boys Turbo Vigo introlari cikardi ya, iste o vigo diyorum.

Bu arada Lazarus, Nedense seni Vigo'ya karsi angaje olarak bu siteye gelmis gordum. Nedir bunun bizim bilmedigmiz bir sebebimi var ? Acikca soyleyeyim "pompalanmis ici hava dolu sohretler" gibi laflar seni bitirir. Hic kimseden saygi goremezsin, akilli ol.

Retro Hincal Uluc
Lazarus
Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : Ocak 31, 2008, 03:48:30 ÖÖ »

"Pompalanmış içi hava dolu balon şöhretler"  - pohpohlanarak, sensin diye, büyüksün büyüksün diye
yüceltilmiş insan türü. Bu vigo mu ? 

ciklet parasına oyunlu demomu ?

bence hiçbiri, gereksiz ayrıntıya girmiş, ama sık yaşadığı gıcık aldığı olaylara karşı, usancından kontrolünü kaybeden biri. dediğiniz saygıya layık ise kalıbının adamı olsun, bu şekilde yakışık almıyor. çok net olduğu halde neden bu kadar yanlış anlaşıldı mesajım anlam verebilmiş değilim.

kimsenin kimsenin namını bilmek zorunda değil. namına saygı göstermek zorundada değil. burası külhan beyi dergahı değil.Bu vigo da olsa, babamda olsa lafını bilecek, kendine yapılmış hakaret varsa önce doğru anlayacak.

"Bu arada Lazarus, Nedense seni Vigo'ya karsi angaje olarak bu siteye gelmis gordum. Nedir bunun bizim bilmedigmiz bir sebebimi var ? Acikca soyleyeyim "pompalanmis ici hava dolu sohretler" gibi laflar seni bitirir. Hic kimseden saygi goremezsin, akilli ol."

eh ben şimdi bunu hemen ters anlayayım, başlayayım sana küfür etmeye, bide öküz diyeyim, yiyorsa mekanıma gel gibi laflar edeyim, sonrada burası benim ilgi-bilgi dahilimde değil diyeyim çekip gideyim. Bumu doğru anlayış.

partiye katılan biri olarak ve arkadaşı olarak vigo yu desteklemeni anlıyorum, belki iyi biridir. kimseden ve bu elim, talihsiz olaylardan pirim yapma gibi bir salak düşüncemde asla olamaz. seni tenzi ederim.bak ben alttan alabiliyorum. hayra yoruyorum. hakaret çok kolay yoksa.
"akilli ol" şu laf yeterde artar bile.

sana küfrederek kendimi anlatmamı ve senin bunu anlamanı beklememi istermisin ?  
bu dalda vigo dan çok daha yaratıcı olabilirim buna inan. ama ben vigo gibi hep aynı postlar, aynı salak konular ve benzeri konulardan henüz bıkmış biri değilim, yüksek müsaadenizle bırakın ben kendim önce bir bıkabileyim bu konulardan, pek mümkün görünmesede. Cımbızla konu ayıklama gibi bir lüksüm yok. umrumdada değil açıkcası kimin foruma ne yazdığı, ne sorduğu (böyle bir hal aldı artık).

« Son Düzenleme: Ocak 31, 2008, 03:54:05 ÖÖ Gönderen: Lazarus » Logged
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #24 : Ocak 31, 2008, 04:47:12 ÖÖ »

Açıkcası Coze'nin de dediği gibi başlık farklı bir üslup ya da daha detaylı bir açıklama içerseydi belki bugün bu noktaya gelinmezdi.

Vigo , EMREZ ve Lazarus 'un art niyetli olmadığı açıkca ortada.Yalnız burada Coze kardeşime şu noktada da katılmadan edemiyorum.

Vigo, bu işe yıllarını vermiş bir adam.Maddi,manevi her şeyiyle bu işte yer almış bir adam.Vigo 'nun bir çok mesajına dikkat ederseniz göreceksiniz ki hep araştırmayı ön planda tutun demekte.Araştırın, öğrenin.İnternet gibi büyük bir kaynak var gibi cümlelerle insanları araştırmaya yöneltmek istiyor.Bunun ne kadar doğru bir açıklama olduğunu söylememe bile gerek yok. Bu insanları bilgilenmeye yönlendirdiği gibi konuşulacak bir konu hakkında paylaşılan bilgi kalitesini yükseltir.

Açıkcası Vigo, bu tür sorulardan sıkılmakta haklı.Sert bir çıkış yapmış olabilir.Bu konudaki haklılığını tartışmıyorum ama sert çıkışı, eleştirisini haksız yapmaz !!!

EMREZ, arkadaşımın ise armut piş ağzıma düş bir yapıda olmadığını da biliyorum.Kendisi emeğini ve bilgisini paylaşabilen bir arkadaş.Sadece soru sormasında üslup hatası var.Fakat en basitinden de olsa forumlarda konuşulan bu tür konular birer Türkçe kaynak niteliğindedir bence.O yüzden dikkate alınsa güzel olurdu.

Lazarus, aramıza yeni katılan bir arkadaşımız.Açıkcası bir çoğumuz pek tanımıyoruz.O da bizleri tanımıyor.Kısa zamanda 59 tane mesaj atmasından belli.Sorgulaya sorgulaya, sora sora forum üyelerini tanımaya çalışıyor.Sonuçta art niyetli olmadığını düşünüyorum.Hevesini, şevkini kırmamak gerektiğini düşünüyorum.

Sonuç olarak, üç arkadaşımın bu konuyu burada kapatacağına ve kötü niyetli bir durumun olmadığına inanarak forum içindeki paylaşımlarının devam edeceğini düşünüyorum.

Hoşça kalın

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #25 : Ocak 31, 2008, 06:38:34 ÖÖ »

partiye katılan biri olarak ve arkadaşı olarak vigo yu desteklemeni anlıyorum,

sadece sunu soyleyeyim, ben gorsem tanirim ama vigo beni sokakta gorse tanimaz. Kisisel olarak karsilasmamiz belki nightshift girisinde bir merhabalasma kadardir. Vigoya gosterilen sayginin arkadaslikla partiye gitmeyle filan alakasi yok. Senelerdir bu camianin icinde olan bir insan. Sen aramiza yeni girdin daha dun bir bugun iki, kral ciplak oynamaya kalkiyorsun. Elbette vigonunda yanlislari vardir ama bunu soyleyecek adam sen degilsin. Hele o uslupla asla.

Retro Hincal Uluc
vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #26 : Ocak 31, 2008, 08:53:15 ÖÖ »

laz la rus, sanırım iki kişisiniz, bende de iki tane tombul el var, fisting için kullanıcam ikinizede... sen şimdi "fisting nedir anlatın?" dersin... bak buradan incele : http://xxx yada http://en.wikipedia.org/wiki/Fisting..

« Son Düzenleme: Ocak 31, 2008, 09:00:52 ÖÖ Gönderen: xxx » Logged
vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : Ocak 31, 2008, 08:54:13 ÖÖ »

@coze : senin nasıl tanımam? partiye ilk gelenlerdensin hatta sanırım taaa japonyalardan geldin, mmc64 aldın...
vigo
Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : Ocak 31, 2008, 08:56:15 ÖÖ »

@all : arkadaşlar hepinizden çok özür dilerim, bu tarz seviyesiz sohbetlerle boşu boşuna zamanınızı çaldım, kusura bakmayın. ( tabi bu özür bu forumdaki saygın kullanıcılara ) ...
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Ocak 31, 2008, 10:56:46 ÖÖ »

Mesajları uzun uzun okuyamadım... Bana çok gereksiz, çok anlamsız bir tartışma olarak göründü. Yani hiç bir sebep ortada yokken çıkmış, hatta gereğinden fazla önem verilmiş bir konu...

Foruma emeği geçen insanlardan biri olarak şunu söylemek isterim... Her üyemiz bizim için değerlidir. google'da arama yapmasını bilmeyende, küçük bir çocukta, işi sadece ticaret yapmak olanda bu foruma üye olup mesaj atabilmelidir. Mesajlarında ahlaka aykırı, kaba, küfürlü ve sataşma içeren üyeler dışında, yazdıklarından dolayı insanları suçlamak, hor görmek bize yakışan üslüp değildir diye düşünüyorum.

Bahsi geçen site yeni açılmış olabilir...İçeriği bir sonraki adımda geliştirebilir..ya da akside olabilir.. C128 için nette bulduğu bilgilerden çok, kullanıcı deneyimlerini öğrenmek isteyen biride mesaj atabilir. Düşünsenize burada konuşulanların neredeyse çoğunu insan arasa nette bulabilir. O halde forum olmanın, topluluk olmanın ne anlamı var ki? Google var diyip, kapatalım o zaman...

Bu başlığa harcanacak enerji ve zaman çok daha faydalı kullanılabilirdi Yazık etmişsiniz. Bende yazık ediyorum... Ama zaten kapanmış bir başlık..Daha önemli işlerimiz var...

Herkes görev yerlerine Foruma saldırı var Kahkaha Tango bravo Alfa (inandırıcı olsun)

Sayfa: 1 [2] 3 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: