Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Commodore
Commodore Genel
The C64
« önceki
sonraki »
Sayfa:
1
[
2
]
3
4
Aşağı git
Gönderen
Konu: The C64 (Okunma Sayısı 19381 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ozgur106
Deneyimli
Ynt: The C64
«
Yanıtla #15 :
Aralık 19, 2019, 07:18:54 ÖÖ »
Mini den farkı usb girişi 3 tane vic20 modu var ayrıca klavye çalışıyor yalnız shift lock kilitlenmiyor. Boyutu klasik c64 ile aynı , isteğe göre c64 gibi de açılabiliyor ....biraz fiyatı düşsün almayı planlıyorum açıkçası..
Commodore ve Amiga Dergisi Oyun Yazarı.
C64 Mini, A500 Mini, Playstation Classic, Playstation 2, Playstation 5
yavuzg
Genel Yönetici
«
Yanıtla #16 :
Aralık 19, 2019, 12:08:08 ÖS »
Bizdeki son 1-2 yıllık kur artışını saymazsak fiyatı kabaca adamların asgari ücretinin 10'da biri seviyesinde.
Kur yerine asgari ücret ile kıyaslarsak bizdeki fiyatı 250 TL gibi bir şeye denk geliyor.
Emulasyon da olsa, işlevsel klavyesi, kasası, joystiği, kutusu v.s. için bence fiatını uygun belirlemişler.
Ancak kur, vergi ve kargo ile maalesef bunun Türkiye'de sahip olma maliyeti 1200 TL civarında gibi.
Yakında ebay'den getirtip satmaya başlarlar 2000-2500 TL seviyelerinde.
Ben böyle işin ... ...
SCARTCADE
NEO GEO
Elvira Pinball Restorasyon
CM
Ziyaretçi
«
Yanıtla #17 :
Aralık 20, 2019, 10:58:15 ÖÖ »
Alıntı sahibi: yavuzg üzerinde Aralık 19, 2019, 12:08:08 ÖS
Bizdeki son 1-2 yıllık kur artışını saymazsak fiyatı kabaca adamların asgari ücretinin 10'da biri seviyesinde.
Kur yerine asgari ücret ile kıyaslarsak bizdeki fiyatı 250 TL gibi bir şeye denk geliyor.
Emulasyon da olsa, işlevsel klavyesi, kasası, joystiği, kutusu v.s. için bence fiatını uygun belirlemişler.
Ancak kur, vergi ve kargo ile maalesef bunun Türkiye'de sahip olma maliyeti 1200 TL civarında gibi.
Yakında ebay'den getirtip satmaya başlarlar 2000-2500 TL seviyelerinde.
Ben böyle işin ... ...
2 ay öncesine kadar Amazon Almanya' da ön siparişte 100 euro idi bu cihaz, The C64 Maxi diye geçiyor bu arada, kargo ve vergi dahil yaklaşık 1000TL' ye geliyordu Türkiye' ye. Biraz bekleyim belki düşer fiyatı dedim önce 110' a, sonra 150' ye çıktı, bir gün sonra da satıştan kalktı, bir daha da gelmedi.
CM
Ziyaretçi
«
Yanıtla #18 :
Aralık 24, 2019, 13:37:26 ÖS »
€199,99' dan tekrar satışa sunulmuş Almanya Amazon' da ama Türkiye' ye göndermiyorlar, gönderseler bile 2000TL' den aşağı gelmez. İngiltere Amazon' da £110 olan fiyat da £221 e çıkmış.
AmigaEsref
Genel Yönetici
love is where you find it.
«
Yanıtla #19 :
Aralık 24, 2019, 14:08:25 ÖS »
çok ya
demek ki talep var
AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
egemur
Üye
«
Yanıtla #20 :
Aralık 24, 2019, 18:16:05 ÖS »
Bence tam chrismas zamanı o yüzden fiyatlar bu kadar yüksek olabilir. Umarım da öyledir. Yoksa gerçekten çok.
Commodore 64/64c - 1541 Ultimate+ - Ultimate 64 Elite
Amiga 500 - Gotek Floppy Drive
HkRecai
Uzman
«
Yanıtla #21 :
Aralık 24, 2019, 21:55:07 ÖS »
The 8-Bit Guy test etmiş. Klasik oyuncak sorunu görüntüde gecikme var, kaç tane böyle cihaz yaptılarsa alayında görüntüde gecikme var. Bu cihazları emulasyonla değilde C64DTV gibi yapmadıkları sürece bu gecikme hep olur.
https://youtu.be/kxx2F4ffmeE
Image1.jpg
(58.15 KB, 816x461 - Görüntüleme: 1030 kez.)
cemtezcan (blockmind)
Uzman
«
Yanıtla #22 :
Aralık 25, 2019, 22:54:00 ÖS »
Evet mükemmeliyetçi bakınca cihaz ne parayı hakediyor, ne de kullanmayı. Ama herkes öyle bakmak zorunda değil.
Bu cihazla ilgili şunlar hoşuma gitmiyor:
- Klavye membran, öpücüklü sistem. Yaylı, mekanik değil. Eski donanımlara takılmıyor tasarım uygun değil.
- Gerçek joystick sadece USB dönüştürücü ile takılabiliyor, bu da gecikme (latency) demek.
- Cihazın kendisi zaten gecikmeli --> 90ms görüntü, 110ms ses. Ama 8-bit guy'ın yaptığı bu ölçüm klavye tuş basımı üzerinden yapılan bir test. USB joysticklerden verilen girdi üzerindne ölçse daha da fazla bir sonuç çıkması beklenir. 5 ile 40ms arası ilave bir gecikme daha. Kimbilir kaç.
Olumlu yanları ise
- Tak ve kullan olması.
- Modern ekranlara bağlanabilmesi.
- Modern controllerların takılabilmesi.
- Dekoratif, nostaljik görünümlü bir Vice emülatörü olması.
Gecikme konusuna gelince. Son 2 günde bu konuda birkaç ölçüm yaptım.
https://www.facebook.com/groups/commodore.gen.tr/permalink/2438758772918043/
Raspberry pi'lara kurulan BMC64 emülatörü, gerçek donanım gecikmesine en yakın olan çözüm. Görüntüdeki gecikme 22ms! Bu emülatör ile Green Beret'i hilesiz bitirdim. Gerçek klavye gerçek joystick ve analog AV üzerinden CRT bağlanabildiği için en ideal modern C64 benim için. Pi zero versiyonunun gecikmeleri de hiç fena değil.
Bu gecikmelere bakarak diyebilirim ki The C64'ün video gecikmesi, yani 90ms, bir facia sayılmaz. The C64 Mini lerin ses gecikmesi update çıkmadan önce 360 milisaniye imiş. O bir faciaydı mesela. Fakat 100ms altında Green Beret gibi refleks oyunlarını bile oynayabilirsiniz.
Ayrıca gerçek c64'te video gecikmesi 0 ms fakat ses gecikmesi 40ms civarında. Sid process'i yüzünden sanırım. Bu da emülatörlere kadar yansımış. Sesler hep daha fazla gecikmeli.
Sonuç olarak "bence";
Maksat profesyonel kullanım ve performans ise,
Gerçek C64 > BMC64 > The C64
Maksat eğlenmek ve orijinal donanımın zorluklarından sıyrılarak C64'te oyun, demo yükleyip, disk işlemleri vs. yapmak ise,
The C64 > BMC64 > Gerçek C64
edit: PC'deki vice emülatörü hepsinden beter.
latency check.png
(28.47 KB, 1161x204 - Görüntüleme: 863 kez.)
«
Son Düzenleme: Aralık 25, 2019, 22:57:37 ÖS Gönderen: cemtezcan (blockmind)
»
www.cemtezcan.com
www.thingiverse.com/blockmind
ilkerficicilar
Uzman
«
Yanıtla #23 :
Aralık 26, 2019, 06:57:00 ÖÖ »
Raspberry'nin composite video çıkışını kullanarak ölçüm yapıyordun sanırım... HDMI olsa bu gecikmeler daha da yüksek çıkacaktı bir olasılık. Ama ne kadar yüksek? The C64'ünküne yakın mı diye bakmak için aramızdan bir kurbanın The C64 alması gerekecek
http://cbm.ficicilar.name.tr/
- Commodore Hacking
HkRecai
Uzman
«
Yanıtla #24 :
Aralık 26, 2019, 08:34:54 ÖÖ »
Winvice'ta gecikme ölçüm yapmadım ama hiç gözle görülür bir video gecikmesi sezmedim, Winvice'da sesin gecikmesini zaten ayarlayabiliyoruz, az evvel ekranı VGA ile bağlı PC'de ve arcade kabinde Wonderboy açtım ateşe basınca ekranda direk ateş ediyor bana göre sıfır lag gibi, hatta daha ateş düğmesine basmadan ekranda ateş ediyor gibi geliyor.
wizofwor
Genel Yönetici
Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam
«
Yanıtla #25 :
Aralık 26, 2019, 10:15:26 ÖÖ »
@HkRecai: İngilizce'de sluggish denilen bir hissiyat var. Oyun çok kötü kodlanmış, joystick girişlerine verilen tepkiler yetersiz ve oynanabilirlik çok düşük geliyor. Bu bana çok oluyor. Türkçe karşılığı olarak cansız diyebiliriz. Zamanında bu oyunu nasıl oynuyormuşum dedirtiyor. Gerçek donanımla karşılaştırınca aslında öyle olmadığını görüyorsun. İşte o hissiyatın sebebi bu lag.
Tanışma Sayfam
| GitHub:
C64 assembly örnekleri
,
C64 assembler üzerine notlar
cemtezcan (blockmind)
Uzman
«
Yanıtla #26 :
Aralık 26, 2019, 10:16:57 ÖÖ »
Alıntı sahibi: ilkerficicilar üzerinde Aralık 26, 2019, 06:57:00 ÖÖ
Raspberry'nin composite video çıkışını kullanarak ölçüm yapıyordun sanırım... HDMI olsa bu gecikmeler daha da yüksek çıkacaktı bir olasılık. Ama ne kadar yüksek? The C64'ünküne yakın mı diye bakmak için aramızdan bir kurbanın The C64 alması gerekecek
Hocam Pi zero ölçümünü HDMI'dan yaptım. Bunlar da composite üzerinden baglanabiliyor ama analog ses çıkışı yok. O yüzden Pi zero için HDMI çıkış en uygunu, işlemciden yana bir negatif etki yoksa hdmi maliyeti 40ms civarında gibi
Alıntı sahibi: HkRecai üzerinde Aralık 26, 2019, 08:34:54 ÖÖ
Winvice'ta gecikme ölçüm yapmadım ama hiç gözle görülür bir video gecikmesi sezmedim, Winvice'da sesin gecikmesini zaten ayarlayabiliyoruz, az evvel ekranı VGA ile bağlı PC'de ve arcade kabinde Wonderboy açtım ateşe basınca ekranda direk ateş ediyor bana göre sıfır lag gibi, hatta daha ateş düğmesine basmadan ekranda ateş ediyor gibi geliyor.
WinVice a baktım da sound syncronization seçeneği "exact" bende, zaten bir rötar tanımlanmamış. Ona rağmen sonuç bu.
Zaten saniyenin 10 da 1'i bir gecikmeden bahsediyoruz. Belki hissedilmiyordur. Hata yapmış olabilir miyim diye düşünüyorum, olamam, çünkü diğerlerini de aynı mantıkla ve aynı kameradan aldığım kayıtla ölçtüm. WinVice'ın gecikmesi çok az olmasına rağmen 100 ölçüyorsam diğerlerinin 150 200 çıkması lazımdı. Aralarında 22 çıkan var
www.cemtezcan.com
HkRecai
Uzman
«
Yanıtla #27 :
Aralık 26, 2019, 10:48:17 ÖÖ »
Aslında imkanı olan Emulasyon değilde normal Klavyeden gelen sinyalin VGA LED ve HDMI LED (Game mod ve normal mod) gecikmelerini ölçse hayır duası alır.
Bunu PS2 klavye ve mouse, USB klavye ve mouse, usb arcade encoder gibi dallandırmak mümkün.
«
Son Düzenleme: Aralık 26, 2019, 10:51:16 ÖÖ Gönderen: HkRecai
»
cemtezcan (blockmind)
Uzman
«
Yanıtla #28 :
Aralık 26, 2019, 12:13:28 ÖS »
Şu videoda gecikmeleri sayaçla göstermeye çalıştım.
https://www.youtube.com/watch?v=Mv1N5aMk6vM
not: forumun youtube videosu fonsiyonu çalışmıyor sanırım. Bir yolunu bilen var mı?
«
Son Düzenleme: Aralık 26, 2019, 14:04:20 ÖS Gönderen: cemtezcan (blockmind)
»
www.cemtezcan.com
ozgur106
Deneyimli
«
Yanıtla #29 :
Aralık 27, 2019, 08:02:13 ÖÖ »
c64 mini içinde joystick gecikmesi var dediler ama ben anlamadım gayet keyifli
Commodore ve Amiga Dergisi Oyun Yazarı.
C64 Mini, A500 Mini, Playstation Classic, Playstation 2, Playstation 5