Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

  Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YazılımEasyNET sorunu [Çözüldü]
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: EasyNET sorunu [Çözüldü]  (Okunma Sayısı 1570 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigaMania
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 518


Guru Meditation


Üyelik Bilgileri
« : Mart 24, 2020, 18:12:13 ÖS »

Merhaba arkadaşlar, temiz sistem kurduktan sonra A1200'ü internete bir türlü bağlayamadım. Bütün eski ayarlarım gitti. Modemden bir türlü IP alamıyorum. Sürekli hata alıyorum. Kurulumda hiçbir şeyi atladığımı sanmıyorum.

Easynet'in iki sürümü de var elimde ikisini de denedim. V 1.0 ve ve V1.2
MiamiDX ile de denedim
Modemdeki şifrelemeyi WPA/PSK'dan WEP'e çevirdim yine de olmadı. Her türlü varyasyonu denediğimi sanıyorum. Yardımcı olabilecek birileri çıkar mı? Şu karantina günlerinde meşgale olsun.
Kullandığım konfigürasyon A1200 030/40 Classic WB-OS3.9 LinkSYS WPC11 Wifi card
Şimdiden teşekkürler.
« Son Düzenleme: Mart 24, 2020, 18:22:59 ÖS Gönderen: AmigaMania » Logged

C= Amiga 1200 Rev. 1d4 /ACA 1233-40 Mhz 128Mb /ClassicWB OS 3.9/RTC/ Kickstart 3.1.4/ Gotek F.E./ 16GB SD-IDE HDD /HP slim DVD-RW IDE /AGA mk2cr/ PCMCIA 512MB CF/ CompactFlash Wi-fi Card
emarti
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.097


Only Amiga Makes It Possible █


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 24, 2020, 18:40:37 ÖS »

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=14709.0

Miamidx falan gerek yok. Prism driver ile ilgili olabilir. linkteki yazımın sonlarında nasıl ayarlama yapman gerekir bir fikir verebilir.
Logged

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB

My Retros
     Atari 600XL | 800XL | 1040STFM,
     C128, C64C, C64G, 1541, 1541-II, 1571,
     A500, A600x2 (Furia, Std), A1200x2 (Microbotic, Std)
     ZX Spectrum 48K
AmigaMania
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 518


Guru Meditation


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 24, 2020, 18:45:18 ÖS »

Buradan da faydalandım @emarti niyeyse olmadı bir türlü. Şimdi de "AmiTCP/IP version 3 or later must be started first" demeye başladı
Logged

C= Amiga 1200 Rev. 1d4 /ACA 1233-40 Mhz 128Mb /ClassicWB OS 3.9/RTC/ Kickstart 3.1.4/ Gotek F.E./ 16GB SD-IDE HDD /HP slim DVD-RW IDE /AGA mk2cr/ PCMCIA 512MB CF/ CompactFlash Wi-fi Card
AmigaMania
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 518


Guru Meditation


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 24, 2020, 19:55:08 ÖS »

"AmiTCP/IP version 3 or later must be started first" bu sorunu çözdüm, bağlanıyor gibi görünüyor ama maalesef nete ulaşamıyor. Interface settingste ağ tarat dediğimde modemi görüyorum.
Logged

C= Amiga 1200 Rev. 1d4 /ACA 1233-40 Mhz 128Mb /ClassicWB OS 3.9/RTC/ Kickstart 3.1.4/ Gotek F.E./ 16GB SD-IDE HDD /HP slim DVD-RW IDE /AGA mk2cr/ PCMCIA 512MB CF/ CompactFlash Wi-fi Card
Feandreu
Üye
***
Mesaj Sayısı: 52


Enver Aydın Tunçalp


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 24, 2020, 21:38:37 ÖS »

Hocam modem arayuzunden wireless modunu sadece b veya bg olarak ayarlamayi denediniz mi ?
Logged
AmigaMania
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 518


Guru Meditation


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 24, 2020, 21:46:17 ÖS »

Hocam modem arayuzunden wireless modunu sadece b veya bg olarak ayarlamayi denediniz mi ?
hemen deniyorum 👍
Logged

C= Amiga 1200 Rev. 1d4 /ACA 1233-40 Mhz 128Mb /ClassicWB OS 3.9/RTC/ Kickstart 3.1.4/ Gotek F.E./ 16GB SD-IDE HDD /HP slim DVD-RW IDE /AGA mk2cr/ PCMCIA 512MB CF/ CompactFlash Wi-fi Card
AmigaMania
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 518


Guru Meditation


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 24, 2020, 22:13:03 ÖS »

o kısmı da atladık modem de Amiga'yı gördü. Şimdi Ibrowse'da "Unable to open bsdsocket library or compatible networking interface" hatası alıyorum
Logged

C= Amiga 1200 Rev. 1d4 /ACA 1233-40 Mhz 128Mb /ClassicWB OS 3.9/RTC/ Kickstart 3.1.4/ Gotek F.E./ 16GB SD-IDE HDD /HP slim DVD-RW IDE /AGA mk2cr/ PCMCIA 512MB CF/ CompactFlash Wi-fi Card
emarti
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.097


Only Amiga Makes It Possible █


Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mart 25, 2020, 00:15:28 ÖÖ »

Modem için WPA kullanıyorsan TKIP aktif olmalı AES değil. Yada WEP olarak ayarlayacaksın. Gerçi WEP için denedim dedin.
Logged

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB

My Retros
     Atari 600XL | 800XL | 1040STFM,
     C128, C64C, C64G, 1541, 1541-II, 1571,
     A500, A600x2 (Furia, Std), A1200x2 (Microbotic, Std)
     ZX Spectrum 48K
AmigaMania
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 518


Guru Meditation


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 25, 2020, 00:39:50 ÖÖ »

Modem için WPA kullanıyorsan TKIP aktif olmalı AES değil. Yada WEP olarak ayarlayacaksın. Gerçi WEP için denedim dedin.
Her şeyi yeniden sıfırdan kurdum bu arada OS'u da Connecting to wireless networks... derken 1200'ü kilitliyor reset bile atamıyorum. Power buttondan kapatıp açmam gerekiyor. Kafayı yedirtti yine bana Kahkaha
Logged

C= Amiga 1200 Rev. 1d4 /ACA 1233-40 Mhz 128Mb /ClassicWB OS 3.9/RTC/ Kickstart 3.1.4/ Gotek F.E./ 16GB SD-IDE HDD /HP slim DVD-RW IDE /AGA mk2cr/ PCMCIA 512MB CF/ CompactFlash Wi-fi Card
Alpyre
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.235



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mart 25, 2020, 11:26:53 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar, temiz sistem kurduktan sonra...


Merhaba. "Temiz sistem kurduktan sonra" card reset yaması yeniden yapıldı mı?
http://aminet.net/util/boot/CardReset.lha
Logged

Alper
AmigaMania
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 518


Guru Meditation


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mart 25, 2020, 12:29:40 ÖS »

Merhaba arkadaşlar, temiz sistem kurduktan sonra...


Merhaba. "Temiz sistem kurduktan sonra" card reset yaması yeniden yapıldı mı?
http://aminet.net/util/boot/CardReset.lha
Merhaba C:CardPatch
Run >NIL: C:CardReset TICKS 50
Bu şekilde yazdım hata var mı acaba?
Logged

C= Amiga 1200 Rev. 1d4 /ACA 1233-40 Mhz 128Mb /ClassicWB OS 3.9/RTC/ Kickstart 3.1.4/ Gotek F.E./ 16GB SD-IDE HDD /HP slim DVD-RW IDE /AGA mk2cr/ PCMCIA 512MB CF/ CompactFlash Wi-fi Card
Alpyre
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.235



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Mart 25, 2020, 12:57:29 ÖS »

Doğru yazılmış evet de... ben bu konuyu bir kaç yıl öncesinden hatırladım şimdi.

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=9510.msg100681#msg100681
Logged

Alper
AmigaMania
Deneyimli
*****
Mesaj Sayısı: 518


Guru Meditation


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mart 25, 2020, 13:13:20 ÖS »

Doğru yazılmış evet de... ben bu konuyu bir kaç yıl öncesinden hatırladım şimdi.

https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=9510.msg100681#msg100681
Ahahah old but good days Tekrar bir göz atayım oraya epeyce yardımınız olmuştu @Alpyre
Logged

C= Amiga 1200 Rev. 1d4 /ACA 1233-40 Mhz 128Mb /ClassicWB OS 3.9/RTC/ Kickstart 3.1.4/ Gotek F.E./ 16GB SD-IDE HDD /HP slim DVD-RW IDE /AGA mk2cr/ PCMCIA 512MB CF/ CompactFlash Wi-fi Card
Def Leppard
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 1.013



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mart 25, 2020, 13:22:29 ÖS »

Eski bir leptop ile wi-fi karta firmware atılırsa belki olabilir başka çözüm yolu yoktur. Bu şekilde calistirdiklarim olmuştu.

linksys wpc11 amiga forumlarında da geçiyor. firmware atıp yapanlar var lakin gördügüm kadarıyla linkler ölü durumda. nette firmware bulunup atılabilirse olma ihtimali var. tabi zamanında belki zaten firmware atılmış da olabilir konuyu iyi bilmiyorum. yada o şekilde satın alınmış da muhtemel, sorun başkada olabilir.

https://amigaworld.net//modules/newbb/viewtopic.php?forum=25&topic_id=26191&post_id=704847&viewmode=thread&order=1

Linkler ölü
« Son Düzenleme: Mart 25, 2020, 13:58:23 ÖS Gönderen: Def Leppard » Logged

Amiga Repair Service
Alpyre
Uzman
*****
Mesaj Sayısı: 2.235



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Mart 25, 2020, 13:44:05 ÖS »

Def Leppard haklı, jdryyz firmware güncelleyerek çalıştırmış sendeki kartı:
https://forum.amiga.org/index.php?topic=72998.0
Logged

Alper
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: