Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: C64 S-Video sorunu.  (Okunma Sayısı 4058 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 04, 2020, 23:09:06 ÖS »

Elimdeki fazla vga monitörü c64'te kullanabilmek için video/s-video vga çevirici sipariş etmiştim. Youtube videolarında aletin gayet güzel çalıştığını görmüştüm. Verdiğim siparişte özellikle belirttiğim halde RCA yerine BNC soketli modelden göndermişler. Önemli bir sorun değildi gerçi. Elimde kablolu dişi RCA soketi vardı. Aletin içini açtım ve kabloyu bnc soketin bacaklarına lehimledim.
C64'ü bağladım. Ama görüntü alamadım. Çeviricinin VGA-VGA kısmı çalışıyor. Acaba kablolarda mı sorun var diye düşündüm. Toshiba marka tv/monitör kullanıyordum c64 için. Toshiba iyice kafayı yemeye başlamıştı. Neyse c64'ü bağladım. Hem s-video hem composite video görüntü geldi. C64 ve kablolarda sıkıntı yok. Uzun zamandır kullanmadığım bir dvd player vardı Piranha marka.
Dvd playerin s-video ve composite çıkışlarını bağlayıp kontrol ettim. Çeviricinin s-video ve bnc girişlerinde bir sıkıntı yok. Hatta kamera bağladım. Alet gayet güzel çalışıyor. Piranha + Toshiba sıkıntı yok.
Ancak c64'ten zayıf bile olsa görüntü alamadım. Aklıma gelen c64'ün sinyal seviyeleri belki düşük olabilir diye düşündüm. Çeviricinin girişlerinde gerilim bölücü dirençler var. Ancak bit kadar smd malzeme kullanmışlar.
Nette c64 s-video kablo yapımlarına baktım. Belki gözden kaçan bir şey vardır diye.
Belki de c64'te bilmediğim başka bir sorun var.
Hazır işsizken doya doya c64 ile uğraşayım dedim ama bütün hevesim kursağımda kaldı.

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 04, 2020, 23:15:32 ÖS »

Bence hevesiniz kırılmasın, Zaten C64 ile uğraşmak böyle bir şey, mutlaka saklanmış bir çözüm vardır biryerlerde.

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mayıs 05, 2020, 01:10:40 ÖÖ »

C64 240p gibi acayip bir modda çalışıyor ve tüm ekranı 50Hz hızla tek seferde çizdiriyor.  PAL standardında olmayan bir şey. Senin monitör bunu işleyemiyor olabilir. Başka bir monitörde deneme şansın var mı?

Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2020, 22:47:24 ÖS »

Sorunla tam ilgili olmasa da @hades'in affına sığınarak "240p" ile ilgili teknik olarak ilgi çekebilecek birkaç bağlantı paylaşmak istiyorum. Bu sözcük duckduckgo.com'dan daha önce denk gelmediğim enteresan bağlantılar ortaya çıkardı. Tek tek yazmak yerine doğrudan arama motoru bağlantılarını yazıyorum. İki aramanın sonuçları farklı, ilk 5-6 sonuç.

"C64 video timing"
https://duckduckgo.com/?q=c64+video+timing&t=ipad&ia=videos

"C64 video timing 240p"
https://duckduckgo.com/?q=c64+video+timing+240p&t=ipad&ia=web

Use the brute force, Luke
hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 06, 2020, 00:34:25 ÖÖ »

3 ayrı monitörde denedim. Sonuç aynı. Görüntü yok
hades
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mayıs 06, 2020, 19:55:23 ÖS »

Bugün bir deneme yaptım. Evde bir tane vhs video recorder vardı. Aklıma gelen bir fikri uygulayayım dedim. Normalde video stand-by konumundayken anten/scart1/scart2 girişindeki görüntüyü rf/video out olarak alabiliyoruz. Elimde rca-scart kablo yoktu. Videonun içini açtım. Scartlardan birinin "video in" bacağına c64'ün "video" çıkışını lehimledim. Recorderin video out'u converter üzerinden monitöre bağlı. Recorderin anten girişine krokodil takılıyken monitörden fox tv yayınını gördüm. Yani video recorderin "RF-Video Out" kısmı çalışıyor. RF'den scarta geçerken 1-2 saniyeliğinede olsa c64'ün görüntüsünü aldım.
Yarın c64-video recorder bağlantısını rf üzerinden yapıp deneyeceğim. Yani "c64 RF out --> Recorder anten girişi --> Recorder Video Out --> RCA/S-Video-Vga converter --> Vga monitör" denemesi yapacağım. Her halükarda görüntünün gelmesi lazım. Olmazsa birtane video upscaler alıp işi halladebilirim. En kötü ihtimalle bir tane 37 ekran tv alıp c64ü o şekilde kullanırım. Hatta bugün mahalledeki tek tv tamircisine gidip 37 ekran sordum. Birkaç tane vardı ama kontrol etmesi gerekiyormuş.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: