Elimdeki fazla vga monitörü c64'te kullanabilmek için video/s-video vga çevirici sipariş etmiştim. Youtube videolarında aletin gayet güzel çalıştığını görmüştüm. Verdiğim siparişte özellikle belirttiğim halde RCA yerine BNC soketli modelden göndermişler. Önemli bir sorun değildi gerçi. Elimde kablolu dişi RCA soketi vardı. Aletin içini açtım ve kabloyu bnc soketin bacaklarına lehimledim.
C64'ü bağladım. Ama görüntü alamadım. Çeviricinin VGA-VGA kısmı çalışıyor. Acaba kablolarda mı sorun var diye düşündüm. Toshiba marka tv/monitör kullanıyordum c64 için. Toshiba iyice kafayı yemeye başlamıştı. Neyse c64'ü bağladım. Hem s-video hem composite video görüntü geldi. C64 ve kablolarda sıkıntı yok. Uzun zamandır kullanmadığım bir dvd player vardı Piranha marka.
Dvd playerin s-video ve composite çıkışlarını bağlayıp kontrol ettim. Çeviricinin s-video ve bnc girişlerinde bir sıkıntı yok. Hatta kamera bağladım. Alet gayet güzel çalışıyor. Piranha + Toshiba sıkıntı yok.
Ancak c64'ten zayıf bile olsa görüntü alamadım. Aklıma gelen c64'ün sinyal seviyeleri belki düşük olabilir diye düşündüm. Çeviricinin girişlerinde gerilim bölücü dirençler var. Ancak bit kadar smd malzeme kullanmışlar.
Nette c64 s-video kablo yapımlarına baktım. Belki gözden kaçan bir şey vardır diye.
Belki de c64'te bilmediğim başka bir sorun var.
Hazır işsizken doya doya c64 ile uğraşayım dedim ama bütün hevesim kursağımda kaldı.