Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBazı sitelerdeki Windows 10 fiyatları
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bazı sitelerdeki Windows 10 fiyatları  (Okunma Sayısı 27014 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #30 : Haziran 01, 2020, 17:41:25 ÖS »

Genel şirket kapısının dahi önünden geçemeyeceği firmaların patronculuğunu üstlenmek, sürekli devam eden bir politik doğruculuk, Türkiye gerçekliğinde bunlar ancak tuzsuzluk, tatsızlık olarak anlaşılacaktır, ne bekliyorsunuz? Torununuz yaşındayım, ama emeğin anlamını biliyorum ve parayı Microsoft gibi tekelleşmiş bir firmaya hak görmüyorum. Eğer siz o yaşa gelmiş ve hala sizin sadece paranızı düşünen bir firmanın güzellemesini yapıyorsanız sorun sizdedir
« Son Düzenleme: Haziran 01, 2020, 17:57:06 ÖS Gönderen: cinar » Logged

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Haziran 01, 2020, 18:23:49 ÖS »

Hiç birimiz %100 masum değiliz, Microsoft ise hiç değil; piyasayı domine etmek için elinden gelen her türlü oyunu sergileyen bir firma. Bu taktiklerden biri de kopya windows kullanımını el altından teşvik etmek, abartı fiyatla sattığı işletim sistemleri de bunun bir parçası. MS-DOS veya Windows orijinal sistemler miydi sanki? Üniversitelere ücretsiz işletim sistemi veya ofis paketleri sunulması çok masum amaçlarla mı yapılıyor? Microsoft'un 'off the record' kullanıcıya sunduğu bir açık kapı varsa bu bilinçlidir ve kullanıp kullanmamak kişiye kalmıştır.
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Haziran 01, 2020, 18:52:02 ÖS »

Zaten o lisanslar öyle okul öğretmen için falan da değil. OEM lisansları. Eskisi gibi etikette değil, BIOS'a yazılıyor ve makineye bağlanıyor. Kurumsal lisans (VL - Volume Licensing) içeriğinde Windows Home veya Pro alamazsınız sadece Enterprise sürümü için VL vardır. Çünkü Microsoft VL kullanacak büyüklükte bir firmanın toplama değil, marka PC satın alacağını düşünüyor ve onlar üzerinde Home veya Pro zaten geldiğinden sadece gerekli olanlar için Enterprise lisansı satmaktadır. Toplama PC alanların önce OEM OS lisansı alıp daha sonra VL'den Enterprise lisansı alması gerekiyor. Bu yüzden Enterprise da pek bilindik bir edition değildir.

Bu Microsoft işleri benim epey iyi bildiğim işlerdir, beş yıl Microsoft Kanada'da satış öncesi destekte çalıştım ve gelen soruların %70'i lisanslamayla alakalıydı. Her şeyi detayıyla anlatmaya gerek yok ama bazen mecbur bırakıyorlar insanı maalesef.

Aynen witchdoktor'un dediği gibi Microsoft piyasayı domine etmek için hem bunlara göz yumuyor, hem de çanak tutuyor. Engellemek isteseydi key uygulaması Windows 95'ten beri tam 25 senedir var. Herhâlde bunu engellemenin bir yolunu bulurdu.

Arkadaş gitmiş sanırım ama merak edenler olur belki diye yazdım bunları.
Cimihendriks
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #33 : Haziran 01, 2020, 19:00:32 ÖS »

Kesinlikle, bu işin bu kadar kolay ve iyi olması microsoft'un göz yummasından başka şekilde olamaz. Sanırım en rahat windows 10'da oluyor bu durum ben bunu Windows 10'a da özel bir teşvik olarak düşünüyorum. Çünkü bilgi toplama işleri en aşırı olarak windows 10'da yapılıyor.

Microsoft'u da günahım kadar sevmediğim için herhangi bir şekilde para kazandırmayı kendi açımdan mutlu edici görmüyorum. Kaldı ki doğru şekilde kms yöntemiyle cracklediğimde daha yakalanan makine görmemek de güven veriyor.

Şu sıralar Windows 10 kurup aktive ettikten sonra "Destroy Windows 10 Spying" programıyla bütün bilgi toplayan yazılımları kaldırtıyorum kendi pc'mse güncellemeleri de kapatıyorum.

Alacağın bir kaç nefes, hiç düşündün mü?
Ne kalacak senden, hiç düşündün mü?
Bir cansız vücudun, o da çürür toprak olur gider.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #34 : Haziran 01, 2020, 19:27:48 ÖS »

Başka bir başlıkta da genel yöneticimiz “korsan bir paylaşım yok olsaydı silinirdi” dedi. Kendisine yanıt vermedim zira konuyu açan arkadaş beni sevmiyor konu uzasın istemedim neredeyse torunum yaşında çünkü arkadaş...

Buradan yanıt vereyim. Korsan oyunları indirip bir yerde toplayalım ne kadar güzel olur demek serbest ama linki paylaşmak yasak gibi olmuyor mu bu?

O zaman hadi banka soygun planı yapalım forumca, icraate geçeceğimiz zaman ayıplarız sileriz mesajları...

Tepkim bunlara....

Uzun uzun anlatarak zaman kaybetmek istemiyordum. Forum bana göre değil diyerek zahmetten kurtardığınız için teşekkürler. Biz ahlak polisi değiliz, işimizde insanların ne planladığı, planlamadığını takip değil. Eğer lisanslı bir yazılım paylaşılırsa, forumun ilk gününden beri sadece yönetici arkadaşlar değil, diğer arkadaşlarda uyararak, bu tür paylaşımların karşısında olduğunu gösteriyor. Bunun ötesinde kim plan yaptı, kimin aklından ne geçiyor, dışarda ne yapar eder, bunları takip edip, önlem almıyoruz. Ama siz özgür bir birey olarak Amiga.inc, hyperion ya da cloanto'ya yazıp, şu forumda biri sizin yazılımı bulup paylaşmayı planlıyor diye mesaj atabilirsiniz. epostaları falan lazım olursa, yardımcı da oluruz.

Profesyonelliğe gelince, profesyonel değiliz. Profesyonel amaçla bir araya gelmiyoruz. Devrecilik konusunda da bir şey diyemem. Ama devrecilik olsa, 15 yıllık forumda, 2 yıl önce değil, 15 yıl önce üye olmuş olanlar moderatör olurdu Kahkaha Biz amatörüz ve bir hobi çevresinde buradayız. yazarken takım elbiseleri giyip, hukuk kitaplarını karıştırıp, cevapta yazmıyoruz (kendi adıma durum böyle, diğerleri adına yazmış olmıyayım... Hatta bazen şortla yazıyorum çok ciddiyetsiz bir durum ama böyle...)

- Bence bu kadar kasacak, bu kadar abartılacak şeyler değil bunlar. Yine de görüşleriniz için teşekkürler. Çok daha ciddi, düzenli forumlar var. Onları deneyin. En güzeli..

LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #35 : Haziran 01, 2020, 19:37:13 ÖS »

Genel şirket kapısının dahi önünden geçemeyeceği firmaların patronculuğunu üstlenmek, sürekli devam eden bir politik doğruculuk, Türkiye gerçekliğinde bunlar ancak tuzsuzluk, tatsızlık olarak anlaşılacaktır, ne bekliyorsunuz? Torununuz yaşındayım, ama emeğin anlamını biliyorum ve parayı Microsoft gibi tekelleşmiş bir firmaya hak görmüyorum. Eğer siz o yaşa gelmiş ve hala sizin sadece paranızı düşünen bir firmanın güzellemesini yapıyorsanız sorun sizdedir

Bu yaklaşım kanımca doğru değil. Olaylara ilkesel yaklaşmak gerekir. Subjektif kanaatlerle bir firmanın hak edip, etmediğine ya da neyin bizim için hak olduğuna karar vermemiz doğru değil. Eğer Microsoft'un lisansını kullanıyorsak, bedelini ödemeli, lisans sözleşmelerinin gereğini yerine getirmemiz gerekir. Bir lisansı, kaçak kullanmakla, kaçak kullanmayı hak görmek arasında kanımca ciddi fark var.

BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Haziran 01, 2020, 20:24:27 ÖS »

Bu arada göz yumuyor olayına fazla aldanmayın geçen yıllarda MS TR'den gelen bir mailde bu keyleri satan birini (isim ve soyadı ile belirtmişler) ertelemesiz 2 sene hapse attıklarını yazmışlardı.

Üç kuruş para kazanacaklar derken bu adamların aldığı risk akıl karı değil.

Ev kullanıcısınıda isterlerse tespit ederler ama malı kurumsal ortamdan götürdükleri için umursamıyor olabilirler.

Ofis ortamında bu keyleri kullanmanızı tavsiye etmem, piyango kime çıkar belli olmaz.

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #37 : Haziran 02, 2020, 01:44:28 ÖÖ »

Bu yaklaşım kanımca doğru değil. Olaylara ilkesel yaklaşmak gerekir. Subjektif kanaatlerle bir firmanın hak edip, etmediğine ya da neyin bizim için hak olduğuna karar vermemiz doğru değil. Eğer Microsoft'un lisansını kullanıyorsak, bedelini ödemeli, lisans sözleşmelerinin gereğini yerine getirmemiz gerekir. Bir lisansı, kaçak kullanmakla, kaçak kullanmayı hak görmek arasında kanımca ciddi fark var.

Çok iyi anlıyorum ama Microsoft'tan bahsediyoruz, açıkçası Türkiye şartlarında asıl hak görmek garip kaçıyor. Asgari ücretin yarısından bile fazla bir meblaya denk. Zaten forum olarak da aşağı yukarı temsil ettiğimiz profil belli. Microsoft kadar işgüzar bir Apple var, başka da firma yok, o yüzden bana pek de subjektif gelmiyor. Ayranı yok içmeye vakalarıyla karşılaşınca da tepkim hep aynı oluyor, ayrıca onca olumsuz geri bildirimin ardından hala tavrını sorgulamaması da beni çok şaşırtmıştı.

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #38 : Haziran 02, 2020, 10:39:24 ÖÖ »

Asgari ücretin yarısı kadar olması, doğru olmayan eyleme itmememli. En azından bahane olamaz. Böyle bir bahanenin önü alınamaz. Microsoft eleştirilerine de anlam veremiyorum. Bir firma olarak kendisi için doğru olanları yapıyor. Köşedeki bakkal ya da manav, farklı mı davranıyor. Kamuya hizmetmi ediyorlar. Microsoft eleştirisini eskiden beri anlamadım, hala da anlam veremiyorum.

Çevremde insanlar Word/Excel istediklerinde OpenOffice kuruyordum. Şimdi Libre Office kullanılabilir. Asgari ücretin bilmem kaç katı diye, gidip MS Office'i kaçak kullanmanın anlamı yok. Ücretsiz işletim sistemleri de var. Onları da tercih etmek mümkün. Bırakalım lisansları kaçak kullanmayı, bunu bir hak olarak görmek çok kabul edilebilecek bir durum değil.

- Kendisine söz hakkı doğmuş olabileceği için amstrader'in üyelik silme talebini dün akşam onaylamamıştık. Şu ana kadar foruma giriş yapıp, söz hakkını değerlendirmek istememiş olmalı. Üyelik silme işlemini onayladık. Şu andan sonra lütfen bu eski üyemizle ilgili yazmayınız.
« Son Düzenleme: Haziran 02, 2020, 10:41:59 ÖÖ Gönderen: LW3D » Logged

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #39 : Haziran 02, 2020, 11:19:49 ÖÖ »

Sayın LW3D sizi kınıyorum Shortlamı yazıyorsunuz. Biliyorsunuz ki kurallarımız gereği takım elbise ve mavi kravat şart. Bu yönetici olsa dahi kabul edilemez Sizi bu konu hakkında son kez uyarıyoruz Kahkaha Kahkaha Arkadaşlar olayları bu kadar büyütmeyi nasıl başarıyoruz ben anlam veremiyorum. Güne başlayıp nerede hata buluruz, nerede patlarım. Basit şeyler de bile hemen parlıyoruz. Burası ortak hobilerimiz için bir araya geldiğimiz, mutlu olmak için girdiğimiz bir forum. Ne siyasi ne ticari kaygılar için burada değiliz.(En azından kendi adıma) Bence konulara pozitif bakıp yapıcı olmakta fayda var. Hayatın her alanın da bu denli agresif tutumla davranmak çok yorucu bence. Bırakın bir yerde mutlu ve rahat olun / olabilelim. Bence burası onun için uygun bir yer. Ben kendi adıma elimden geldiğince bu forumun hobi kısmında kalıp, enerjimi bu yönde harcamayı tercih ediyorum. Gerisi tabiki sizin vicdanınızda kalmış bir durum.

* cgtr.jpg (34.81 KB, 600x305 - Görüntüleme: 355 kez.)
« Son Düzenleme: Haziran 02, 2020, 11:26:06 ÖÖ Gönderen: AmigaEsref » Logged

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #40 : Haziran 02, 2020, 11:23:22 ÖÖ »

MS Office'in öğrenciler ve akademisyenler için ÇOK uygun fiyatlı lisansları var.  Benzer şekilde Office 365 ev kullanımı için gayet uygun modellerle kullanılabiliyor.  İş için kullanıyorsanız zaten parasını veriyor olmanız gerekir, bugün gerçekten Excel gerektiren herhangi bir işin Office lisansı masrafını çıkartamıyor olması mümkün değil.  Bana bütün bu bahaneler komik geliyor.

Bu arada Office'in LibreOffice ve GoogleOffice gibi gayet uygun ve bedava alternatifleri de var.  İlla Exchange, Excel, Access kullanmanız gerekiyorsa ve lisansı ödeyecek parayı kazanamıyorsanız zaten yaptığınız işi bırakın.
« Son Düzenleme: Haziran 02, 2020, 11:25:23 ÖÖ Gönderen: appiah4 » Logged

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
LW3D
Yönetici

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #41 : Haziran 02, 2020, 12:07:56 ÖS »

@amigaesref: yanlış anlaşılmış olabilir. Aslında resmi iş günlerinde aşağıdaki gibiyim. Sadece tatil/karantina günlerinde şort...

- Kendi adıma sheets.google.com ve docs.google.com word/excel ihtiyacımda bana fazlasıyla yetiyor.

* ninja.jpg (42.14 KB, 600x305 - Görüntüleme: 327 kez.)

HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #42 : Haziran 02, 2020, 14:28:23 ÖS »

daha az zarar verir mi bilemem ama kms ile yakalanma ihtimalim 5 liralık keylerden daha az

önceleri hep farklı versiyonlar kullandım ama bu aşağıdaki en temiz ve hızlısı oldu benim için. windows 7'den sonrasını ve bilimum office versiyonlarını destekliyor

https://github.com/kkkgo/KMS_VL_ALL

Github için Open source olsun da krak olsun önemli değil herhalde, bir kaç başka krak, oyun loader gibi bir şeyler daha görmüştüm. İşleri yazılım ama başka yazılımcının kazancına mani olunmasında bir sakınca görmüyorlar yada haberleri yok.
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #43 : Haziran 02, 2020, 16:40:42 ÖS »

@HkRecai:

Github Microsoft'un biliyorsun değil mi?

HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #44 : Haziran 02, 2020, 17:08:18 ÖS »

wizofwor github Microsoft'un ve Loader, homebrew vs. uygulamalar barındırıyor biliyorsun değil mi ?

Github'ın ucundan biraz warez barındırmasından çok sahibini bilip bilmemem ilginizi çekmiş, ilginç bir yaklaşım.
Sayfa: 1 2 [3] 4 5   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: