Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımIndividual Comp'dan iki yeni ürün.
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Individual Comp'dan iki yeni ürün.  (Okunma Sayısı 8491 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 12, 2020, 16:15:14 ÖS »

Indivision AGA MK3 170EUR

MK2 üzerine 50€ koymuş.

http://wiki.icomp.de/wiki/Indivision_AGA_MK3

CA-PSU 75EUR
Bu ürün "çok çirkin" olmasına rağmen sıradan PSU 'ların sağlayamadığı birkaç teknik özelliğiyle dikkatimi cezbetmeyi başardı.
https://icomp.de/shop-icomp/en/produkt-details/product/ca-psu.html#filter=*

Bir de Amigalar bu PSU işiyle ilgili şu sayfayı incelemek isteyebilirsiniz.
http://wiki.icomp.de/wiki/Powersupply_FAQ

AmigaAmigaAmiga
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 12, 2020, 17:46:47 ÖS »

güç kaynağı iççin şunu diyim bir sürü laf iyi bir atx power suply bence 20 kat daha iyi olur
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 12, 2020, 18:51:13 ÖS »

güç kaynağı iççin şunu diyim bir sürü laf iyi bir atx power suply bence 20 kat daha iyi olur

Individual Computers'ta bu işlerin beyni olan Jens ATX PC power kullanımını kesinlikle tavsiye etmiyor
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 12, 2020, 19:34:24 ÖS »

Bir sürü doğru laf, iyi de olsa bir ATX 20 kat daha iyi olmaz. 😂

AmigaAmigaAmiga
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 12, 2020, 20:12:09 ÖS »

Bir sürü doğru laf, iyi de olsa bir ATX 20 kat daha iyi olmaz. 😂
elektronikten ne kadar anlıyorsunuz bilemiyorum ancak ancak voltajın iyi kötüsü olmaz voltaj voltajdır amper amperdir her ikisininde güvenlisi olursa daha güzel olur yaklaşık 2o yıldır atx power suplay'lar geliştiriliyor ondan öncesinde ise at power suply lerin geliştirilmesi vardı tüm dünyada yıllar içinde belkide milyarlarca atx power üretildi kulanıldı denendi hataları güncellendi daha iyi daha güvenli olsun diye sallıyorum belkide binlerce mühendis çalıştı üzerinde ve ürün haline getirildi şahsım adına bence atx power suply günümüz teknolojisinde güvenlik,sağlamlık,ucuzluk anlamında çok çok iyi bir yerdeler . şimdi çıkmış birileri ben power suply yaptım diye ortaya çıkıyor tamamen kendi kafasına göre tasarlamış üstelik fotoraflardan anladığım kadar 19 volt laptop adaptörlerinden konvert ettiği saçma sapan bir adaptörü atx güç kaynağı ile karşılaştıracak olsam ben 20 kat az demişim 100 kat demem gerekirdi keza diğerini güvenip kullanabilir-miyim bilemiyorum bu güç kaynağı evde yangına sebep olabilirmi kaçak yaparmı cihazımı bozarmı vs vs gibi sorular gelir aklıma diğer taraftan 20+ senedir geliştirilen atx power suply mi kullanırım kesinlikle 20+ senedir geliştirilen atx power suply kullanırım. Bence sizde cihazınızın güvenliği kendi güvenliğiniz için. 1-2 yıl sonra ne yapacağı garanti olmayan güç kaynaklarından uzak durun kendini yıllar içinde kanıtlamış güç kaynaklarını tercih edin.
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 12, 2020, 20:15:05 ÖS »

Individual Computers'ta bu işlerin beyni olan Jens ATX PC power kullanımını kesinlikle tavsiye etmiyor
Individual ın ne dediği beni bağlamıyor açıkcası bir üstte kendi düşüncelerimi yazdım siz istediğiniz gibi düşünebilirsiniz tabiki
AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 12, 2020, 21:50:21 ÖS »

elektronikten ne kadar anlıyorsunuz bilemiyorum ancak ancak voltajın iyi kötüsü olmaz voltaj voltajdır amper amperdir

@İbo1973 Ben o elektronikten anlamıyorum. Verilerle konuşabilirseniz o zaman anlamaya başlayabiliriz.

Aksi halde "düşünceleriniz" insanları yanlış yönlendirmesine sebep olabilir 20-30 yıllık cihazlarına mal olabilir derim.

AmigaAmigaAmiga
fakcakaya
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Temmuz 12, 2020, 22:53:02 ÖS »

Mk2 ile mk3 ün farkı nedir acaba?

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz 12, 2020, 23:51:34 ÖS »

elektronikten ne kadar anlıyorsunuz bilemiyorum ancak ancak voltajın iyi kötüsü olmaz voltaj voltajdır amper amperdir

@İbo1973 Ben o elektronikten anlamıyorum. Verilerle konuşabilirseniz o zaman anlamaya başlayabiliriz.

Aksi halde "düşünceleriniz" insanları yanlış yönlendirmesine sebep olabilir 20-30 yıllık cihazlarına mal olabilir derim.
istediğinizi düşünebilirsiniz yukarıda yazdıklarım çok olunca okumamışsınız belli orayı okursanız ne demek istediğimi anlarsınız diye düşünüyorum. paranızı boşa vermeyin malınızı ve canınızı boş yere  riske atmayın diye tavsiye ediyorum.
en son olarakta paşa gönlünüz ne isterse onu yapın derim.
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Temmuz 12, 2020, 23:59:38 ÖS »

Mk2 ile mk3 ün farkı nedir acaba?

Gördüğüm en büyük fark OSD eklenip bazı grafiksel ayarların oyundan çıkmadan yapılmasına olanak sağlamak. Ancak MK2 de MK3 de gereğinden fazla pahalı. Neredeyse çıplak A1200 parası. Bunlara birinin dur demesi lazım
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Temmuz 13, 2020, 14:08:33 ÖS »

Individual'ın ürünleri ezelden beri pahalıdır. Genelde kedi ciğere bakar gibi takip ediyordum. Yazdıklarım biraz bu psikolojinin etkisinde olabilir.

Indivision çok eski bir kart. Jens'ten yeni teknolojiyle güncellenmiş ucuzlatılmış bir versiyonunu beklerdim ama tam tersine daha pahalı bir versiyon çıkarmış. Power Supply konusunda da ibo'ya katılıyorum hem çirkin hem de acayip pahalı fiyatlanmış. En azından laptop adaptörünü kutusundan çıkarıp, ilave devre kartıyla beraber yeni bir kutuya koyabilirmiş. İlla ayrı tutacaksa da, laptop adaptörünü birlikte satmasına gerekek yokmuş.

Individual'a puanım sıfır, sıfır, sıfır.

AmigaFUN
Deneyimli

MC68060 inside!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Temmuz 13, 2020, 14:35:48 ÖS »

Belki ileride geçmişte de yaptığı gibi MK3cr çıkartır bakarsınız. Adam resmen bir şekilde dibini sıyırıyor piyasanın. Sonuçta niş pazar ve ürün.

AmigaAmigaAmiga
Wizarda
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Temmuz 13, 2020, 15:02:33 ÖS »

O kartuş kutusuna benzeyen şeyin içinde olabilecek tek şey, iki tane amperi yüksek step down devre.
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Temmuz 13, 2020, 15:05:59 ÖS »

O kartuş kutusuna benzeyen şeyin içinde olabilecek tek şey, iki tane amperi yüksek step down devre.

içinde büyük ihtimalle pico-psu ya da benzeri bir şey var.

jens uzun zamandır güç ile ilgili sorunlarda dc-dc güç kaynaklarını önerdiğini yazıyordu.

haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Temmuz 13, 2020, 16:14:47 ÖS »

Yıllarca kasa içinde Powerpcli 1200 kullandım. O zamanlar AT standardı vardı. Bir o kadar da aynı güç kaynağını Amiga 600 ile kullandım. Önemli bir nokta hattan gelen kablonun toprak hattını shield pinine bağlamak olası parazitlenmeleri engelliyor.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: