Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeProje Alım/Satım (Moderatörler: wizofwor, i_r_on, yavuzg, simon, Metallic, eins)Pi 1541 Zero şimdi Epyx Fast Load kombo seçeneğiyle - Tamamlandı
Sayfa: 1 ... 6 7 [8]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Pi 1541 Zero şimdi Epyx Fast Load kombo seçeneğiyle - Tamamlandı  (Okunma Sayısı 47528 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 30, 2020, 23:59:26 ÖS »

Merhaba,

Sinan(@fort_apocalypse) hocamın tasarladığı Pi 1541 Zero + Epyx Fast Load kombo kartuş için satış başlığıdır. Hat ile ilgili detaylı bilgi için:
https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=18148.0

Notları okuduktan sonra önsipariş verebilirsiniz.

Notlar:
1. Projeye Raspberry Pi Zero, Micro SD kart ve güç adaptörü dahil değildir.

2. Pi 1541 + Epyx Fast Load kombo kartuş, Commodore'a takılırken Pi Zero'ya dışarıdan herhangi bir adaptör (güç kaynağı) kesinlikle bağlı olmamalı! Kişisel cihazlarınızın güvenliği tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.

Ürettiğim hat ve kartuşları hem ürettikten sonra, hem göndermeden önce çok kez ve uzun süreli test ediyorum. Yine de teslimattan sonra sorun olması halinde kesinlikle iade edebilirsiniz. Bunun haricinde ileride bir sorun oluşursa elimden geldiğince destek sağlamaya çalışırım.

3. Pi 1541 Zero+Epyx Fast Load kombo kartuş, gücünü kartuş portundan alıyor. C64'ün sağladığı akım Pi Zero dışı bir modele yetmeyecektir. Dolayısıyla kartuş portuna takılıyken sadece Pi Zero modelleriyle kullanıma uygundur.

4. Kutu kullanacaksanız, bana bildirirseniz o kutuya uygun şekilde üretirim. Yeni kombo kartuşların boyutu öncekilerden bir miktar farklı. Bu yüzden 3d baskı almadan önce hazır modelleri modifiye etmeniz gerekecektir.  

Pi 1541 Zero + Epyx Fast Load Combo - 120 TL 140 TL

Güncel Liste - Tamamlandı
1. Let - +$ - Teslim edildi
2. runal - +$ - Teslim edildi
3. DoctorCPC - +$ - Teslim edildi
4. lunarstrain - +$ - Teslim edildi
5. Barış Yeni - +$ - Teslim edildi
6. merty - +$ - Teslim edildi
7. hakkan - +$ - Teslim edildi

-----------------------------------------------------
2. Parti - Tamamlandı

Teslim edilenler: @Kaan Akkurt, @coskund, @ksercan5, @wolfiem, @raltay, @emredk, @sinanyildiz, @suleymancanan, @metaone, @sitkisiyrik, @Witchdoktor, @WildLord

Bekleyen: @Solomon
-----------------------------------------------------
1. Parti - Tamamlandı

Teslim edilenler: @Witchdoctor, @WildLord, @Voltron, @Barış Yeni, @Runal, @Savagery, @Pofpor, @kaizen71, @sinanyildiz
« Son Düzenleme: Şubat 25, 2022, 22:17:29 ÖS Gönderen: Feandreu » Logged
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #106 : Şubat 25, 2022, 20:12:21 ÖS »

Ne zaman yaptınız, ne zaman sattınız, ne zaman bitti? Geç kalmışım Kahkaha

Ben almışım demek, ilk listede var. Yukarıdaki mesajı görünce paniklemiştim bir an
Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #107 : Şubat 25, 2022, 23:03:41 ÖS »

@commander64, Epyx Fastload olanlar çok hızlı tükendi =) Fastload kartuş özelliği olmayan ufak devrelerden elimde halen var aslında ama pi zero fiyatları oldukça yükseldi ve kolay kolay bulunmuyor.

@witchdoktor, sizde hem pi1541 hem de pi1541+Epyx fastload combo olması lazım.
pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #108 : Ağustos 02, 2023, 20:40:51 ÖS »

Merhaba arkadaşlar. İlk Commodore 64 'ümü geçen hafta aldım. 3 yıl önce buradan pi 1541 almışım. Bir kenarda dursun demiştim. Raspberry pi zero alıp sürücüyü tamamladım. Ancak oyun yüklemeyi yapamıyorum. Yardımcı olur musunuz? sd kart içindekiler mi yanlış? yoksa klavyeden yanlış birşeyler mi yapıyorum?

Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #109 : Ağustos 02, 2023, 21:12:46 ÖS »

Merhabalar,

Öncelikle yeni C64'ünüz hayırlı uğurlu olsun =)

Benim veya Remzi hocamın paylaştığı dosyaları SD kartın ana dizinine açtıysanız, o konuda başka bir şey yapmanıza gerek yok. Zaten küçük ekrana görüntü gelmiş, o kısımda bir problem olduğunu sanmıyorum.

Dosyalardan ayarı değiştirmediyseniz C64, pi1541 takılıyken ilk açıldığında fb64 otomatik olarak yükleniyor.
Önce:
LOAD"*",8
Ready yazısını gördükten sonra:
RUN
yazarsanız browser'ın açılması gerek.

Bir de pi1541 disket sürücü gibi çalışıyor ekranda disketi seçtikten sonra 1 no'lu tuşla disketi sürücüye takıyorsunuz(mount)
Daha sonra
LOAD"*",8 -> Disket imajındaki yüklenebilir ilk programı yükler
RUN -> Çalıştırır

LOAD"$",8 -> Disket imajındaki dosyaların listesini yükler
LIST -> Listeyi ekrana yazdırır
LOAD"Dosyadı",8
RUN
şeklinde çalıştırabilirsiniz.

Oğuz hocam bu arada ekranın altındaki balonlu poşeti kargolarken esnemesin diye koymuştum onu çıkarın isterseniz.

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #110 : Ağustos 02, 2023, 21:13:57 ÖS »

http://www.load64.com/smf/index.php?topic=100.0

http://www.load64.com/epyx/

pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #111 : Ağustos 02, 2023, 21:30:22 ÖS »

"Run" komutunu yazmamışım acemilik işte. Teşekkürler. Elimdeki bütün romlar .t64 formatında. Sanırım bu sürücü bunları çalıştırmıyor. Archive.com'a baktığımda ise paylaşılanlar .crt formatında. .d64 romlarını tam olarak bulabileceğim kaynak var mı? Ya da .t64 dosyalarını .d64'e çevirebiliyormuyuz?

Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #112 : Ağustos 02, 2023, 21:50:07 ÖS »

şu işini görür

https://disk.yandex.com.tr/d/F14Jpu3uB5O2CQ

"Run" komutunu yazmamışım acemilik işte. Teşekkürler. Elimdeki bütün romlar .t64 formatında. Sanırım bu sürücü bunları çalıştırmıyor. Archive.com'a baktığımda ise paylaşılanlar .crt formatında. .d64 romlarını tam olarak bulabileceğim kaynak var mı? Ya da .t64 dosyalarını .d64'e çevirebiliyormuyuz?

pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #113 : Ağustos 02, 2023, 21:53:08 ÖS »

Merhabalar,

Oğuz hocam bu arada ekranın altındaki balonlu poşeti kargolarken esnemesin diye koymuştum onu çıkarın isterseniz.

Ekran çok sallanıyor. Yanlışlıkla eğilir ya da kırılır diye  Altına poşeti sıkıştırdım. Isınma ihtimaline karşı çıkarıp kağıt koydum şimdilik. Keşke zamanında kutu da yapsaymışsınız.

Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #114 : Ağustos 02, 2023, 22:06:32 ÖS »

Teknik imkansızlıklar, ben de 3d kutuyu Kaan hocamdan almıştım o zaman =)

Pi1541'e *.t64 desteği gelmişti diye hatırlıyorum. Şu an vakit olarak çok sıkıntı yaşıyorum, fırsat bulur bulmaz deneyip paylaşacağım.

pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #115 : Ağustos 02, 2023, 22:16:00 ÖS »

şu işini görür

https://disk.yandex.com.tr/d/F14Jpu3uB5O2CQ

Teşekkürler.

Sayfa: 1 ... 6 7 [8]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: