Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PTT'de ne oluyor?  (Okunma Sayısı 4512 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 19, 2020, 21:01:57 ÖS »

Gerek posta gerek kargo tarafında bir anormallik var, 25 Ekim'de yurda giren bir yurtdışı postamın o günden beri tek bir takip kaydı yok, "Turkey arrived at facility" diye kaldı.  PTT kargo deseniz ayrı bir alem, 5 Aralık'ta Gölcük'ten verilen kargom ancak 12 Aralık'ta Kadıköy'e vardı, 15 Aralık'ta Cihet listesine eklendi ama gelin görün ki halen dağıtıma çıkmadı.

Sanırım pandemi nedeni ile postacı/kargocu kalmadı?  Ya herkes hasta ya da hastalanma korkusundan istifa etti gitti diye tahmin ediyorum.  Var mı bilgisi olan?

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Davlf1
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 19, 2020, 21:08:54 ÖS »

Onlar da konkordato ilan etmişlerdir  .P

Sonī Kabushiki-Kaisha
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 19, 2020, 21:12:09 ÖS »

Dönüşümlü çalışma var sanırım. Personel azlığı nedeniyle aksama oluyordur.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
pofpor
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Aralık 19, 2020, 21:29:28 ÖS »

Bir süredir yurtiçinden beklediğim paketler için "adresinizde bulunamadığınız için paketiniz ....... PTT şubesine götürülmüştür. Lütfen şubeden alınız" mesajı geliyor.

appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 19, 2020, 21:45:44 ÖS »

Bir süredir yurtiçinden beklediğim paketler için "adresinizde bulunamadığınız için paketiniz ....... PTT şubesine götürülmüştür. Lütfen şubeden alınız" mesajı geliyor.

Evet bunu yapıyorlar, evde olduğum bir gün için bu notu alıp ana dağıtım merkezine gittiğimde yüzüme direk olarak yetişemedikleri için cihet alan dağıtımcıların gün sonunda dağıtamadıkları paketler için direk bu mesajı gönderdiğini söyledi.

Ben de mesaj bana sabah 10'da geldi dedim.  Adam güldü ve o gün gitme ihtimali olmadığını düşündükleri paketleri cihet alır almaz bulunamadı diye sisteme giren dağıtıcılar olduğunu söyledi.  Ona oldukça komik gibi gelmişti bu durum, sizce komik mi dedim, o da biraz akıllı olsalar gün sonunu beklerlerdi ona güldüm dedi.

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
lunarstrain
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 19, 2020, 21:53:44 ÖS »

14.12 ve 15.12'de Kartal posta dağıtıma gelen paketlerim o günden beri PTT iş yerinde bekliyor olarak işaretli, hiçbir hareket görmüyor. Aliexpress'te ise postane girişi olarak bu ibareler kabul edildiği için teslim onay süremi doldurmuş oldum. 15 gün içerisinde dispute açabilirmişim ancak.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Aralık 19, 2020, 22:32:25 ÖS »

Daha önceki tüm dağıtıcı arkadaşlarla muhabbetimiz vardı. Bu nedenle olsa gerek, gelmeyen paketim olmadı. En son dağıtıcı arkadaş askere gideceğim demişti... Gitmiş demek ki. Yeni dağıtıcı kimse direkt PTT şubesine bırakıyor. İş yeri, sabahtan akşama iş yerindeyiz, yerinde bulunamadı diyor...16:52'de...

fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Aralık 19, 2020, 22:43:22 ÖS »

Bakırköy PTT önünde bazen 40-50 kişilik kargo sırası oluyor, kış günü bir saatten fazla sokakta beklemek gerekiyor. Mecbur değilsem gidip orda sıra beklemek istemem.

Eğer bu durum genelleşirse; E-ticaret firmalarından PTT kargoyu tercih edenler bu gibi bir uygulamadan zarar edebilir.

atakantas
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 19, 2020, 22:55:44 ÖS »

Devlet daireleri genelde bu halde.Vergi daireleri de çok farklı değil malesef.İşler yürümüyor.Tıkanmış durumda.

AMIGA 1200 | GVP A1230 TURBO+ JAWS II | 20 MB RAM | INDIVISION AGA MK2CR | 3.9 ROM | 32 GB CF
AMIGA 500 | VAMPIRE V500 V2+ | GOTEK | 2 MB CHIPRAM | HDMI520 |
C64 BREADBIN | 1071 CRT| 1541 | IRQHACK64
ZeldaZonk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 20, 2020, 00:15:39 ÖÖ »

14.12 ve 15.12'de Kartal posta dağıtıma gelen paketlerim o günden beri PTT iş yerinde bekliyor olarak işaretli, hiçbir hareket görmüyor. Aliexpress'te ise postane girişi olarak bu ibareler kabul edildiği için teslim onay süremi doldurmuş oldum. 15 gün içerisinde dispute açabilirmişim ancak.
Ben Kartal'da oturuyorum. Kartal posta dağıtıma kısa mesafedeyim. Bana bile oradan gelmesi 1 hafta sürüyor nromal günde. Kartal posta dağıtım denen yer bir karadelik. PTT hem devletle anlaşması olan hem yurtdışı posta dağıtımı işini almış hem yurtiçi dağıtımı olan bir firma. Trafik cezası dahi ptt ile geliyor. Dolayısıyla diğer kargo firmalarına göre çok daha büyük bir iş yükleri var. Bunun yanında fiyatlarıyla tercih sebebi olmaları ve  pandeminin de etkisini hesaba kattığımızda akıl almaz bir hacme ulaşıyor günlük iş. Aksamaması anormal olur. Kartal postadağıtıma giren çıkan arabanın haddi hesabı yok. Özel firmalar bazı ilçelerde "sınıra ulaştık" diyerek şubelerinde kargo alımını durdurmaya başladı. Maddi geliri düşük ailelerin ikamet ettiği ilçelerin ikinci el alım satımına(özellikle kıyafet göze çarpacaktır) ve internetteki kampanyalara/fırsatlara yönelimi nedeniye şubelerin gönderi kabul etmemesi durumu bu ilçelerde daha iyi gözlemnlenebilir. Yanlış bilmiyorsam Avrupa yakasında bu durum daha da fazla. Ayrıca Fatih gibi mesai saatlerinde hem yerli hem göçmen nüfusun patlama yaşadığı ilçelerin tek başlarına yarattığı iş yükü geri kalan dengeyi tek başına bozabilir hale gelmeye başladı. Fatihte sıradan bir ptt şubesinde metrelerce kuyruk, kuyrukta bekleyen bir sürü göçmen ya da yerli görebilirsiniz. Dengeler değişik, durumlar karışık kısaca. Ben bu işten anlarım diyen durmasın, kargo firması kursun.
Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Aralık 20, 2020, 00:27:32 ÖÖ »

Ankara için de benzer durum geçerli. Şehir içi kargolar dahi bir süre bekliyor. Şehir dışına gönderdiğim kargoların yerine ulaşması ise bi 4-5 gün sürüyor. Bu hafta gönderdiğim kargolardan iki tanesi şubeye yönlendirilmiş.
lunarstrain
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Aralık 20, 2020, 00:30:45 ÖÖ »

Ben Kartal'da oturuyorum. Kartal posta dağıtıma kısa mesafedeyim. Bana bile oradan gelmesi 1 hafta sürüyor nromal günde. Kartal posta dağıtım denen yer bir karadelik. PTT hem devletle anlaşması olan hem yurtdışı posta dağıtımı işini almış hem yurtiçi dağıtımı olan bir firma. Trafik cezası dahi ptt ile geliyor. Dolayısıyla diğer kargo firmalarına göre çok daha büyük bir iş yükleri var. Bunun yanında fiyatlarıyla tercih sebebi olmaları ve  pandeminin de etkisini hesaba kattığımızda akıl almaz bir hacme ulaşıyor günlük iş. Aksamaması anormal olur. Kartal postadağıtıma giren çıkan arabanın haddi hesabı yok. Özel firmalar bazı ilçelerde "sınıra ulaştık" diyerek şubelerinde kargo alımını durdurmaya başladı. Maddi geliri düşük ailelerin ikamet ettiği ilçelerin ikinci el alım satımına(özellikle kıyafet göze çarpacaktır) ve internetteki kampanyalara/fırsatlara yönelimi nedeniye şubelerin gönderi kabul etmemesi durumu bu ilçelerde daha iyi gözlemnlenebilir. Yanlış bilmiyorsam Avrupa yakasında bu durum daha da fazla. Ayrıca Fatih gibi mesai saatlerinde hem yerli hem göçmen nüfusun patlama yaşadığı ilçelerin tek başlarına yarattığı iş yükü geri kalan dengeyi tek başına bozabilir hale gelmeye başladı. Fatihte sıradan bir ptt şubesinde metrelerce kuyruk, kuyrukta bekleyen bir sürü göçmen ya da yerli görebilirsiniz. Dengeler değişik, durumlar karışık kısaca. Ben bu işten anlarım diyen durmasın, kargo firması kursun.

Yeri biliyorum, ben de Soğanlık'tayım. Bir defasında pandemi öncesinde bekleyen ürünümü almak için bizzat gitmiştim. İçeride hiçbir kalabalık yoktu, 5-6 memur vardı ama hepsi benden kaçıyordu. Birine soruyorum içerideki ikinci masadaki arkadaş sizin oraya bakıyor diyordu. İçeri gidiyorum, 4 masa var ama kimse oturmuyor, geri çıkıyorum ama beni oraya gönderen adam yok olmuş, bir başkasını görüyorum o da bana başka odanın başka masasını gösteriyor, gitmeden içerisini görüyorum neyse ki de diyorum ama orada kimse yok, ki diyene kadar adam tüymeye başlamış bile, 4 adım ötede, koşarak yakalıyorum, kaçamıyor benden de neyse beraber gidiyoruz odaya. Sonra zorla arama tarama faaliyetleri neticesinde bir memurun aklına postacıyı aramak geliyor, o da posta bende, bir ara getireceğim diyor. Ben de geldiğim yolu geri dönüyorum. Bir saat sonra postacı arıyor abi sen evde yoksun diyor, nasıl yokum ben evdeyim diyorum, valla geldim falan, dur kaçma iniyorum aşağı diyorum, ha tamam buldum evdeymişsin diyor, şaka gibi. Neyse, işte o günden beri postalarımı iş adresime yollatıyordum, Ataşehir posta dağıtım bir nebze daha iyiydi. Ama pandemi sonrası evden çalışmaya başlayınca işim yine Kartal'a düştü, yine sorun. Bu pandemi ortamında da nasıl giderim oraya, o kadar memurun peşinde nasıl koşarım bilmiyorum.

İşin enteresan yanı, geçen hafta pazar günü başka aliexpress gönderimi teslim ettiler, gözlerime inanamadım. Herhalde işini iyi yapmaya çalışan bir postacı denk geldi o hafta, bu haftakiler başkaları sanırım.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Aralık 20, 2020, 12:00:02 ÖS »

Yılbaşına yaklaştıkça kilitlenmeler artar diye tahmin ediyorum. Burada Ptt normal istikrarında devam ediyor. Erken getirmiyor ama aralığı belli 1 hafta içinde kargom gelmiş oluyor.

Uygun olduğu için her gittiğimde bende uzun kuyruklar görüyorum Ptt'nin önünde. Diğer firmalarla normal gönderici için yarı yarıya geliyor. Online satış sitelerinden gönderim yapmadığınız sürece diğer firmalar pahalıya denk geliyor.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Ranthor
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Aralık 21, 2020, 11:55:38 ÖÖ »

Ben Kartal'da oturuyorum. Kartal posta dağıtıma kısa mesafedeyim. Bana bile oradan gelmesi 1 hafta sürüyor nromal günde. Kartal posta dağıtım denen yer bir karadelik. PTT hem devletle anlaşması olan hem yurtdışı posta dağıtımı işini almış hem yurtiçi dağıtımı olan bir firma. Trafik cezası dahi ptt ile geliyor. Dolayısıyla diğer kargo firmalarına göre çok daha büyük bir iş yükleri var. Bunun yanında fiyatlarıyla tercih sebebi olmaları ve  pandeminin de etkisini hesaba kattığımızda akıl almaz bir hacme ulaşıyor günlük iş. Aksamaması anormal olur. Kartal postadağıtıma giren çıkan arabanın haddi hesabı yok. Özel firmalar bazı ilçelerde "sınıra ulaştık" diyerek şubelerinde kargo alımını durdurmaya başladı. Maddi geliri düşük ailelerin ikamet ettiği ilçelerin ikinci el alım satımına(özellikle kıyafet göze çarpacaktır) ve internetteki kampanyalara/fırsatlara yönelimi nedeniye şubelerin gönderi kabul etmemesi durumu bu ilçelerde daha iyi gözlemnlenebilir. Yanlış bilmiyorsam Avrupa yakasında bu durum daha da fazla. Ayrıca Fatih gibi mesai saatlerinde hem yerli hem göçmen nüfusun patlama yaşadığı ilçelerin tek başlarına yarattığı iş yükü geri kalan dengeyi tek başına bozabilir hale gelmeye başladı. Fatihte sıradan bir ptt şubesinde metrelerce kuyruk, kuyrukta bekleyen bir sürü göçmen ya da yerli görebilirsiniz. Dengeler değişik, durumlar karışık kısaca. Ben bu işten anlarım diyen durmasın, kargo firması kursun.

Zamanında subaru için aldığım 99 dolarlık obd kablosu kayboldu kartal'da
içime bu kadar oturan birşey olmamıştır
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Aralık 21, 2020, 12:10:41 ÖS »

PTT sayesinde bedava filtre kahvem oldu

Hepsiburada'dan filtre kahve almıştım. 5 gün teslim şubesinde beklettiler.
Buraya geldi bir 5 günde burda bekledi.
Kayınpderin hastalığıyla uğraştığımız için pek ilgilenemedim.

Eve geldiğimde hepsiburadaya ulaştım.
Ne yapmamızı istersiniz, iade, hediye çeki vb. dediler.
Ben iade dedim.
Aradan 1-2 saat geçmeden PTT'den mesaj geldi.
Paketiniz teslim edilecek diye. Dedim, hepsiburada fırçayı bastı getirecekler.
Hepsiburadaya baktım paket teslim edildi görünüyor.
Ertesi gün paket geldi. Teslim aldım.
Aradan 1 saat kadar geçti.
Hepsiburada para iadeniz yapıldı mesajı gönderdi.
Dedim napıyor bunlar.
Ulaştım, bakın böyle böyle oldu. Paketi teslim aldım, para iade edildi.
Ödemesini yapayım. Gerek yok dediler. Paket ne olacak dedim. Sizde kalsın dediler..

Hepsiburada' dan hiç beklemediğim bir davranıştı. Çok şaşırdım.

Bir hafta kadar önce de telefon aldım. Dedim PTT bir 10 gün daha bekletse, bunu da bedavaya getirsek.
Havanı alırsın der gibi 2 günde elime ulaştı telefon. Kahkaha

« Son Düzenleme: Aralık 21, 2020, 12:13:16 ÖS Gönderen: cdemir » Logged

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: