Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbet1998-99da başlayıp yıllarca devam eden PCden karışık kaset çekme akışım
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 1998-99da başlayıp yıllarca devam eden PCden karışık kaset çekme akışım  (Okunma Sayısı 9425 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mart 21, 2021, 01:51:11 ÖÖ »

1998 yılında bazı fedakarlıklar yaparak bir walkman'e sahip olmuştum (resimdeki model). Taşınabilir müzik o dönemlerde zaten büyük bir olay olmasının yanı sıra benim gibi gün içinde saatlerce yürüyen biri için ekstra önemliydi.  Bulunduğum ilçe ise müzik kaseti çeşitliliği bakımından biraz zayıf olduğu için ancak kafa dengi bazı kasetçilere ücreti karşılığına sevdiğimiz müzikleri çektirebiliyorduk. 1 yıl geçmeden babamı bezdirerek aldırdığım PC'im benim için bu çözümün bir parçası olacaktı.

Tabi ki amacım karışık kasetler çekmek değildi ilk etapta ama Pc elime geçer geçmez bu işi nasıl hallederiz diye düşünmeye başladım. Başlarda arkadaşımın DUAL marka deck sistemini kullandım bir müddet. Kullandığım yöntem çok evrensel olmasına karşın örneğini henüz görmediğim için , ben kendimi PCden DECK sisteme kayıtın mucidi olarak görüyordum. Bu fikri de arkadaşım benden yardım istediğinde problemini çözmeye çalışırken akıl etmiştim. Bir keresinde seti temizlik için komple kablolarından ayırmış ve yeniden kurarken istediği sonucu alamamıştı. Ben de yardımın sırasında TUNER denen radyo katından kayıt yapabiliyorsa radio in yazan yere PC bağlasak PCden de kayıt yapar diye düşündüm.

Fakat hem arkadaşım biraz tedirgin oluyordu bu işlemden hem de 15 km öteye bisiklete mini tower kasa sarılıyken gitmek pek de keyifli olmuyordu.  Ben de bi yandan farklı seçenekler aramaya başladım. Bu sırada halamların sadece radyosu çalıştığı için hiç el sürülmeyen bi köşeye terk edilmiş goldstar müzikseti geldi aklıma. İncelemem sonucu LINE IN girişini görünce "ben bunu tamir ettirip kullanabilir miyim?" sorusunu soracak cesareti topladım. "Tabiii" idi cevap.   Böylece halamların müzik setini de tamir ettirerek geçici olarak envanterime katmıştım... gerçi ben geçici olduğunu sonra anladım ama neyse.

Böylelikle kendi evimde winampta hazırladığım ve 30 dklık playlistleri 60lık kasetlerin birer yüzlerine çekebiliyordum. Kaset tercihi olarak başlarda maxell sonraları ise asla vazgeçmemek üzere TDK CDing2 ye geçmiştim. fx173 model basit walman'imin çok sevdiği bir kasett bu 🙂 SON.

*  (70.54 KB, 548x807 - Görüntüleme: 945 kez.)

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2021, 14:31:16 ÖS »

Coğrafi olarak zor koşullarda epey şey başarmışsın aslında, imkanların ciddi kısıtlı olduğu yıllar. Ben o yıllarda msx ve c64 aşkımı sürdürmeye devam ediyor kasetleri de bu amaçla kullanıyordum. Evimizde markasını bile hatırlamadığım radyolu çift kaset çalarlı bir müzikseti vardı ve ben onu oyun kasetlerini kopyalamak msx'e oyun yüklemek gibi amaçlar için kullanıyordum. İlk walkman'i mi abim getirmişti yanılmıyorsam kırmızı renkli bir walkmandi. Markasından emin değilim. Sertap Erener sakin ol ve Levent Yüksel Med cezir orjinal kasetleri vardı onları dinlerdim. Tabii pil alma şansım olursa.. Zaten pillerde çok dayanmazdı.

Ne olursa olsun, kısıtlı imkanlar , yokluk vs'de olsa güzel yıllardı. Belki çocukluk gençlik güzeldi..

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
hakdead
Deneyimli

Other computers play, Amiga kill!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 21, 2021, 14:54:38 ÖS »

Benzer şeyleri ben de yaptım.  Dinlediğim tarz olarak piyasada orijinal albüm bulmak çok zordu (death metal, black metal, grindcore vs.). o yıllarda audiogalaxy'nin çıkmasıyla artık uluslararası metal piyasasında ne çıkarsa edinebiliyordum. dial-up bağlantı ile 128kbps bir albümü indirmek tahmini olarak 3-4 saat alıyordu ki bazen dosyalar için kaynak bekliyorduk günlerce belki haftalarca... Neyse ki kısa bir süre sonra internet hızının artışı, benzer şekilde müzik paylaşımları artınca rahata erdik. Underground müzik piyasasını gerek forumlar gerek gruplar ve yapımcı şirketlerle mailleşerek çok daha rahat takip edebilir hale gelmiştik.

Şu an undergound müzik dinleyen gençlerde en fazla kızdığım olay artık bütün her şey ellerinin altında iken bile facebook veya sosyal medya üzerinde ben "X grubunu çok severim bana bu tarza yakın gruplar önerir misiniz?" diye saçma sorular sormaları...

Ne günlerdi beee, hala daha kasetlerimi cdlerimi atmadım ki çok fazla da değer kazandı son zamanlarda

Amiga 1200 3.1 rom + fast ata mk3 + Blizzard 1260 50mhz + 128 mb ram + 60 gb 2.5 ide + pcmcia cf reader + pcmcia ethernet
Amiga 3000 3640/25 mhz 2 Chip 8 Fast + 10 gb scsi
Let
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 21, 2021, 15:05:54 ÖS »

Benim gençlik kasetlerim hep duruyor. Bazen takıp dinliyorum. Radyo kayıtları var number one fm yanlışlıkla cd yi yanlışlıkla durduyorlar şarkıyı baştan çalıyorlar oldukça komik.

Benim de soundblaster 16 bağlı idi hep denon anfime ama benim için taşınabilir medya olarak kasetçalar devri kapanmıştı discman devri başlamıştı.
atlantis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mart 21, 2021, 15:10:26 ÖS »

Walkman benim için vazgeçilmezdi bir zamanlar. Üniversitede öğrenci iken zar zor bir Sont walkman almıştım. Müthiş ses veren kulaklığı ve stereo mikrofonu ile ses kaydı yapabilen kendi kendine kaset döndüren müthiş bir aletti. Halende duruyor. Kasetlerim var vermeye atmaya kıyamadığım.
Commodore zamanlarında her şey daha zor ama güzeldi.

Truva Linux
http://www.truvalinux.org.tr
http://retromiga.blogspot.com
--------------------------------
Banana ARM Türkiye Destek Sitesi
https://www.bananapi.gen.tr
Feandreu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 21, 2021, 16:09:25 ÖS »

Güzel anılar Cengiz abi, hem karışık hem orjinal kasetlerim duruyor halen. Bi de deck'e mikrofon bağlayıp bazı kasetlerin üzerine kayıt yapmıştım. Halk pazarından kopya cd alıp, cd'den kasede aktardığım da oluyordu.
Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mart 21, 2021, 16:24:12 ÖS »

Daha önce şöyle bşr yazı okumuştum.

"Oğlum bana sordu:
"Baba siz daha önce nasıl yaşadınız"?
"Nasıl yani" nedim
Teknolojiye erişim yok,
Uçak yok,
İnternet yok,
Bilgisayar yok,
Gösteri yok,
TV yok,
Klima yok,
Araba yok,
Cep telefonu yok”...
Bak oğlum
"Biz, 1960-1980 arasında doğan insanlar Allahın sevgili kullarıyız...
Hayatımız gerçek bir kanıtdır;
Oynarken ve bisiklete binerken, kask takmadık.
Okuldan sonra akşama kadar sokakta oynardık. Hiç televizyon izlemezdik.
Hafta sonu kurs tu bilmem neydi yoktu. Hafta sonumuzu doku dolu yaşadık çocukça.
Biz kursa falan gitmedik ama yine de doktor olduk mühendis olduk polis olduk kısacası hepimiz birer meslek sahibi olduk.
İnternet arkadaşlarıyla değil gerçek arkadaşlarla oynardık.
Susadığımız zaman, şişelenmiş su değil, musluk suyu içerdik.
Aynı bardağı dört arkadaşla paylaştığımız halde hastalanmazdık.
Anne babamız bizi sağlıklı tutmak için hiçbir zaman ek gıda takviyeleri, vitaminler vermezlerdi.
Çünkü biz sizin gibi mısır gevreğiyle hamburgerle değil tarhana çorbasıyla ev yapımı erişte ile büyüdük.
Bizim zamanımızda meyve suyu yoktu, annemizin yaptığı erik marmeladına su katar doğal meyve suyu yapardık.
Kendi oyuncaklarımızı kendimiz İcat eder ve onlarla oynardık.
Ailemiz zengin değildi. Bize mal mülk değil, sevgi verdiler. Bir zeytini iki lokmada yerdik tad alırdık siz 10 çeşit peynirin hiçbirisini beğenmezsiniz.
Cep telefonlarımız, DVD'lerimiz, oyun istasyonumuz, XBox'ımız, video oyunlarımız, kişisel bilgisayarlarımız, internet sohbetimiz olmadı - ama bizim gazoz kapağıyla oynadığımız dikme miz vardı. 5 te devre 10 da biten 3 kornerin bir penaltı olduğu mahalle maçlarımız vardı.
Arkadaşımızın evini davet olmadan istediğimizde ziyaret eder ve onlarla birlikte eğlenerek yemek yerdik.
Senin dünyandan çok farklı olarak bütün akrabalarla iç içe yaşar, aramızda sıkı bağlar olurdu.
Çektiğimiz fotoğraflar siyah beyazdı ama renkli anılarla dolu idi.
Biz kendine has, anlayışlı bir nesiliz, çünkü biz ebeveynlerinin söylediğini dinleyen son nesiliz.
Ayrıca, çocuklarını dinleyen ve dikkate alan ilk nesiliz.
Ve sizler yaşındayken asla var olmayan bir teknolojiyi nasıl kullanacağınız konusunda size yardımcı olabilecek kadar zeki olan da biziz !!!
SINIRLI sayıda üretildik...
Bu yüzden;
Bizden keyif alın,
Bizden öğrenin,
Dünyadan yok olmadan önce,
Her şeyi ve herkesi sevin.."

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
hakdead
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 21, 2021, 18:32:16 ÖS »

Bir de şu geldi aklıma; bir arkadaş kaset alırdı elden ele dolaşıp kopyalardık hemen.  Bazen elimizdeki kaset orijinalden sonraki 8-10. kopya olurdu, müzik kalitesi nasıl leş ama keyifden yenmezdi Kahkaha . Sonra cd piyasaya girince hepsinin temiz kayıtlarını dinlerken oha lan der kalırdık. O ruh ne yazık ki kalmadı artık. Güzel ve yeni bir albüm bulabilmek için ne kadar uğraşırdık, tam anlamıyla yokluktu hele hele İzmir gibi bir yerde...

Amiga 1200 3.1 rom + fast ata mk3 + Blizzard 1260 50mhz + 128 mb ram + 60 gb 2.5 ide + pcmcia cf reader + pcmcia ethernet
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Mart 21, 2021, 18:55:51 ÖS »

Konakta stüdyo ümit’te plaktan ilk kayıt daha pahalı olurdu.
Stairway to heaven’ı cd’den tısssslamasız ilk dinlediğim günü unutamam 😃
Arkadaşlarla metal hammer dergi ve kaset takasları, C64’ü olmayan arkadaşların  oyun oynamaya gelecekleri gün quickshot 2 turbo’yu saklayıp c64’le verilen elde nasır ve kolda ağrıya sebep olan dandik joystick’le oyun oynamak.
Şimdikine göre hayat çok daha yavaş akardı ama güzel günlerdi.
hakdead
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mart 21, 2021, 19:00:00 ÖS »

Stüdyo Ümit gururumuz Niyazi abimiz. Hala daha Wizard tekstil olarak işe devam etmekte. Manevi değeri yüksek reklam kuşağına da girmiş olalım...

mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mart 21, 2021, 19:09:46 ÖS »

Denizatı, rainbow, tatoo, kybele, mavi, punta’ya takıldığım seneler. Karşıyaka’da o yıllarda sağlam mekan olmadığı içim okul çıkışı hemen hemen her gece takıldığım, çok sağlam dostluk ve muhabbetin olduğu yıllar 😃
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mart 21, 2021, 19:32:41 ÖS »

Konakta stüdyo ümit’te plaktan ilk kayıt daha pahalı olurdu.
Stairway to heaven’ı cd’den tısssslamasız ilk dinlediğim günü unutamam 😃
Arkadaşlarla metal hammer dergi ve kaset takasları, C64’ü olmayan arkadaşların  oyun oynamaya gelecekleri gün quickshot 2 turbo’yu saklayıp c64’le verilen elde nasır ve kolda ağrıya sebep olan dandik joystick’le oyun oynamak.
Şimdikine göre hayat çok daha yavaş akardı ama güzel günlerdi.

Stüdyo Ümit'e kuşadası'ndan kalkıp Metallica/Megadeth tab'larını almak için giderdim.

Tabların her yerinde stüdyo ümit yazması beni uyuz ederdi. Daksil'le temizleyip tekrar fotokopi çektirip öyle kullanırdım

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
phoenix
Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Mart 21, 2021, 21:25:16 ÖS »

Güzel hatıraların canlankasına vesile oldun. . Benim babamın da kaset dükkanı vardı ama bilgisayardan değil de klasik kasetten kasete çekiyorduk. Hele ki dans müziklerini günümüz teknolojisi olmadan montajlamak ayrı bir çileydi yok durdur, yok başlat, yok sayacı şurayı sar vs vs. Daha ne hatıralar canlandı. Teşekkür ederim paylaşım için.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mart 22, 2021, 12:38:39 ÖS »

Benim de geçen gün bir kaset çekmem gerekti. Fakat elimde uygun bir deck sistemim olmadığı için babamdan emanet bir çift kasetçalar teyp buldum. Hayal kırıklığına uğradım önce çünkü line ya da mikrofon girişi yoktu. Sadece üzerindeki built in mikrofon, a'dan b'ye veya radyodan kayıt yapyordu.

Şöyle bir çözüm buldum ve gayet güzel oldu.

Bu şekilde doldurduğum müzik kasetleri çok net ve temiz ses veriyorlar. Ayrıca doldurduğum bir kaç C64 ve Atari 8 Bit kaseti de sorunsuz yükleniyor.  Püf noktası bilgisayar'ın 0db seviyesinde olduğundan emin olmak. Volüm %100, kullanılan player ve windows'un ses geliştirmelerinin (bass boost, 3d effect, surround, normalize vs..) hepsi devre dışı olacak.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Mart 22, 2021, 14:15:25 ÖS »

@atacan
Hem coğrafi hem anlayış olarak yorucu bi yerde büyüdüğüm doğrudur Benim evimde 11 yaşıma gelene kadar TV hariç elektronik alet yoktu (elektrikli ev aletleri vardı elbette)
@hakdead
Bizim oralarda da özellikle türe bağlı bir kıtlık vardı. Yoksa Ferdi, Orhan, İBrahim abiler gırlaydı. 1 şarkıyı 56K modem ile 30dkda indiriyorduk, o da kesilmezse server bağlantısı. Bu arada studyo umitten metallica  t-shirtu almışlığım var 2001-2002 civarı.
@Let
Benim kasetlerimin de bir kısmı duruyor. Güzel anılar. Zaten o kasetler elime geçince ne zahmetlerle çekildikleri aklıma geldi de böyle bir görsel hazırladım. Diskman furyasına premiere ile başlayıp i-river'ın Mp150 isimli efsane bir modeliyle devam etmiştim.
@atlantis
Ben ikinci walkmanimi üniversitede aldım, şu metalik gri dokunmatik tuşlu olan modeldi. Ama lisede kullandığım CFL marka şarjlı piller gibisini bir daha görmedim. 4 sene çatır çatır kullanmıştım. Şimdikiler sony'si olsun, GP'si olsun 4lüden biri hemen mutlaka bozuluyor.
@Feandreu
Benimkilerin de bir kısmı duruyor, sadece kutusu etiketi duran da var. Bu arada Arakadaşımdan ödünç aldığım kasetleri de walkmanden çaldırıp line in den PCye MP3 olarak attığım çok olmuştur. Kaset gibi bölmeden dinlerdim bazen Pcde.

@phoenix
Ya PCden kasete, kasetten MP3e, VHSden CDye hepsiyle uğraştım ve sadece akıl yürütme yoluyla ve deneme yanılmayla. Youtube tutorial vardı da izlemedik mi Kahkaha İlk şarkı genelde kasete bi kaç kere çekilirdi olana kadar, zira levelları tutturmak zor oluyordu bazen. Playlistleri de volume'e göre yaptığımız oluyordu. 

@voltron
Valla şahane yöntemmiş bayıldım!

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: