Ana Sayfa
Amiga Dokumantasyon Projesi
Medya
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
üye olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.tr
Commodore
Commodore Genel
Bilgisayarcım bana demişti ki
« önceki
sonraki »
Sayfa:
1
2
[
3
]
4
Aşağı git
Gönderen
Konu: Bilgisayarcım bana demişti ki (Okunma Sayısı 7789 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
onursapci
Uzman
80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.
Ynt: Bilgisayarcım bana demişti ki
«
Yanıtla #30 :
Temmuz 15, 2021, 23:09:30 ÖS »
6-7 yaşlarındaydım C64 oyun çektirmeye gidiyorum işte. Kadri amca birgün ben ingilizce öğretmeniyim aslında dedi. Dediğine pisman ettim adami .bütün oyunların anlamlarını sormaya başladım her gittigimde . Listeden bakıyordum bunun anlamı ne nasıl oyun
C64 ve A500 gerisi teferruat
ibo1973
Uzman
«
Yanıtla #31 :
Temmuz 16, 2021, 09:13:37 ÖÖ »
olay insanların bilmediği şeyler yüzünden arkasından dalga geçilen hiçte sevimli olmayan bir konu olmuş peki bu insanlarla arkasından dalga geçenler her şeyi biliyormu ilerde bir bilmedikleri şeyler yüzünden aynı bu şekilde arkalarından dalga geçilse hoşlarına gidermi
onursapci
Uzman
«
Yanıtla #32 :
Temmuz 16, 2021, 09:20:26 ÖÖ »
İbo abi açıkcası benim bilmediğim de çok şey var . Hatta önce kendimle dalga geçerim bazı konularda
ayrıca dalga geçilmiyor abi bence yoksa haddimize de değil zaten
Kaan Akkurt
Uzman
«
Yanıtla #33 :
Temmuz 16, 2021, 09:35:44 ÖÖ »
baslarda bilgisizlikten kasayi koltuk altina alip az gezinmedik. Bir defasinda bios u kurcalarken floppy surucuyu calismaz hale getirmisiz. O yillarda disket can damarimiz
buna ne oldu bozuldu mu diye koltukla kasayi 2 vesait ile bilgisayarciya
Bir gun harddisk aldim taktim, bios a tanittim ama yok calismiyor. meger formatsizmis, bilmiyoruz tabi aynen koltuk alti computer ile yeni bir sey ogrendik.
Ilk pcmiz acer 915p-II model bir 286 idi. Kadikoy den aldik geldik ev bakirkoy de. monitoru bagladik gucu taktik sira klavye ye geldi. PS/2 uclu klavyeyi yonune dikkat etmeden takmaya calismisim. Pinler direk yamuldu koptu tabi. Klavyeyi bakirkoy de bir tamirciye goturduk. PS/2 ucu degistirdi ama 1 haftadan fazla surdu o is. En uzun 1 haftaydi
biz bilgisayara bilgisayar bize baktik durduk
Bereket o donemde bilgiyi paylasan ogreten kisiler ile karsilastim ve bu isleri ogrettiler. Bunun gibi hatirlayamadigim kadar cok macera sonucunda bu gunlere geldik
Siparis ile 3boyutlu baskı yapıyorum.
https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=17900.0
Satılıklarım
https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=12852.0
fort_apocalypse
Uzman
«
Yanıtla #34 :
Temmuz 16, 2021, 10:57:35 ÖÖ »
Sene 85, onbeş yaşındayım, zar zor ikinci el olarak aldığım 1541 disk drive'ımın üzerine su döküldü, arızalandı. Elim ayağım bağlandı.
Bana en yakın bilgisayarcı SKY bilgisayar. Kaptım 1541'i götürdüm. O zamanlar adını bilmiyordum (Üzeyir Abi) 1541'i bırakmamı, uygun olunca bakacağını söyledi, ben de bıraktım ama korkuyorum çok masraf çıkacak diye.
Birkaç gün sonra uğradım, benim 1541 rafta duruyor, henüz bakılmamış.
Evimiz yakın olduğu için, benden bezsinler de yapsınlar diye sık sık uğramaya başladım, tın yok, aynen duruyor rafta.
Gide gele Üzeyir Bey'le artık iyice tanış olduk, benim de elektroniğe merakım olduğunu öğrendi, bu vesileyle yaz tatilinde orada çalışmaya başladım.
Yaz tatili sonuna doğru bir gün, rafta duran "senin 1541'i getir" dedi, sonra bana ne yapmam gerektiğini bir bir söyledi, 6522 bozulmuş, onu değiştirdim 1541 çalışmaya başladı. Sağ olsun, Üzeyir Abi bana bir de DolphinDOS hediye etti.
Daha sonraki senelerde fırsat buldukça, dönem dönem SKY'da çalıştım. Çok güzel zamanlardı.
«
Son Düzenleme: Temmuz 16, 2021, 11:08:47 ÖÖ Gönderen: fort_apocalypse
»
Teknik soruları özel mesajla değil forum aracılığıyla sorunuz, herkes faydalanabilsin.
...
onursapci
Uzman
«
Yanıtla #35 :
Temmuz 16, 2021, 12:09:11 ÖS »
Alıntı sahibi: fort_apocalypse üzerinde Temmuz 16, 2021, 10:57:35 ÖÖ
Sene 85, onbeş yaşındayım, zar zor ikinci el olarak aldığım 1541 disk drive'ımın üzerine su döküldü, arızalandı. Elim ayağım bağlandı.
Bana en yakın bilgisayarcı SKY bilgisayar. Kaptım 1541'i götürdüm. O zamanlar adını bilmiyordum (Üzeyir Abi) 1541'i bırakmamı, uygun olunca bakacağını söyledi, ben de bıraktım ama korkuyorum çok masraf çıkacak diye.
Birkaç gün sonra uğradım, benim 1541 rafta duruyor, henüz bakılmamış.
Evimiz yakın olduğu için, benden bezsinler de yapsınlar diye sık sık uğramaya başladım, tın yok, aynen duruyor rafta.
Gide gele Üzeyir Bey'le artık iyice tanış olduk, benim de elektroniğe merakım olduğunu öğrendi, bu vesileyle yaz tatilinde orada çalışmaya başladım.
Yaz tatili sonuna doğru bir gün, rafta duran "senin 1541'i getir" dedi, sonra bana ne yapmam gerektiğini bir bir söyledi, 6522 bozulmuş, onu değiştirdim 1541 çalışmaya başladı. Sağ olsun, Üzeyir Abi bana bir de DolphinDOS hediye etti.
Daha sonraki senelerde fırsat buldukça, dönem dönem SKY'da çalıştım. Çok güzel zamanlardı.
İyi ki arızalanmış mi diyelim Sinan abi bilmiyorum
Bu sayede ara ara eskiden kalma kartuslarina rastlıyoruz ve şuanda da projelere çok büyük destek oluyorsun
«
Son Düzenleme: Temmuz 16, 2021, 12:11:12 ÖS Gönderen: onursapci
»
fort_apocalypse
Uzman
«
Yanıtla #36 :
Temmuz 16, 2021, 12:34:23 ÖS »
Sağ olun Onur Hocam.
O zamanlar ben olmasam da elbet birileri yapardı benim yaptığım kartuşları.
Şu anda boş vaktim çok olduğu için aklım yettiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum.
Teşekkür ederim.
«
Son Düzenleme: Temmuz 16, 2021, 12:37:23 ÖS Gönderen: fort_apocalypse
»
Teknik soruları özel mesajla değil forum aracılığıyla sorunuz, herkes faydalanabilsin.
...
HkRecai
Uzman
«
Yanıtla #37 :
Eylül 21, 2021, 18:42:38 ÖS »
1998 yılında P2 işlemcili Vodoo bilmemkaçlı bir kasa toplamıştım, ilk başlarda güzel çalışıyordu, sonra DirectX 6 çıktığı dönemlerde saçma bir şey oluyordu, DirectX 6 kurunca makina habire mavi ekran veriyordu yeni oyunları oynamak içinde DirectX 6 elzemdi, o zamanlar PC den fazla anlamıyorum aldım kasayı Bursa İnegöl pasajına gittim önüme ilk çıkan bilgisayarcıya girdim, Adam format Windows 98 format Windows 98 işin içinden çıkamadı, sonra Windows 95 kurdu tamam Windows 95 de çalışıyor Mavi ekran çıkmıyor diye bana kakalamaya çalışıyor, Ben Windows 98 istiyorum diyorum adam olmuyor 98 de diyor falan, sonra kalsın dedim kasayı aldım gidiyorum, adam demez mi efendin para vermediniz, sorunu çözmediniz ki ne parası dedim, o kadar uğraştık falan diyor neyse verdim parasını sadaka niyetine.
BlitzBasic
Deneyimli
«
Yanıtla #38 :
Eylül 21, 2021, 19:15:31 ÖS »
@HkRecai
Windows 98'in en "baba" özelliklerinden biri rüzgar tersten estimi mavi ekran vermesidir. Bill Gates'li lansmanda bile mavi ekran vermişti. Adamın belki günahı yoktur
A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
mrmojorisin
Deneyimli
«
Yanıtla #39 :
Eylül 21, 2021, 19:49:23 ÖS »
Win98 denince ilk aklıma gelen tüm şifreleri ISP şifresi dahil pwl uzantılı dosyada saklaması
HkRecai
Uzman
«
Yanıtla #40 :
Eylül 21, 2021, 19:56:17 ÖS »
Fazla bilgisayarcı geçmişim yok kendi sorunumu kendim çözmeyi severim, merak ettiğim hep böyle midir yani "Yapamadık ama borcunuz şu kadar"
witchdoktor
Uzman
«
Yanıtla #41 :
Eylül 22, 2021, 10:01:39 ÖÖ »
- PowerPC gelecek, Amiga tekrar eski günlerine dönecek, PC'den çok daha üstün bir cihaz olacak...
(1995, Oğuz abi, Joy Bilgisayar / Kadıköy)
onursapci
Uzman
«
Yanıtla #42 :
Eylül 22, 2021, 10:25:09 ÖÖ »
Kadri amcaya listeden bakıp lazy Jones u sormuştum. nasıl güzel oyun mu diye . Tembel adam işte demişti
haydar_abi
Uzman
İlla ki Amiga
«
Yanıtla #43 :
Eylül 22, 2021, 10:28:08 ÖÖ »
Aslında doğru söylemiş. O kartlarla bir 5-6 yıl daha amigalarımızı güncel her olay için kullandık. Amigayı alan firmalar önünü göremedi, yazık ki.
Amiga fanatiği....
Amigalıktan çıkmış Amigalar....
Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 4MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
Casper M989A Monitor
Commodore64
sabri64
Üye
«
Yanıtla #44 :
Eylül 22, 2021, 11:00:02 ÖÖ »
2006 yılıydı win.XP işletim sistemine HDDyi NCQ tanıtmıştım.O dönem bilgisayarcım XPde olmaz demişti.İki bench soucunu e-mail atmış ben yaptım oldu demiştim.Cevap "ııhh! olmaz bilgisayar boşken öyle sonuçlar verir yanılırsın" demişti.
Sayfa:
1
2
[
3
]
4
Yukarı git
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer: