Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amstrad PCW ile Kitap Yazımı  (Okunma Sayısı 11193 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ağustos 27, 2021, 23:07:31 ÖS »

Amstrad PCW 8256 cihazım ingiltere'den istanbul'a varmış bile. bildiğiniz üzere daha önce 7 kitap yazarı ve şairlikte var serde. bundan sonra kitaplarımı Amstrad PCW 8256 ile yazıp piStorm destekli Amiga 500'üm ile editleyip yayımcıya gönderme hayali kuruyorum. kitap yazımı 6 ay veya 1 sene sürüyor zaten. önce cihazlarımı tamamen modernize etmeli ve stabil çalışır hale getirmeliyim. ben bütün kitaplarımı Amstrad PCW ile yazıp Amiga 500'de editlemek istiyorum fakat dünya yarına çıkacağımız belli değil. onun için bundan sonra ilk çıkacak kitabım mutlaka bu sistemle çıkacak. ve şu konuşmayı yapmak bile beni motive ediyor. 2022 (veya 2023) yılında bir kitap Amstrad PCW 8256 ile yazılmış Amiga 500 ile editlenip yayınlanmış. işte bu söz söylensin diye yapacağım ve o kitabı yazarken daha mutlu olacağım. ve bunun benim motivasyon aracım olacak.
Amstrad PCW 8256 üzerinde şimd global çip sıkıntısandan dolayı Symbiface alıp takamayacağım fakat Gotek siparişlerini verdim bile. 3'' driver ile birlikte Gotek çalışacak. Amstrad CPC 6128 zaten bir eğlence makinesi...
istediğim sistemleri kuruyorum arka planda farklı donanımlar ve sistemlerde var. KVM switch ile tek ekranda 4 sistem kullanıyor ve cloud sistemlerim zaten 16 makineye kadar rahat kurabileceğim datacenter'da...
Amstrad PCW 8256 yılalr sonra bana piStorm ekli Amiga 500 ile birlikte oldukça büyük motivasyon kaynağı oldu. aynı zamanda RSF3 ekli CPC 6128...

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ağustos 28, 2021, 03:36:02 ÖÖ »

Eski sistemleri bir şekilde kullanmak çok iyidir. Şimdiden tebrikler.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2021, 03:45:07 ÖÖ »

Aslında olayın Amstrad CPC &PCW ve Amiga fanatiği olmak dışında bir sebebi daha var. Yeşil ekran da çok daha iyi konsantre olmak ve arka planda saçma sapan bildirimlere maruz kalmadan dikkat dağıtan başka uygulama olmaması. Diğer sebep ise 3 yaşımda kullandığım ve gördüğüm ilk bilgisayar. Ardından Kendi Amstrad CPC 464 um olduğu 4 yaşımda bilgisayar mühendisi olmaya karar verdim. Diğer bir sebep de bu motivasyon... sadece Amstrad PCW aldım diye kitap yazmak için çok motive oldum. Psikolojik ve kendi açımdan motivasyon edici bir çok sebebi var. Sadece Amstrad PCW kullanmak değil içinde birçok anıyıda barindiriyor...

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ağustos 28, 2021, 03:57:59 ÖÖ »

Eski veya retro sistemleri kullanmanın nostalji olmasının yanında bazı gözden kaçırılan ya da terk edilen teknik özellikleri kullanılmasını da sağlıyor.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ağustos 28, 2021, 04:15:28 ÖÖ »

Üstadım deneyimlerine istinaden örnekleyebilir misin? Benim göz ardı ettiğim başka avantajları biliyor olabilirsin sanırım.

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Ağustos 28, 2021, 10:18:12 ÖÖ »

Aşağıdaki özelliklerden bazıları her eski veya retro sistemlerde bulunmaz.

• Elektrik geldiğinde hemen açılıyorlar.
  • Aynı anda tek bir uygulama çalışıyor. İnsanlar aynı anda tek bir uygulamaya konsantre olabilirler.
  • Zararlı yazılım tehlikesi pek yoktur.
  • İstenildiği zaman kapatılabilirler. Dosya sisteminin bozulma tehlikesi genelde yoktur. Sadece, disket gibi ortamlara yazılma işleminde dikkatli olunmalıdır.
  • Teknolojileri, günümüz teknolojisine göre genelde daha ucuzdurlar. Örnek olarak, 64 KB bellek günümüzde çok ucuzdur.
  • Aynı bilgisayar platformu için kendisiyle birlikte gelen programlama ortamı genelde yeterlidir. Python, PHP, .NET, Java gibi teknoloji kararsızlığına gerek yoktur. Tek bir BASIC yorumlayıcısıyla birçok iş çıkarılabilir.
« Son Düzenleme: Ağustos 28, 2021, 16:32:59 ÖS Gönderen: ercanersoy » Logged
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ağustos 28, 2021, 10:51:17 ÖÖ »

Yüzde yüz haklısın üstad katılıyorum... muhteşem bir özet olmuş. En önemlisi de aynı anda 1 uygulamaya konsantre olma özelliği yazarlıkta... Amstrad PCW kitap yazma makinem olacak inşallah...

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
sertacarslan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ağustos 28, 2021, 13:26:02 ÖS »

Merhaba.
Yeni Amstrad'ınız hayırlı olsun
Kitap yazarken Türkçe karakter sorununu nasıl çözeceksiniz? Romu kurcalayıp birşeyler yapılabiliyor mu?

Sinclair ZX Spectrum 128k +2 -> PC
ksercan5
Deneyimli

80ler candır... Commodore fan since ‘86

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ağustos 28, 2021, 13:41:42 ÖS »

Çok güzel bir düşünce, ben de yazım için eski Macintosh classic tarzı kullanmak çok istiyorum, ilerleyen yıllarda bir tane toplayabilirim umarım. Takip ediyorum heyecanla

A500 - Rev6 - 1Mb RAM - GOTEK - Multi-rom
C64C - Multikernel cart - TapeCartSD - Pi1541
C64C - EPYX Fastload
Atari 800XL - Restored
Gameboy DMG-01 - RIPS v2 Upgrade
seco.gen.tr | Satış Sayfam
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ağustos 28, 2021, 15:29:01 ÖS »

Merhaba.
Yeni Amstrad'ınız hayırlı olsun
Kitap yazarken Türkçe karakter sorununu nasıl çözeceksiniz? Romu kurcalayıp birşeyler yapılabiliyor mu?

üstadım eğer teknik kitap yazarsam zaten ingilizce yazacağım artık türkçe yazılım, araştırma veyahut benzeri bir kitap yazmayı düşünmüyorum. onun için burada sorun olmayacak Amiga 500 piStorm ile editleme konusunda yeterli.
Şiir ise Türkçe olmak zorunda ve asla Şiir'den kopamam. şiir kitaplarında aslında bu benim için büyük avantaj. çünkü yazım ve imla hataları olabiliyor onun için PCW üstünde türkçe karakter kullanmadan yazacağım ve Amiga 500'e aktardığımda türkçe fontlarla düzeltme yapacağım. bu sayede mecburen tüm kitabı gözden geçirmek zorunda kalacağım. tembel  bir yazar olarak gözden geçirmeleri atlayabiliyordum bazen. bu benim daha iyi bir şair ve yazar olmam için de bir avantaj olmuş olacak. türkçe olan her kitap baştan aşağı elden geçmiş olacak. malesef PCW'de türkçe karakter desteği yok. haydi diyelim kafayı taktım ve türkçe karakterleri bir şekilde tanımladım fakat bu seferde klavye kısıtına gidiyoruz. klavye girişi AT veya bilinen bir format değil malesef donanım yeteneğim olmadığı için bu durumda türkçe karakteri kolay bir yoldan yazılım editleyerekte tanımlayamam. ama inan üstadım bu benim için büyük avantaj çünkü konsantre olarak yazdığım kitabı baştan aşağı Amiga 500'de harfi harfine gözden geçirmiş olacağım.

Çok güzel bir düşünce, ben de yazım için eski Macintosh classic tarzı kullanmak çok istiyorum, ilerleyen yıllarda bir tane toplayabilirim umarım. Takip ediyorum heyecanla
değerli dostum herşeye değer Amstrad PCW hayatımda babamın ofisinde 3 yaşında ilk gördüğüm bilgisayar ve kullanma şansına eriştiğim bilgisayardı. daha sonra o kadar sevmiştim babam CPC 464 almıştı. Amstrad PCW benim için CPC ile eş değer bir bilgisayar. sadece kargosuna 250 pound vermekten çekinmedim. gümrük ne kadar çıkacak en ufak fikrim yok. ayrıca gotek aliexpressden bugün sipariş ettim tekrar başka bir satıcıdan driver lastiği ve GOTEK kablo adaptörü ve power adaptörüne bir 300-500 daha verdim ve daha da bitmedi. ama inan değer dostum. eğer yolda bir hasar görmemişse gördüğüm en temiz Amstrad PCW 8256 ve bende 8256 modeline bayılıyor ve ilk kullandığım PCW modeliydi. sahibi 95 yaşında vefat etmiş bir ingiliz yani sıfır aldığı PCW'yi ömrünün sonuna kadar kullanmış ve hiç değiştirmemiş. ve ben uzun bir ara vermeyi düşünmüştüm 7. kitabımdan sonra yeni kitap yazmak için fakat bu benim için büyük motivasyon kaynağı oldu. malesef türkiye'de zamanında rastladığım PCW'ler hurda ve haşat durumdayı. temiz bir PCW için yani A'dan Z'ye kullanım kitapçıklarıyla duran ve printer dahil çalışan bir PCW'ye her  daim para verilir. normal şartlar altında PCW'lere Symbiface 3'te takılıyor. bu kartları yapan değerli dostum Hans fakat bana yeni versiyondan sadece 1 tane RSF3 ayarlayacak. PCW için de alacağım o zaman pencere işletim sistemli bol RAM'li internete giren Symbos çalıştıran bir PCW olacak ama ilk amacım Locoscript ile yazmak olacak kitaplarımı. GOTEK taksam bile yetecek o ikinci aşama. CPC üstünde Symbos güzel fakat PCW üstünde Symbos o kadar güzel gelmiyor. çünkü ciddi bir Personal Computer Word Processor.
özetle değerli dostum hayat kısa ve mutlaka eski Macintosh Classic kullanmak istersen kullan. ben şu anda çok kompleks bir sistem setup ediyorum. 1 monitör, 1 klavye ve 1 mouse'a aynı anda Amstrad CPC, Amiga 500, Mac Mini ve PC bağlı ve bu benim kontrol merkezim aynı zamanda bu sistemler üstünden Datacenter'daki 192GB Ram'li 48CPU'lu Serverım üstünde 8 Windows Server, 1 Ubuntu ve 2 Windows 10 Client'a da ulaşıyorum. bir köşede çalışmayı hep sürdürecek ve asla durmaya Commodore 64 + pi1541 + commodore 1541 ile Amstrad PCW 8256 standalon çalışmaya devam edecek. ana komuta üssüm bu şekilde. değişik konsollar ve retro computerler var ama onlar geçici olarak yer işgal ediyor olacak. işte bu sistemin tüm donanımlarını %87 tamamladım. esksik olarak kestireceğim ahşap standları da sayıyorum. ondan sonra çocukluğumdan beri kurmak istediğim sistem kurulmuş olacak. ve çok çok çok az kaldı. işte buna değer dostum kitap yazmak için Amstrad PCW editleme için Amiga 500 grafik editlemeleri için Mac Mini ve diğerleri... hayalindeki sistemi kur inan herşeye deyiyor. ne kadar çaba harcadağımı tahmin edemezsin ama 10 sene sistemler bozulmadığı sürece ufak tefek güncellemeler dışında stabil kullanmayı planladım. sadece Datacenter'daki Serverım upgrade olabilir onda da şu anda GT1030 ekran kartı var bir sanal makineye bağlı ve ihtiyacım yapay zeka uygulamaları açısından karşılıyor.

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
sabri64
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ağustos 28, 2021, 15:56:24 ÖS »

imrendim şimdi .Kolaylıklar dilerim.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ağustos 29, 2021, 23:45:30 ÖS »

sağol abi çok teşekkür ederim...

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ağustos 30, 2021, 13:15:19 ÖS »

Temiz kullanılmış PCW çok iyi olmuş, iyi günlerde kullanın.

Borland sprint programını keşfettiğimde ben de benzer şekilde bir şevk patlaması yaşamıştım. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Yani kim ne kadar ben gaza gelmem vb tavır takınsa da hepimiz psikolojik olarak hevesli olduğumuz konularda bariz yüksek performans gösteriyoruz ve bu bence çok çok önemli. Zevksizliğin, genel geçer kopya tavırların tavan yaptığı, gerçek çalışma şevkinin yerlerde süründüğü bu son zamanlarda; sırf topluma düzgün görüntü vermek adına bu merakları/şevkleri törpülemek yerine bu kaynaktan en iyi faydayı sağlamalıyız diye düşünüyorum.

Diğer taraftan 'heves dili' çocukların çok iyi anladıkları bir dil. Konsol, tablet, telefon başında yanlız kalan çocuklar yerine ne kadar saçma görünürse görünsün ailesiyle günlük 'achievement'lerini paylaşan çocuk hem daha sosyal olur hem de daha becerikli ve başarılı olur diye düşünüyorum.

Paylaşımlarınız için teşekkürler, kolay gelsin

Use the brute force, Luke
sertacarslan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Ağustos 30, 2021, 18:15:12 ÖS »

Fotoğraf isteriz

Sinclair ZX Spectrum 128k +2 -> PC
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Ağustos 31, 2021, 09:34:13 ÖÖ »

Fotoğraf isteriz

gelir gelmez kuracağım ve fotoğraf atacağım. 1 gün de istanbula geldi 2 gündür evime gelemedi normalde parcel kargo kullandım 250 pound ücretle yine de oldukça hızlı. malesef en hızlı kargoya param yetişmezdi 757 pound du en hızlı kargo. ama parcel de oldukça hızlı dediğim gibi 1 günde geldi istanbul'a tahminim tam da sevk gününe denk geldiğinden böyle oldu. 2-3 hafta teslim süresi verdiler ama daha kısa zamanda geleceğini düşünüyorum.

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: