Şimdi gelelim kullanacağımız polarize filme...
Farklı LCD ekranlar/oyunlar farklı tür polarize film kullanabiliyor. Genelde prensip aynı ama kullandığınız filmin polarize açısı farklılık gösteriyor. Öncelikle filmin doğrusal olması lazım. Yani kullanılan materyalin moleküler seviyede düz boyanmış olması gerekiyor asetat malzeme üzerine. Bunu pencerelerdeki jaluzilere benzetebilirsiniz, moleküler seviyede ama

Bu tür filmlere "Linear Polarizer Film" deniliyor (Aliexpress de bakarken bu şekilde arayın)
Diğer etken ise bu filmlerin polarizasyon açısı. Aslında açı önemli değil, siz filmi uygun şekilde kesin yeter. Ama 1 parça A4 polarize filmden en efektif sayıda parça çıkartabilmek için Game & Watch tamiri için almanız gereken filmin açısı 45 derece olmalı. Bu sayede filmi düz parçalar halinde kesebilirsiniz.
Ama benim elimde sadece Game Boy LCD'si için uygun olan açıda film olduğundan (0 sıfır derece) ben filmi 45 derece açılı parçalar halinde kesmek zorundayım.

Bilmem anlatabildim mi, biraz karışık oldu gibi ama...

Ha bir de bazı satıcılar değişik kalınlıkta film satıyorlar. Kullanmanız gereken kalınlık 0.17 mm. Daha kalını da olur ama ekran daha koyu gözükebilir...