Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Genç Gezginin Dünya Turu (7-15 Yaş)  (Okunma Sayısı 8954 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
onair234
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 01, 2022, 17:46:46 ÖS »

Çocuklar "Genç Gezginin Dünya Turu" ile dünya üzerinde sanal bir yolculuğa çıkacak, çizgi filmli, renkli ve eğlenceli bu dünya turunda gezecek, eğlenecek ve öğrenecekler..Üstelik evden uzaklaşmadan. Bilgisayarlarının başında...
Çocuklar! Dünyanın tüm ülkelerini dolaşacak ve ünlü tarihi eserlerin gizli kalmış öykülerini öğreneceksiniz. Hazırlıklı olun! Dağlara çıkacak, balta girmemiş ormanlarda gezineceksiniz. Yorulmak yok! Şimdiye kadar görmediğiniz bitkilerin nerelerde yaşadıklarını öğrenecek, birbirinden sevimli hayvanlarla dostluk kuracaksınız.
Daha fazla beklemeyin, çantanızı hazırlayın, pasaportunuzu son kez kontrol edin. Hayatınızın ilk macera dolu yolculuğuna çıkmak üzere geri saymaya başlayın.

Canlandırılmış Haritalar

Tüm kıtalar... Dünyadaki önemli nehirler, göller ve dağlar. Dünyanın değişik yerlerinde yaşayan sevimli hayvanları ve değişik bitkileri tanımak çocuklar için hem çok faydalı, hem de heyecan verici olacak.

Tarih

Ülkelerin tarihleri ve ünlü tarihi eserleri hakkında detaylı bilgiler. Çocuklar, uçakla ya da gemi ile yapacakları eğlenceli geziler sonrasında, gezdikleri yerlerin kartpostallarını sevdiklerine gönderebilecekler.

400'den Fazla Açıklama Penceresi

Genç Gezginin Dünya Turu çocukların dünya üzerindeki ülkelerin coğrafi, ekolojik ve kültürel özelliklerini, tanımalarını sağlar.

Yüzlerce Aktivite

Gençler için çok hareketli, çok eğlenceli ve eğitici bir dünya turu başlıyor... Oyunlar, harita becerilerini geliştiren aktiviteler...
Genç Gezginin Dünya Turu'nda bulunan tüm yolculuklara çıkıp, gerekli tüm keşifleri yapabilirseniz "Genç Gezgin" ünvanınını kazanacaksınız. Bu ünvan size yeni maceraların, yeni bilgilerin ve yeni başarıların anahtarını sunacak.

Tarih: Ülkelerin tarihleri ve ünlü tarihi eserleri hakkında detaylı bilgiler...
Coğrafya: Dünya üzerindeki tüm ülkelerin coğrafi ve ekolojik özellikleri, kültürleri...
Sosyal Bilgiler: Tüm kıtalar... Dünyadaki önemli nehirler, göller ve dağlar...

ÖNEMLİ UYARI:

PROGRAMI KURMADAN ÖNCE "setup.exe" dosyasının uyumluluk modunu "Windows Vista" yapın.

İNDİRME LİNKİ:

« Son Düzenleme: Nisan 03, 2022, 00:20:12 ÖÖ Gönderen: phoenix » Logged
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 02, 2022, 10:48:21 ÖÖ »

Teşekkürler, bu Türkçe oyun ve eğitim programlarını archive.org ta toplamanız çok iyi oluyor.

Ben de bunun haricinde logomotiften şu ürünler mevcut.

Bilimi Keşfediyorum
Buluşlar Dünyası
Tarihi Keşfediyorum
Vücudumu Keşfediyorum.

Çok denemedim ama Windows 10/11 de henüz çalıştırabilmiş değilim.
Setup'tan sonra da uyumluluk modu ayarı gerekiyor sanırım!
onair234
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 02, 2022, 13:26:24 ÖS »

Teşekkürler, bu Türkçe oyun ve eğitim programlarını archive.org ta toplamanız çok iyi oluyor.

Ben de bunun haricinde logomotiften şu ürünler mevcut.

Bilimi Keşfediyorum
Buluşlar Dünyası
Tarihi Keşfediyorum
Vücudumu Keşfediyorum.

Çok denemedim ama Windows 10/11 de henüz çalıştırabilmiş değilim.
Setup'tan sonra da uyumluluk modu ayarı gerekiyor sanırım!

Yok sadece "setup.exe" dosyasına uyumluluk modu uygulamak yeterli oluyor ama Buluşlar Dünyasını henüz denemedim.
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 02, 2022, 16:29:43 ÖS »

Bugün yarın denerim.
Byzantine oyunu var bir de çalıştıramadığım. Onda da açılıyor ama videolar oynamıyordu. CDleri de mount etmek gerekiyor.
onair234
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 02, 2022, 16:39:10 ÖS »

Bugün yarın denerim.
Byzantine oyunu var bir de çalıştıramadığım. Onda da açılıyor ama videolar oynamıyordu. CDleri de mount etmek gerekiyor.
CD1'in içerisinde bulunan "setup.exe" dosyasının uyumluluk modunu "Windows 98/ME" olarak ayarlamak gerekiyor. Sonra da Tam Ekran ölçeklendirmeyi devre dışı bırak onay kutusunu işaretlemek gerekiyor. Oyunu kurduktan sonra da masaüstündeki Byzantine The Betrayal ikonuna Setup.exe'ye uyguladığımız uyumluluk ayarlarının aynısını uygulamak gerekiyor.Ondan sonra oyunu masaüstündeki ikondan çalıştırabilirsiniz. Bu arada 6 CD'yi de mount etmeniz gerekiyor. O zaman hiç CD istemiyor.
« Son Düzenleme: Nisan 02, 2022, 16:41:15 ÖS Gönderen: onair234 » Logged
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 02, 2022, 21:40:48 ÖS »

Byzantine söylediğiniz şekilde çalıştı. (XP uyumlulukta da çalışıyor)
Ben dxwnd ile yan etkisiz tam ekran yapmaya çalışmıştım, olmadı.

6cd olması kötü.

bat ile bu cdleri otomatik mount edecek çıkarken otomatik unmount edecek bir sistem yapabilsek en azından bu sıkıntı kalkar.

CD mount ve unmount için powershell komutları var ancak tam çözemedim onları.

İnternette bu oyunun ingilizcesinin dosbox+windows95 paketlenmiş şekilde versiyonunu buldum.

https://collectionchamber.blogspot.com/2020/02/byzantine-betrayal.html

bu da alternatif yöntem olarak deneneblir.

Şimdi logomotif cdlerine bakacağım.

PS Ansiklopediyi hala bulamadım.
onair234
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 02, 2022, 23:16:05 ÖS »

Byzantine söylediğiniz şekilde çalıştı. (XP uyumlulukta da çalışıyor)
Ben dxwnd ile yan etkisiz tam ekran yapmaya çalışmıştım, olmadı.

6cd olması kötü.

bat ile bu cdleri otomatik mount edecek çıkarken otomatik unmount edecek bir sistem yapabilsek en azından bu sıkıntı kalkar.

CD mount ve unmount için powershell komutları var ancak tam çözemedim onları.

İnternette bu oyunun ingilizcesinin dosbox+windows95 paketlenmiş şekilde versiyonunu buldum.

https://collectionchamber.blogspot.com/2020/02/byzantine-betrayal.html

bu da alternatif yöntem olarak deneneblir.

Şimdi logomotif cdlerine bakacağım.

PS Ansiklopediyi hala bulamadım.
Anlıyorum
feuer
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 03, 2022, 21:12:21 ÖS »

Kod:
CD /D "%~dp0"

REG ADD "HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Layers" /v "%cd%\BETRAYAL.EXE" /t REG_SZ /d "~ DISABLEDXMAXIMIZEDWINDOWEDMODE WIN98" /f

PowerShell -Command "Mount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_1.iso'"

PowerShell -Command "Mount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_2.iso'"

PowerShell -Command "Mount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_3.iso'"

PowerShell -Command "Mount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_4.iso'"

PowerShell -Command "Mount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_5.iso'"

PowerShell -Command "Mount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_6.iso'"

BETRAYAL.EXE

PowerShell -Command "Dismount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_1.iso'"

PowerShell -Command "Dismount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_2.iso'"

PowerShell -Command "Dismount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_3.iso'"

PowerShell -Command "Dismount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_4.iso'"

PowerShell -Command "Dismount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_5.iso'"

PowerShell -Command "Dismount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_6.iso'"

EXIT

Bu kodu bir bat dosyasına mesela byzantine.bat kayıt edip oyunun kurulu olduğu dizinde çalıştırırsanız:

1) BETREYAL.EXE dosyası için yağtığınız tam ekran iyileştirmelerini kapatmak ve windows 98 modunda çalıştırmak için gerekli ayarı yapar.
2) 6 cd'yi mount eder
3) Oyunu çalıştırır
4) Çıkıştan sonra 6 cd'yi unmount edersiniz.

mount ve unmount işlemlerinde powershell kullanıldığı için biraz yavaş oluyor ama tek tek uğraşmıyorsunuz.

Ben bunun için BatToExeConverter ile exe dosyası da yaptım ama sizin anti-virüs uygulamanız uyarı verdiği için paylaşmadım.

---

Bilimi Kesfediyorum
Genc Gezginin Dunya Turu
Tarihi Kesfediyorum

oyunlarını da

Windows 11 de çalıştırdım. Oyunlar pencere ve tam ekran olarak çalışıyor ancak 1920*1080 olayını çözemedim. (Byzantine de böyle)

Bu 3 oyun için dediğiniz gibi kurulum setup.exe dosyalarını da windows vista uyumluluk modunda başlatmak gerekiyor.

---

Buluslar Dunyasi
Vucudumu Kesfediyorum

Bu iki oyun da aynı yöntem ile kuruluyor (setup.exe vista modu) ancak QuickTime 'ın farklı veriyonlarını istiyor. Kurulum esnasında kurulum seçeneği de sunuyor. Ben kurmak istemediğim için çalıştıramadım dolayısiyle.

Diğer bazı oyunların istediği indeo codecleri komut ile başlatmak mümkün olduğu, işletim sistemi içerisinde deaktive şekilde yer aldığı için sorun olmamıştı.

İlerleyen zamanlarda kurulum olmasa da harici dosyalar ve komutlar vasıtasıyla deneriz bu oyunları/programları çalıştırmayı.

Windows 11'e quicktime sürümleri kurmak istemiyorum.

---
SkyLord
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 05, 2022, 04:08:42 ÖÖ »

Vay be çocukken oynamak bir türlü nasip olmamıştı.
eersoy93
Üye
**

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Nisan 05, 2022, 15:26:13 ÖS »

Bizde de vardı bundan ama bu sonra kayboldu.

EKLEME: Zamanında kılavuzdan hatırladığım kadarıyla Windows 3.1/95/98 uyumluydu.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: