CD /D "%~dp0"
REG ADD "HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\AppCompatFlags\Layers" /v "%cd%\BETRAYAL.EXE" /t REG_SZ /d "~ DISABLEDXMAXIMIZEDWINDOWEDMODE WIN98" /f
PowerShell -Command "Mount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_1.iso'"
PowerShell -Command "Mount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_2.iso'"
PowerShell -Command "Mount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_3.iso'"
PowerShell -Command "Mount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_4.iso'"
PowerShell -Command "Mount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_5.iso'"
PowerShell -Command "Mount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_6.iso'"
BETRAYAL.EXE
PowerShell -Command "Dismount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_1.iso'"
PowerShell -Command "Dismount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_2.iso'"
PowerShell -Command "Dismount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_3.iso'"
PowerShell -Command "Dismount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_4.iso'"
PowerShell -Command "Dismount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_5.iso'"
PowerShell -Command "Dismount-DiskImage -ImagePath '%cd%\Byzantine_6.iso'"
EXIT
Bu kodu bir bat dosyasına mesela byzantine.bat kayıt edip oyunun kurulu olduğu dizinde çalıştırırsanız:
1) BETREYAL.EXE dosyası için yağtığınız tam ekran iyileştirmelerini kapatmak ve windows 98 modunda çalıştırmak için gerekli ayarı yapar.
2) 6 cd'yi mount eder
3) Oyunu çalıştırır
4) Çıkıştan sonra 6 cd'yi unmount edersiniz.
mount ve unmount işlemlerinde powershell kullanıldığı için biraz yavaş oluyor ama tek tek uğraşmıyorsunuz.
Ben bunun için BatToExeConverter ile exe dosyası da yaptım ama sizin anti-virüs uygulamanız uyarı verdiği için paylaşmadım.
---
Bilimi Kesfediyorum
Genc Gezginin Dunya Turu
Tarihi Kesfediyorum
oyunlarını da
Windows 11 de çalıştırdım. Oyunlar pencere ve tam ekran olarak çalışıyor ancak 1920*1080 olayını çözemedim. (Byzantine de böyle)
Bu 3 oyun için dediğiniz gibi kurulum setup.exe dosyalarını da windows vista uyumluluk modunda başlatmak gerekiyor.
---
Buluslar Dunyasi
Vucudumu Kesfediyorum
Bu iki oyun da aynı yöntem ile kuruluyor (setup.exe vista modu) ancak QuickTime 'ın farklı veriyonlarını istiyor. Kurulum esnasında kurulum seçeneği de sunuyor. Ben kurmak istemediğim için çalıştıramadım dolayısiyle.
Diğer bazı oyunların istediği indeo codecleri komut ile başlatmak mümkün olduğu, işletim sistemi içerisinde deaktive şekilde yer aldığı için sorun olmamıştı.
İlerleyen zamanlarda kurulum olmasa da harici dosyalar ve komutlar vasıtasıyla deneriz bu oyunları/programları çalıştırmayı.
Windows 11'e quicktime sürümleri kurmak istemiyorum.

---