Merhaba arkadaşlar. benim bir arkadaşım var. maalesef kredi borcundan dolayı icra'ya verildi. icra'ya verildikten sonra banka'ya bağlı hukuk bürosundan bir bayan aradı. gelin anlaşalım diye. gittik borcu 11 ay 1000 tl, 12.ay geri kalanı ödenecek şekilde böldürdük. ancak şunu'da belirtti arkadaş hukuk bürosundaki bayana ben bu geri kalan borcu 12.ayda tamamını ödeyemem dedi. bayanda sorun değil tekrar böleriz 12 ay'a dedi. tabiki aylara bölündükçe bu borçta bitmeyecek, ancak eve icra gelmektense şimdilik böyle oyalamak daha mantıklı olur dedi. ancak hiç beklenmedik bir problem oldu şu anda ve şayet sizlerin bir bilgisi varsa yardımcı olursanız memnun kalırım.
her ayın 28.günü ödeyecek şekilde ayarladı arkadaş ancak dün itibari ile işten çıkarıldı ve maalesef parasının üzerine yattı iş yeri. ödeyemez ise taahüte ihlal olacak anladığım kadarıyla.
şimdi size sorumuz şu.
1-) taahüte ihlalde eve haciz getirebilirlermi ?
2-) yada direk 3 ay hapis cezasımı çıkarırlar ?
3-) şayet hapis cezası çıkarsa polis evdenmi alıyor kişiyi yoksa aranma çıkartıp sokakta polis gbt yaptığında denk gelincemi götürüyor ? (amacı kaçmak değil aranması çıktığını bildiği anda teslim olup yatıp çıkmak çabucak. çünkü ailesi var)
başına gelen bu yollardan geçen inşallah yoktur, ancak var ise bize yardımcı olabilirse çok memnun olurum arkadaşlar.
belki soran olabilir diye baştan söyleyeyim hukuk bürosu net bilgi vermiyor taahüt ihlalden sonrası hakkında. gerekli prosedür uygulanacak dedi. prosedürü sorduk uyaptan takip et görürsün dediler. şaka gibi

karakola gittik bilgimiz yok dediler prosedür hakkında. ancak adliye icra bölümüne git sor dediler gittik, senin işin hukuk bürosu ile dediler. kısacası herkes birbirine top attı. arkadaş şimdi iş bulsada hemen maaş veya avans alamayacağı için mecburen gerekirse hapise girerim diyor. ancak nasıl bir prosedür uygulanacağını bilmiyor. harici bir icra avukatına gittik mübarekler soru başına para alacaklar neredeyse kapıdan döndük desek yeridir.
Arkadaşlar bundan dolayı sizlere danışmak istedim. bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok memnun olurum. sağlıcakla kalın