Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetVisual studio hakkında soru
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Visual studio hakkında soru  (Okunma Sayısı 5110 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 10, 2022, 04:57:37 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar.

arkadaşımın 2 tane bilgisayarı vardı. biri masaüstü diğeri laptop.
laptop olanı günlük kullanım için format attı.ihtiyaçlarını yükledi.(gayet sorunsuz çalışıyor)

masaüstüne ise sadece win10 ve sadece "visual studio professional - 2022" yükledi.
ekstra olarak yapılan işlemler.
gerekli programlar olarak winrar-netframework-pc driver yüklendi.
120gb ssd mevcut.(tek disk sadece)
windows'taki tüm update-defender gibi şeyler kökten silindi.
kesinlikle internet bağlantısı yok.
masaüstüne yapılan işlemleri belirttim.

soru şu;
1-) yönetici olarak visual studio açıyor
2-) yeni proje yaratıyor
(Windows forms uygulaması(.netframework) - altyapı (tüm versiyonlar tek tek denendi)
3-) açılan form1 sayfasına sadece bir tane buton koyuyor ve hiç bir kod yazmıyor.
(kısacası bomboş bir sayfa diyebiliriz)(görev komut yok)
4-) debug ve release olarak çalıştırıyor.
(exe'ye dönüştürülen dosya'yı (bin\Debug) - (bin\Release) içinden çalıştırdığında ortalama açılma süresi 5-6 saniye sürüyor)

arkadaşın kurduğu windows 10 sürümden tutunda yapılan işlemlerin sırasına kadar benim bilgisayarımda denediğimizde 1 saniye'de açılıyor. ama arkadaşta 5-6 saniye'de açılıyor. yani kullandığımız programlarda bir sorun olmadığı çıkıyor ortaya.
ekstra olarak birde laptopta denedik ondada 1 saniyede açılıyor. sadece masaüstünde sorun çıkıyor.

google amca'ya yaşadığımız sorunu ingilizce yazarak aradık çünkü türkçe içerik bulamadık. çıkan sonuçları tek tek denedik ancak hiçbir değişen bir şey olmadı.

kullandığımız yazılımlar (windows ve visual studio) orjinal lisanslı. crackli kullanmıyoruz.

arkadaşın pc özellikleri
32gb ram
ryzen 5600x işlemci
120gb ssd

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 10, 2022, 08:44:48 ÖÖ »

CPU, RAM, Grafik kartı gibi donanımların farklı olması hatta uygulamanın kullandigi kütüphanelerin isim ayni ama sürüm farklılıkları dahi uygulama açılış suresini etkileyebilir.

Sizin karsilastirdiginiz bilgisayarlarda her ikisinde windows 10 kurulu ise bunlarin açılış süreleri bile farkli olur. Ayni uygulamaları yuklu olsa dahi donanım farklılıkları açılış suresini etkiler.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 10, 2022, 09:04:37 ÖÖ »

emarti gerekeni yazmış bencede ilk kontrol etmeniz gereken ram sonra cpu . Örneğin denediğiniz exe dosyasını denereken visual studio açıkmı yada başka uygulamalar açıkmı ? exe ye eklediğiniz kütüphaneleri kontrol edin belki aralarında internet bağlantısı isteyen açılışta internette bir şeyleri kontrol eden bir şeyler olabilir .
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mayıs 10, 2022, 09:17:13 ÖÖ »

Donanimsal veya derleme / kod optimizasyonu gibi pek çok sebebi olabilir.

Yazılım tarafında managed code kullandığınızı düşünürsek, iki bilgisayarın JIT derleme hızları farklı olabilir. Programın yavaş çalıştığı bilgisayardaki framework’un GAC (Global Assembly Cache) ve native imajlari kaydetme ile ilgili bir problemi olabilir. .Net uygulamasi ilk calistiginda derlenir ve native imaj GAC e kaydedilir. Programi manuel olarak Ngen ile gac’a atmayi bir deneyin.

Donanimsal bir fark var mi anlamak icin de, iki bilgisayarda da native exe (mesela vc++ ile yazilmis bos bir Mfc app iskeleti) calistirip bir test edin.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mayıs 10, 2022, 11:13:58 ÖÖ »

İlginç bir durummuş gerçekten.
Gözüme takılan şeylerden biri şu oldu: "windows'taki tüm update-defender gibi şeyler kökten silindi."

Windows Update'i kapatıp PC'nin internet bağlantısını kestiğinizi yazmışsınız.
Windows'un driver ve software dependencies paketleri için güncel updateleri otomatik olarak denetlenmesine izin verip deneme yapılabilir.

Ayrıca şöyle bir .Net Framework removal tool var: https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=30135
Hatalı .netframework kurulumlarını format atmadan tamamen kaldırmak için tavsiye ederim. Belki denemelerde faydası olur.

Ben de Visual Studio ile ilgili bir kaç değişik sorun yaşamıştım ancak bunlar sizdeki kadar büyük sorunlar değildi. Ofisteki ve evdeki PC'lerimde bir .Net uygulaması için yaptığım user interface iki PC'de birbirinden farklı gözüküyordu. Bunun tam sebebini bulamamıştım. O sırada Visual Studio "D:" hard disk'ine kuruluydu. Sonradan Visual Studio'yu silip baştan C:'ye kurunca bu problem düzelmişti.
« Son Düzenleme: Mayıs 10, 2022, 13:31:28 ÖS Gönderen: Theoden (CYON4D) » Logged

MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mayıs 10, 2022, 11:23:48 ÖÖ »

SnoopDos'un Windows versionu yok mudur? Kahkaha

Böyle bir durumda şöyle bir kontrol listesi uygulardım.

* Task Manager açıp uygulamayı çalıştırdığımda CPU kullanımında bir terslik var mı takip ederdim.
* Microsoft'un "sysinternals" araçlarında "Process Explorer" var, bi de onla bakardım arka tarafta neler oluyor diye.
* Bilgisayarı internete bağladıktan sonra test ederdim. Acaba herhangi bir şey internete bağlanmaya mı çalışıyor o arada?
* Başka bir harddiske yeni bir windows kurulumu yapıp, sadece "olmazsa olmaz" .net frameworkleri yükleyip, Release ile elde ettiğim exeyi çalıştırıp bakardım.

Muhtemelen sorunun kökeni frameworkler ile ilgili çıkabilir.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 10, 2022, 12:16:42 ÖS »

Yavaş çalışan notebook mu?

Her iki ssd de aynı mı, m.2 nvme ve marka model aynı mı?
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mayıs 10, 2022, 12:47:00 ÖS »

win10 yeniden yükleyin (formatlamayın. eski windows windows.old olacak)
visual studioyu çalıştırın (repair modu açılacak repair deyip restart edin)
emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mayıs 10, 2022, 13:04:17 ÖS »

Sorun aslında Visual Studio'da değil.

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 10, 2022, 13:22:10 ÖS »

Sorun aslında Visual Studio'da değil.

sorun win10daki kapalı servislerden kaynaklı bence.
oyüzden win10 yeni kurulum ve vstudio repair önerdim.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Mayıs 10, 2022, 15:48:59 ÖS »

merhabalar arkadaşlar herkese sırası ile cevap vermek istiyorum.
öncelikle yazdığınız cevapları görmeden önce bugün arkadaş ile yaptığımız şeyleri belirteyim sizlere.
1-) hiç ellenmemiş bir win10 iso kurduk
2-) tüm updatelerini yaptık
3-) tüm driverlerı kurduk
4-) internet bağlantısını kesmedik aktif bıraktık
5-) defender vb. gibi win10 üzerinde gelen hiç bir şeyi kaldırmadık.orjinal ne geldiyse birebir aynı duruyor
6-) visual studio installer yaparken tüm seçenekleri aktifleştirdik.(gerekli gereksiz ne varsa yüklesin dedik)
7-) amd sistemi komple stress testine soktuk. gram hata sorun yok.

SONUÇ : (Windows forms uygulaması(.netframework) - altyapı (tüm versiyonlar tek tek denendi)(exe'ye dönüştürülen dosya'yı (bin\Debug) - (bin\Release) içinden çalıştırdığında ortalama açılma süresi 5-6 saniye sürüyor) sonuç olarak aynı oldu maalesef yine.

ekstra'dan uyguladıklarımız; (bu arada tekrar hatırlatayım.bu sorunu sadece masaüstü 5600x işlemcili bilgisayarında yapıyor),(benimkinde ve laptop'ta olmuyor)
1-) netframework silinip manuel kuruldu (sonuç vermedi)
2-) windows 7-8-8.1-10-11 formatları denendi (sonuç vermedi)
3-) ssd sorun olabilir dedik. benim ssd'mi taktık (sonuç vermedi)
4-) visual studio ücretsiz versiyonları (2019-2022) denendi (sonuç vermedi)
5-) visual studio crackli versiyonlar denendi (sonuç vermedi)

şimdi buradaki sorun çok garip.

DİKKAT - 1 : "bakın 5600x işlemcili bilgisayara kurduğumuz aynı windows - aynı programlar - aynı ayarlar" benim bilgisayarıma ve laptop'a uyguladığımızda süre 1 saniye'ye düşüyor. ancak 5600x sistemine uyguladığımızda süre 5-6 saniye'ye çıkıyor" eğer yüklediğimiz programlar ile ilgili bir sorun olsa şayet aynı sorunları farklı pclerdede yaşamamız gerekiyor diye düşünüyorum.şahsi fikrim.

DİKKAT - 2 : 5600x ile yapılan bir derleme 5-6 saniye'de açılıyor'ya. derlenen exe'yi kendi bilgisayarımda(1 saniye'de açan) açtığımda yine 5-6 saniye'de açıyor. ancak benim bilgisayarımda (1 saniye'de açan) derlenen exe'yi 5600x'e atıp açarsam 1 saniye'de açıyor.
inanın kafayı yiyeceğim.

sizin cevaplarız hakkında verdiğim cevaplar

@emarti; donanım farklılığı konusunda son derece haklısın ancak, tek bir form üzerinde sadece 1 tane içi boş bir butonu 5600x gibi bir işlemcinin 5-6 saniyede açması çok garip geliyor. i5-2500 işlemcili evde film-müzik için kullandığım makinem bile 1 saniyede açması olayı garipleştiriyor. hele hele 2 pc'ye yüklenen ve yapılan herşey aynı olup farklı saniyeler alınması zurnanın zırt dediği yer oluyor. sorun bence işlemci fazla kaliteli gibime geliyor

@ibo1973; yukarıdaki yazımdada belirtmiş olduğum gibi tüm testler yapıldı. donanımsal bir sorun tespit edilmedi.visual studio'da form üzerine konulan içi boş bir butonu derledikten sonra çıkan exe dosyasını masaüstüne - c ana dizinine kopyalıyorum denemek amaçlı. sonra pc'de arka planda çalışan olmasın diye yeniden başlatıyorum ve açıldığında exe dosyasını çalıştırıyorum. 5-6 saniye aralığında açıyor. kütüphane olması mümkün değil. çünkü formda herhangi bir kod yok. kütüphane ile ilgili bir durum söz konusu değil. sonuç itibari ile boş bir form derliyor. boş bir form derlemedeki amacımda tüm olası şeyleri ekarte etmek için boş form üzerinde test ediyorum.

@Voltron; şöyle genel bir cevap vermem gerekirse. donanımsal farklılık hakkında yukarıda belirtmiştim ancak herkese tek tek yazarak anlatmak daha mantıklı olacak. yukarıya çıkıp cevabını ara demek yanlış olur. donanımsal olarak; i5-2500 derlenen exe 1 saniyede açılıyor - 5600x derlenen exe 5-6 saniyede açılıyor. boş form üzerine 1 tane kod yazılmamış boş bir buton. örneğin; i5-2500 sisteminde derlenen exe'yi 5600x sistemine taşırsam o sistemdede 1 saniyede açıyor.5600x sisteminde derlenen exe'yi i5-2500 sistemine taşırsam 5-6 saniyede açıyor. iki sistemdede aynı visual studio versiyonu yüklü - aynı windows sürümü yüklü - aynı netframework'ler yüklü. açıkcası zannetmiyorum'ki her yüklenen pc için visual studio'da özel ayar yapılsın. kısacası tertemiz bir windows üzerine yüklüyoruz tüm programları.benim pcde hızlı arkadaşın canavar pc'sinde yavaş çalışıyor derlenen exe'ler. mantık dışı geliyor.

@Theoden(CYON4D); senin tavsiyelerinede kulak verip sıfırdan sistem kurup hiç bir şey ellemedik. tüm update'ler yapıldı. internet bağlantısı aktif bırakıldı. (.Net Framework removal tool) denendi sonuç maalesef olumsuz.

@MeG; yazdıklarının aynısını uyguladık. 2 bilgisayar düşünün. aynı programlar - aynı sürümler yükleniyor. tek 120 ssd var. ancak birinde 1 saniye diğerinde 5-6 saniyede exe açılıyor. artık takip etmediğim arka plan yapmadığımız kalmadı.

@witchdoctor; exe'yi 5-6 saniyede açan 5600x işlemci'li olan sistem.
elimizde; (aşağıdaki pclere aynı windows sürümü(el değmemiş) - aynı visual studio sürümü - 120gb ssd) başka bir şey yüklü değil
derlenen içerik ( boş form üzerine 1 adet buton koyuyoruz içine kod yazmıyoruz sonra debug veya release olarak derleyip çıkan exe'yi çalıştırıyoruz)
1-) benim pc : i5-2500 (derlenen exe 1 saniye'de açılıyor)
2-) arkadaşın pc : 5600x (derlenen exe 5-6 saniye'de açılıyor)
3-) laptop pc : quad core (derlenen exe 1 saniye'de açılıyor)
hepsinde 120gb tek ssd takılı

@Aykiri1; yukarıda'da belirttiğim gibi herşey sıfırdan yapıldı maalesef durum aynı

arkadaşlar uzun uzunca yazdım kusura bakmayın. herkese cevap vermek istedim. umarım gözlerinizi beyninizi ağrıtmamışımdır. varsa hatam affola. birazdan video ile paylaşmayı düşünüyorum. arkadaşın evdeyim. onun pcden direk obs ile paylaşayım durumu.

Video Link : https://www.youtube.com/watch?v=yE78pgfWZGo

« Son Düzenleme: Mayıs 10, 2022, 16:08:26 ÖS Gönderen: mtchannel » Logged

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Mayıs 10, 2022, 15:57:10 ÖS »

acaba bilgisayarın setup ayarlarımı yanlış? özellikle cpu cache ayarları yada diğer ayarlar?
Theoden (CYON4D)
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Mayıs 10, 2022, 15:59:58 ÖS »

DİKKAT - 2 : 5600x ile yapılan bir derleme 5-6 saniye'de açılıyor'ya. derlenen exe'yi kendi bilgisayarımda(1 saniye'de açan) açtığımda yine 5-6 saniye'de açıyor. ancak benim bilgisayarımda (1 saniye'de açan) derlenen exe'yi 5600x'e atıp açarsam 1 saniye'de açıyor.
inanın kafayı yiyeceğim.

En tuhaf durum bu bence.

mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Mayıs 10, 2022, 16:07:36 ÖS »

bios firmware'yi 2 geri 2 ileri olacak şekilde denedik. bios sıfırladık. orjinal ayarlarında denedik. windows zaten hiç tweak yapmadık el değmemiş kullandık. orjinal. arkadaş oyun oynamak için almıştı makineyi sonra vazgeçti çünkü laptopta derlemeler vs. şeyler çok yavaş oluyordu sonra yeni makineyi visual studio olarak çalışması için ayarlamaya karar verdik. oda böyle sorun yarattı.

Konuya video link ekledim dilerseniz izleyin.

Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Mayıs 10, 2022, 16:08:58 ÖS »

Daha once belirttigim gibi .net programlari ilk calisma esnasinda 5-10 saniye belki buyuklugune gore daha da gec calisabilir. Ikinci ve sonraki calistirmalarda, olusan native code imaji GAC de olacagindan sure 1 saniyeye kadar inebilir. Ya Global Assembly Cache biraz sismis, framework sorunlu ya da EXE Debug info iceriyor ve yavas calismasina sebep oluyor.

https://docs.microsoft.com/tr-tr/ef/ef6/fundamentals/performance/ngen
« Son Düzenleme: Mayıs 10, 2022, 19:05:33 ÖS Gönderen: Voltron » Logged

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: