merhaba arkadaşlar. bugün şaka gibi bir gündü. piyasa ne olmuş böyle. ne kadar çakal kaplamış her yeri. şimdi bugün termal pad bulmak için arkadaşın arabasıyla yola çıktık. 8-10 tane elektronikçi gezdik. maalesef yok. son 2 tane elektronikçi daha bulduk. ikisinde'de bulduk. ancakkkkk. aynı marka - aynı model - aynı mm - aynı naylonun içinde. birinde 35 tl, diğerinde 80 tl. ucuz satana ve pahalı satana sordum bu ürünler ne zamandır elinizde. iki satıcıda 1 hafta önce toptancıdan aldıklarını söylediler. muhtemel aldıkları toptancıda aynıdır. ama ne hikmetse biri 35 tl diğeri 80 tl. tabiki gittim 35 tl olanı aldım. arkadaş bile şaşırdı bu fiyat farkına.
gelelim konumuza.
termal padlerimizi aldıktan sonra eve geldik. ilk anakartta testimizi gerçekleştirdik.
anakart üzerindeki doğu batı

tüm çiplerin macunlarını kolonya+kulak çöpü ve diş fırçası yardımı ile tertemiz ettik. sonra ıslaklık kalıntısı kalmasın diye saç kurutma makinesi ile soğuk modda 1-2 dk gezdirdik çip üzerlerinde. sonra makasla termal pad'i kestik. aluminyumları geri taktık. pc'yi açtık açıldı. sonra kasaya yerleştirdik anakartı tekrardan test ettik açılmadı. tekrardan uzay testi yaptık açılmadı. az kaldı uzay boşluğuna atacaktım sinirle

yaklaşık 1 saat bekledikten sonra kendi kendi çalışmaya başladı. defalarca test ettim sorun çıkmadı. geri kalan tüm anakartları kolonya kullanmadan yaptık böyle bir sorun olmadı. sanırım kolonya kafa yaptı anakartta

yada komple saf alkol almam gerekiyor

şükür çalışıyor hepsi anakartlarımın. şu anda kolonya ile temizlediğim anakart ile mesaj atıyorum.
bu arada belirtmek isterim arkadaşlar.
çipsetlerdeki termal macun temizlemek için aluminyumları söktüğümde daha cıvık cıvık olmuştu ve arada boşluk vardı. yani bir işe yaramamış termal macun. termal pad şart. deneyerek öğrenmesem olurmuş. çok zaman kaybettim. bir günümü yedi. saat 04:51 oldu daha tüm anakartlar anca bitti.
ilgilenen herkese çok teşekkür ederim.
Bayramınız şimdiden kutlu mutlu olsun, güzel geçmesi dileğimle.