Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Termal Pad yerine ?  (Okunma Sayısı 2288 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 07, 2022, 00:59:56 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar. bugün bazı eski xeon anakartlarımın komple temizlik bakımını yapayım dedim. heatskinklerin altına bir baktım termal pad katılaşmış ve boşluk vardı. kulak çöpü ve kolonya ile iyice temizledim. sonra etrafımdaki elektronikçileri gezdim termal pad alayım diye maalesef bulamadım. çok satılmadığı için getirmiyorlarmış. bende termal macun sürdüm. iyice boşluk kalmayacak şekilde doldurdum heatsinkin altını çipsetin üstünü.

1-) sizce termal pad almalımıyım ?
2-) termal macunla devam etsem sorun olurmu ?

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
Kaan Akkurt
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 07, 2022, 07:44:02 ÖÖ »

Eğer oradan pad çıktıysa, siz de termal pad koymalısınız. Pad yerine macun bir işe yaramaz, bu şekilde kısa sürede o parça ısıdan bozulacaktır.

https://www.n11.com/arama?q=termal+pad

ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 07, 2022, 10:48:25 ÖÖ »

Eğer oradan pad çıktıysa, siz de termal pad koymalısınız. Pad yerine macun bir işe yaramaz, bu şekilde kısa sürede o parça ısıdan bozulacaktır.

https://www.n11.com/arama?q=termal+pad
hatta aynı kalınlıkta pad olmalı kalın yada ince olmamalı
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 07, 2022, 11:51:50 ÖÖ »

@Kaan Akkurt merhaba. dün geceden bu saate kadar mecburen çalıştırıyorum makineleri. şu anda bir sorun çıkmadı. ancak dediğiniz gibi termal pad bulacağım bir şekilde bugün.

@ibo1973 merhaba. kalınlık incelik bilemeyeceğim. çünkü söktüğümde bildiğin taş olmuş parçalanmıştı.ıslak mendille temizledim komple. en güzeli farklı kalınlıklarda termal pad alıp göz kararı takmak olacak. çipsetin üzerine taktıktan sonra heatsinke temas ediyormu kontrol ederek takacağım.

bugün inşallah termal pad bulabilirsem. komple sıktığım macunları temizlemem gerekiyor. bu sıcakta yapılacak iş değil kendimede bir termal pad takayım bari sıcaklığımı alsın.

Sağlıcakla kalın

zanpinoz
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 07, 2022, 14:52:21 ÖS »

https://www.youtube.com/c/TeknikTakip/videos

Yanlış hatırlamıyorsam bu kanal daki bir videoda izlemiştim.

Orjinal kaliteli pad yerine piyasada satılan padleri kullanıcaksanız hiç pad takmayın daha iyi demişti.

Tamir edettiği ekran kartı için kullanması gereken pad lerin çok pahalı olduğundan bahsetmişti.
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 07, 2022, 15:06:26 ÖS »

firmalar genelde pad kullanmazlar
pad yerine yapışkan özelliği olan termal sıvı kullanıyorlar.
piyada satılan padler yapışkanlı değiller.
soğutucu vidalı yada mandallıysa bu pad uygun olabilir. değilse termal bant önerebilirim hem yapışır hemde ebat çeşitliliği fazla
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 08, 2022, 04:55:17 ÖÖ »

merhaba arkadaşlar. bugün şaka gibi bir gündü. piyasa ne olmuş böyle. ne kadar çakal kaplamış her yeri. şimdi bugün termal pad bulmak için arkadaşın arabasıyla yola çıktık. 8-10 tane elektronikçi gezdik. maalesef yok. son 2 tane elektronikçi daha bulduk. ikisinde'de bulduk. ancakkkkk. aynı marka - aynı model - aynı mm - aynı naylonun içinde. birinde 35 tl, diğerinde 80 tl. ucuz satana ve pahalı satana sordum bu ürünler ne zamandır elinizde. iki satıcıda 1 hafta önce toptancıdan aldıklarını söylediler. muhtemel aldıkları toptancıda aynıdır. ama ne hikmetse biri 35 tl diğeri 80 tl. tabiki gittim 35 tl olanı aldım. arkadaş bile şaşırdı bu fiyat farkına.
gelelim konumuza.
termal padlerimizi aldıktan sonra eve geldik. ilk anakartta testimizi gerçekleştirdik.
anakart üzerindeki doğu batı tüm çiplerin macunlarını kolonya+kulak çöpü ve diş fırçası yardımı ile tertemiz ettik. sonra ıslaklık kalıntısı kalmasın diye saç kurutma makinesi ile soğuk modda 1-2 dk gezdirdik çip üzerlerinde. sonra makasla termal pad'i kestik. aluminyumları geri taktık. pc'yi açtık açıldı. sonra kasaya yerleştirdik anakartı tekrardan test ettik açılmadı. tekrardan uzay testi yaptık açılmadı. az kaldı uzay boşluğuna atacaktım sinirle yaklaşık 1 saat bekledikten sonra kendi kendi çalışmaya başladı. defalarca test ettim sorun çıkmadı. geri kalan tüm anakartları kolonya kullanmadan yaptık böyle bir sorun olmadı. sanırım kolonya kafa yaptı anakartta yada komple saf alkol almam gerekiyor şükür çalışıyor hepsi anakartlarımın. şu anda kolonya ile temizlediğim anakart ile mesaj atıyorum.

bu arada belirtmek isterim arkadaşlar.
çipsetlerdeki termal macun temizlemek için aluminyumları söktüğümde daha cıvık cıvık olmuştu ve arada boşluk vardı. yani bir işe yaramamış termal macun. termal pad şart. deneyerek öğrenmesem olurmuş. çok zaman kaybettim. bir günümü yedi. saat 04:51 oldu daha tüm anakartlar anca bitti.

ilgilenen herkese çok teşekkür ederim.
Bayramınız şimdiden kutlu mutlu olsun, güzel geçmesi dileğimle.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: