Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Mesajların silinmesi  (Okunma Sayısı 7124 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Eylül 14, 2022, 23:36:27 ÖS »

Mesajları sildikten sonra başlığı kilitlesek tartışmalar uzamazdı... Kilitlemedik. Bu sayede sizlerin eleştirilerini aldık. Uzuyor uzamasına ama en azından herkes fikrini dile getirebiliyor. Eleştirmek istedikten sonra eleştirilmeyecek konu/kişi/eylem yok.

AGY
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Eylül 14, 2022, 23:36:58 ÖS »

Bu konuya has olmamakla birlikte suçlu aramak gibi bir niyetim de yok lakin uzun süreden beri bazı üyelerin forumdan uzaklaştığını hatta girmediğini görmek beni üzüyor.

Burası birleştirici bir platform olmalı.
Yakında iletişim detoksuna girmiş zombiler gibi olmayalım internet ortamında.
katılıyorum çok yapıcı bir bakış açısı.
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Eylül 14, 2022, 23:40:06 ÖS »

Bu konuya has olmamakla birlikte suçlu aramak gibi bir niyetim de yok lakin uzun süreden beri bazı üyelerin forumdan uzaklaştığını hatta girmediğini görmek beni üzüyor.

Burası birleştirici bir platform olmalı.
Yakında iletişim detoksuna girmiş zombiler gibi olmayalım internet ortamında.
Dediklerine fazlasıyla katılıyorum Murat eski üyelerden bir çok kişi yok artık aramız da ve bu gerçekten üzücü
amiga.os
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Eylül 14, 2022, 23:52:44 ÖS »

Mesajları sildikten sonra başlığı kilitlesek tartışmalar uzamazdı... Kilitlemedik. Bu sayede sizlerin eleştirilerini aldık. Uzuyor uzamasına ama en azından herkes fikrini dile getirebiliyor. Eleştirmek istedikten sonra eleştirilmeyecek konu/kişi/eylem yok.

Bence de mesajları silmeden konuyu kilitlemek daha doğru olurdu Bizim mesajlar da gitmezdi belki de.

Şuna da kesinlikle katılıyorum, burası bir forum ve iletişim yolumuz mesajlaşma, her yeni mesaj her zaman konunun uzaması anlamına gelmiyor. Hatta sonrası için daha doğru bir bakış açısı kazandırmak açısından şu an olduğu gibi daha bol mesaj atmak da gerekiyor olabilir.

Abuk subuk tartışmalar ya da hakaret olmadıktan sonra daha çok mesaj atarak daha iyi iletişim kurabiliriz bence. İstanbul buluşmasında yüz yüze de konuşuruz tabii ki, AGY dostumuz da gelir diye umuyorum. Hatta forum küskünlerinden de gelmek isteyen için en iyi ortam canlı buluşmalar.

Bu arada konuyu açan arkadaş da ekran kartını taktı ve konudan koptu galiba, diyerek ortamı yumuşatmaya çalışayım.
AGY
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Eylül 15, 2022, 00:15:00 ÖÖ »

Bence de mesajları silmeden konuyu kilitlemek daha doğru olurdu Bizim mesajlar da gitmezdi belki de.

Şuna da kesinlikle katılıyorum, burası bir forum ve iletişim yolumuz mesajlaşma, her yeni mesaj her zaman konunun uzaması anlamına gelmiyor. Hatta sonrası için daha doğru bir bakış açısı kazandırmak açısından şu an olduğu gibi daha bol mesaj atmak da gerekiyor olabilir.

Abuk subuk tartışmalar ya da hakaret olmadıktan sonra daha çok mesaj atarak daha iyi iletişim kurabiliriz bence. İstanbul buluşmasında yüz yüze de konuşuruz tabii ki, AGY dostumuz da gelir diye umuyorum. Hatta forum küskünlerinden de gelmek isteyen için en iyi ortam canlı buluşmalar.

Bu arada konuyu açan arkadaş da ekran kartını taktı ve konudan koptu galiba, diyerek ortamı yumuşatmaya çalışayım.
Katılıyorum dostum. Bende gelirim inşallah buradaki arkadaşlar ile tanışmaktan sohbet etmekten büyük keyif alırım.
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #20 : Eylül 15, 2022, 00:16:17 ÖÖ »

emin olun mesajlar silinmeseydi bu konu bu kadar uzamazdı ama bundan sonrası için bu tip eleşiriler veya farklı bakış açıları hakaret olmadığı sürece silinmemeli boşuna olayın çapı büyüyor gereksiz uzuyor.

Sunucu kaynaklı olabilecegi bilerek silinmediği bilgisi verilmişti

Ona bakarsanız sizin şu an yazdığınız da süreci uzatıyor
yok bilerek sildim dedi sizinki arada sunucudan kaynaklı silinmiş olabilir dedi  okumamışsınız.Sizde cevap vererek( ki sizle  hiç ilgisi yok ) gene olayı gereksiz uzatıyorusunuz bence. Ben @LW3D hitaben yazdım.Bir öneri benimki ciddiye alınır alınmaz bilemem.

Konu benimle alakalı forumla ilgili sorunlarda söz hakkı duyuyorum kendimde . Siz de şimdi devam edin hiç bitmesin uzasin

C64 ve A500 gerisi teferruat
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Eylül 15, 2022, 00:21:59 ÖÖ »

Bir yerde okumuştum. "İnsanların yüz yüze kurdukları iletişimde kelimeler % 10, ses tonu % 30 ve beden dili % 60 önem taşır." yazıyordu. ne kadar doğrudur bilemiyorum.

Eğer, Nobel ödüllü bir yazar değilseniz, duygu ve düşüncelerinizi yazı ile tam olarak anlatmanız mümkün değildir, yazdıklarınızı okuyan kişiler sizin düşündüğünüzden çok farklı anlamlar çıkartabilirler.

Yazı ile iletişim kurarken, eğer hayati önemde bir konu değilse, asla karşımdakinin düşüncesine muhalif bir şey yazmamaya çalışıyorum. Bir yanlışı düzeltmek hiçbir insanın kalbini kırmaya değmez. Kalp bir kere kırılınca onaracak ustası bulunmaz.

mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : Eylül 15, 2022, 00:47:06 ÖÖ »

@amiga.os ve diğer tüm arkadaşlar merhaba.
şunu belirtmek isterim konu sahibi olarak konudan kopmuş değilim ancak çalışma saatlerim birbirine girdi bazı durumlardan dolayı ve bir anda açtığım konu almış başını gitmiş tabiri caizse alev almış. konu takibindeyim ancak kafa toparlayıp yazacak vakit bulamadım. bugüne nasipmiş. sağolsun arkadaşlar ekran kartı tavsiyesinde bulunmuşlar(aradığım modeller belli ancak yinede değerlendirmem adına faydalı bilgi paylaşmak istemişler) ancak maalesef aralarında ekran kartı performansı konusunda bir tartışma geçmiş. bahsettikleri kartlar hakkında konuya 3.şahıs olarak girip(her ne kadarda konu sahibi olsamda) bir şey söylemek pek mantıklı gelmedi. çünkü söyledikleri kartları hiç bir şekilde kullanmışlığım yok. performansını bilmem. bilmediğim konuda'da yorum yapmam. zaten mesajımda 1050ti satın aldığımı ve ne şartlarda aldığımı belirten yazımı paylaştım. sonrasında aralarında geçen tavsiye ettikleri kartların performansı hakkında tartışmaları birbirlerini kırmaktan başka bir şeye yaramadı açıkcası.
Sayın yönetici arkadaşlar şayet neye bağlandı veya bağlanacak bu tartışma bilmiyorum. belki'de duruldu normale döndü bilgim yok konu hakkında. eğer sizler için sorun olmaz ise gerekirse uygun görürseniz paylaşmış olduğum konuyu silebilirsiniz. insanların birbirine karşı kırıcı olmasını istemem lanet olası teknoloji yüzünden.
Saygılarımla sağlıklı günler dilerim.

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Eylül 15, 2022, 00:52:43 ÖÖ »

Lw3D; Senin yapman gereken ya konuyu silmek yada hiç karışmamaktı. Biz tartışmışız şöyle yada böyle olmuş , kızıp forumdan gidiyorsa buna engel olmaya da gerek yok. Adamın arkasından  bir yalvarmadığın kalmış . Her zoru gören bu şekilde yapsa ne olacak o zaman?

Benimde kendime göre bir üslubum var. Beğenen beğenir beğenmeyen beğenmez. Konuyu değerlendirip karşımdakine en uygun yakıştırmayı da bir sözle yapabilirim. bana göre de doğru olan budur. Benim laflarımdan kavga çıkarmış, asıl sen yazdığın laflara bak ?

Sende bana GICIK oluyorsun bununda çok iyi farkındayım. Kesinlikle tarafsız bir yapın yok işine geldiği gibi davranıyorsun. Benim mesajlarımı silmen bana gıcık olmandan kaynaklanıyor. Yaptığın yorum ise çok büyük saygısızlık. Ne demek bu "Oldukça gereksiz ve anlamsız duruyordu" o zaman forumdaki çoğu mesajı da sil gitsin o kadar çok gereksiz anlamsız mesaj var ki ? 

Sen bu yaptıklarınla sınırı aşıyorsun, ben bu yaptıklarını kaldıracak yapıda biri değilim. Kimseye de minnet etmem.  Benim mesajlarımı gereksiz ve anlamsız diye nitelendirilip siliyorsan o zaman beni forumdan atıp kurtulursun. Ben forumda olsam ne olur olmasam ne olur?

Forumda eskilerden çoğu kişi ya ayrılmış yada aktif değil. Neden acaba bunu bir sor kendine bakalım ?  Senin bu adaletsiz yaklaşımından olabilir mi?  Yada gerektiği yerde gerekeni yapma cesaretin olmadığı için mi?  Son yaptığım C1581 projesinde bile neler yaşadım. Yabancı birine ispiyonlandım. Benim amacım hep daha da üstüne koyup en iyisini yapabilmekti.

Amiga Repair Service
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Eylül 15, 2022, 06:51:29 ÖÖ »

Kavga çıkarmak hoşunuza gidiyorsa devam edin.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #25 : Eylül 15, 2022, 09:03:33 ÖÖ »

Kavga çıkarmak hoşunuza gidiyorsa devam edin.

👏

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #26 : Eylül 15, 2022, 10:45:18 ÖÖ »

Turgay abi günaydın, gıcık olsa sevmese seni çoktan atardı ben öyle düşünmüyorum. Forumda maalesef çok giden olmasının nedeni kullanıcılar olarak bizlerden de kaynaklanıyor. Sende projeler yapıyorsun orada bir çok sıkıntılı olay yaşamışsındır. Ben giden arkadaşlardan bu tarz sıkıntılar duyuyorum. Sen kalmayı seçmişsin bu işe olan tutkundan dolayı. Ama çoğu insan bu duruma dayanamıyor gidiyor. Tabi bu benim gördüğüm sebeplerden sadece biri.

Ha yönetim hata yapmıyor mudur? Gökhan abide söyledi mutlaka oluyordur. Görüşlerin bu kadar farklı olduğu bir yerde. Benim doğrum ile başkasının doğrusu farklılık gösterecektir mutlaka. Dolaysıyla herkesin doğrusunu yakalamak takdir edersin imkansız.

Ben iğneyi forum yöneticilerinden çok kendime batırıyorum. Acaba gereken değeri emeği saygıyı  karşı tarafa yeterince verebiliyor muyum?

Birde forumda çok fazla yanlış anlaşılmadan kaynaklı gerilim çıkıyor. Üyelerimiz bence şuna dikkat etsinler burada yazdıkları şeyler sadece onları değil. Hepimizi etkiliyor. Çizdiğimiz negatif tutum. Çevremizdeki ince düşünen katma değer katan insanları da soğutuyor.

Turgay abi ben sana değer veriyorum, seviyorum ama kardeşin olarak söylüyorum. Sakin ol burada şahsına bir saldırı olursa önce ben seni savunurum eminim bir çok sağ duyulu arkadaşta savunur. Yazım dilin sert olunca ister istemez de karşı taraf alınıyor abi. Savunalım derken karşı tarafı korumakta gerekebiliyor. ne olur bu yazdıklarımı da farklı yorumlama abi. Saygılarımla sevgilerimle.

Kendi adıma kusurlarım olduysa forumdaki arkadaşlardan özür dilerim. İnanın hiç birinizle kişisel bir sorunum yok. Ama çoğu kavgadan bende çok olumsuz etkileniyorum. Ne olur daha sakin olalım.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #27 : Eylül 15, 2022, 11:54:49 ÖÖ »

çok uzatılmış çok gereksiz .
öncelikle dünya adil bir yer değil bizlerde bu adil olmayan dünyanın kralı değiliz kimse kimseden üstünde değil yada herkes normal akla zekaya da sahip olmayabilir bu sebeble haklı dahi olsak anlayışlı olmak haksızlığada uğrasak alttan almak harika olurdu. fırsatını bulduğumuzda karşımızdakini ezmek yerine anlayışlı davranmak daha güzel olurdu. konuya mesaj yazan herkese 2 gün mesaj yazmayıp sakinleşmesini hatta daha mesaj yazmamasını tavsiye ediyorum.
onursapci
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #28 : Eylül 15, 2022, 12:58:59 ÖS »

Ben buradan tonyukaka sesleniyorum forumu bırakma bu kadar kişinin hatırı için

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #29 : Eylül 15, 2022, 18:10:20 ÖS »

Tonyukuk kurtardı

Foruma eskiye nazaran daha az üyenin girmesi ya da eskiden girenlerin artık girmemesi konusunda bir araştırma yapmadım. Nedenlerini bilemiyorum. Bu konuda yönetimin (belki de benim) aldığım bazı kararlar rahatsız etmiş olabilir. Ama bir yıllık süre içerisinde foruma ne kadar müdahale ediyoruz ki? Çok tartışma olan, sorun yaşanan bir ortam değil. Olması da aslında pek mümkün değil ama... oluyor işte... Bende uzun süredir girmiyordum. yaz ayları genelde insanların evde bilgisayar başında forumlarda çok zaman geçirdikleri bir zaman dilimi olmuyor. Ayrıca son 1 yılda ne yazık ki hepimizi etkileyen ekonomik çalkantılı bir dönem yaşadık. Bunun da etkisi olabilir. Ama tüm bunların ötesinde burası bir forum. İçerik üyeler yani sizler tarafından oluşturuluyor. Yönetim olarak bir taahütümüz yok. Demek ki yeterince iyi muhabbet çeviremiyorsunuz

Eğer foruma eskiye nazaran daha az kişi girmesinin moralimi bozacağını düşünerek, bunu yazan arkadaşlar varsa...Besim Tibuk'un bu konuyla ilgili güzel bir cevabı vardır. Hatırlayalım

Foruma daha az insanın girmesi daha az üyenin olması ya da arada, eğer şöyle yaparsanız üye sayısı artar ya da istediklerimi yapmazsanız, forumdan giderim türünden çıkışlar bana çok anlamsız geliyor (bunu yüzlerce defa yazmışımdır). Forumun kalabalık olmasının, üye sayısının milyon olmasının bize ne faydası olur ki? Forumun kalabalıklığıyla övünecek ne bileyim büyük bir forum olmayla mutlu olacak yaşları sanırım geçtik. Bu olmasın anlamına gelmiyor. Sadece forumu kurma ve yaşatma amacımız farklı. Bu site bir gelir modeliyle işleyen, bunu önemseyen bir yapıda değil. Belli ilgi alanındaki arkadaşların bir araya geldiği, oldukça küçük, özel bir kitleyiz. Sizleri bilmem ama ben çok sorun görmüyorum. Yıllar içerisinde forumum bölündüğü oldu. Giden gelenler oldu. Şu anda burada yazmasa da, toplantılarda görüştüğümüz dostlarımız/arkadaşlarımız oluyor. Bu kadar büyütülecek şeyler değil bunlar. Çok özel ve zevkle, eğlenceyle alakalı bir ortam burası. Eğer commodore64'ünüzden zevk alamıyorsanız, Spectrum deneyin Commodore64'ü daha da çok seveceksiniz Bu kadar konuyu uzatmanın, kasmanın bence anlamı yok... Benimle aynı görüşte olmayabilirsiniz. Haklı da olmayabilirim. Ama kişisel görüşüm budur.

GICIK olma konusuna gelirsek... Bu konuda bir şey yazmayı düşünmüyorum. Yazmak bile bu iddiayı ciddiye almak olur. Eğer aranızda kendisine gıcık olduğumu düşünen varsa, büyük yanılgı içerisinde. Öyle bir yapım yok. Eğlenilecek, hoşça vakit geçirilecek, fotoğrafını bile görünce içimizin titrediği commodore64 ya da Amiga'nın konuşulduğu bir ortamda, birine gıcık olmak ciddi gıcıklık gerektirir. Yanlış anlaşılma olmasın. Siz bana gıcık olabilirsiniz Ama sorun değil. Alışığım. Ama takmam... Dün akşam izleyemedim ama bu akşam Cobra Kai'nin bir bölümünü daha izlemeye niyetliyim... Herkese iyi akşamlar...

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: