Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 ... 11 12 [13] 14 15 16   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: EYT  (Okunma Sayısı 43909 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Humphrey
Deneyimli

The right man in the wrong place

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #180 : Mart 01, 2023, 18:55:49 ÖS »

Ne güzel değil mi,kendinizi kurtardınız,çocuklarınızda 70-75'de emekli olurlar bunu kutlayın bence....Tabii yaşarlarsa.
kıskançlık kötü bir şey , insanın içini kemirir. eğer bu kadar çok kıskanıyorsan gir facebook'a EYT siteleri var oraya yaz. içindeki çirkin kıskançlığı boşalt. oraya yakışır. buraya yakışmıyor.

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #181 : Mart 01, 2023, 19:27:59 ÖS »

Ne güzel değil mi,kendinizi kurtardınız,çocuklarınızda 70-75'de emekli olurlar bunu kutlayın bence....Tabii yaşarlarsa.

Çok talihsiz bir açıklama olmuş maalesef. 1999 yılı öncesi işe başlayanlar o tarihte Anayasa'nın aleyhte kanun geriye işletilemez hükmüne rağmen geriye doğru işletilerek mağdur edilmişti, oysa ki aleyhte yasa çıktığı tarihten sonrasını kapsamalıdır.

Tüm EYT den emekli olanlara hayırlı uğurlu olsun.
HkRecai
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #182 : Mart 01, 2023, 20:26:04 ÖS »

Kendim dahil tüm eytlilere gelsin, Ricky Martin'den Maria Kahkaha

https://www.youtube.com/watch?v=vCEvCXuglqo
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #183 : Mart 02, 2023, 15:56:23 ÖS »

kıskançlık kötü bir şey , insanın içini kemirir. eğer bu kadar çok kıskanıyorsan gir facebook'a EYT siteleri var oraya yaz. içindeki çirkin kıskançlığı boşalt. oraya yakışır. buraya yakışmıyor.
Hayretler içinde yazdıklarınızı okuyorum,emeklilik değişim yasaları kademeli olmak zorundadır,insanların 1 günle 17 yılını çalamazsın,nitekim bu yasa ilk çıktığında anayasa mahkemesi bunun kademeli olması için hükümete geri yollamış ama 2002de hükümet yine bildiğini okuyup kademeli yapmamıştır.Sizin o zaman" bizim hakkımız çalındı " dediğiniz olay bizimde başımıza gelmiştir.Benim hakkımda ne düşünüyorsanız Allah size 10 katını versin....
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #184 : Mart 02, 2023, 16:06:36 ÖS »

Sizin de  dediğiniz gibi 2002 de çıkan kanun 2002 den sonra işe girenleri kapsar kanunen ancak olumlu durumlar geriye yürür. Verilen hak geri alınamaz

Biz iste girdiğimizde sigorta sözleşmesi ve emeklilik şartları belliydi

Sizce bu kadar kişi hakkımız çalındı diye neden yıllarca uğraştı? Bu kadar basit mi kademeli olması mantıklı diyerek olayi kestirip atmak.

O zaman mantıkla ilerleyelim sizin de maaşınız afet dönemlerinde verilmesin . Bence mantıklı. Biz nasıl saygı duyuyorsak bizim paramizi hakkımızı başkalarının inisiyatifine bırakmayız ama

Yanlış hatırlamıyorsam düzeltin lütfen sizdiniz sanırım aşı tartışmalarında da muhalif olmustunuz kişi olarak muhalif bir kimliğiniz var sanırım eğitime bile ara vermeyi dusunmustunuz .

Herkesin görüşüne saygı duyarım ister aşı olun isterseniz maaşınızı bağışlayın ama benim hakkım üzerinde de başkasının inisiyatif söylemlerine izin de vermem aynı şekilde. Saygılar
« Son Düzenleme: Mart 02, 2023, 16:11:01 ÖS Gönderen: onursapci » Logged

C64 ve A500 gerisi teferruat
Humphrey
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #185 : Mart 02, 2023, 16:09:11 ÖS »

Hayretler içinde yazdıklarınızı okuyorum,emeklilik değişim yasaları kademeli olmak zorundadır,insanların 1 günle 17 yılını çalamazsın,nitekim bu yasa ilk çıktığında anayasa mahkemesi bunun kademeli olması için hükümete geri yollamış ama 2002de hükümet yine bildiğini okuyup kademeli yapmamıştır.Sizin o zaman" bizim hakkımız çalındı " dediğiniz olay bizimde başımıza gelmiştir.Benim hakkımda ne düşünüyorsanız Allah size 10 katını versin....
Kendi yazdığına çelişkili düşmüşsün. Mağdur olan insanlar haklarını kazanınca, (ki biz 5 yıldır bunun ile ilgili  Facebook ve twiterda çalışıyoruz, mitingler düzenlendi ) kıskançlık dolu yazı yazmışsın, sonrada bende aynı durumdayım , bizde mağduruz demişsin. Hatta kademeli olmalı , bir gecede geldi gibi haksız sebepleri saymışsın, Demokratik hakları için savaşıp kazanan insanları tebrik etmek yerine , darısı bizimde başımıza demek yarine , çirkin bir kıskançlıkla, çelişki dolu yazmışsın. Kıskançlık yaparak , insanlara haklarına kem gözle bakarak bir yere varamazsın.

Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Playstation 1,2,3
Xbox 360
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #186 : Mart 02, 2023, 16:46:34 ÖS »

Kendi yazdığına çelişkili düşmüşsün. Mağdur olan insanlar haklarını kazanınca, (ki biz 5 yıldır bunun ile ilgili  Facebook ve twiterda çalışıyoruz, mitingler düzenlendi ) kıskançlık dolu yazı yazmışsın, sonrada bende aynı durumdayım , bizde mağduruz demişsin. Hatta kademeli olmalı , bir gecede geldi gibi haksız sebepleri saymışsın, Demokratik hakları için savaşıp kazanan insanları tebrik etmek yerine , darısı bizimde başımıza demek yarine , çirkin bir kıskançlıkla, çelişki dolu yazmışsın. Kıskançlık yaparak , insanlara haklarına kem gözle bakarak bir yere varamazsın.
Galiba sizin çocuk falan yok,yada insanlardan nefret ediyorsunuz, empati duygunuz yok olmuş,çirkin bir yazı yazan sizsiniz,benim sizin maaşınızda zerre gözüm yok,herşeyi boşverin bu emeklilik sisteminde gelecek nesiller emekliliği göremez kardeşim.
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #187 : Mart 02, 2023, 17:18:21 ÖS »

1996 sigorta girişim var prim gün sayım da fazla 1999 da değişen yasadan dolayı sadece yaş şartım vardı 10 sene daha bekleyecektim yasa geriye dönük işletildiği için sonuçta haksızlık yapıldı ve hükümet istemeye istemeye seçim yatıtımı olarak eyt lilerin isteğini kabul etmek zorunda kaldı bugün emekli olmayı hak eden kaç kişi ben hak ettim ama emekli olmayacam ben bu parayı istemiyorum 60 65 yaşıma kadar çalışıcam o zaman alırım deyipte hakkından vazgeçer hiç kimse ama şöyle bir durum var eyt yasasına dahil olmayanlar bu durum facebook gruplarında da var ben emekli olamıyorum nasılsa deyipte emekliliği hak edenlere karşı düşmanca bir tavır sergileme
Amigamiga sigorta girişin 2000 senesiymiş şöyle bir şey sorayım 2000 senesi değil de 1999 ve öncesi olsaydı ve şu anda emekli olmayı hak etmiş olsaydın yok kardeşim ne emekliliği bu ülkede milyonlarca çocuk var ben emekli olursam onların emekliliklerini gasp etmiş olurum o yüzden 60 65 yaşıma kadar emekli olmucam deyipte bu hakkından vaz geçermiydin?
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #188 : Mart 02, 2023, 17:31:02 ÖS »

Tabii ki vazgeçmezdi şuan aldığı maaşı , evini hak ettiği her şeyi ver desek vermeyeceği gibi bu hakkını da vermeyecekti. Ama itiraf edemez bu kadar itirazdan sonra tabii ki

C64 ve A500 gerisi teferruat
Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #189 : Mart 02, 2023, 17:40:09 ÖS »

Cehennemdeki Türkler fıkrası geldi aklıma nedense. Emeklilik sisteminin kapsamlı bir şekilde elden geçmesi şart ama ülkenin geleceğini bitiren tek şeyin EYT den emekli olanlar olarak algılanması da ayrıca trajikomik.

Ayrışmak ve birbirimize düşmek için hiç bir fırsatı kaçırmıyoruz.

Birbirimizi kırmaya değmez dostlar.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #190 : Mart 02, 2023, 17:40:58 ÖS »

Size birşey söyleyeyim,yıllardır eytlilerin uğradığı haksızlığı dile getirdim heryerde,oyun ortasında kural değişmez dedim,onlar haklarını aldı tamam ama 99da konulan yasa adil bir şekilde kademeli gelmediği için şimdide biz mağdur olduk,sizlerden tek isteğimiz manevi destek ve empati.Aslında en çok üzüldüğüm  bu acımasız emeklilik sisteminde çocuklarımızın emekliliği göremeyecekleri.Keşke tüm millet bir olup bu yaşı insanların huzurla görebilecekleri bir yaşa düşürseler.Son söyleceklerim bunlar.
Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #191 : Mart 02, 2023, 17:49:18 ÖS »

Söylediklerinizde kesinlikle haklısınız. Dediğim gibi emeklilik sisteminin oturup baştan yazılması gerekiyor. Bu sistem ileride daha çok değişir bana kalırsa. Amaç en fazla 5 ila 10 yıl arasında emekli maaşı ödemek.
Humphrey
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #192 : Mart 02, 2023, 18:08:20 ÖS »

Bizler , okula sırtımızda çanta yürüyeyerk , yarım simidi paylaşarak giderdik, eski ayakkabılar, paltolar, uzun süre kullanalım diye büyük alınırdı, eski kitap, bir üst sınıf ablaların  kitaplarını kullanırdık, lisede öğle yemeklerinde kaşar ekmek, kola, bir çorba 1.5 ekmek 😀😀 yerdik (Kadir has lisesi) , kıyafet filan ayrı bir konu.
Evlendim 20 binlira taksitli eşya ile 2003 yılında, babamdan miras kalmadı bana, babam C64 almamıştır bana  ( yazmıştım tanışmada) hatta elimden geldiğince yardım ettim , bu bir
Bu gün çocuklarımız ellerinde ipad, anneanneler ağızlarına köfteyi çatalla veriyor. Servis her sabah gelip alıyor, okulda açık büfe kahvaltı, 4 çeşitli öğle yemeği, servis ile eve geliyor. Biz sadece ona düzenli alışveriş yapıyoruz. İpad, cep , xbox seriesx de oyun oynuyor. Minecraft ta şehirler kuruyor, sınıf arkadaşları şşe zoom dan bağlanıp , Roblox oynuyorlar. Ayıptır söylemesi bu gün öldem 3 daire kalıcak hanımefendiye, araba, para vs. Bu 2
Kayınvalidem 38 yaşında emekli oldu , eşim 48 de emekli olacak , kızımda 58 yaşında emekli olacak. Bence bu adil , 😀 , 75 yaşında filan emekli olan yok.

Kanun;
7.000 gün primlerinin tam olarak ödenmesi gerekir. 25 yıl sigortalılık şartı ile birlikte prim gününü tamamlayan erkekler 60 yaşını doldurduğunda, kadınlar ise 58 yaşını doldurduğunda emekliliğe hak kazanırlar.

Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Playstation 1,2,3
Xbox 360
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #193 : Mart 02, 2023, 23:42:40 ÖS »

şu anda emekli olmayı hak etmiş olsaydın yok kardeşim ne emekliliği bu ülkede milyonlarca çocuk var ben emekli olursam onların emekliliklerini gasp etmiş olurum o yüzden 60 65 yaşıma kadar emekli olmucam deyipte bu hakkından vaz geçermiydin?

Vazgeçerdi tabii.. Zaten o ve onun gibiler TV'de sadece belgesel kanallarını izliyor, klasik müzik dinliyor ve çöplerini plastik, kağıt, metal ve organik atık olarak ayırıyorlar Kahkaha

#aşıolmayanlarkısırlaştırılsın
sabri64
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #194 : Mart 03, 2023, 05:50:36 ÖÖ »

EYT yasası 03/03/2023 Tarihli TC Resmi Gazetede yayınlanarak yasalaştı.
Pirim gün ve yıl koşulunu sağlayanlar emeklilik dilekçelerini verebilecekler.Hayırlı olsun.
Geleceğimiz için asıl sorun EYTliler değil(di) 2008 yılı 5510 sayılı kanun.Hem 65 yaş hemde pirime esas gelirin ortalama %26 emekli maaşı... !
Sayfa: 1 ... 11 12 [13] 14 15 16   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: