Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbetkafamda deli deli sorular var :)
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: kafamda deli deli sorular var :)  (Okunma Sayısı 3839 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 05, 2023, 03:44:34 ÖÖ »

merhaba arkadaşlar.
bir şey yapmak istiyorum ancak önce olup olmayacağı konusunda emin olmam gerekiyor.
şayet olur derseniz ayrıca konuşulur.

elimdeki malzemeler;
1-) elimde 1 set power/anakart/işlemci/ram var. bu parçalar yükte 155watt civarı çekiyor. en azında watt ölçer öyle söylüyor. 7/24 açık kalırsa ayda ortalama 112kwh elektrik sarfiyatı yapıyor. bunun fatura karşılığı 165 tl ediyor takribi.
2-) elimdeki vantilatör ise 80watt civarı çekiyor. 7/24 açık kalırsa ayda ortalama 58kwh elektrik sarfiyatı yapıyor. bunun fatura karşılığı 86 tl civarı.
elimde bol bol 12v sağlam akü var bide.

peki ne yapmak istiyorum;
düz mantık anlatayım siz hayal kurun
vantilatörü hem odayı serinletmek için hemde power/anakart/işlemci/ram setini çalıştırmak için kullanmak istiyorum. ancak birde elektrik gitmesine karşı sadece sistemi kapatacak kadar (1dk kadar) yetecek bir akü bağlamak istiyorum.
yani vantilatörü kullanarak elektrik üretmek istiyorum. ancak vantilatöre rüzgar gülü tarzında değil. oda şebeke elektriği kullanacak. hem elektrik harcayacak hem elektrik üretecek.
80watt harcayan bir cihaz 155watt üretebilirmi diye insan kendisiyle çelişiyor ancak 12voltu 220volta çeviren inverterler var. yani aslında vantilatör burada hem elektrik üretecek hem aküyü şarj edecek. belli bir döngüde olacak. birde yanına inverter koymak zorundayım.
yani sizce olabilirmi böyle bir şey. amacım gayet belli elektrikten 80-85 tl kaçmak için kullanacağım bunu. güneş paneli düşünmüyorum. maliyet ve hücre olayları çok meşakatli. bakımı falan derken uğraşmak biraz sıkıntılı.
eğer vantilatör olayını bu iş için kullanabilirsem vantilatör yaz kış anakartı aynı zamanda soğutmak için kullanabileceğim. benim için ekstra bir soğutucu kaynağı olmuş olacak.
bu arada mining için değil bu sistem. zaten 155watt harcayarak kazanç elde edilemez.
biraz karışık kuruşuk anlattım biliyorum ama bence anladınız siz. dimmerle çarpılmasam bu sistemi yaparken çarpılacam o belli

aşağıdaki video'da aklımdakini yapmış ancak benzinli motor vantilatör motorunu çeviriyor. ben direk vantilatör motorunu şebeke elektriği ile çalıştırıp güç üretmek istiyorum. benzin harcadıktan sonra tadı olmaz o işin
örnek video-1:
https://www.youtube.com/watch?v=Hvna31gfrC0&ab_channel=KingHomemade

örnek video-2:
https://www.youtube.com/watch?v=jPsbOxJ_DqU&ab_channel=3Technology
« Son Düzenleme: Temmuz 05, 2023, 03:55:21 ÖÖ Gönderen: mtchannel » Logged

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
ibo1973
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 05, 2023, 08:52:37 ÖÖ »

.
« Son Düzenleme: Temmuz 05, 2023, 08:54:20 ÖÖ Gönderen: ibo1973 » Logged
Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 05, 2023, 16:20:59 ÖS »

Yapmak istediğiniz şey, halk arasında "Con Ahmet'in Devirdaim Makinesi" olarak da bilinir. Elde etmek istediğiniz sonuç, temel fizik yasalarına aykırıdır.

"Bir sisteme giren enerji = çıkan enerji"

Pervanelerini döndürmek için 80 Watt güç harcayan bir motora sahip olan cihazın ilave 155 Watt enerji üretmesini istiyorsanız, bu sisteme dışardan 155 Watt daha enerji sokmanız gerekecek.
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 05, 2023, 19:09:48 ÖS »

Zaten bu dediğini yaptığın anda sınırsız bedava enerji üretmiş oluyorsun Tarihe geçersin

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
alidereli
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 05, 2023, 19:26:40 ÖS »

inverter ile 12 volt olan gerilimi 220 volt'a çıkarabilirsin ama akımı o şekilde artıramazsın. Öyle olsaydı 12 volt herhangi bir adaptörü inverter ile 220 yapıp UFO ısıtıcısını çalıştırırdık :-D
murtek
Deneyimli

DO-IT-YOURSELF (AMIGA FOREVER)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 05, 2023, 21:29:19 ÖS »

Bunun olmayacağını anlatmak biraz uzun olay. Kısaca şöyle diyelim

Üretilen enerji + kayıplar = Tüketilen enerji

Kayıplardan dolayı Tüketeceğin enerji üreteceğinden daha fazladır.

Elektrik gafil avlar yinede dikkatli ol. 

DO-IT-YOURSELF
malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 05, 2023, 21:37:57 ÖS »

Kesinlikle olmaz.
Vantilatör elektrik üretmek için, üreteceği güçten fazla güç ister.
Serbest dönmez, oluşacak manyetik alandan dolayı dönme hareketine karşı direnç gösterir.
malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 05, 2023, 21:38:50 ÖS »

Murtek le aynı anda mı yazdık mesajı.
« Son Düzenleme: Temmuz 05, 2023, 21:40:25 ÖS Gönderen: malik » Logged
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz 06, 2023, 15:40:52 ÖS »

arkadaşlar bugün güneş paneli ile ilgilenen firma çalışanı ile görüştüm. sadece 200watt için bile dünya para istiyorlar. garanti falan var ama garanti bitimi sonrası masrafı çok ağır. bir çözüm bulmak istiyorum ancak imkansız olduğuda bir gerçek kabul ediyorum. manuel güneş paneli yapımını araştıracağım. bakalım eldeki malzemelerle neler yapabilirim. malum yaz ayındayız güneş yakıyor. şimdi bile oda sıcaklığım 30.4 derece gösteriyor. gündüz ve öğle vaktini uyuyarak geçiriyorum açıkcası. ayakta olursam nefes aldırmıyor sıcaklıklar. bu sıcaklığı elektriğe çevirmem lazım bu dünyada hiç bir şeyin imkansız olduğunu düşünmüyorum sadece elimizde bunları yapacak malzeme yok diye düşünüyorum kendi fikrim tabikide.

Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Temmuz 06, 2023, 15:48:27 ÖS »

bu dünyada hiç bir şeyin imkansız olduğunu düşünmüyorum sadece elimizde bunları yapacak malzeme yok diye düşünüyorum kendi fikrim tabikide.

Mümkün aslında ama elekrik çarpmasından daha riskli

Uranyum

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Temmuz 06, 2023, 16:07:18 ÖS »

cd'den elektrik üretimi mümkündü bir ara )

japon bir şirkete gitmiştim zamanında kapının girişine "emek sarfetmeden kolay başarı diye birşey yoktur, vakit kaybı vardır" gibisinden birşey yazmışlardı.

bir diğer sevdiğim yerli atasözü "beleş peynir fare kapanında olur"

ne zaman böyle konular açılsa aklıma hep bunlar gelir.

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Temmuz 06, 2023, 18:57:16 ÖS »

@Oğuzhan
valla ne yalan diyeyim google'a "uranyum satın al" yazmadım değil yani
evvelsi gün sanırsam instagram reels'de gezerken ufakcık cebe girebilecek bir malzemenin 1 ay boyunca ev elektriğini tek başına karşılayabildiği hakkında basında yayılan bir haber gördüm. aspirin kadar bir şeydi.

@BlitzBasic
ne yazsan haklısın. aslında amaç beleşçilik ama inanın nerden ne yontacağımı şaşırdım. kira/elektrik/su/doğalgaz/internet/hastane/günlük yiyecek derken bir bakıyorsun para sol cepten giriyor sağ cepten çıkıyor.

kiradan kısma gibi bir şansımız yok
elektrik desen 150wattı bedavaya getirme peşindeyim
suyu koklayarak içiyoruz
doğalgaz lazım olmadıkça kombinin fişini bile prizden çekiyoruz
internet kullan kullanma sabit geliyor kısamıyoruz ondan
hastane zorunlu ihtiyaç taksi masrafları vb.
günlük yiyecek desen her gün bir şeyler pahalanıyor. bir yediğinizi yarın yiyebilecekmiyim diye düşünüyor insan.
yani diyeceğim o'ki kemerde delik kalmadı sıkacak ne yapalım belki dedim elektrik konusunda bir şeyler yapılabilirmi acaba dedim ama youtube'de benim gibi düşünen en az 100bin kişi var.
ilk imkanda güneş paneli tarzında bir şeylere giriş yapacağım. sağlam aküm çok var. zaten şart akü olması.
bakalım güzel projeler var elektrikle ilgili hatta fazla üretmeyi başarabilirsem satışınıda yapmayı planlıyorum. tabi şimdilik kafamda bir plan sadece. bunu proje haline getirmek ve uygulamak biraz zamanımı alacak.

Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Temmuz 06, 2023, 20:52:41 ÖS »

evvelsi gün sanırsam instagram reels'de gezerken ufakcık cebe girebilecek bir malzemenin 1 ay boyunca ev elektriğini tek başına karşılayabildiği hakkında basında yayılan bir haber gördüm. aspirin kadar bir şeydi.

Orichalcum'dur o
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Temmuz 06, 2023, 21:34:24 ÖS »

@Najaz
aynen büyük ihtimal bu. nerde satılıyor hemen alalım paramız yetmezse 1 avuç çalarız

MC_Skywalker
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Temmuz 07, 2023, 10:14:38 ÖÖ »

İki güzel free enerji konulu video

Firi enecicilerin ilham kaynağı

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: