Amithlon için OS3.9 kurulum CD'siAmithlon Çok Çekirdek Seçenekli Başlangıç Yükleyicili
CD imajı+
OS3.9+BB2+Updates kurulumu v1.4

İlgilenen arkadaşlar kırılan linkler nedeniyle 1.3 sürümüne ulaşamıyordu. Ben de eskisini yeniden yüklemek yerine yeni bir sürüm hazırlayayım dedim (daha önce başka sürüm hazırlamayacağım demiş olmama rağmen).
2015 yılbaşına yetişmedi.
31 Mayıs Uluslararası Amiga Gününe de yetişmedi. Ama Amiga haftasına yetişti bari.
1.4'te neler yeni?* Dosya güvenliği. En önemli yenilik LHA sürümü. Eski kurulumda kullandığım LHA sürümü meğerse bazı dosyaları açarken bozmakta imiş. Yeni sürüm ile bu sorun ortadan kaldırıldı. Bozuk dosyalar sağlamları ile değiştirildi.
(1)* Türkçeleştirme. Amiga tarihinde görülmemiş Türkçeleştirme yapıldı diyebilirim. Kurulum sırasında dil seçimi kısmına gelindiğinde Türkçe seçerseniz
(2), AmigaOS3.9 kurulumunuz komple Türkçe olur. Eski sistem çevirileri (Sinan Gürkan, Güvenç Kaplan ve tüm emeği olanlara saygılarımızla) üzerinde yapılan, güncelleme ve yazım düzeltmelerine ek olarak, bu kurulum ile gelen ve locale.library başvurusu yapan tüm programlar için katalog çevirisi yapılmıştır. “Programs” çekmecesindeki tüm üçüncü parti programlar da buna dahildir.
(3)* Kütüphaneler. Sistem ve MUI kütüphaneleri en güncel sürümleri ile değiştirilmiştir. Bazı ROM tabanlı sistem kütüphanelerinin, “resmi olmayan”, fakat oldukça performans avantajı sağlayan yeni sürümleri, kararlılık bakımından birkaç ay sınandıktan sonra bu sürüme eklenmiştir.
(4)* DiskImageDevice. Önceki sürümde bulunan fakat çalışmayan DiskImageDevice uzun uğraşılar sonucu çalıştırılmış ve E-UAELoad
(5) ile entegre edilmiştir. Bu sürümde bir ADF dosyasını çift tıkladığınızda, eğer dosya bootable bir disket imajı ise E-UAE custom chipset emülasyonu ile çalıştırılacak, bootable değil ise DiskImageDevice ile sisteme Mount edilecektir.
* Görseller. Eksik pek çok PNG-Simge dosyası tamamlanmış, eski sürümdeki JPG olan ve yeniden boyutlandırıldığında pikselleşen masaüstü artalanları PNG formatında yüksek çözünürlükte yeniden çalışılmıştır.
* Programlar. Kuruluma yeni programlar eklenmiş. Yeni sürümleri yayınlanan programlar güncellenmiştir.
(1) Evet bu eski sürüm ile yapılan kurulumda dosyaların bir bölümünün bozuk olduğu anlamına geliyor. İşte bu nedenle, kişisel verilerinizi yedekleyip, bu yeni sürüm ile
yeniden kurulum yapmanız şiddetle önerilir.
(2) Eğer AmigaOS’inizi Türkçe kullanmak istemiyorsanız, bu tercihinizi kurulum aşamasında yapmanız önerilir. Çünkü kurucu, bazı programları (DirOpus, PPaint vs.) özel olarak Türkçeleştiriyor.
(3) AminetReadme bir bug nedeniyle yerelleşmiyor. AmigaAMP ise son sürümünde yerelleştirme kodunu kaldırmış. EaglePlayer’e de ben üşendim.

(4) Bozuk görünen MUI yardım balonları da bu güncellemeler ile düzelmiştir.
(5) E-UAELoad üzerinde yapılan bu güncelleme sadece bu sürüm için özeldir. Aminet’tekini güncellemeyeceğim.
İndirme LinkiNot: Link 90 günlük olup, ilgilenenlerin bir an önce indirmesi tavsiye olunur.